خوردن زنجبیل در بارداری
مهدی
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
خوردن زنجبیل در بارداری را از این سایت دریافت کنید.
مقدار مجاز مصرف زنجبیل در بارداری را بدانید
در رابطه با خوردن زنجبیل در بارداری در نظر بگیرید که باید در مقدار محدود استفاده کرد خوردن زنجبیل در بارداری به میزان زیاد ممکن است خطر خونریزی را افزایش دهد...
مصرف زنجبیل در بارداری
زنجبیل به عنوان یک ماده گیاهی در طب سنتی برای کاهش و مداوای تهوع و استفراغ و تعدیل این حالت به ویزه تهوع صبحگاهی از گذشته مورد شناخت و معرفی شده است. تحقیقات در زمینه مصرف زنجبیل در بارداری نشان دهنده آن است که مصرف روزانه ریشه گیاه زنجبیل یا پودر آن باعث کاهش میزان شدت تهوع میشود. همچنین بررسیها نشان دادند که میزان رضایت از ریشه گیاه زنجبیل برای رفع تهوع بیشتر از پودر آن است.
در مطالعه دیگری، در گروهی از زنان باردار که در طول بارداری خود به ویژه چند ماه اول که از زنجبیل استفاده میکردند، نسبت به گروه شاهد که هیچ استفادهای از زنجبیل نداشتند، تعداد دفعات تهوع و شدت تهوع بسیار کاهش یافته بود ولی از لحاظ آماری دارای اختلاف معنی داری نبودند. در اغلب مطالعات میان مصرف ویتامین B6 و زنجبیل اثرات مشابهی دیده شده است و به این نتیجه رسیدند که زنجبیل تا 50 درصد باعث کاهش دفعات استفراغ میشود.
طبق مطالعات بررسی شده، مصرف روزانه پودر زنجبیل یا یک تا 2 گرم ریشه گیاه زنجبیل در بارداری به صورت روزانه، در کاهش دفعات تهوع و شدت تهوع و استفراغ بسیار مؤثر است.
فواید خوردن زنجبیل در بارداری
اختلالهای گوارشی و داشتن حالت تهوع به ویژه تهوع صبحگاهی، شایعترین شکایت دوران بارداری است. حالت تهوع و استفراغ در این دوران در 50 تا 80 درصد زنان باردار مشاهده میشود و موجب سلب آرامش و سلامت آنان میشود. از سویی مضر بودن استفاده از داروهای شیمیایی و خطرات مصرف این داروها بر سلامت جنین، سبب شده است تا استفاده از گیاهان دارویی از جایگاه ویژهای برخوردار شوند. خوشبختانه، ریشهی زنجبیل حاوی انواعی ترکیبات گیاهی است که ممکن است به برخی از مشکلات بارداری کمک کند. تصور میشود که دو نوع ترکیب در زنجبیل وجود دارد که روی گیرندههای موجود در سیستم گوارش اثر گذاشته و به عمل معده سرعت میبخشند، و این موضوع به نوبهی خود ممکن است به کاهش احساس حالت تهوع کمک کند. بنابراین نوشیدن چای به همراه زنجبیل چه به صورت زنجبیل تازه یا خشک ممکن است حاوی ترکیباتی با اثرات ضد تهوع باشد و برای درمان تهوع و استفراغ در بارداری مناسب است. بعلاوه مشخص شده است که زنجبیل در تسکین درد ناشی از گرفتگی رحم، که بسیاری از زنان باردار در سه ماههی اول آن را تجربه میکنند، از مواد غذایی مفید در بارداری محسوب میشود و کمک کننده است. زنجبیل نوعی ضد التهاب است که باعث کاهش درد و بیماری عروقی نیز میشود. به همین دلیل است که زنجبیل به همراه عسل در بارداری در داروهای خانگی استفاده میشود. زنجبیل یک مادهی ضد التهاب عالی و طبیعی است. جدا از درمان حالت تهوع و بیماری حرکتی، خوردن زنجبیل باعث کاهش موثر دردهای ناشی از آرتروز وهر نوع ناراحتی معده و بیماری عروقی نیز میشود.
