اروپای غربی
مهدی
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
اروپای غربی را از این سایت دریافت کنید.
غرب اروپا
غرب اروپا
از ویکیپدیا، دانشنامهٔ آزاد
مطابق تعریف سازمان CIA، غرب اروپا در آبی آسمانی و جنوب غرب اروپا در قرمز
غرب اروپا یک اصطلاح سیاسی–اجتماعی است که در زمان جنگ سرد ابداع شد و از آن زمان تا کنون به کار رفتهاست. این اصطلاح به معنای کشورهای اروپایی جهان اول (توسعه یافته) است. این اصطلاح در مقابل اصطلاح شرق اروپا قرار دارد و وجه تمایز آن با شرق اروپا جغرافیا نیست بلکه اقتصاد، سیاست و دین است. شرق و غرب اروپا نوسانات تاریخی فراوانی داشته و با یکدیگر همپوشانی دارند که در نتیجه درک مناسب این دو اصطلاح کمی با مشکل همراه است.امروزه اصطلاح «غرب اروپا» کمتر به مرز جغرافیایی بین کشورها وابسته است و بیشتر مفهومی اقتصادی است. این اصطلاح با مفاهیمی مانند سرمایهداری، لیبرال دموکراسی و اتحادیه اروپا ارتباط تنگاتنگ دارد. اغلب کشورهای حوزه غرب اروپا دارای فرهنگ غربی مشترک هستند و با کشورهای حوزه آمریکای شمالی، آمریکای جنوبی و اقیانوسیه روابط اقتصادی و سیاسی تنگاتنگی دارند. به علاوه شبهجزیره اسکاندیناوی (در شمال اروپا) معمولاً با دموکراسی اجتماعی (سوسیال دموکراسی) شناخته میشوند و در اغلب مناقشات بینالمللی نقشی بیطرف را ایفا میکنند. همچنین «غرب اروپا» یک منطقه جغرافیایی از اروپا است که در قیاس با درک سیاسی سنتی از غرب اروپا بسیار محدودتر است. سازمان ملل متحد قاره اروپا را به چهار منطقه غرب، شرق، شمال و جنوب تقسیم میکند، و بر طبق این تقسیمبندی غرب اروپا از نه کشور زیر تشکیل شدهاست:[۱]
تعریف کشورهای اروپایی طبق نظر سازمان ملل.
آلمان اتریش بلژیک سوئیس فرانسه لوکزامبورگ لیختناشتاین موناکو هلند
اروپا قبل و بعد از جنگ سرد[ویرایش]
در اوایل قرن بیستم، در صحنه سیاسی اروپا دو اتحاد اصلی وجود داشت: متحدین و مثلث سهگانه در سال ۱۹۱۴ میلادی. همین قدرتهای سیاسی آغاز جنگ جهانی اول را رقم زدند.
مثلث سهگانه که به متفقین معروف بودند شامل امپراتوری بریتانیا، فرانسه، روسیه و بعدها ایالات متحده آمریکا بودند که در سال ۱۹۱۸ امپراتوری روسیه از این قدرت خارج شد. کشورهای آلمان، اتریش و امپراتوری عثمانی جبهه متحدین را تشکیل میدادند. پس از اینکه متفقین موفق به شکست دادن متحدین شدند، کشورهای عضو متحدین جایگاه جهانی خود را از دست دادند و اغلب پادشاهان آنان مجبور شدند از قدرت کنارهگیری کنند و به مناطق دوردست تبعید شدند. امپراتوریهای این سه کشور به جمهوری تبدیل شدند و مجبور شدند عهدنامه ورسای را بپذیرند. امپراتوری روسیه (که بعداً به اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی تبدیل شد) با متحدین طی عهدنامه برست-لیتوفسک پیمان صلح بست.
