این سایت سعی دارد سایت های برتر سراسر ایران را معرفی کند ما با نمایش دادن پیش نمایشی از سایت، کاربران را به دیدن کامل مطالب سایت های معرفی شده دعوت میکنیم فلذا هیچ لینک، عکس، و متنی از سایت های معرفی شده کپی نمیشود.

    حالت تهوع اول صبح

    دسته بندی :
    1. نکس
    2. مطالب سایت

    مهدی

    بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟

    حالت تهوع اول صبح را از این سایت دریافت کنید.

    علت تهوع صبحگاهی در برخی افراد

    چرا برخی افراد در ابتدای صبح، تهوع دارند؟

    علت تهوع صبحگاهی در برخی افراد

    چرا برخی افراد در ابتدای صبح، تهوع دارند؟

    به گزارش گروه وب‌گردی خبرگزاری صدا و سیما، هم زنان و هم مردان ممکن است با حالت تهوع از خواب بیدار شوند. در این مطلب، به علل حالت تهوع صبحگاهی پرداخته شده است.

    گرچه حالت تهوع بارداری ممکن است شناخته‌شده‌ترین علت بیماری صبح باشد، اما این تنها مورد نیست. در ادامه مطلب با سایر شرایطی که ممکن است دچار حالت تهوع صبحگاهی شوید، آشنا خواهید شد.

    در کنار حالت تهوع اغلب علائم دیگری مانند اسهال، تعریق، درد شکم یا گرفتگی دارید. طبق داده‌های انجمن بارداری آمریکا، حالت تهوع در دوران بارداری بیش از نیمی از زنان باردار را تحت تأثیر قرار می‌دهد. معمولاً به عنوان تهوع صبحگاهی شناخته می‌شود و ناشی از تغییرات هورمونی است که در سه ماهه اول بارداری رخ می‌دهد.

    علل حالت تهوع صبحگاهی۱. بارداری

    حالت تهوع و استفراغ از جمله علائم اولیه بارداری است که در حدود هفته ششم ظاهر می‌شود. این علائم معمولاً بین هفته‌های ۱۶ تا ۲۰ از بین می‌روند.

    تهوع صبحگاهی فقط به صبح محدود نمی‌شود. این می‌تواند در هر زمان رخ دهد. برخی از زنان حالت تهوع مداوم را در طول روز تجربه می‌کنند.

    ۲. خستگی یا مشکلات خواب

    بی‌خوابی یا زنگ هشدار‌های زودتر از حد معمول می‌تواند چرخه خواب و بیداری را مختل کند. این تغییرات در الگوی خواب منظم باعث تغییر واکنش عصبی و غدد درون ریز بدن می‌شود، که گاهی اوقات می‌تواند به حالت تهوع منجر شود.

    ۳. گرسنگی یا قند خون پایین

    از آخرین ساعت پس از شام ممکن است ۱۲ ساعت یا بیشتر می‌گذرد. سطح پایین گلوکز در خون (پایین بودن قند خون) می‌تواند احساس سرگیجه، ضعف یا حالت تهوع در شما ایجاد کند. کنار گذاشتن صبحانه به‌خصوص اگر معمولاً صبحانه می‌خورید ممکن است این وضعیت را بدتر کند.

    ۴. رفلاکس یا بازگشت اسید معده

    رفلاکس یا بازگشت اسید زمانی اتفاق می‌افتد که ورودی معده پس از خوردن یا نوشیدن به درستی بسته نشود و موجب شود اسید معده به مری و گلو بازگردد. طعم ترش همراه با علائم دیگری مانند آروغ زدن یا سرفه می‌تواند احساس حالت تهوع ایجاد کند.

    رفلاکس معده می‌تواند صبح‌ها بدتر شود، حتی اگر ساعت‌ها از آخرین زمان شام خوردن گذشته باشد. این ممکن است به این دلیل باشد که شما دراز کشیده‌اید و یا با سرفه از خواب بیدار شوید.

    ۵. آبریزش یا گرفتگی سینوس

    احتقان سینوس به گوش داخلی فشار می‌آورد که می‌تواند منجر به ناراحتی معده و حالت تهوع شود. همچنین می‌تواند باعث سرگیجه شود، که با حالت تهوع و استفراغ همراه است. هنگامی که آبریزش بینی دارید، مخاطی که از سینوس‌ها به پشت حلق و به معده تخلیه می‌شود، می‌تواند حالت تهوع ایجاد کند.

