آهنربای الکتریکی معمولا تا چه زمانی خاصیت خود را حفظ میکند کلاس چهارم
مهدی
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
آهنربای الکتریکی معمولا تا چه زمانی خاصیت خود را حفظ میکند کلاس چهارم را از این سایت دریافت کنید.
درسنامه آموزشی علوم تجربی چهارم درس 7: آهن ربا در زندگی
فعالیت (صفحه 60 کتاب درسی) | جمعآوری اطلاعات (صفحه 61 کتاب درسی) | آیا خاصیت آهنربایی در همه جای آهنربا یکسان است؟ | فعالیت (صفحه 61 کتاب درسی) | قطبهای دو آهنربا بر یکدیگر اثر میگذارند. | فعالیت (صفحه 62 کتاب درسی) | فعالیت (صفحه 62 کتاب درسی) | چگونه آهنربا بسازیم | فعالیت (صفحه 63 کتاب درسی) | قطبهای آهنربا چه نام دارند؟ | فعالیت (صفحه 64 کتاب درسی) | جابهجایی جسم با استفاده از آهنربا | فعالیت (صفحه 65 کتاب درسی) | علم و زندگی (صفحه 66 کتاب درسی) | گفتوگو (صفحه 66 کتاب درسی) | سهم شما در بازیافت زباله چیست؟
درس 7: آهن ربا در زندگی
آخرین ویرایش: 10:56 1401/07/27
گزارش خطا 104259 علوم تجربی درس 1: زنگ علوم
درس 2: مخلوطها در زندگی
درس 3: انرژی، نیاز هر روز ما
درس 4: انرژی الکتریکی
درس 5: گرما و ماده درس 6: سنگها
درس 7: آهنربا در زندگی
درس 8: آسمان در شب درس 9: بدن ما (1) درس 10: بدن ما (2) درس 11: بیمهرهها
درس 12: گوناگونی گیاهان
درس 13: زیستگاه
پاورپوینت دوره آموزشی، علوم تجربی چهارم دبستان
مدرس: سید امیرحسین حسینی
مدت دوره: 104 اسلاید (8 فایل)
فارسی
1462 تست 102,340 تومان
ریاضی
1115 تست 78,050 تومان
علوم تجربی
1733 تست 121,310 تومان
هدیههای آسمانی
711 تست 49,770 تومان
مطالعات اجتماعی
1033 تست 72,310 تومان
قرآن
127 تست رایگان
گروهی از دانشآموزان، همراه آموزگار خود از یک مرکز بازیافت زباله بازدید میکنند تا از نزدیک، جداسازی زبالهها را مشاهده کنند. در بخشی از این مرکز، زبالههای فلزّی را با آهنربایی بزرگ از بقیه جدا میکنند. دانشآموزان میخواهند بدانند چرا همهی قوطیهای فلزّی جذب آهن ربا نمیشوند.
برای پاسخ دادن به این پرسش، فعّالیت زیر را انجام دهید.
فعالیت (صفحه 60 کتاب درسی)
وسایل و موادّ لازم: آهنربا، قاشق فلزّی، قیچی، گیرهی کاغذ، پیچ و مهره، سیم مسی، ورق آلومینیمی، میخ، مداد تراش، سکّه1- در گروه خود، مانند شکل زیر، آهن ربایی را به وسایل فلزّی مختلف، نزدیک کنید.
2 مشاهده های خود را در جدولی مانند جدول زیر بنویسید.
- از این فعّالیت چه نتیجهای میگیرید؟ فقط وسایل آهنی جذب آهن ربا میشوند.
نام وسیلههای فلزی جذب آهنربا میشود جذب آهنربا نمیشود میخ آهنی * قیچی * قاشق فلزی * پیچ و مهره * گیرهٔ کاغذ * سیم مسی * ورق آلومینیومی * سکه *
آهنربا همهی جسمهای فلزّی را جذب نمیکند. آهنربا ورق آلومینیمی و سیم مسی را جذب نمیکند. جسمهای فلزّی مانند میخ و گیرهی کاغذ که آهنی هستند، جذب آهنربا میشوند.
جمعآوری اطلاعات (صفحه 61 کتاب درسی)
در گروه خود، با انجام آزمایش، دربارهی اینکه کدام یک از وسیلههای فلزّی خانهی شما جذب آهنربا میشود و کدام یک جذب نمیشود، اطّلاعات جمعآوری کنید و نتیجه را به کلاس گزارش دهید. به عهده دانشآموز، میتوانید با یک آهنربا آزمایش کنید.