طی معاهده ورسای کشورهای شکست خورده در جنگ بخشی از سرزمینهای خود را از دست دادند و غرامت سنگینی را به کشورهای پیروز پرداختند. این مسئله باعث ایجاد نارضایتی در مردم شد و مقبولیت دولتهای حاکم پس از جنگ را به چالش کشید. این نارضایتی با حضور آدولف هیتلر در صحنه سیاسی آلمان به اوج خود رسید. وی در بسیاری از سخنرانیهایش معاهده ورسای را محکوم کرد. این مسئله یکی از عوامل اصلی بروز جنگ جهانی دوم بود.
جنگ سرد و تقسیم اروپا به دو بلوک شرق و غرب[ویرایش]
اروپای غربی مفهومی بود که در جنگ سرد معرفی شد، و به گفته چرچیل «پرده آهنین» کشورهای اروپای غربی را از کشورهای امضا کننده پیمان ورشو جدا کرد
در اواخر جنگ جهانی دوم، سرنوشت کل اروپا در کنفرانس یالتا توسط متفقین رقم خورد، کنفرانسی که در آن وینستون چرچیل نخستوزیر بریتانیا، فرانکلین روزولت رئیسجمهور ایالات متحده آمریکا و جوزف استالین رهبر شوروی سابق حضور داشتند. «اروپای پس از جنگ» به دو بخش اصلی تقسیمبندی شد: «بلوک غرب» که تحت تأثیر ایالات متحده آمریکا بود و «بلوک شرق (کمونیست)» که متأثر از شوروی سابق بود. با شروع جنگ سرد، اروپا توسط یک به دو قسمت تقسیمبندی شد؛ اصطلاح پرده آهنین برای اولین بار توسط وینستون چرچیل بهکار رفت. برخی کشورها از لحاظ سیاسی بیطرف بودند اما بر مبنای سیستم اقتصادی و سیاسیشان تقسیمبندی شدند.
اروپای شرقی[ویرایش]
اروپای شرقی به همه کشورهایی اطلاق میشود که ارتش اتحاد جماهیر شوروی طی پیشروی به غرب و پاکسازی ارتش آلمان نازی، آنها را به اشغال خود درآورد. علاوه بر این کشورها، جمهوری دموکراتیک آلمان، (که به صورت غیررسمی آلمان شرقی نامیده میشود) با اشغال بخشی از آلمان توسط اتحاد جماهیر شوروی به بلوک شرق پیوست. با فرمان استالین در همه این کشورها دولتهای کمونیستی روی کار آمدند. اگرچه این کشورها رسماً از اتحاد جماهیر شوروی مستقل بودند اما میزان این استقلال کاملاً محدود و وابستگی این کشورها کاملاً مشهود بود. یوگسلاوی و آلبانی که کمتر از اتحاد جماهیر شوروی تبعیت میکردند نیز به «بلوک شرقی | کمونیست» تعلق دارند.بسیاری از این کشورها اعضای پیمان نظامی ورشو و پیمان اقتصادی کُمهکن بودند. مهمترین این کشورها شوروی سابق بود که در آن زمان لیتوانی، استونی، لتونی، اوکراین و چندین کشور دیگر اروپایی را شامل میشد. از کشورهای دیگری که تحت تأثیر شدید شوروی سابق بودند میتوان به جمهوری دموکراتیک آلمان، لهستان، چکسلواکی، مجارستان، بلغارستان و رومانی اشاره کرد.
جمهوری فدرال سوسیالیستی یوگسلاوی (که پس از جنگ جهانی دوم شکل گرفت و در سال ۱۹۹۲ تجزیه شد) عضو پیمان ورشو نبودند. اگرچه این کشور کاملاً کمونیستی بود اما به صورت مستقل از شوروی عمل میکرد. با این وجود، یوگسلاوی بخشی از «بلوک شرق- کمونیستی» محسوب میشود.
آلبانی به شدت مستقل از شوروی عمل میکرد و بیشتر به چین متمایل بود. علیرغم این رویه متمایز، آلبانی دولتی کمونیستی بود که بخشی از «بلوک شرق-کمونیستی» محسوب میشد.