زنجبیل تازه حاوی آهن، ویتامین C واسیدفولیک است، بنابراین به تقویت سیستم ایمنی جنین نیز کمک می کند و احتمال بروز نقایص مادرزادی بدو تولد را کاهش میدهد. همچنین زنجبیل باعث کاهش سطح کلسترول خون میشود و از این طریق عوارض و خطرات احتمالی ناشی از بالا بودن کلسترول در دوران بارداری را کاهش میدهد.
خوردن زنجبیل در شیردهی هم فواید بسیاری دارد
در مرحلهی شیردهی، مصرف زنجبیل تازه میتواند به میزان موثری تولید شیر مادر را افزایش دهد. زنجبیل یکی از بهترین داروهای خانگی برای ترویج و حمایت از تولید کافی شیر مادر است.
شما میتوانید با خیال راحت زنجبیل تازه را در دوران شیردهی مصرف کنید و مطمئن باشید که هیچ اثر سوئی بر کودک شیرخوار ندارد. با این حال، باید مکملهای زنجبیل موجود در بازار را تنها پس از مشورت با متخصص مراقبتهای بهداشتی مصرف کنید.
زنجبیل در گروه غذاهای لاکتوژن قرار دارد که به طور موثری تولید شیر مادر را افزایش میدهد. عناصر یا کتونهای موجود در زنجبیل سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و شرایط التهابی را کاهش میدهد. علاوه بر این زنجبیل به کاهش ناراحتیهای مانند حالت تهوع، استفراغ و مرگ سلول کمک میکند.
چگونگی مصرف زنجبیل در حین شیردهییکی از سادهترین روشهای مصرف زنجبیل در مرحله شیردهی، جوشاندن ریشه تازه زنجبیل در یک فنجان آب است. یک یا دو قطعه نازک از ریشه زنجبیل خام و تازه را برش داده و آنها را دو تا سه دقیقه در آب جوش بریزید. مخلوط را صاف کرده و داغ سرو کنید.
تاثیر زنجبیل بر فشار خون
به گفتهی متخصصین، ترکیبات شیمیایی موجود در زنجبیل ممکن است به کاهش کلسترول خون و همچنین لیپوپروتئینهای با چگالی کم، که اجزای کلسترول هستند و میتوانند باعث بیماریهای قلبی شوند، کمک کند. کلسترول و لیپوپروتئینهای با چگالی کم میتوانند در چسباندن پلاک به دیوارهی شریانها و رگهای خونی نقش داشته باشند. با ایجاد محدودیت قطر داخلی رگهای خونی و شریانها، انسداد ایجاد میشود که میتواند باعث فشار خون بالا شود. پلاکها کشش شریانهای را نیز کاهش میدهند و در نتیجه فشار خون بیشتر افزایش پیدا میکند.
مصرف زنجبیل تعداد لختههای خون را کاهش میدهد. لختههای خون میتوانند باعث محدود شدن یا جلوگیری از جریان خون در سیستم گردش خون شما شوند، که میتواند به فشار خون بالا منتهی گردد. زنجبیل میتواند با جلوگیری از لخته شدن خون، به جلوگیری از حملهی قلبی و سکتهی مغزی کمک کند.
معایب و عوارض خوردن زنجبیل در بارداری
در دوزهای کم، زنجبیل عوارض جانبی کمی دارد. دوزهای زیاد زنجبیل - بیش از 5 گرم در روز - احتمال بروز عوارض جانبی را افزایش میدهد. زنجبیل به دلیل طبع گرمی که دارد میتواند منجر به بروز جوشهای پوستی شود.
خوردن زنجبیل در بارداری اگر از میزان مجاز بیشتر شود، ممکن است باعث بروز مشکلات زیر گردد:افزایش گاز سوزش سردل سوزش دهان
خوردن زنجبیل در بارداری به میزان زیاد ممکن است خطر خونریزی را افزایش دهد بنابراین اگر اختلالات مربوط به خونریزی دارید، بهتر است از مصرف آن اجتناب کنید. همیشه در مورد داروهای گیاهی که مصرف میکنید از جمله زنجبیل با پزشک خود مشورت کنید. زنجبیل میتواند باعث رقیق شدن خون شود و با داروهای دیابت و فشار خون بالا تداخل ایجاد کند.رابطهی زنجبیل با سقط جنین
برخلاف شایعات، خوردن زنجبیل در بارداری، خطر سقط جنین را افزایش نمیدهد. مقالات زیادی رابطهی زنجبیل با سقط جنین را مورد بررسی قرار دادهاند و با این حال، هیچ مدرک علمی برای اثبات این موضوع وجود ندارد. در حقیقت، یک مطالعهی بزرگ مبتنی بر جمعیت ثابت کرده است که خوردن زنجبیل خطر بروز ناهنجاریهای مادرزادی، مرگ و میر در هنگام زایمان/ پریناتال، زایمان زودرس یا وزن کم هنگام تولد را افزایش نمیدهد. البته این همه در صورتی است که تحت نظر پزشک ودر حد متعادل مصرف شود.
