برنامه ریزی سال جدید
مهدی
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
برنامه ریزی سال جدید را از این سایت دریافت کنید.
چطور برای سال جدید برنامه ریزی کنیم؟
با نزدیک شدن به روزهای آخر سال، افراد زیادی میخواهند برای سال جدید برنامهریزی کنند و شاهد اتفاقات بهتری برای خودشان باشند. آیا شما جزء این افراد هستید؟
چطور برای سال جدید برنامه ریزی کنیم؟
مجله زوم لایفبهروزرسانی: 2 سال پیش
8 دقیقه
با نزدیک شدن به روزهای آخر سال، افراد زیادی میخواهند برای سال جدید برنامهریزی کنند و شاهد اتفاقات بهتری برای خودشان باشند. آیا شما جزء این افراد هستید؟ برای اینکه بتوانید به اهداف خودتان برسید باید برنامه ریزی و هدف گذاری دقیقی انجام دهید. اما چطور؟ در ادامه توضیح دادهایم.
چگونه برای سال جدید برنامه ریزی کنیم؟
اغلب مردم در آستانه سال نو به چنین مسالهای میاندیشند، با اشتیاق زیاد اهدافشان را مینویسند و با خود عهد میکنند که به آن پایبند باشند. اما پس از چند هفته یا شاید کمتر، اغلبشان این هدفگذاریها را به دست فراموشی میسپارند.
نکته قابل اشاره در مورد برنامهریزی این است که نوشتن اهداف، میتواند شانس موفقیت در آنها را بالا ببرد.
برنامهریزی برای سال جدید میتواند عددی، عنوانی یا مهارتی باشد. عددی یعنی اینکه مشخص کنید مثلا من تا 1 سال آینده باید فلان قدر پسانداز یا سرمایهگذاری مالی داشته باشم. عنوانی یعنی که مثلا من باید در شش ماه اول سال سه سفر به سه منطقه کمتر دیده شده داشته باشم. برنامهریزی مهارتی که شاید منطقیتر از دو مورد قبلی به نظر این است که من مهارت تازهای بیاموزم، مهارتهای کنونی خود را ارتقا دهم و مواردی از این دست.
فارغ از هر سه مورد ذکر شده در بالا، برنامهریزی برای سبک زندگی را شاید بتوان مهمترین هدفگذاری برای آغاز سال نو دانست؛ منظورمان ترک عادتهای غلط و ساخت عادتهای مفید اشت.
برای اینکه با روشهای صحیح برنامهریزی و هدفگذاری موثر در سال جدید بیشتر آشنا شوید از شما میخواهیم تا نکاتی که در زیر نوشتهایم را با دقت بخوانید تا بدین ترتیب به جامعه کوچکی از مردم بپیوندید که پیروزمندانه اهدافشان را محقق میکنند.
1. انتخاب برنامهریزی مناسب با سبک زندگی خود
اگر بتوانید برنامهریزی سال جدید خود را به گونهای بنویسید که کاملا قابل اجرا و قابل درک باشد، شک نکنید که در محقق ساختن آن با مشکلات کمتری مواجه خواهید شد.
بر اساس آمار یک موسسه مدیریتی آمریکایی، یکسوم برنامهریزیهای سالانهی افراد حتی به پایان اولین ماه از سال جدید هم نمیرسد و زودتر از تصور به فراموشی سپرده میشوند. دلیلش هم این است که این رزولوشنها به صورت اصولی و صحیح نگارش نمیشوند. برنامهریزی سالانه به دلیل یکی از موارد زیر ممکن است به سرانجام نرسد:
برنامهریزی سال جدید شما بر اساس خواسته دیگران یا جو حاکم بر جامعه نوشته شده و به شما اجبار میکند که خود را تغییر دهید.
رزولوشنی که برای سال جدید خود نوشتهاید کاملا گنگ و مبهم است.
لیست برنامهریزی چشمانداز منطقی و واقعی ندارد.
