تحقیق در مورد شهید حججی
مهدی
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
تحقیق در مورد شهید حججی را از این سایت دریافت کنید.
تحقیق در مورد شهید محسن حججی
تحقیق در مورد شهید محسن حججی:به صورت کامل و مرتب با تصاویر مرتبط در 7 صفحه با فهرست مطالب آماده چاپ:آرامگاه حججی که در میان مدفن برخی ..
تحقیق در مورد شهید محسن حججی
دسته بندی: تحقیق برای بچه ها, تحقیق فارسی, دهم, کلاس پنجم, کلاس چهارم, کلاس ششم, کلاس نهم, کلاس یازدهم, هشتم, هفتم
بازدید
تحقیق در مورد شهید محسن حججی
تحقیق در باره ی شهید محسن حججی
تحقیق شهید محسن حججی
طرح پژوهش، تحقیق کامل، قابل ویرایش و آماده چاپ pdf و wordمقدمه:
سلام بر شهید عاشق محسن حججی و همه شهیدان مدافع حریم اهل بیت علیهم السلام که خود را فدای امنیت و آرامش مسلمانان مظلوم و مبارزه با جنایت و شقاوت تروریستهای تکفیری و حامیانشان کردند.
تولد:
پاسدار شهید محسن حججی در ۲۱ تیر سال ۱۳۷۰ در شهرستان نجف آباد اصفهان به دنیا آمد. محسن حججی یک برادر و شش خواهر دارد، شهید محسن حججی فرزند دوم خانواده میباشد.
تحصیلات:
شهید محسن حججی پس از سپری کردن دوره تحصیلات مقدماتی ،در سال ۱۳۸۷ موفق به اخذ مدرک دیپلم از شاخه کاردانش شد و نهایتا دانش خود را تا مقطع کاردانی رشته “تکنولوژی کنترل” از مرکز آموزش علمی کاربردی “علویجه” ارتقا داد.
تحقیق در مورد شهید محسن حججی
فعالیت های جهادی وفرهنگی شهید حججی
از کودکی و نوجوانی وارد سازمان بسیج شده فعالیتش را از مسجد محل اقامتش شروع کرد.
همچنین از جهادگران و اعضای فعال مؤسسه شهید احمد کاظمی بود و مداحی در ایام محرم و سوگواری های سالار شهیدان و فعالیت های فرهنگی انجام می داد.
این جهادگر فرهنگی در ترویج و تبلیغ کتاب بسیار فعال بود و در اردوهای سازندگی جهادی علاوه بر فعالیت عمرانی، در حوزه فرهنگی نیز دست به اقدامات جهادی میزد.
نحوه آشنایی با همسرش و ازدواج
آبان 91 در نمایشگاه دفاع مقدسی که در نجفآباد برپا شده بود محسن با زهرا عباسی همکار میشود و همین آغازی میشود برای آشنایی و ازدواج؛ به قول همسر محسن، شهدا واسطه آشنایی این دو بودند،
ودر یازدهم آبان ۱۳۹۱ محسن حججی با زهرا عباسی عقد و در ۹ مرداد ۱۳۹۳ با وی به صورت رسمی ازدواج کرد. محسن حججی در سال ۲۴/۱/۱۳۹۵ صاحب فرزند پسر شد و نامش را علی گذاشت.
ورود شهید حججی به سپاه پاسداران
شهید حججی پس از اتمام خدمت سربازی خود اشتیاقش برای حضور داوطلبانه در سپاه بیشتر شد و در سال ۱۳۹۳ اقدام به ثبت نام در سپاه پاسداران کرد و بلافاصله پذیرفته شد. و پس از آن به لشکر زرهی ۸ نجف اشرف پیوست.
اعزام به سوریه
محسن حججی که از اعضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بود،اولین بار قبل از محرم سال ۱۳۹۴، برای دفاع از حرم عقیله حضرت زینب (س)،داوطلبانه به کشور “سوریه” رفت و به مدت ۴۵ روز در جبهههای حق علیه باطل جنگید.
دومین بار محسن حججی27 تیر سال ۱۳۹۶، به همراه همرزمانش به سوریه اعزام شده و بعد از پیوستن به نیروهای مدافع حرم روانه سوریه شده تا مدافع حرم حضرت زینب س شده و با نیروهای داعش بجنگد.
