از شکل آرواره و دندان فسیل یک دایناسور چه موضوعاتی میتوان فهمید کلاس پنجم
مهسا
دندان های فسیل
از شکل آرواره و دندان فسیل یک دایناسور چه موضوعاتی میتوان فهمید کلاس پنجم را از سایت تکست لس دریافت کنید.
برچسب دایناسور
کلاس پنجم ما - در این وبلاگ به کارهای دانش آموزان کلاس پنجم ما پرداخته می شود
کلاس پنجم ما
در این وبلاگ به کارهای دانش آموزان کلاس پنجم ما پرداخته می شود
سوالات فصل چهارم علوم تجربی : برگی از تاریخ زمین
با یاد و نام خدا
سوالات فصل چهارم : برگی از تاریخ زمین
=============
1- اگر در محلی فسیل ماهی پیدا شود نشانه ی چیست؟ نشان می دهد که آن محل در گذشته در آن محل دریا بوده است.
2- فسیل چیست؟ به آثار و بقایایی که از گیاهان و جانوران بسیار قدیمی در سنگ ها باقی مانده است، فسیل می گویند.
3- فسیل از چه تشکیل شده است؟ فسیل یا قسمتی از بدن موجودات زنده مانند استخوان، دندان و صدفها است و یا از اثری از بدن جانداران مانند ردّ پای آنها تشکیل شده است.
4- چرا از همه ی قسمت های بدن جانوران فسیل درست نمی شود؟ بعضی از قسمت های بدن جانوران نرم است و خوراک جانوران دیگر می شود و یا می پوسد.
5- در کجاها فسیل بیشتری درست شده است؟ در دریاهای کم عمق و گرم.
6- چرا در دریاهای کم عمق و گرم فسیل بیشتری درست شده است؟ به علت عمق کم آب، جسد موجود زودتر به ته آب می رسد وروی آن را گل و لای می پوشاند. در این مناطق نور خورشید سبب رشد گیاهان شده و جانوران زیادی را جذب می کند.
7- اگر به ترتیب قرار گرفتن لایه ها توجه کنیم، کدام لایه ی سنگ های رسوبی قدیمی ترند؟ لایه های زیرین، زیرا زودتر تشکیل شده اند..
8- برای تشکیل بعضی از فسیل ها چه مقدار زمان لازم است؟ میلیون ها سال.
9- فسیل چگونه تشکیل می شود؟ وقتی جانوری می میرد جسدش در ته دریا قرار می گیرد. بخشهای نرم بدن جانور تجزیه یا توسط جانداران دیگر خورده شده اما قسمتهای سخت باقی می ماند. روی قسمتهای باقیمانده توسط گل و لای یا رسوبات پوشیده می شود.لایه های بالایی روی لایه های پایینی فشار آورده و اثری از اسکلت جانور روی لایه های رسوبی باقی می ماند که توسط املاح معدنی موجود در آب دریا که مانند سیمان محکم است، پر می شود و فسیل جانور در بین سنگها به وجود می آید. فسیل گیاهان نیز مانند جانوران تشکیل می شود.
10- علاوه بر دریاها در کجاها فسیل تشکیل می شود؟ در یخچالهای طبیعی، غارها، معادن نمک، زیر خاکسترهای آتش فشانی و در شیره ( صمغ ) درختان.
11- سنگ های رسوبی چگونه تشکیل شده اند؟ گل و خاک رودها وارد آب دریا ها شده، ته نشین شده، و بر اثر فشار لایه های بالاتر و در طی سالیان دراز به سنگ های رسوبی تبدیل شده اند.
12- چرا بعضی از لایه های سنگ های رسوبی از بعضی از دیگر نازک تر هستند؟ چون در زمان تشکیل شدن لایه، خاک و گل کمتری در کف دریا ته نشین شده است و یا از رسوبات دانه ریز مانند خاک رس درست شده اند.
13- چرا در بین رسوبات دانه ریز مانند خاک رس، فسیل بهتری تشکیل می شود؟چون در بین این رسوبات طرح بهتر و کاملتری از بدن جانداران ساخته می شود.