اهداف شما باید کاملا هوشمندانه باشند. این واژه اولین بار در نشریه مدیریتی آمریکایی در سال ۱۹۸۱ میلادی مطرح شد. منظور از برنامهریزی هوشمندانه این است که ویژگیهای زیر را در خود داشته باشد:
خاص و ویژه باشد.
قابل اندازهگیری باشد.
قابل دستیابی باشد.
مطابق بر محدودیتها نوشته شده باشد.
محدودیتهای زمانی در آن لحاظ شده باشد.
برای اینکه با مفاهیم هر یک از موارد بالا آشنا شوید در زیر آنها را برایتان تفسیر کردهایم:
خاص و ویژه باشد: لیست برنامهریزی شما باید کاملا شفاف باشد. یعنی به جای اینکه در برگه خود بنویسید: «من میخواهم وزن خود را کم کنم»، به طور کاملا واضح و شفاف بنویسید که قصد دارید چند کیلوگرم از وزن خود را کاهش دهید؟ و این کار را در چه بازه زمانی باید به انجام برسانید؟ بر فرض مثال، برای خود تعیین کنید که من در عرض سه ماه اول سال باید ۷ کیلوگرم لاغر شوم. تعیین زمان و رقم دقیق باعث میشود به رزولوشن خود پایبند باشید.قابل اندازهگیری باشد: این گزینه برای برنامهریزیهایی همچون لاغری کاملا قابل درک است، اما باید بدانید قابل اندازهگیری بودن ممکن است به حذف برخی مسایل یا ترک برخی عادتها مربوط باشد. به طور مثال، عادت دارید ناخنهای خود را بجوید. برای ترک این عادت نادرست میتوانید در روند برنامهریزی خود هر چند وقتیکبار از رشد ناخنهایتان عکس بگیرید تا به طور کاملا شفاف و روشن ببینید که در حال ترک عادت ناخن جویدن هستید. در موارد دیگر میتوانید با نوشتن، یادداشتبرداری در موبایل یا حتی نصب اپلیکیشن مربوط به عادت نادرست خود، روند انجام آن را تحت نظر داشته باشید تا مطمئن شوید که در مسیر صحیح قرار دارید.قابل دستیابی باشد: منظورمان از این گزینه این نیست که اهداف بزرگ برای خود تعیین نکنید. اما این را در نظر داشته باشید که اگر هدف تعیین شده بزرگتر از توان شما باشد، در نهایت به انجام نخواهد رسید. مثلی هست که میگوید سنگ بزرگ نشانه نزدن است. مثال روند اشتباه این است که برای خود این هدف را مشخص کنید که در عرض ۵ سال آینده به اندازه کافی کسب درآمد کنید که پس از آن به طور کامل خود را بازنشسته کنید در حالیکه که هنوز در سن ۳۰ سالگی هستید! خب، کاملا شفاف است که این هدفگذاری واقعی و اصولی نیست. اما به طور مثال، پسانداز ایکس تومان در هر ماه یک هدف قابل دستیابی و صحیح بشمار میرود.مطابق بر محدودیتها نوشته شده باشد: باید توجه داشته باشید که برنامهریزی شما برای سال جدید کاملا مطابق با سبک زندگی خودتان باشد و موضوعی باشد که برایتان از اهمیت زیادی برخوردار است. باید سعی کنید با دیدگاهی عاری از نفرت از خود، احساس ندامت و اشتیاقات شدید و هیجانی آن را بنویسید چون در غیر این صورت موفق نخواهید شد. با فکر کردن به اینکه چه چیزی واقعا برای شما و زندگی شما مفید و لازم است میتوانید ساختار زندگی خود را تغییر دهید. در این مسیر افرادی پا به زندگی شما خواهند گذاشت که بسیار یاریرسان هستند و میتوانند در ادامه راه تغییرات، نقش موثر و مفیدی داشته باشند.محدودیتهای زمانی در آن لحاظ شده باشد: همانند گزینه «قابل دسترسی بودن»، در زمان تهیه لیست برنامهریزی و هدفگذاری برای سال جدید به مقوله «زمان» توجه داشته باشید. زمانبندی در نوشتن برنامه باید بر اساس واقعیتها و کاملا اصولی باشد. یکی از روشها این است که اهداف بزرگتر را به هدفهای کوچک که زمان کوتاهی صرف تحققشان میشود تقسیم کنید و پلهبهپله به سوی هدف بزرگ حرکت کنید. برخی کارشناسان اعتقاد دارد که مثلا برای ساختن یک عادت مفید شما نباید برای دو ماه آینده برنامه ریزی کنید، بلکه باید به ۵ سال یا ۱۰ سال آینده فکر کنید. برخی برنامهریزیها را نمیتوان با سرعت و در عرض چندین ماه به انجام رساند.چگونگی برنامه ریزی در سال جدید و دلایل اهمیت آن
چرا برنامه ریزی برای زندگی بهتر به شما کمک میکند؟ در این مطلب به چگونگی برنامه ریزی در سال جدید و دلایل اهمیت آن میپردازیم.
