تفاوت دنا پلاس و توربو
مهدی
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
تفاوت دنا پلاس و توربو را از این سایت دریافت کنید.
مقایسه دنا و دنا پلاس و دنا توربوشارژ – مجله همراه مکانیک
ر مقاله " مقایسه دنا و دنا پلاس و دنا توربوشارژ " به بیان شباهتها و تفاوتهای دنا، دنا پلاس و دنا پلاس توربوشارژ خواهیم پرداخت. دنا خودرویی ملی است که ...
مقایسه دنا و دنا پلاس و دنا توربوشارژ
سارا مهری اردیبهشت 30, 1398
محبوبیت اعضای خانواده دنا در بازار داخلی، ما را بر این داشته است که در این مقاله از سری مقالات مجله خودرو همراه مکانیک به مقایسه دنا و دنا پلاس و دنا توربوشارژ بپردازیم؛ بنابراین اگر شما هم جزو کسانی هستید که قصد خرید دنا، دنا پلاس یا دنا پلاس توربوشارژ را دارید تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.
در ابتدا به سراغ بزرگترین عضو خانواده یعنی دنا خواهیم رفت. در ادامه ضمن آشنایی هرچه بیشتر با این سدان جذاب ایران خودرو، میتوانید از تفاوتهای آن با دنا پلاس و دنا توربوشارژ آگاه شوید.
معرفی دنا
در سال 1393 دنا بهعنوان سومین خودرو ملی و با هدف ارائه خودرویی باکیفیت و بهروز در سبد خرید محصولات ایران خودرو قرار گرفت. دنا روی پلتفرم سمند شکل گرفته است؛ بههمیندلیل با وجود تمامی تفاوتهای داخلی و ظاهری خود، تنها یک فیسلیفت از سمند محسوب میشود.
قلب تپنده دنا همان موتور EF7 است که پیشتر در سمند EF7 نیز بهکار گرفته شده بود و بهعنوان موتور ملی شناخته میشود. این موتور 1.7 لیتری 4 سیلندر توان تولید 115 اسب بخار قدرت و 157 نیوتنمتر گشتاور را دارد. یک گیربکس 5 سرعته دستی هم نیروی موتور را به چرخهای جلو هدایت میکند تا این سدان 1258 کیلوگرمی بتواند طی زمانی در حدود 13.5 ثانیه از حالت سکون به سرعت صد کیلومتر بر ساعت دست یابد.
گرچه نمیتوان چالاکی دنا را بهعنوان یکی از مزایای آن محسوب کرد، اما این خودرو بهواسطه برخورداری از موتور EF7 از استهلاک بهمراتب کمتری نسبت به خودروهایی همچون پژو پارس سال یا سمند SE برخوردار است که از موتور XU7 بهره میبرند. همچنین این خودرو در میان سدانهای تولید داخل دارای آپشنها و امکانات بیشتری است و در زمان عرضه به بازار بهعنوان مجهزترین سدان ایرانیزه شناخته میشد. هرچند کیفیت مواد بهکار رفته در داخل کابین چنگی به دل نمیزند، اما مزایای متعدد دنا باعث شد تا این خودرو در سالهای ابتدایی ورود به بازار با استقبال چشمگیری مواجه شود.
معرفی دناپلاس
در سال 95 یعنی دو سال پس از تولید دنا معمولی، در پروژهای به نام X409 ایران خودرو تصمیم گرفت تا محصول بهمراتب زیباتر و مجهزتری را بر اساس دنا تولید کرده و در اختیار خریداران ایرانی قرار دهد. این سدان جدید که نمونه اولیه آن در سال 1396 به بازار عرضه شد، دنا پلاس نام داشت. اگر قصد خرید دنا پلاس را دارید باید بدانید که این خودرو تغییرات چشمگیری در بخش طراحی ظاهری داشته و تجهیزات بیشتری را نسبت به دنا معمولی درون خود جای داده است، اما از نظر فنی هیچ تفاوتی با آن ندارد.
نمای جلویی دنا پلاس به لطف بازنگریهای انجام شده در طرح جلو پنجره و حالت چراغها نسبت به دنا معمولی اسپرتتر بهنظر میرسد. بارزترین تفاوت ظاهری دنا معمولی و دنا پلاس به نمای جانبی این خودروها مربوط میشود؛ در این بخش یک خط زاویهدار و عمیق از چراغ عقب تا گلگیر جلو کشیده شده است؛ همچنین خطوط شکستهای در پایین درها به چشم میخورد که باعث شده است تا نمای جانبی دنا پلاس تا حد غیرقابل انکاری از دنا فاصله بگیرد.