    ۶. اضطراب

    معمولاً احساساتی مانند استرس، هیجان و اضطراب را موجب دلهره و دل‌آشوب شود. حالت تهوع در صبح ممکن است به یک رویداد استرس‌زا مانند یک جلسه مهم در روز آینده مربوط باشد. در موارد دیگر، ناشی از منابع مزمن یا مداوم استرس یا اضطراب است.

    ۷. خماری

    اگر شب گذشته دارو‌های غیر قانونی استفاده کرده اید، حالت تهوع شما ممکن است در نتیجه نشانه‌های خماری باشد. تعدادی از اثرات دارو‌ها با حالت تهوع همراه است. این موارد شامل قند خون پایین و کم‌آبی بدن است.

    ۸. رژیم غذایی

    حالت تهوع صبحگاهی ممکن است مربوط به غذایی باشد که صبحانه می‌خورید. آلرژی یا عدم تحمل غذایی خفیف می‌تواند حالت تهوع ایجاد کند. در موارد دیگر، زیاد غذا خوردن حالت تهوع می‌دهد.

    ۹. گاستروپارزی (Gastroparesis)

    گاستروپارزی وضعیتی است که در آن عضلات دیواره معده کُند یا متوقف می‌شوند. در نتیجه غذا از معده به روده منتقل نمی‌شود. حالت تهوع، استفراغ و شکم درد از علائم رایج این مشکل است.

    ۱۰. سنگ صفرا

    سخت شدن موادی مانند کلسترول موجب ایجاد سنگ صفرا در کیسه صفرا می‌شود. وقتی در لوله‌ای که کیسه صفرا و روده را به هم متصل می‌کند گیر می‌کنند، بسیار دردناک است. حالت تهوع و استفراغ غالباً همراه با درد رخ می‌دهد.

    ۱۱. داروی ضد درد

    اوپیوئید‌ها دسته‌ای از دارو‌ها هستند که برای درمان درد‌های متوسط تا شدید استفاده می‌شوند. عارضه جانبی اکثر این دارو‌ها حالت تهوع و استفراغ است.

    ۱۲. شیمی‌درمانی

    تهوع و استفراغ از عوارض جانبی مستند برخی از دارو‌های شیمی‌درمانی است. دار وها بخشی از مغز را کنترل می‌کنند که حالت تهوع و استفراغ را کنترل می‌کند. گاهی اوقات این دارو‌ها بر سلول‌های مخاط معده تأثیر می‌گذارند که باعث تهوع و استفراغ می‌شود.

    اگر قبلاً از دریافت شیمی‌درمانی حالت تهوع و استفراغ داشته اید، بازدید مجدد از فضا‌های به یاد مانده و بو‌هایی که آن لحظات را یادآوری می‌کنند باعث تهوع و استفراغ می‌شوند.

    ۱۳. آسیب یا ضربه مغزی

    ضربه و آسیب‌های مغزی می‌تواند باعث تورم در مغز شوند. این باعث افزایش فشار در جمجمه شده، جایی که می‌تواند تهوع و استفراغ را در مغز کنترل کند. استفراغ پس از ضربه به سر نشان می‌دهد آسیب دیدگی سر قابل توجه است و باید فوری به دنبال مراقبت‌های پزشکی باشید.

    ۱۴. مسمومیت غذایی

    وقتی چیزی آلوده می‌خورید یا می‌نوشید، بدن برای خلاص شدن از شر آن به سرعت فعالیت می‌کند. اگر مسمومیت غذایی دارید، ممکن است حالت تهوع، استفراغ یا اسهال همراه با ناراحتی معده یا گرفتگی شکم داشته باشید. اگر صبح‌ها حالت تهوع دارید، ممکن است ناشی از خوراکی‌هایی باشد که شب قبل خورده اید.

    ۱۵. گاستروانتریت

    گاستروآنتریت همان مسمومیت غذایی نیست، اگرچه علائم مشابهی ایجاد می‌کند. این عفونت به‌وسیله ویروس، باکتری یا انگلی ایجاد می‌شود. از راه مدفوع آلوده، غذا یا آب آشامیدنی از شخصی به فرد دیگر منتقل می‌شود.

    ۱۶. کتواسیدوز دیابتی

    کتواسیدوز دیابتی یک عارضه جدی است که می‌تواند در صورت ابتلا به دیابت اتفاق بیفتد و کمبود انسولین بدن را مجبور کند به شکستن چربی‌ها (به جای کربوهیدرات) برای استفاده از آن‌ها به عنوان سوخت.