چگونگی برنامه ریزی در سال جدید و دلایل اهمیت آن
۹ دقیقه | ۱۷,۱۸۶ تیم محتوای کاربوم
آیا برنامه ریزی برای زندگی بهتر به شما کمک میکند؟ هنگامی که بر روی اقیانوس هستید میتوانید تا چندین مایل را ببینید؛ اما وقتی دریا طوفانی است، موجها بالا و پایین میروند و ممکن است جلوی دید شما را بگیرند. اما شما تمام تلاشتان را میکنید تا بتوانید به راهتان ادامه داده و از مسیرتان منحرف نشوید. گاهی در زندگی نیز چنین لحظاتی را تجربه میکنید، اینطور نیست؟ در این مطلب به چگونگی برنامه ریزی در سال جدید و دلایل اهمیت آن میپردازیم.
مطلب مرتبط: چگونه برنامه ریزی کنیم تا موفق شویم؟ ۷ روش برای برنامهریزی مؤثر
آگهی استخدام
جدیدترین فرصتهای شغلی شرکتهای معتبر را در صفحه آگهی استخدام ببینید.
دلایل اهمیت برنامه ریزی
ممکن است در محل کار فشار زیادی تحمل کنید، در روابط خود با مشکل مواجه شده باشید یا دوستانتان را ببینید که به موفقیت میرسند اما شما هنوز اهداف خود را پیدا نکرده باشید. در این لحظات احساس ناامیدی میکنید یا در حالیکه امیدوارید به جایی که میخواهید برسید به سختی شروع به شنا کردن میکنید.
مایکل هیات (Michael Hyatt) میگوید فانوس دریایی چیزی است که در این لحظات به شما کمک میکند بتوانید از فراز موجها چشمانداز اطراف را ببینید؛ این فانوس «برنامهی زندگی» است.
هنگامی که برای زندگیتان برنامه دارید میتوانید در تمام لحظات مسیر درست را پیدا کرده و به راه خود ادامه دهید. اما چگونه برنامهی زندگی خود را مشخص کنید؟ چگونه برنامه ریزی برای زندگی بهتر به شما کمک میکند؟ مایکل هیات در کتاب خود (Living Forward: A Proven Plan to Stop Drifting and Get the Life You Want) توضیح میدهد که چگونه با برنامهریزی میتوانید اهداف خود را شناخته و به آنها دست یابید:
۱. برنامه ریزی جایگاه کنونی شما را نشان میدهد
مایکل هیات میگوید هنگامی که شما در میان امواج هستید نمیتوانید خشکی را ببینید. ممکن است برای پیدا کردن مسیر از حدس و گمان استفاده کنید اما به سختی میتوان به حدسیات اطمینان کرد.
