جاهای تفریحی آبادان
مهدی
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
جاهای تفریحی آبادان را از این سایت دریافت کنید.
جاهای دیدنی آبادان که نباید از دست بدهید
جاهای دیدنی آبادان کجاست ؟ معرفی بهترین جاهای دیدنی آبادان با آدرس و عکس و اطلاعات کامل ، لیست معروفترین مکان های دیدنی آبادان
خانه » جاهای دیدنی آبادان که نباید از دست بدهید
آبادان, جاذبههای گردشگری
جاهای دیدنی آبادان که نباید از دست بدهید
به قلم: نیلوفر اِنسان
زمان مطالعه: 15 دقیقه خواندن
تاریخ انتشار:۲۳ مهر, ۱۳۹۸
تاریخ بروز رسانی:۹ خرداد, ۱۴۰۱
تعداد نظرات: 50
وقتی نام آبادان میآید، یاد چه میافتید؟ لهجهی گرم بچههای آبادان؟ عینک ریبَن؟ رودخانهها یا همان شط های جاری در دو سوی آبادان؟ هوای گرم و شرجی؟ تیم فوتبال صنعت نفت آبادان؟ پالایشگاه؟ یا حتی جنگ؟ بیشتر افراد، آبادان را با همهی اینها میشناسند. نام آبادان با دوران شهرنشینی مدرن ایران پیوند خورده و مثل هر شهر افتخار آفرین دیگری جاذبههای گردشگری و جاهای دیدنی فراوانی دارد که نباید از دستشان دهید. ما جاهای دیدنی آبادان را که نباید از دست بدهید، در سفرزون جمع کردیم.
شهر آبادان سرفصل های مقاله
مسجد رنگونیها یکی از جاهای دیدنی آبادان
مسجد رنگونیها | جاهای دیدنی آبادان
اولین جایی که باید در آبادان سراغش را بگیرید، «مسجد رنگونیها»ست. این مسجد هیچ رنگوبویی از معماری ایرانی ندارد و تمام و کمال نمایشگر معماری شبهجزیرهی هندوستان است. این مسجد یکی از مکان های دیدنی آبادان است که در سال ۱۳۰۰ شمسی، در نقطهی صفر مرزی، همجوار با اروندرود ساخته شد. گفته میشود، مسجد رنگونی با تقاضای مسلمانان اهل شبهقارهی هند و بهویژه اهالی «رانگون» در «میانمار» فعلی که در آبادان ساکن بودند، ساخته شد. البته بنای مسجد را کارگران پاکستانی پالایشگاه آبادان ساختهاند. گچبریها و کار روی سیمان مسجد رنگونیهای آبادان منحصربهفرد است. رنگهایی که در معماری هندی دیده میشود و البته محرابی گلگون که با انبوهی از نقش و نگارههای اسلیمی و طرحهای هندسی تزیین شده است. موزهی اسناد تاریخی و خطی آبادان هم در این مسجد قرار دارد.
موزه آبادان ، از قدیمیترین جاهای دیدنی این شهر
موزه آبادان | مکان های دیدنی آبادان
موزه آبادان از قدیمیترین موزههای ایران است که سال ۱۳۳۸ در آبادان افتتاح شد. با توجه به اشیای گرانبهایی که در این موزه وجود دارد، باید آن را جزو جاهای دیدنی آبادان که نباید از دست دهید، قرار دهیم. فارغ از آثاری که از دورههای مختلف تاریخی در آن قرار دارد، بنای موزه با گنبد خاص بالای آن بسیار دیدنی است. معماری این گنبد با ارتفاع ۵ متر و ۲۲ سانتیمتر از گنبد «مقبرهی دانیال نبی» در شوش الهام گرفته شده و آن را به یکی از دیدنیترین مکانهای دیدنی آبادان تبدیل کرده است. یافتههایی از تمدن شوش تا آثاری از دوران «صفویه»، «قاجاریه» و همچنین مجسمهها، تندیسها و یافتههای مردمشناسی جورواجوری در این موزه کنار هم جمع شدهاند.در سفرزون بخوانید :
۱۰ تا از معروف ترین سوغات آبادان، ارمغان خوش رنگ و لعاب جنوب
همنشینی مسجد و کلیسا
کلیسای ارامنه گریگوری | دیدنی های آبادان
در ابتدای خیابان «زند» آبادان، میتوانید یکی از صحنههای زیبای همنشینی ادیان را بینید. کلیسای ارامنهی «گریگوری» آبادان که با نام «سورت گاراپت» شناخته میشود، دیواربهدیوار مسجد «بهبهانیها» و البته مدرسه «ادب» جا خوش کرده است. این بنا در دورهی پهلوی (سال ۱۳۳۶ شمسی) ساخته شده و ظاهری ساده و در عین حال، زیبا دارد. برای بازدید از این بنا باید از خادمان کلیسا اجازه بخواهید و البته اغلب با روی خوش به شما اجازهی بازدید میدهند. نکتهی جالب توجه اینجاست که همنشینی ادیان در آبادان منحصر به سدهی اخیر و حضور بریتانیاییها در این شهر نیست و از دیرباز، مسلمانان، مسیحیان، یهودیان، زرتشتیان و صابئین مندایی (پیروان حضرت یحیا) در این شهر کنار یکدیگر زندگی کردهاند.