    منبع مطلب : www.iribnews.ir

    علت حالت تهوع صبحگاهی چیست؟ ۱۱ عامل رایجی که ممکن است ندانید

    معمولا حالت تهوع صبحگاهی احساسی موقتی است و اگر با علائم جدی همراه نباشد، مشکل خاصی در میان نیست. در این مقاله ۱۱ علت ایجاد حالت تهوع صبحگاهی را می‌خوانید.

    علت حالت تهوع صبحگاهی چیست؟ ۱۱ عامل رایجی که ممکن است ندانید

    فرناز تاج‌بخش به‌روزرسانی: شهریور 1400 ۹ دقیقه

    بیماری ها

    ۳۶اشتراک‌گذاری

    اگر دچار حالت تهوع صبحگاهی شدید، ممکن است علائم دیگری مثل اسهال، تعریق، درد شکم یا گرفتگی عضلانی را در کنار آن تجربه کنید و همین موضوع باعث نگرانی بیشتر شما شود؛ اما معمولا حالت تهوع صبحگاهی احساسی موقتی است و اگر با علائم جدی همراه نباشد، مشکل خاصی در میان نیست. بارداری معروف‌ترین علت حالت تهوع صبحگاهی است؛ با این حال، تهوع صبحگاهی دلایل دیگری هم دارد. در این مقاله با ۱۱ عامل ایجاد حالت تهوع صبحگاهی آشنا می‌شوید که شاید تا به حال به آنها توجه نکرده باشید. تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

    راهنمای مطالعه نمایش

    علت حالت تهوع صبحگاهی

    هم مردان و هم زنان ممکن است با احساس حالت تهوع از خواب بیدار شوند. در ادامه، به چند نمونه از مواردی که علت حالت تهوع و سرگیجه صبحگاهی است اشاره شده است.

    ۱. بارداری

    حالت تهوع و سرگیجه از علائم اولیه بارداری هستند که در حوالی هفته ششم ظاهر می‌شوند. این علائم معمولا بین هفته‌های ۱۶ و ۲۰ از بین می‌روند. علت سرگیجه و حالت تهوع صبحگاهی تغییرات هورمونی در سه‌ماهۀ اول بارداری است که بیش از نیمی از خانم‌های باردار آن را تجربه می‌کنند. حالت تهوع صبحگاهی فقط به صبح محدود نمی‌شود و ممکن است هر زمان دیگری اتفاق بیفتد. بعضی خانم‌ها در تمام روز حالت تهوع دارند.

    حتما بخوانید: سرگیجه در بارداری؛ دلایل و روش‌های جلوگیری از آن

    ۲. خستگی یا مشکلات خواب

    پرواززدگی (Jet Lag)، بی خوابی یا زنگ هشدارهای زودتر از معمول ممکن است چرخه خوابتان را به هم بزنند. این تغییرات در الگوی خواب منظم، پاسخ نورواندوکرین (سلول‌هایی با ترکیبی از خصوصیات سلول‌های عصبی و سلول‌های ترشح‌کننده هورمون) بدن شما را تغییر می‌دهد که گاهی موجب ایجاد حالت تهوع ‌می‌شود.

    ۳. گرسنگی یا قند خون پایین

    از وقتی شام می‌خوریم تا وقتی از خواب بیدار می‌شویم حدود دوازده ساعت یا حتی بیشتر زمان می‌گذرد. میزان پایین گلوکز در خون (قند خون پایین) ممکن است شما را دچار احساس سرگیجه، لرز، گیجی، ضعف، حالت تهوع و حتی غش کند. صبحانه‌نخوردن، به‌خصوص اگر به صبحانه‌خوردن عادت داشته باشید، این علائم را بدتر می‌کند.

    پیش از خرید دستگاه تست قند خون این ۱۰ نکته را بخوانید

    افراد دیابتی به‌دلیل داروهایی که مصرف می‌کنند ممکن است دچار قند خون پایین شوند. به همین دلیل می‌توانند بلافاصله بعد از بیداری غذا بخورند تا قند خونشان اُفت نکند. همچنین لازم است درمورد داروها و غذاهای مصرفی‌شان با پزشک صحبت کنند.