نحوه اسارت و شهادت محسن حججی
در تاریخ دوشنبه ۱۶ مرداد ماه سال ۱۳۹۶، حججی در منطقه التنف، در منطقه مرزی سوریه، عراق و اردن اسیر میشود. منطبق بر فیلمی که خبرگزاری داعش آن را منتشر کردهاست، محسن حججی در پشت سنگری است.
اجساد نیمهجان تعدادی از همرزمانش در اطراف سنگر او افتادهاست و در واپسین لحظات در برابر حمله غافلگیرانه داعش از خویش دفاع میکنند. صدای تیراندازی پراکنده به گوش میرسد.
کمی بعد یکی از نیروهای داعش، محسن حججی را اسیر میکند
تحقیق در مورد شهید محسن حججی
و پس از دو روز اسارت در روز چهار شنبه ۱۸ مرداد در منطقه التنف سوریه در منطقه عملیاتی گذرگاه مرزی الولید توسط گروهک داعش به شهادت رسیده و سر او از تنش جدا شد.
و با شهادت خود حماسه ای از نسل دهه هفتاد خلق کرد.
شهادت این شهید مدافع حرم بازتاب گستردهای در رسانهها و شبکههای اجتماعی داشت و شخصیتهای سیاسی، فرهنگی، نظامی و ورزشی زیادی به این موضوع واکنش نشان دادند.
سردار شهید قاسم سلیمانی فرمانده وقت نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در پیامی به مناسبت شهادت شهید محسن حججی تاکید کرد: به حلقوم بریده این شهید عزیز و تمامی شهیدان راه اباعبدالله (ع) سوگند یاد میکنیم که از تعقیب این شجره ملعونه و نابودی این غده خطرناک برآمده در پیکر جهان اسلام تا آخرین نفرشان از پای نخواهیم نشست.
نحوه بازگشت پیکر به ایران
نیروهای کفر داعشی تصمیم داشتند که پیکرش شهید محسن حججی را به ایران و خانواده اش تحویل ندهند، اما با مذاکره و توافق بین حزب الله لبنان و داعش که در ازای تحویل پیکر این شهید دو کشته مقاومت لبنان و ۳۵۰ نفر از داعش به همراه خانواده هایشان که به شرق سوریه منتقل شوند در نهایت
سپاه پاسداران ایران جنازۀ محسن حججی را روز ۷ شهریور تحویل گرفت و با انجام آزمایش دیانای، هویت او را تأیید کرد.
یک ماه بعد از تأیید هویت، در تاریخ ۳ مهر ۱۳۹۶ همزمان با عزاداریهای ماه محرّم جنازۀ وی به ایران بازگشت.
در این مراسم با نواخته شدن سرود جمهوری اسلامی ایران و مارش نظامی از پیکر شهید حججی استقبال شد، خانواده شهید، آحاد مختلف مردم و جمعی از مسئولان کشوری و لشکری از حاضران در این مراسم بودند.
تحقیق در مورد شهید محسن حججی
خصوصیات اخلاقی شهید محسن حججی
او بسیار مقید بود؛ این قضیه بارهابرای دوستانش ثابت شد.دوست وهمرزم او اینگونه تعریف می کند:« گاهی اوقات مجبور بودیم در خانههای مردم سوریه بمانیم یا از آنها به عنوان سنگر استفاده کنیم.
هنگام نماز که میشد شهید حججی از ساختمان بیرون میرفت یا در حیاط به اقامه نمازش میپرداخت تا مبادا نمازش شبههای داشته باشد.»، در بحث حرام و حلال و رعایت شرعیات خیلی اهل رعایت بود.
محسن حججی
محسن حججی
از ویکیپدیا، دانشنامهٔ آزاد
برخی از منابع فهرستشده در این مقاله، ممکن است معتبر نباشند. خواهشمند است با پیدا کردن منابع معتبرتر یا بررسی معیارهای اعتبارسنجی برای منابع موجود، این مقاله را بهبود ببخشید. منابع نامعتبر ممکن است به چالش کشیده شده و حذف شوند.