علاوهبر این، رنگ کرومی دستگیره درها و همچنین طرح جدید لچکی شیشههای عقب باعث زیبایی هرچه بیشتر نمای جانبی دنا پلاس شدهاست. نمای پشتی دنا پلاس در مقایسه با سایر بخشها، کمترین میزان تغییرات را طی این فیسلیفت تجربه کرده است و بهجز تغییر گرافیک چراغها و اضافهشدن یک آنتن کوسهای تفاوت دیگری میان دنا و دنا پلاس به چشم نمیخورد.
همانطور که پیشتر نیز به این موضوع اشاره کرده بودیم، دنا معمولی از نظر تجهیزات و آپشن نیز با دنا پلاس متفاوت است. از جمله آپشنهایی که به دنا پلاس اضافه شدهاست میتوان به سانروف برقی، تنظیمات برقی 8 جهته صندلی راننده و سرنشین جلو، دیلایت، 4 عدد کیسه هوا (راننده، سرنشین جلو و جانبی) اشاره کرد. وجود همین تفاوتها باعث شده است تا قیمت دنا پلاس حداقل چند ده میلیون تومان بیشتر از قیمت دنا باشد.
مشخصات فنی یکسان دنا و دنا پلاس
در این بخش از مقاله «مقایسه دنا و دنا پلاس» به سراغ مشخصات فنی این دو برادر رفتهایم. دنا و دنا پلاس از لحاظ مشخصات فنی مشابه بوده و هیچکدام برتری خاصی نسبت به دیگری ندارد. درواقع دنا و دنا پلاس هر دو مجهز به موتور EF7 هستند که قبلا روی بسیاری از محصولات ایران خودرو جواب خود را پس داده است.
موتور EF7 دنا پلاس با حجم 1646 سیسی، 4 سیلندر و 16 سوپاپ قادر به تولید حداکثر 115 اسب بخار در 6000 دور در دقیقه و 157 نیوتنمتر گشتاور در 4500 دور در دقیقه است. بنابر اطلاعات ثبت شده در سایت رسمی ایران خودرو، دنا پلاس از لحاظ وزنی نیز تفاوتی با دنا معمولی ندارد؛ بنابراین میتوان انتظار داشت که این دو خودرو از لحاظ چالاکی و مصرف سوخت هم با یکدیگر برابر باشند. همانند دنا معمولی، دنا پلاس نیز برای این که بتواند از حالت سکون به سرعت صد کیلومتر بر ساعت دستیابد به زمانی در حدود 13.5 ثانیه نیاز دارد و حداکثر سرعت آن نیز برابر با 189 کیلومتر بر ساعت اعلام شده است.
مشخصات فنی دنا دنا پلاس پیشرانه EF7 EF7 حجم موتور 1646 سیسی 1646 سیسی حداکثر قدرت
115 اسب بخار در 6000 دور در دقيقه 115 اسب بخار در 6000 دور در دقيقه
حداکثر گشتاور
157 نیوتن متر در 4500 دور در دقیقه
157 نیوتن متر در 4500 دور در دقیقه
گیربکس 5 سرعته دستی 5 سرعته دستی مصرف سوخت (ترکیبی) 7.7 7.94 شتاب صفرتا 100 13.5 ثانیه 13.5 ثانیه حداکثر سرعت 189 کیلومتر در ساعت
منبع مطلب : www.hamrah-mechanic.com
مقایسه دناپلاس با دنا پلاس توربو شارژ
اتو گالری حیدر
بلاگ
مقایسه دناپلاس با دنا پلاس توربو شارژ
مقایسه دناپلاس با دنا پلاس توربو شارژ
دنا پلاس محصولی از خانواده دنا از شرکت ایران خودرو در سال 95 روانه بازار شد که نسبت به دنا معمولی به مراتب زیباتر و جذاب تر تولید شده است و از لحاظ فنی تغیرات چشمگیری داشته است. حدود یکسال بعد ایران خودرو تصمیم گرفت نسخه جدیدتری از دناپلاس را ورانه بازار کند به نام دناپلاس توربو شارژ که از لحاظ ظاهری تفاوت چشمگیری با دناپلاس ندارد اما به لحاظ فنی موتور توربو شارژ را در خود جای داده است.
در این مقاله آپشن ها و تفاوت های دو مدل محصول ایران خودرو از خانواده دنا (دناپلاس و دناپلاس توربو) را به اختصار شرح می دهیم.
امکانات دنا پلاس:
فرمان هیدرولیک مجهز به کروز کنترل، چراغ جلو دارای لامپ LED و نئون و چراغ روز ، تنظیم اتومایک کانال تهویه برای سرنشینان عقب، چراغ جلو و عقب جدید، چراغ نقشه خوان، چراغ مه شکن جلو و عقب، چراغ خطر سوم، چراغ سقفی جلو و عقب، چراغ روشنایی فضای پایین داخل کابین، چراغ داخل داشبورد، آیینه های جانبی برقی، راهنمادار و تاشو اتوماتیک، طرح جدید از آینه ای جانبی، شیشه بالابرهای جلو و عقب برقی، سیستم ضد سرقت، سیستم هشداردهنده هوشمند مرکزی، دوربین دید عقب، هشدار دهنده موانع عقب، سیستم عیب یابی هوشمند، قفل مرکزی با ریموت کنترل رادیویی و کمربندهای ایمنی جلو سه نقطه ای با قابلیت تنظیم ارتفتع از جمله امکانات و آپشن های خودرو دنا پلاس می باشند.