اروپای غربی[ویرایش]
اروپای غربی اساساً شامل کشورهایی بود که توسط «متفقین غربی» (ایالات متحده آمریکا، کانادا، فرانسه، بریتانیا و غیره) از اشغال آلمان نازی خارج شده بودند و شامل خود متفقین غربی، به همراه ایتالیا (که یکی از قدرتهای اصلی بود و توسط «متفقین غربی» به اشغال درآمده بود)، آلمان غربی (جمهوری فدرال آلمان غربی که به صورت غیررسمی آلمان غربی نامیده میشد) و مناطق تحت اشغال آلمان که توسط ایالات متحده، بریتانیا و فرانسه بود.
غرب اروپا و آشنایی با کشورهای اروپای غربی
در غرب اروپا است که برخی از گرانترین و زیباترین شهرهای دنیا واقع شده است؛ شهرهایی که با تاریخچهی غنی و جاذبههای مشهور خود مقاصد بینظیری برای سفر بهحساب میآیند. - ایوار
اروپای غربی کجاست و چه کشورهایی را شامل می شود؟
مریم رضایی 1399/4/30 0 دیدگاه
زمان مطالعه: 4 دقیقه
امتیاز دهید
در غرب اروپا است که برخی از گرانترین و زیباترین شهرهای دنیا واقع شده است؛ شهرهایی که با تاریخچهی غنی و جاذبههای مشهور خود مقاصد بینظیری برای سفر بهحساب میآیند.
اروپای غربی (Western Europe) که در مقابل اروپای شرقی قرار میگیرد، اصطلاحی است که در دوران جنگ سرد و طی جداسازی اروپا به دو قطب شرقی و غربی، ابداع شد.
غرب اروپا پرطرفدارترین منطقهی قارهی اروپابه شمار میرود و مقاصد تاریخی همچون فرانسه و اسپانیا را در خود جای داده است.
اگرچه کشورهای اروپای غربی گرانتر از همتایان شرقی خود هستند اما این منطقهی جذاب تاریخی، تفریحات و دیدنیهای مقرونبهصرفهی فراوانی دارد که میتوانید از آنها لذت ببرید.
اروپای غربی، آلمان، اتریش، بلژیک، سوئیس، فرانسه، لوکزامبورگ، لیختنشتاین، موناکو، هلند و بریتانیا را شامل میشود که از این میان به معرفی برخی از آنها خواهیم پرداخت.
فرانسه
فرانسه محبوبترین کشور در میان گردشگران سرتاسر جهان محسوب میشود. این کشور در سال ۲۰۱۷ پذیرای ۸۹ میلیون بازدیدکننده بود. پرطرفدارترین شهرهای فرانسه شامل پاریس، پروانس و خط ساحلی ریویرای فرانسه میشود.
بااینحال چه اهمیتی دارد، کدام شهر را برای بازدید انتخاب میکنید زیرا به هر گوشهی فرانسه که پا بگذارید، تاریخ، جذابیت و غذاهای خوشمزه شما را مسحور خواهند کرد.
این سرزمین با ویژگیهایی چون چشماندازهای خوشمنظره، آبوهوای مدیترانهای و البته نوشیدنیها و غذاهای متنوع میتواند مقصد رویایی برای شما باشد.
اسپانیا
خطوط ساحلی، درههای سرسبز و غذاهای رنگارنگ اسپانیا هرساله میلیونها گردشگر را مجذوب خود میکنند.
در سفر به این سرزمین چه در پارکهای جادویی مادرید استراحت کنید، چه در شهر بارسلون غرق در تماشای معماری شگفتانگیز بناهای این شهر شوید یا در شهر سویل به دنبال یادگیری رقص فلامنکو باشید، اسپانیا شما را ناامید نخواهد کرد.