همنشینی کلیسا و مسجد
در سفرزون بخوانید
بهترین مراکز خرید آبادان کجاست؟
بوارده آبادان یکی از مکان های دیدنی آبادان
بوارده آبادان
شاید در سفر به آبادان، با نام بوارده آبادان رو به رو شوید. بوارده نام یکی از محلههای قدیمی این شهر است که برخی میخواهند حداقل یک بار از آن بازدید کنند. این محله در گذشته برای زندگی کارمندان شرکت نفت ساخته شده بود. به همین دلیل کیفیت ساخت بسیار بالایی داشته است. از یک خط فرضی، این محله به دو بخش بالا و پایین تقسیم میشود. کارمندان رده بالایی در محله بالا و کارمندان رده پایینتر، در محله پایین زندگی میکردند. جالب است بدانید نام این محله از اسم فردی به نام ورده گرفته شده. او یکی از ثروتمندان و همچنین افراد خیر آبادان بوده است. نام این محل را در ابتدا «ورده»، سپس «ابو ورده» و در گذر زمان « بوارده » گذاشتند. به این محله در طول جنگ آسیب زیادی وارد شد و خرابیها را اصلا مرمت نکردند. از این رو تبدیل به یکی از جاهای دیدنی آبادان شده است. آدرس بوراده آبادان : خوزستان، آبادان، منطقه بوراده
بازار ته لنجی یکی از هیجانانگیزترین بازارهای آبادان
ته لنجی آبادان | بازارهای آبادان
بازار ته لنجی یکی از بازارهای آبادان است که در آن میتوانید هرمحصولی که میخواهید را با قیمت مناسب پیدا کنید؛ زیرا این محصولات به واسطه اینکه توسط ملوانان و کارگرهای لنجها وارد کشور میشوند، مشمول تعرفههای گمرکی نمیشود و قیمتهایشان مناسب است. بازار تهلنجیهای آبادان در خیابان امام خمینی قرار دارد. در این خیابان هم مغازهها کالاهای ته لنجی دارند و هم دستفروشها. این بازار حتی تا ساعات پایانی شب پا بر جا است و همیشه زندگی در آن جریان دارد. شما میتوانید محصولاتی از قبیل کیف، کفش، عینک، عطر، ادکلن، ادویه، انواع خوراکی و غذای خارجی، ساعت، زیورآلات و انواع اسباب بازی را در این بازار مشاهده کنید. آدرس بازار ته لنجی آبادان : خیابان امام خمینی ساعات بازدید: هفت صبح تا هشت شب هزینه بازدید: رایگان
قدمگاه امام رضا (ع) از مکان های دیدنی آبادان
جاهای دیدنی آبادان (۱۴۰۱)
دیدنی های آبادان شامل موزه آبادان,مسجد رنگونی ها,سینما شیرین آبادان است و جاهای دیدنی آبادان و تصاویر آن را در کجارو ببینید.
جاهای دیدنی آبادان؛ از مسجد رنگونی ها تا بازار مرکزی
آبادان یکی از شهرهای بندری جنوب کشور و شهر نفتی ایران زمین در استان خوزستان است و بعد از اهواز مهمترین شهر این استان به شمار میآید. این شهر زیبا با برخورداری از مناطق طبیعی و گردشگری فراوان، بازارهای شلوغ و پررفت و آمد و همین طور نخلستانهای بسیار، هرساله میزبان گردشگران و مسافران داخلی و خارجی بسیاری است. در این مطلب، با ما همراه باشید تا جاهای دیدنی آبادان زیبا را به شما معرفی کنیم.
سینما شیرین
سینما شیرین
منبع عکس: وبسایت این تودی (عکاس: ناشناس)سینمای هشتاد ساله شیرین یکی از چندین سینماهای آبادان قبل از انقلاب اسلامی است که در سال ۱۳۱۰ هجری شمسی در دوره پهلوی اول با ظرفیت بیش از هفتصد نفر توسط بخش خصوصی و یکی از تاجرین کشور هندوستان بنا شد. پس از جنگ جهانی دوم، دو طبقه دیگر به ساختمان این سینما افزوده شد و این سینما لقب بزرگترین سینمای ایران را از آن خود کرد. در حال حاضر این سینما در فهرست ملی ایران به ثبت رسیده است.
آدرس: آبادان، منطقه امیری خیابان منتظری (شاپور سابق) (مشاهده در نقشه)مسجد رنگونی ها
مسجد رنگونیها در سال ۱۳۰۰ هجری شمسی در کنار اروندرود، در نزدیکی مرز کشور عراق با تقاضای عدهای از مسلمانان سنی مذهب شبه قاره هند که عمدتا از مهاجران رنگون، پایتخت میانمار بودند، احداث شد. این مسجد به سبک معماری شبه قاره هند ساخته شده و دارای گچبریهایی زیبا و برجسته، آرایههای سیمانی و منحصربهفرد، شبستان و حیاط اصلی است.