14- حشرات از دیگر جانوران بیشترهستند. چرا از حشرات فسیل کمتری یافت می شود؟ زیرا بدن حشرات اسکلت استخوانی ندارد و بدنشان زود تجزیه شده واز بین می رود.
15- در کجاها فسیل هایی از حشرات باقی مانده است؟ در شیره ( صمغ ) درختان.
16- دایناسور چه معنایی دارد؟ سوسمار ترسناک.
17- دایناسور ها در حدود چند میلیون سال قبل از میان رفتند؟ 65 میلیون سال قبل.
18- از ردپای جانوران چه اطلاعاتی به دست می آوریم؟ نوع جانور یعنی پرنده بوده یا پستاندار یا ...، محل زندگی آن، نوع غذایش که گوشتخوار بوده یا گیاهخوار، بزرگی و کوچکی جثه ی حیوان، نحوه ی حرکت کردن آن، وزن جانور و .....
19- اگر در محلی فسیل برگ درخت خرما پیدا شود، نشانه ی چیست؟ آن محل قبلا آب و هوای گرمسیری داشته است.
20- اگر در محلی فسیل صدف پیدا شود، نشانه ی چیست؟ آن محل قبلا دریای کم عمق و گرم بوده است.
21- اگر در محلی فسیل سرخس پیدا شود، نشانه ی چیست؟ آن محل قبلا ناحیه ی گرم و مرطوب بوده است.
22- به چه چیزی کتاب تاریخ زمین می گویند؟ سنگ های رسوبی.
23- زمین شناسان درباره گذشته زمین از چه راه هایی اطلاعات زیادی به دست می آورند؟ با استفاده از آثاری که در سنگ ها وجود دارد.
24- چرا زمین شناسان لایه های رسوبی را مطالعه می کنند؟ زیرا لایه های رسوبی در دریاها تشکیل می شوند و بیشترین تعداد فسیلها نیز از جاندارانی درست می شود که در دریاها زندگی می کرده اند.
25- زمین شناسان با مطالعه ی فسیل ها چه اطلاعاتی به دست می آورند؟ اطلاعاتی درباره ی تغییرات آب و هوا، شکل و وضعیت خشکی ها و دریاهای زمین، محل دریا ها، نوع گیاهان و جانورانی که زمانی روی زمین زندگی می کرده و امروزه از بین رفته اند و نوع غذایشان، به دست می آورند.
توجه : تنها به این سوالات اکتفا نکنید و حتما کتاب درسی خود را نیز به دقت بخوانید.درس علوم تحربی فسیل رسوبی دایناسور سنگ رسوبی ابتدایی پایه ی پتجم
آموزگار
دوشنبه 8 آذر 1395 ساعت 18:55
0 نظر
مطلبی پیرامون لایه های رسوبی
با یاد و نام خدا
مطلبی پیرامون لایه های رسوبی
==================
لایه بندی یا چینه بندی
لایه بندی یا چینه بندی یکی از مهمترین خصوصیات سنگهای رسوبی است. طبقه یا لایه را می توان به صورت جسم ورقه مانندی تعریف کرد که دو بعدش در مقایسه با بعد سوم ( ضخامت ) زیاد است. ضخامت لایه از چندین متر تغییر می کند. از نظر ابعاد نیز طبقات متفاوتند و ممکن است تا چندین کیلومتر نیز گسترش داشته باشند. هر طبقه از طبقات مجاور خود توسط یک سری خصوصیات مشخص میشود. این خصوصیات ممکن است اختلاف در اندازه ی ذرات ( شیل ، ماسه سنگ و کنگلومرا و .... ) باشد و یا اینکه اختلاف درترکیب. ذغال، شیل و آهک ، سختی ، رنگ و مشخصاتی نظیر آنها سبب مشخص شدن لایه شود. در بعضی موارد نیز ممکن است دو طبقه با مشخصات مشابه، بوسیله یک طبقه نازک از یکدیگر جدا شوند.