همچنین ماشین دنا پلاس از خانواده دنا به سیستم پشتیبانی از رهیاب ، سیستم کنترل بخار بنزین، شیشه های سولار(ضد اشعه UV) سان روف، ستون فرمان تلوسکوپی، سیستم روشنایی موقت در محیط های تاریک، آنتن سقفی جدید، جا عینکی و تنظیم زاویه نور چراغ های جلو از داخل کابین مجهز شده است.
امکانات دناپلاس توربو شارژ:
نمونه جدید دناپلاس از خانواده دنا و محصول شرکت ایران خودرو دناپلاس توربو شارز نامیده شد که حدود یکسال بعد از ورود دناپلاس به بازار عرضه شد. این خودور در بخش ظاهری تفاوت چندانی با دناپلاس معمولی ندارد اما در بخش فنی به یک موتور توربو شارژ مجهز شده است. این نوع موتور پیش از این در ماشین سورن توربو به کار برده شده بود.
خودرو جدید ایران خودرو که دناپلاس توربو نامیده شد از جمله قوی ترین های خانواده دنا محسوب می شود و از بدو ورود به بازار با اقبال عمومی روبرو شد.
از امکانات این خودرو می توان به فرمان هیدرولیک ،روکش چرمی با دوخت قرمز مجهز به کلیدهای کنترلی سیستم صوتی و بلوتوث موبایل و کروز کنترل، چراغ جلو دارای لامپ LED و نئون و چراغ روز، تنضیمات اتوماتیک، کانال تهویه برای سرنشینان عقب، چراغ جلو و عقب جدید، چراغ نقشه خوان، چراغ مه شکن جلو و عقب، چراغ خطر سوم، چراغ روشنایی فضای پایین پا، چراغ داخل داشبورد، طرح جدید آینه های جانبی، آیینه های جانبی برقی، راهنمادار و تاشو اتوماتیک، شیشه بالابرهای جلو و عقب برقی، آینه چراغ دارد روی آفتاب گیر، تریم تک رنگ مشکی سیستم ضد سرقت، سیستم هشداردهنده هوشمند مرکزی، دوربین دید عقب، هشدار دهنده موانع عقب، سیستم عیب یابی هوشمند، قفل مرکزی با ریموت کنترل رادیویی و کمربندهای ایمنی جلو سه نقطه ای با قابلیت تنظیم ارتفاع اشاره کرد.
همچنین این خودرو به قطعات دکوراتیو طرح چوب آراسته شده است. دستگیره های درب ها به رنگ کروم، نوار کرومی دور شیشه درب ها، تودوزی مخمل، کف پوش موکتی با نوار قرمز رنگ و آرم توربو، دسته دنده طرح جدید با گردگیری و دوخت قرمز.
نکته: همانطور که در مقاله دنا پلاس با گیربکس اتوماتیک شش دنده گفته شد خودروی دناپلاس توربو شارژ به جعبه دنده شش سرعته اتوماتیک مجهز شده اند.
هردوی این خودروها(دناپلاس و دناپلاس توربو) ظاهری شبیه به هم دارند و در بخش فنی تفاوت فاحشی دارند که دناپلاس توربو شارژ با موتور توربوی شارژی باعث کاهش مصرف سوخت و بهبود بخش فنی خودرو شده است.
خلاصه ای از تفاوت های و شباهت های خودوری دنا پلاس و دناپلاس توربو شارژ
شرح دناپلاس دناپلاس توربو شارژموتور EF7 EF7TCحجم موتور لیتر 1.7 لیتر 1.7 موتور 4 سیلندر 16 سوپاپ 4 سیلندر 16 سوپاپحجم موتور 1646 سی سی 1645 سی سیقدرت موتور 113 اسب بخار در 6000 هزار دور در دقیقه 150 اسب بخار در 5500 دور در دقیقه گشتاور موتور 4500 نیوتن متر در 4500 دور در دقیقه 215 نیوتن متر در 2200 دور در دقیقهجعبه دنده 5 دسته دنده دستی 6 سرعته خودکارشتاب 0 تا 100 13.5 ثانیه 11 ثانیهحداکثر سرعت 189 کیلومتر در ساعت 205 کیلو متر در ساعتوزن 1258 کیلوگرم 1262 کیلوگرماندازه 4559طول-1720 عرض- 1460 ارتفاع 4559 طول-1720 عرض-1460ارتفاعفاصله بین دو محور 2671 میلیمتر 2671 میلیمتر
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