باید بتوانیم از فراز تمام مشکلات و با توجه به جایی که میخواهیم برسیم و هدفی که داریم، جایگاهی که اکنون هستیم را ببینیم و چگونگی رسیدن به هدف نهایی را بسنجیم. همچنین باید همهی خواستههای خود را بررسی کرده و با توجه به هدف نهایی که در ذهن دارید این خواستهها را مدیریت کنید. چگونه برنامه ریزی برای زندگی بهتر به شما کمک میکند و جایگاه کنونی شما را مشخص میکند؟
۲. با برنامه ریزی قادرید برای سرنوشت خود تصمیمگیری کنید
هنگامی که چشمانداز اطراف خود را میبینید میتوانید برای رسیدن به مقصد نهایی و مطلوب خود تصمیم بگیرید. برای مثال میتوانید با برنامهریزی به این سوالات پاسخ دهید:
چه شغلی میخواهید داشته باشید؟
شخص ایدهآل شما برای ازدواج چه ویژگیهایی باید داشته باشد؟ چه نوع ازدواجی میخواهید؟
میخواهید زندگی خانوادگی شما چطور باشد؟
برای داشتن زندگی سالم از نظر جسمی و روحی چه برنامهای دارید؟
مطلب مرتبط: چگونه برای برنامه ریزی شغلی دست به کار شویم؟
۳. برنامه ریزی به شما انگیزهی دنبال کردن اهدافتان را میدهد
این نکته بسیار مهم است زیرا فانوس دریایی حرکت نمیکند و شما برای رسیدن به مقصد باید به سمت آن شنا کنید. برنامهریزی نیز با انگیزهای قوی، انتخابهای شما را مشخص کرده و مانند محرک و تقویتکننده انرژی به شما برای عبور از میان آبهای متلاطم کمک میکنند.
چطور برنامهریزی به شما کمک میکند؟ هنگامی که به روشنی میدانید به کجا میخواهید بروید (هدف نهایی خود را میدانید) میتوانید از منبع درونی اشتیاق وعلاقهی خود برای رسیدن به مقصد نهایی استفاده کنید و هرچه مقصد نهایی برای شما مطلوبتر و خوشآیندتر باشد انرژی بیشتری برای رسیدن به آن خواهید داشت. چگونه برنامه ریزی برای زندگی بهتر به شما کمک میکند؟ برنامهریزی به شما انگیزه میدهد.
روش اثبات شده
هیات میگوید که بیش از یک دهه است که از این روش استفاده میکند. «هر زمان امواج در زندگی من بسیار بلند میشوند بر فراز آنها میروم و از برنامهریزی برای پیدا کردن مسیر درست استفاده میکنم و میتوانم باز هم خشکی را ببینم. هنگامی که به ساحل میرسم انگیزهی بیشتری دارم تا به راهم ادامه داده تا به موفقیتهای بیشتری برسم.»
مطلب مرتبط: جدول برنامه ریزی (همراه با قالبهای متنوع برای دانلود)
در سال جدید چگونه برنامه ریزی کنیم؟
در روزهای پایان هر سال همه در تکاپوی آماده شدن هستند. در این روزها بسیاری از ما به ۱۲ ماهی که پشت سر گذاشتهایم نگاهی میاندازیم و برای سال جدید برنامهریزی میکنیم. اما سوالی که برای تمامی ما پیش میاداین هست که چگونه برنامه ریزی کنیم؟ روش برنامهریزیای که توضیح خواهیم داد شامل دو بخش بازنگری و طرحریزی است.
مطلب مرتبط: چگونه برنامه ریزی روزانه کنیم؟ (هرآنچه باید دربارهی برنامه روزانه بدانیم)
مرحله اول: بازنگری
چگونه برنامه ریزی کنیم ؟ ابتدا همهی برنامههای سال گذشته را مرور کرده و بنویسید، با این کار خلاصهای از کارهایی که انجام داده و برایتان مهم بودهاند را آماده میکنید. برای نوشتن این خلاصه به ۷ بخش در زندگی که برای همه مهم است توجه کنید:
روابط کار بدن ذهن روح و روان
اجتماع (دوستان و خانواده)
مسائل مالی
با این کار به اهداف و موفقیتهایی که به دست آوردهاید، تغییراتی که رخ داده و دوست نداشتهاید و همچنین تغییراتی که باید در سال جدید رخ دهند پی خواهید برد. در این مرحله میتوانید این سوالات را از خود بپرسید:
سال گذشته چه چیزهایی یاد گرفتهاید؟
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