هرچند که طبقه ممکن است از یک منطقه ی وسیع به حالت مستوی و مسطح دیده شود، ولی غالبا در نتیجه ی تاثیر نیروهای تکتونیکی، از حالت مستوی ( مسطح ) خارج شده و در حالت کلی بایستی آنرا بصورت یک سطح در نظر گرفت. وضعیت اولیه ی طبقات هنگام تشکیل معمولا به حالت شیب دار در خواهند آمد. در بعضی موارد، شرایط اولیه ی رسوب گذاری طوری است که طبقه ی تشکیل شده، از همان ابتدا به حالت غیر افقی است. مثلا هنگامی که رسوب گذاری در دامنه ی دره ها، قسمت های شیب دار کف دریاها، روی جزایر مرجانی و در محیطهای نظیر آن انجام می شود، طبقات در حالت تشکیل نیز به صورت شیب دار خواهند بود.
شناسایی دندانهای تازه در نخستین فسیل دایناسور کشف شده
۲۰۰ سال پس از شناسایی نخستین فسیل دایناسور در جهان حالا محققان توانستند از فناوریهایی که در خودروسازی و هوافضا استفاده می شود پی به کشف جالب توجهی ببرند.
دانش و فناوری علم و دانش
۲۲ خرداد ۱۳۹۶، ۱۰:۵۰
پس از ۲۰۰ سال صورت گرفت؛
شناسایی دندانهای تازه در نخستین فسیل دایناسور کشف شده
۲۰۰ سال پس از شناسایی نخستین فسیل دایناسور در جهان حالا محققان توانستند از فناوریهایی که در خودروسازی و هوافضا استفاده می شود پی به کشف جالب توجهی ببرند.
به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از ساینس دیلی، مگالوساروسها به عنوان نخستین دایناسورهای شناخته شده در جهان محسوب می شوند که فسیل آنها حدود دو قرن پیش پیدا شد. اکنون و به لطف پیشرفته ترین فناوریهای تصویربرداری که به جهت دقت و ظرافت در صنایع مختلفی به کار گرفته می شود، محققان دانشگاه وارویک بریتانیا با همکاری موزه تاریخ طبیعی دانشگاه آکسفورد موفق به کشف دندانهای دیده نشده ای شده اند که پیشتر تصور نمی شد جایی در آرواره این جانوران غول پیکر داشته باشد.
پروفسور مارک ویلیامز محققی است که ۵ دندان از قلم افتاده این دایناسور گوشت خوار را در بقایای فسیل این جانور شناسایی کرده است.
این محقق با استفاده از فناوری سی تی اسکن و نرم افزار آنالیز سه بعدی اقدام به ثبت ۳ هزار تصویر اشعه ایکس از آرواره متعلق به یکی از دایناسورهای مگالوساروس کرده تا در نهایت به بررسی تصویر سه بعدی دیجیتالی این فسیل مشغول شود.
در ادامه این بررسیها، پروفسور ویلیامز موفق شد که برای نخستین بار در تاریخ درون آرواره اولین فسیل دایناسور کشف شده در دنیا را مشاهده کند. او در این بررسی، ۵ دندانی را مشاهده کرد که پیشتر کسی تصور نمی کرد وجود داشته باشند.
این تصویرسازی دیجیتالی همچنین نشان داد که در حین خارج کردن فسیل دایناسور، لطماتی به آن وارد شده است.
مگالوساروسها که به آنها «مارمولکهای بزرگ» هم گفته می شود از نوع دایناسورهای گوشتخوار بودند که در اواسط دوران ژوراسیک یعنی ۱۶۷ میلیون سال پیش زندگی می کردند. این جانوران حدود ۹ متر طول و نزدیک به ۱.۴ تن هم وزن داشتند.