آلمان
آلمان بهعنوان یکی از امنترین کشورهای دنیا برای سفر شناخته میشود. این سرزمین فرهنگ منحصربهفرد، زیباییهای بکر طبیعی وهرکدام از شهرهای آلمان شما را بهنوبهی خود مبهوت خواهند کرد؛ در شهر برلین میتوانید به تماشای هنر خیابانی بروید، در جشنواره مهماننوازی گرم را به گردشگران هدیه میدهد.اکتبرفست (Oktoberfest) مونیخ شرکت کنید یا سوار بر قایق در کانالهای آبی شهر هامبورگ به گردش بپردازید.
آلمان با آمیزهای از جاذبههای قدیمی و مدرن خود هر سلیقهای را راضی خواهد کرد.
چرا باید به اروپای غربی سفر کنیم؟
سفر راحت: بهسادگی میتوان از کشورهای اروپای غربی دیدن کرد. سیستم حملونقل عمومی در اروپای غربی بهخوبی سازماندهی شده است، انواع غذاهای مشهور و آشنا در هرکجا یافت میشوند و موزهها و سالنهای تئاتر در گوشه و کنار هر شهری به چشم میخورند. منطقهی شینگن شامل ۲۶ کشور اروپایی میشود که سفر میان کشورهای آن به پاسپورت نیازی ندارد. این مزیت باعث شده است تا گردشگران بهراحتی بتوانند از چندین کشور در اروپای غربی بازدید کنند.جاذبههای پرطرفدار: دوربینها را فراموش نکنید. وقتی صحبت از جاذبههای مشهور میشود، اروپای غربی حرف اول را میزند. با سفر به این منطقه، بناها و سازههای تماشایی چون برج ایفل، ساگرادا فامیلیا یادیوار برلین، همگی در دسترس شما قرار خواهند گرفت.افسون تاریخی: اروپا دارای برخی از جذابترین بناها و شهرهای جهان است. شما میتوانید روی همان زمینی راه بروید که روزگاری وایکینگها بر آن قدم گذاشتهاند و از همان هوایی تنفس کنید که زمانی ناپلئوندر آن نفس میکشید. علاوه بر این، یونسکو تاکنون، ۱۳۲ میراث جهانی را در اروپای غربی به ثبت رسانده است.جاذبه های پنهان در اروپای غربی
شاید کمتر کسی باشد که آوازهی پاریس یا برلین را نشنیده باشد اما اروپای غربی محدود به این شهرهای مشهور نمیشود و شهرهای کوچک و افسانهای فراوانی مثل کولمار یا هالشتات را دل خود نهفته دارد. در اینجا به معرفی دو نمونهی ارزشمند و دیدنی خواهیم پرداخت:
کولمار، فرانسه
کولمار در ناحیهی آلزاس فرانسه واقع شده است و به خاطر کانالهای آبی زیبایی که از میان شهر عبور میکنند، به آن لقب «ونیز کوچک» دادهاند.این شهر قرونوسطایی که بهخوبی از آن محافظت شده، شمار زیادی از جاذبههای معماری و بناهای مذهبی را در خود جای داده است.با سفر به این شهر میتوانید در میان کانالهای آبی ونیز کوچک قایقسواری کنید، از خانههای رنگارنگ کولمار که به سبک آلمانی ساخته شدهاند، عکس بگیرید یا فقط از سکوت و آرامش این شهر زیبا لذت ببرید.
هالشتات، اتریش
شهر کوچک هالشتات در مرکز اتریش قرار دارد. اگرچه این شهر بیشتر به خاطر معدن نمک باستانی خود معروف است اما دیدنیها و چشماندازهای فراوانی در این شهر زیبا وجود دارد.
هالشتات در کنار دریاچهای نیلگون و در دامنهی یک کوه بلند واقع شده و آنچنان زیبا است که همچون یک رویا به نظر میرسد این شهر چشماندازهای پانورامای وسیعی از یخچالهای باستانی را به نمایش میگذارد و برای سفری یکروزه از سالزبورگ مقصدی عالی خواهد بود.
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