محسن حججی
حججی در کنار یکی از افراد داعش با شیئی که چاقو یا سرنیزه به نظر میرسد[۱]
زاده ۲۱ تیر ۱۳۷۰
نجفآباد، استان اصفهان، ایران
درگذشته ۱۸ مرداد ۱۳۹۶ (۲۶ سال)[۲]
گذرگاه مرزی الولید، سوریه
مدفن نجفآباد، استان اصفهان، ایران
وفاداری ایران
شاخه نظامی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
سالهای خدمت نامعلوم–۱۳۹۶
درجه سروان[۳] یگان لشکر ۸ نجف
جنگها/عملیاتها جنگ داخلی سوریه †
همسر(ان) زهرا عباسی[۱]
فرزندان ۱
محسن حُجَجی (۲۱ تیر ۱۳۷۰ – ۱۸ مرداد ۱۳۹۶) یک نظامی از نیروهای ایرانی موسوم به مدافع حرم بود که در مرداد ۱۳۹۶ در عملیاتی در گذرگاه مرزی الولید —منطقهٔ مرزیِ بین سوریه و عراق — توسط نیروهای داعش به اسارت درآمد و پس از دو روز به قتل رسید. اسپوتنیک نیوز به نقل از رسانههای وابسته به داعش، خبر اسارت او را اعلام کرد.[۴][۵][۶][۷][۸][۹][۱۰][۱۱][۱۲]داعش چندی پس از انتشار فیلمی که ادعای به اسارت درآوردن حججی را داشت، اعلام کرد که وی را کشتهاند. او دهمین عضو از «لشکر زرهی ۸ نجف اشرف» بود که طی جنگ در خاک سوریه کشته شد. او پیش از اسارت از ناحیهٔ پهلو زخمی شده بود و طی دو روز اسارت توسط نیروهای داعش در مناطق تحت کنترل آنها چرخانده شده بود.[۱۳][۱۴] در جریان توافق جرود که بین نیروهای حزبالله لبنان و داعش انجام شد، در ازاء تحویل پیکر محسن حججی، دو کشته مقاومت لبنان و اسیران آنها، ۳۵۰ تن از نیروهای داعش به همراه خانوادههایشان به شرق سوریه منتقل شدند.[۱۵]
پس از مرگ حججی، دولت جمهوری اسلامی با توجه به افزایش تعداد کشتههای نیروهای وابسته به ایران و نیاز به تبلیغات برای توجیه مداخله در سوریه و پاسخ به افکار عمومی، پروژه قهرمانسازی از او را با شبیهسازی تاریخی کشتهشدن او با وقایع کربلا و ساخت مقبره برای او آغاز کرد.[۱۶] اما تلاش حکومت به این موارد محدود نشد و حسین قاسمپورمقدم (مدیر گروه ادبیات فارسی دفتر تألیف کتب درسی آموزش و پرورش) در پاسخ به حذف اشعار بزرگان ادب فارسی از کتابهای درسی گفت «(در راستای این پروژه) جایی نیاز داشتیم شهید محسن حججی را مطرح کنیم و این بر حافظ و سعدی اولویت داشت.»[۱۷][۱۸]
زندگینامه
محسن حججی متولد سال ۱۳۷۰ در نجفآباد اصفهان بود.[۱۹][۲۰] محسن حججی دانشآموختهٔ مرکز آموزش علمی کاربردی علویجه در رشتهٔ تکنولوژی کنترل ورودی سال ۱۳۸۷ بود.