کد خبر 4002098
برچسبها
دایناسور صنعت هوانوردی فسیل شهر خبر
آخرین اخبار استخدامی در شهرخبر
آخرین اخبار
آخرین اخبار ورزشی در شهرخبر
آخرین اخبار هنری در شهرخبر
درسنامه آموزشی علوم تجربی کلاس پنجم درس 4: برگی از تاریخ زمین با پاسخ
کاوشگری (صفحهٔ 27 کتاب درسی) | فکرکنید (صفحهٔ 29 کتاب درسی) | گفتوگو (صفحهٔ 29 کتاب درسی) | مانند زمینشناسان | کاوشگری (صفحهٔ 30 کتاب درسی) | گفتوگو (صفحهٔ 32 کتاب درسی) | گفتوگو (صفحهٔ 33 کتاب درسی) | فکر کنید (صفحهٔ 33 کتاب درسی) | رمزگشایی | گفتوگو (صفحهٔ 34 کتاب درسی) | فکر کنید (صفحهٔ 34 کتاب درسی) | جمع آوری اطلاعات (صفحهٔ 34 کتاب درسی)
درس 4: برگی از تاریخ زمین با پاسخ
آخرین ویرایش 13 آبان 1396
گزارش خطا 132793 علوم تجربی درس 1: زنگ علوم
درس 2: ماده تغییر میکند
درس 3: رنگین کمان
درس 4: برگی از تاریخ زمین
درس 5: حرکت بدن درس 6: چه خبر؟ (1) درس 7: چه خبر؟ (2)
درس 8: کارها آسان میشود (1)
درس 9: کارها آسان میشود (2)
درس 10: خاک با ارزش
درس 11: بکارید و بخورید
درس 12: از ریشه تا برگ
پاورپوینت دوره کامل آموزشی، علوم تجربی پنجم دبستان
مدرس: فهیمه رشیدی
مدت دوره: 84 اسلاید (7 فایل)
فارسی
1807 تست 126,490 تومان
علوم تجربی
1883 تست 131,810 تومان
ریاضی
1970 تست 137,900 تومان
هدیههای آسمانی
556 تست 38,920 تومان
مطالعات اجتماعی
1158 تست 81,060 تومان
قرآن
114 تست 7,980 تومان
سارا و نسرین پس از خواندن درس سنگها درکتاب علوم تجربی سال چهارم، به مطالعه سنگها علاقهمند شدند. آنها برای اینکه اطّلاعات بیشتری دربارهٔ سنگها به دست آورند، برخی روزنامهها و کتابها را بررسی کردند. یک خبر و عکس همراه آن در روزنامهای توجّه سارا و نسرین را به خود جلب کرد:
با خواندن این خبر پرسشهایی در ذهن سارا و نسرین ایجاد شد. آنها تصمیم گرفتند پرسشهایشان را درکلاس مطرح کنند. نسرین با اجازهٔ معلّم، خبر را برای همکلاسیهایش خواند. سپس بچّههای کلاس پرسشهای خود را بیان کردند:
* بقایای بدن یک ماهی در تبریز پید اشده است؟ تبریز که دریا ندارد! این نشان میدهد که سالها پیش درآن جا دریا بوده است.
* چگونه فسیل ماهی از هفت میلیون سال پیش تا امروز باقی مانده است؟ چون این جانداران میلیونها سال پیش پس از مرگ به کف دریا افتادهاند وپس از متلاشی و تجزیه شدن قالبی دربین رسوبات نرم بافی مانده که توسط مواد رسوبیای که درآب حل شدهاند پرشده و تا امروز به صورت قالب سنگی از بدن جانور باقی مانده است.
* بقیّه بدن ماهی چه شده است؟ تجزیه شده و از بین رفته است.
* فسیل چیست؟ به آثار وبقایای جامانده از گیاهان پس از گذشت سالها، فسیل میگویند.
معلّم نیز از دانش آموزان خواست برای یافتن پاسخ پرسشهایشان فعّالیت زیر را انجام دهند.
کاوشگری (صفحهٔ 27 کتاب درسی)
از اثر دست و پای یک جاندار چه چیزهایی می توان یاد گرفت؟ 1- نوع جاندار 2- اندازه وشکل آن 3 - نوع حرکت 4 - نوع غذا وشکل زندگی و...وسایل و موادّ لازم: خط کش - ذرهّبین - قاشق - لیوان آب - ظرف - گل مجسّمه سازیروش اجرا:1- مقداری گِل مجسّمه سازی را در یک ظرف قرار دهید. سطح آن را با قاشق صاف کنید.