    ۴. رفلاکس یا بازگشت اسید معده

    بازگشت یا رفلاکس اسید زمانی اتفاق می‌افتد که ورودی معده بعد از خوردن یا نوشیدن به‌درستی بسته نمی‌شود و اجازه می‌دهد اسید معده به درون مری یا حلق برگردد. طعم ترشِ اسید همراه با علائم دیگری مثل سوختگی یا سرفه ممکن است احساس حالت تهوع را در شما ایجاد کند.

    بازگشت اسید معمولا در صبح بدتر می‌شود؛ حتی اگر ساعت‌ها از آخرین وعده غذایی‌تان گذشته باشد. درازکشیدن باعث می‌شود اسید معده به‌راحتی در مسیر اشتباه حرکت کند. گاهی به همین دلیل است که بعضی افراد با سرفه یا صدای گرفته از خواب بیدار می‌شوند.

    بعضی غذاها به‌خصوص غذاهای اسیدی موجب رفلاکس صبحگاهی در افراد می‌شوند، که خودداری از مصرف این مواد به آنها کمک خواهد کرد. بعضی افراد با وعده‌های غذایی کمتر یا داروی ضداسید موجود در داروخانه از شر علائم خلاص می‌شوند. داروهای تجویزی در رفلاکس‌های شدید پیشنهاد می‌شود.

    حتما بخوانید: چه غذاهایی برای رفلاکس معده مفیدند و چه غذاهایی مضر؟

    ۵. آبریزش از عقب بینی یا احتقان (گرفتگی) سینوسی

    گرفتگی سینوسی به گوش داخلی‌تان فشار وارد می‌کند و ممکن است موجب مشکلات معده، سرگیجه، حالت تهوع و استفراغ شود. وقتی آبریزش از عقب بینی دارید، مخاطی که از سینوس به پشت حلق و به درون معده می‌رود ممکن است موجب حالت تهوع شود.

    ۶. اضطراب

    حالت تهوع صبحگاهی ممکن است به‌دلیل اضطراب بالا در آن زمان ایجاد شود. ممکن است فرد به‌خاطر روزی که در پیش دارد دل‌آشوب باشد؛ برای مثال، ممکن است با اتفاقی پراسترس مثل جلسه‌ای مهم در ارتباط باشد. افرادی که اختلال اضطراب دارند وقتی احساس نگرانی کنند دچار حالت تهوع می‌شوند. حالت تهوع اضطراب را بدتر می‌کند، به‌خصوص اگر فرد از استفراغ‌کردن بترسد یا نگران سلامتی خود باشد، که همین موضوع ممکن است چرخه تهوع ناشی از اضطراب را بدتر کند.

    بعضی راهکارها تهوع ناشی از اضطراب را بهبود می‌بخشند. مدیتیشن به افراد کمک می‌کند ذهن مضطربشان را آرام کنند. همچنین روان درمانی و داروهای ضداضطراب نیز مفیدند. برای بهبود اضطراب صبحی پرمشغله، زود بیدارشدن و یک برنامه صبحگاهی مطمئن بسیار مفید است.

    محبوب‌ترین منابع آموزش مدیتیشن را ببینید

    ۷. خماری

    بعضی داروها از جمله داروهای غیرقانونی، داروهای تجویزی و حتی کافئین ممکن است علائم خماری را ایجاد کند، که حالت تهوع یکی از شایع‌ترین علائم خماری است. در حالت عادی، وقتی فردی برای مدت طولانی از مواد مخدر استفاده نمی‌کند، دچار خماری می‌شود که این حالت در صبح و قبل از استفاده از مواد هم وجود دارد. افرادی که با مصرف داروهای تجویزی دچار حالت خماری می‌شوند باید با پزشک صحبت کنند. با تغییر برنامه یا کاهش تدریجی دارو نیز می‌توان به حل مشکل کمک کند.

    بهترین راهِ جلوگیری از حالت تهوع صبحگاهی در افرادی که به داروهای مخدر و سایر مواد اعتیاد دارند توقف مصرف است. گروه‌های حمایتی، روان‌درمانی، برنامه‌های گام‌به‌گام و توان‌بخشی‌های سرپایی یا بستری‌شدن به این افراد کمک می‌کند. اگر شب گذشته مقدار زیادی الکل نوشیده باشید، ممکن است حالت تهوع شما نتیجه خماری باشد. بعضی از اثرات الکل شامل قند خون پایین و کمبود آب با حالت تهوع همراه است.

    منبع مطلب : www.chetor.com

    میخواهید جواب یا ادامه مطلب را ببینید ؟
    مهدی 8 ماه قبل
    4

    بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟

    برای پاسخ کلیک کنید