آدرس: آبادان، ابتدای خیابان پزشک، روبهروی انبار پخش داروی شرکت نفت (مشاهده در نقشه)آرامگاه ارمنی های ساکن در آبادان
آرامگاه ارامنه ساکن در آبادان، در واقع قبرستانی در منطقه شطیط در جنوبشرقی این شهر است که بالاتر از اروند کنار واقع شده است. این قبرستان نزدیک به ۱۵۰۰ متر مربع مساحت دارد و حدودا سیصد و بیست مقبره در آن وجود دارد که یادمان رفتگان را بهجای سنگ، روی قالبهای سیمانی و عموما به خط و زبان ارمنی نوشتهاند.
آدرس: آبادان، جنب تانک فارم چسبیده به بلوار شهید علی عیسیزادهپل کابلی امام رضا آبادان
پل کابلی امام رضا آبادان که در محله کوی فرهنگیان در آبادان واقع شده است، بهعنوان اولین پل کابلی واقع در خشکی در جهان نیز شناخته میشود. اگر به آبادان سفر کردید، حتما از این پل کابلی دیدن کنید.
آدرس: آبادان، بلوار طیب، پل کابلی امام رضا (مشاهده در نقشه)بازار مرکزی آبادان
بازار مرکزی آبادان روبهروی بازار ماهی فروشها نزدیک به آب در دو طبقه جای گرفته است. در این بازار میتوانید هر چیزی که میخواهید، از لوازمخانگی گرفته تا کیف، کفش و لباس را پیدا کنید. جالب است بدانید که این بازار بسیار قیمتهای مناسبی دارد و برخی اوقات در آن میتوان اجناس را با قیمتی بسیار ارزانتر و با جنس عالی پیدا کرد.
آدرس: آبادان انتهای خیابان دبستان، روبهروی بازار ماهی فروشها (مشاهده در نقشه)سینما نفت
سینما نفت از جمله بناهای فرهنگی تاریخی آبادان است که طراحی کلی آن نمایانگر هیبت یک شیر نشسته است و از قدیم آن را به نگهبان این شهر معروف کرده است. ساخت ساختمان این سینما پیش از جنگ جهانی دوم آغاز و سپس در سال ۱۳۲۳ هجری شمسی با نام سینما تاج شروع به کار کرد.
آدرس: آبادان، محله بوارده جنوبی (مشاهده در نقشه)موزه آبادان
موزه آبادان با الهام از معماری سنتی ایرانی در سال ۱۳۲۸ ساخته شده است و گنبدی شبیه گنبد آرامگاه دانیال نبی در شهر شوش دارد. این موزه دارای مجموعهای از آثار ما قبل تاریخ و آثاری از دورههای متاخر تا دوره قاجاریه است و نیز آثاری از هنرمندان کارگاههای هنری سنتی گوشههایی از تاریخ آبادان را در معرض عموم به نمایش گذاشته است.
آدرس: آبادان، محله بوآرده شمالی، ضلع جنوب غربی دانشکده نفت (دانشکده مهندسی نفت شهید تندگویان)، تقاطع بلوار معلم و خیابان ۱۵ احمدآباد (مشاهده در نقشه)آرامگاه سید عباس
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: راحله احمدی)آرامگاه سید عباس آبادان هر روزه بهویژه در جشنها، اعیاد و مناسبتهای خاص پذیرای زائرین بسیاری از شهرهای دور و نزدیک است. بر طبق گفته کارشناسان و مردم «سید عباس» یکی از سادات محترم و صاحب کرامت آبادان بوده که در سال ۱۲۹۸ هجری شمسی در این شهر وفات یافته است.
آدرس: آبادان بلوار شهدای هفتم تیر (مشاهده در نقشه)روستای شلحه امام حسن عسکری
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: رسول نواصری)روستای شلحه امام حسن عسکری در پنج کیلومتری آبادان در جاده خسروآباد قرار دارد و یکی از بکرترین جاهای دیدنی آبادان به شمار میرود. اگر به آبادان سفر کردید و از شلوغی شهر و بازدید از بناهای تاریخی خسته شدید، حتما سری به این روستای زیبا بزنید.
مقام خضر نبی
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: مسیحا نادری)مقام خضر نبی، بقعهای با گنبدی سفید و سبز است که در هفت کیلومتری شرق آبادان در میان رودخانه بهمنشیر و اروند جای گرفته است. این زیارتگاه که از قبول عام و خاص برخوردار است، در کناری روستای طرة الحضر قرار دارد. این آرامگاه که در سال ۹۲۰ هجری قمری بنا شده، به قدمگاه حضرت خضر نبی یا مقام خضر نبی معروف است.
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