اسارت و قتل
در تاریخ دوشنبه ۱۶ مرداد ماه سال ۱۳۹۶، حججی در منطقه تنف، در منطقه مرزی سوریه، عراق و اردن اسیر میشود.[۲۱] منطبق بر فیلمی که خبرگزاری داعش آن را منتشر کردهاست، محسن حججی در پشت سنگری است. اجساد نیمهجان تعدادی از همرزمانش در اطراف سنگر او افتادهاست و در واپسین لحظات در برابر حمله غافلگیرانه داعش از خویش دفاع میکنند. صدای تیراندازی پراکنده به گوش میرسد. کمی بعد یکی از نیروهای داعش، محسن حججی را اسیر میکند.[۲۲]
تصویر خبرساز
تصویر مشهوری از محسن حججی که در آن یکی از افراد داعش پشت سر وی ایستادهاست و با شیئی که چاقو یا سرنیزه به نظر میرسد، او را به قتلگاه میبرد، در شبکههای اجتماعی بازنشر شدهاست. زهرا عباسی، همسر او در آن زمان، در مصاحبهای با جامجمآنلاین گفتهاست:
به چشمهای شوهر من نگاه کنید، اصلاً ترس در این چشمها نیست، همهاش شجاعت است، دلیری است، محسن توی این عکس مثل کوه با صلابت است.[۲۲][۲۳]
هرچند بنا به گفتهٔ بیبیسی در صحنههای فیلمی که منتشر شده، احساس واقعی حججی کمتر قابل حدس است.[۲۲] طبق گفته برخی از وبگاههای داخلی، چهرهٔ نیروی داعش در پشت سر حججی، چهرهٔ آرام وی، دود و شعلههای آتش در پشت زمینه، صحنهٔ نبرد کربلا را در ذهن تداعی میکند.[۲۴][۲۵] بنا بر گفته صدای آمریکا، در حالیکه مردم ایران از عملیاتهای نظامی جمهوری اسلامی در خارج از کشور خسته شدهاند، تصویر حججی حس وطنپرستی را در آنها زنده میکند.[۲۶]
ماجرای جسد حججی
داعش ضمن توافق آتشبسی با ارتش سوریه، ارتش لبنان و حزبالله لبنان، جسد محسن حججی را در مقابل اجازهٔ تخلیهٔ امنِ منطقهٔ مرزیِ لبنان و سوریه تحویل داد. حسن نصرالله، رهبر حزبالله لبنان، برای قانع کردن بشار اسد به پذیرش این توافق آتشبس، به دمشق سفر کرده بود. به گفتهٔ نصرالله، بشار اسد دربارهٔ آتشبس با داعش گفته بود: «این مایهٔ سرافکندگی من میشود، اما باشد.»[۲۷]
سپاه پاسداران ایران جنازه محسن حججی را روز ۷ شهریور تحویل گرفت و با انجام آزمایش دیانای، هویت او را تأیید کرد. یک ماه بعد از تأیید هویت، در تاریخ ۳ مهر ۱۳۹۶ همزمان با عزاداریهای ماه محرّم پیکر وی به ایران بازگشت.[۲۷]
طبق گزارش رسانهها در روز شنبه ۲۰ آبان ۱۳۹۶ محمدرضا حججی، پدر محسن حججی، اعلام کرد باقیماندهٔ بدن فرزندش را که به ایران انتقال یافته، مشاهده نکردهاست. وی در مصاحبه با خبرگزاری فارس گفت که تنها بخشهایی از پا، لگن و دندههای فرزندش را لمس کرده و پیشتر در تاریخ تحویل جنازه به سوریه رفته ولی در آنجا هم به وی گفته شده که بدن فرزندش کامل نیست و باید کمی صبر کند تا تکمیل شود.[۲۸][۲۹] وی دربارهٔ اینکه پیکر فرزندش چقدر کامل بودهاست نیز چنین پاسخ دادهاست:
هیچی نبود. فقط از طریق دیانای و چون پاهای شهید بود، از کفشهایش… البته آن موقع هم هنوز کامل نبود. دیانای کامل نبود؛ ولی خوب، خیلی شواهد نشان میداد که شهید، همان شهید ماست و آقایان هم در سپاه قدس قانع شده بودند که این پیکرِ شهید ماست… از همان اول سعی نکردم دنبال کنم. چون نخواستم بدانم… هم تحملش را نداشتم و هم… حالا ممکن است اینجا احساسات یا عاطفه پدری یا مادری باعث بشود که خدای ناکرده حرفی را آدم به زبان بیاورد که خلاف عقیده و راهی است که شهید ما رفتهاست و این باعث شرمندگی بشود.[۲۸][۲۹]
مراسم تشییع جنازه
مراسم تشییع جنازه محسن حججی، در تاریخ ۵ مهر ۱۳۹۶ در پایتخت ایران برگزار گردید. بسیاری از مقامهای ارشد جمهوری اسلامی، نظیر علی و صادق لاریجانی، روسای مجلس شورای اسلامی و قوه قضاییه، در این مراسم حضور پیدا کردند. علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی نیز قبل از مراسم تشییع جنازه در جمع اعضای خانوادهٔ محسن حججی و در کنار تابوت او حضور پیدا کرد.[۲۹][۳۰][۳۱][۳۲] همچنین پیکر حججی در تاریخ ۴ مهر در مشهد[۳۳] و حرم علی بن موسی الرضا و در تاریخ ۶ مهر در اصفهان و نجف آباد تشییع و خاکسپاری شد.[۲۷]
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