2- دست خود را با کمی آب مرطوب کنید.کفِ دستتان را روی گِل بگذارید و فشار دهید. سپس دست خود را به آرامی بردارید. نمونهٔ به دست آمده را کنار پنجره قرار دهید تا خشک شود.
3- با دقّت به کف دست خود و اثر آن روی گِل نگاه کنید؛ چه چیزی مشاهده میکنید؟ اثر دستمان کاغذی روی گل شبیه دستمان است.
4- این بار، با ذرّهبین به دست خود و اثر آن نگاه کنید و بگویید چه چیزهای تازهای مشاهده میکنید.
5- طول هر یک از انگشتان خود را اندازه بگیرید و روی اثر انگشت خود بنویسید.
6- دست شما و اثر دستتان چه شباهتها و چه تفاوتهایی دارند؟ تعداد انگشتان، اندازه انگشتان وکف دست، شیارها و خطوط روی دستمان با اثر انگشتمان شبیه به هم هستند. دست ما نرم و انعطاف پذیر است امّا اثر دستمان خشک و سخت است.
* ویژگیهای آنها را در جدول زیر بنویسید.
دست من اثر دست من روی گِل 1- 5 انگشت دارد
2- خطوط آن واضحتر و عمیقتراست
3- نرم وقابل انعطاف است
1- 5 انگشت دارد
2- خطوط آن واضح نیست
3- خشک و شکننده است.
7- اثر دست خود را با اثر دست هم گروههای خود مقایسه کنید. چه تفاوتها و شباهتهایی را مشاهده میکنید؟ انگشت من کشیدهتراز انگشت دست دوستانم است. همچنین کف دست من بزرگتراز کف دست دوستانم است. امّا از نظر شکل ظاهری و تعداد انگشتان به هم شبیه میباشند.
8- این فعّالیت را در منزل به کمک بزرگترها انجام دهید؛ امّا این بار، پشت دست خود را روی گل قرار دهید و اثر آن را بررسی کنید.
* اثر دست یکی از دانش آموزان را به طور تصادفی انتخاب کنید. آیا میتوانید مشخّص کنید که این اثر به کدام دانش آموز تعلّق دارد؟
هشداردر پایان، دست خود را با آب و صابون بشویید.
فکرکنید (صفحهٔ 29 کتاب درسی)
در گذشتههای خیلی دور، خزندگان بزرگی به نام دایناسورها روی زمین زندگی میکردند. این جانوران در حدود 65 میلیون سال پیش از بین رفتند. تصویر زیر، اثر پای یک دایناسور را نشان میدهد. از این اثر چه اطّلاعاتی میتوان به دست آورد؟
از شکل آرواره ودندان دایناس ر چه میتوان فهمید
فسیل چیست
دندان های فسیل یک دانیال سور چه مو ضوعا تی را می توان فهمید
ازشکل ارواره ودندان های فسیل یک دایناسور چه موضوعاتی میتوان فهمید
از شکل آرواره و دندان فسیل یک دایناسور چه موضوعاتی می توانفهمید
جواب
جواب رو بدین بنظر من این سایت اصلا خوب نیست
Mnv
از شکل آرواره و دندان های فسیل یک دایناسور چه موضوعاتی میتوان فهمید
از شکل آرواره یک دایناسور و دندان های فسیل یک دایناسور چه موضوعاتی میتوان فهمید
از شکل آرواره یک دایناسور و دندان های فسیل یک دایناسور چه موضوعاتی میتوان فهمید
از شکل ارواره ودندانهای فسیل یک دایناسور چه موضعاتی بدست میاید
دندان های فسیل
ازشکل آرواره ودندان های فسیل یک دایناسور چه موضوعاتی را میتوان فهمید
زهراجلالی
یحیوی پناه
نه
از شکل آرواره ودندان های فسیل یک دایناسور چه موضوعاتی را میتوانید بفهمید؟
دندانهایش
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
از شکل ارواره و و دندان فسیل یک داینلسور چه موضوعاتی را میتوان فهمید