آیا خاصیت آهنربایی در همه جای آهنربا یکسان است؟
اگر یک آهنربا را به گیرهی فلزّی (گیرهی کاغذ) نزدیک کنیم، گیرهها جذب آن میشود. آیا گیرهها به همهی قسمتهای آهنربا میچسبند؟ آیا این خاصیت در همه جای آهن ربا یکسان است؟
یکی از گروهها پیشبینی کرده است که خاصیت آهنربایی در وسط آهنربا از قسمتهای دیگر کمتر است و گیرهها به وسط آهنربا نمیچسبند. پیشبینی گروه شما چیست؟
فعالیت (صفحه 61 کتاب درسی)
وسایل و موادّ لازم: آهنربا، برادهی آهن، گیرهی کاغذبرای پی بردن به درستی پیشبینی خود، با وسایلی که در اختیار دارید آزمایش مناسبی را طرّاحی و اجرا کنید. نتیجه را به کلاس گزارش دهید. آهنربا را به براده آهن نزدیک میکنیم، میبینیم که مقدار زیادی براده جذب دو سر آهن ربا میشود. سپس تلاش میکنیم که برادهها را به وسط آهنربا جذب کنیم که میبینیم مقدار کمی براده وسط آهنربا شده است. این مورد را با گیره کاغذ نیز امتحان میکنیم و نتیجه میگیریم که خاصیت آهنربایی در قطبهای آهنربا بیشتر است.
به قسمتی از آهنربا که خاصیت آهنربایی بیشتری دارد، قطب آهنربا میگویند. هر آهنربا دو قطب دارد.
قطبهای دو آهنربا بر یکدیگر اثر میگذارند.
وقتی دو آهنربا را به هم نزدیک میکنیم، یکدیگر را جذب یا دفع میکنند.
فعالیت (صفحه 62 کتاب درسی)
1- دو آهن ربای تیغهای را مانند شکل روی ماشینهای اسباب بازی بچسبانید.
2- ماشینها را مانند شکل از روبهرو به هم نزدیک کنید؛ چه اتّفاقی میافتد؟ ماشینها از هم دور میشوند و فاصله میگیرند.
3- یکی از ماشینها را برگردانید و دوباره آنها را به هم نزدیک کنید؛ چه اتفّاقی میافتد؟ ماشینها به هم نزدیک میشوند.
- در کدام حالت، ماشینها به هم برخورد میکنند؟ در حالتی که آهنرباها از قطبها غیرهم نام به هم نزدیک شوند.
- در کدام حالت، ماشینها از هم دور میشوند؟ در حالتی که آهنرباها از قطبهای هم نام به هم نزدیک شوند.
- از مشاهدات خود چه نتیجهای میگیرید؟ قطبهای هم نام یکدیگر را میرانند و قطبهای غیر هم نام یکدیگر را جذب میکنند.
سوالات با جواب کتاب علوم چهارم ابتدایی درس هفتم، آهن ربا
سوالات با جواب کتاب علوم چهارم ابتدایی درس هفتم، آهن ربا در ادامه مطلب : 1- آیا خاصیت آهن ربایی در همه جای آهن ربا یکسان است؟ توضیح دهید.و علوم ابتدایی و علوم متوسطه توسط شهره مرتضوی در chemnovin.blogfa, سایت رایگان آموزش شیمی نوین
سوالات با جواب کتاب علوم چهارم ابتدایی درس هفتم، آهن ربا
سه شنبه پنجم آذر ۱۳۹۸ | 23:38 | شهره مرتضوی - نظر بدهيد
سوالات با جواب کتاب علوم چهارم ابتدایی درس هفتم، آهن ربا در ادامه مطلب :
1- آیا خاصیت آهن ربایی در همه جای آهن ربا یکسان است؟ توضیح دهید.پاسخ : خیر-خاصیت آهن ربایی در وسط آهن ربا به دلیل آزادی عمل کمِ ذرات آهن ربا ، کم تر است ولی در قطب ها به دلیل آزادی عمل زیاد ذرات آهن ربا، خاصیت آهن ربایی بیش تراست.2-آیا آهن ربا ها قدرت یکسانی دارند؟ چرا؟
پاسخ : خیر- زیرا قدرت آهن رباها به جنس و نوع ماده ی تشکیل دهنده آن،بزرگی و کوچکی و...بستگی دارد.3- به کجای آهن ربا قطب آهن ربا گفته می شود؟پاسخ : به دو سرِ آهن ربا که خاصیت آهن ربایی و جذبِ بیش تری دارند قطبِ آهن ربا گفته می شود.4- هر آهن ربا چند قطب دارد؟پاسخ : دو قطب5- آیا آهن ربا به همه ی فلزات می چسبد؟ توضیح دهیدپاسخ : خیر، آهن ربا به چیزهای آهنی و یادارای آهن و به برخی از فلزّات دیگر مانند کُبالت، نیکل و انواع فولاد و...می چسبد ولی به غیر فلزها و بسیاری از فلزّات دیگر مثل طلا و مس ون قره و سُرب و.... نمیچسبد.6- قطب های آهن ربا چه تاثیری بر یکدیگردارند؟ (مهم)پاسخ : قطب های هم نام یگدیگر را دَفع می کنند و قطب های غیرهم نام یکدیگر را جَذب می کنند.7- چگونه می توان خاصیت آهن ربایی در میخ ایجادکرد؟پاسخ : یکی از قطب های آهن ربا را بر روی یک سرمیخ 10سانتی معمولی قرارمی دهیم و آهن ربا را تا سر دیگر میخ می کشیم آن را برداشته و دوباره تکرار می کنیم اگر این عمل را تا 50بار تکرار کنیم میخ 10سانتی معمولی خاصیت آهن ربایی پیدا می کند البتّه پس ازمدتی این خاصیت از بین خواهدرفت.8-قطب های آهن ربا را چگونه نام گذاری می کنند؟پاسخ : گر تشت پر آبی را بر روی سطح صافی بگذاریم و سپس یک یولونیت روی آب قرارداده وآهنربایی را روی آن قراردهیم؛ قطبی از آهن ربا را به طرف قطب شمال زمین قرار می گیرد قطب شمال آهن ربا می نامند و با علامت N نشان می دهند و قطبی از آهن ربا را که به طرف قطب جنوب زمین قرار میگیردقطب جنوب آهن ربا می نامند و با علامت S نشان می دهند.9- از قطب نما چه استفاده هایی می شود؟پاسخ : در مسافرت های هوایی و دریایی برای تعیین مسیر حرکت، برای پیداکردن جهت های جغرافیایی در میدان های نبرد و...10-از آهن ربای الکتریکی چه استفاده هایی می شود؟پاسخ : جا به جایی اجسام سنگین در کارخانه ها، برای جداسازی مواد مغناطیسی از دیگر مواد و...11-مراکز بازیافت چگونه می توانند وسیله های آهنی را سریع تر از بقیّه مواد جداکنند؟پاسخ : به وسیله آهن ربای الکتریکی12-استفاده ازکالا های بسته بندی شده ی فلزی چه فایده ها وضررهایی دارد؟ (دو مورد)پاسخ : مدّت زمان ماندگاری کالاهای بسته بندی شده زیاد بوده و در برابرحمل و نقل آسیب پذیری کمتری دارند ولی ازطرف دیگر استفاده از آن ها موجب می شود معادن مربوط به آن ها زودتر پایان یابند و تولیدزباله بیش تر شودو...13- بازیافت زباله چه فایده هایی دارد؟پاسخ : باعث می شود منابع و معادنی که برای تولید آن ها به کار می رود دیرتر تمام شود و محیط زندگی ما هم کم ترآلوده شود و...14-سهم شما دربازیافت زباله چیست؟پاسخ : زباله های خشک را از تر جدا نموده، زباله های فلزی و شیشه ای و کاغذی را در سطل مخصوص آن قرار می دهم و...15- قدرت آهن ربای الکتریکی به چه چیزهایی بستگی دارد؟پاسخ : به شدت جریان الکتریسیته و دور سیم پیچ آنبقیه سوالات علوم چهارم ابتدایی را در لینک های زیر مشاهده کنید:
سوال با پاسخ علوم چهارم ابتدایی (زنگ اول)
سوال با پاسخ علوم چهارم ابتدایی درس دوم، مخلوط ها در زندگی
پاسخ سوالات علوم چهارم ابتدایی همراه با پاسخ درس سوم، انرژی
سوالات با جواب کتاب علوم چهارم دبستان درس چهارم، انرژی الکتریکی
سوالات با جواب کتاب علوم چهارم دبستان درس پنجم، انرژی گرمایی
پاسخ به سوالات کتاب علوم چهارم ابتدایی درس ششم، سنگ ها
سوال با پاسخ علوم چهارم ابتدایی (زنگ اول) سوال با پاسخ علوم چهارم ابتدایی درس دوم، مخلوط ها در زندگی پاسخ سوالات علوم چهارم ابتدایی همراه با پاسخ درس سوم، انرژی سوالات با جواب کتاب علوم چهارم دبستان درس چهارم، انرژی الکتریکی سوالات با جواب کتاب علوم چهارم دبستان درس پنجم، انرژی گرمایی پاسخ به سوالات کتاب علوم چهارم ابتدایی درس ششم، سنگ ها سوالات با جواب کتاب علوم چهارم ابتدایی درس هفتم، آهن ربا
موضوع : علوم چهارم ابتدایی|آزمون علوم ابتدایی| فصل هفتم علوم چهارم دبستان|نمونه سوال امتحانی فصل هفتم آهن ربا| نمونه سوال علوم چهارم دبستان|علوم ابتدایی| آزمون چهارم دبستان فصل هفتم سنگ ها| آزمون فصل 7 آهن رباچهارم دبستان|سوال با جواب علوم چهارم دبستان| نمونه سوال فصل 7 با جواب
بازگشت به سایت آموزش شیمی نوین
آموزش علوم
سوال علوم با پاسخ
علوم چهارم ابتدایی
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
سلام