خواص زنجبیل در بارداری، ضرر هم دارد؟
مصرف زنجبیل موجب بهبود گردش خون بدن مادر و انتقال بهتر مواد غذایی و اکسیژن به جنین میشود.
خواص زنجبیل در بارداری، ضرر هم دارد؟
مصرف زنجبیل موجب بهبود گردش خون بدن مادر و انتقال بهتر مواد غذایی و اکسیژن به جنین میشود.
اختلالهای گوارشی و داشتن حالت تهوع به ویژه تهوع صبحگاهی، شایعترین شکایت دوران بارداری است. حالت تهوع و استفراغ در این دوران در 50 تا 80 درصد زنان باردار مشاهده میشود و در درجه خفیف، متوسط و شدید زنان باردار را گرفتار کرده و موجب سلب آرامش و سلامت آنان میشود. از سویی مضر بودن استفاده از داروهای شیمیایی و خطرات مصرف این داروها بر سلامت جنین، سبب شده است تا استفاده از گیاهان دارویی از جایگاه ویژهای برخوردار شوند.
یکی از این گیاهان دارویی، زنجبیل است که مصرف آن در دوره بارداری باعث کاهش حالت تهوع، کاهش کلسترول خون و تقویت سیستم ایمنی جنینی می شود، اما مضراتی نیز دارد که با خواندن ادامه مطلب از آن آگاه می شوید.
افرادی که سابقه سقط جنین، لختگی خون، خونریزی واژینال، سرگیجه و دیابت دارند نباید زنجبیل بخورند. به طور کلی درباره مصرف گیاهان دارویی و مواد غذایی در بارداری باید با پزشک مشورت کرد تا برای مادر و جنین مضر نباشد.
تحقیقات انجام شده در زمینه مصرف زنجبیل در بارداری
زنجبیل به عنوان یک ماده گیاهی در طب سنتی برای کاهش و مداوای تهوع و استفراغ و تعدیل این حالت به ویزه تهوع صبحگاهی از گذشته مورد شناخت و معرفی شده است. تحقیقات در زمینه مصرف زنجبیل در بارداری نشان دهنده آن است که مصرف روزانه ریشه گیاه زنجبیل یا پودر آن باعث کاهش میزان شدت تهوع میشود. همچنین بررسیها نشان دادند که میزان رضایت از ریشه گیاه زنجبیل برای رفع تهوع بیشتر از پودر آن است.
در مطالعه دیگری، در گروهی از زنان باردار که در طول بارداری خود به ویژه چند ماه اول که از زنجبیل استفاده میکردند، نسبت به گروه شاهد که هیچ استفادهای از زنجبیل نداشتند، تعداد دفعات تهوع و شدت تهوع بسیار کاهش یافته بود ولی از لحاظ آماری دارای اختلاف معنی داری نبودند. در اغلب مطالعات میان مصرف ویتامین B6 و زنجبیل اثرات مشابهی دیده شده است و به این نتیجه رسیدند که زنجبیل تا 50 درصد باعث کاهش دفعات استفراغ میشود.
طبق مطالعات بررسی شده، مصرف روزانه پودر زنجبیل یا یک تا 2 گرم ریشه گیاه زنجبیل در بارداری به صورت روزانه، در کاهش دفعات تهوع و شدت تهوع و استفراغ بسیار مؤثر است
خواص زنجبیل در بارداری
بهبود گردش خون: مصرف زنجبیل موجب بهبود گردش خون بدن مادر و انتقال بهتر مواد غذایی و اکسیژن به جنین میشود.
کاهش کلسترول خون: زنجبیل باعث کاهش سطح کلسترول خون میشود و از این طریق عوارض و خطرات احتمالی ناشی از بالا بودن کلسترول در دوران بارداری را کاهش میدهد.
رفع تهوع صبحگاهی: استفاده از زنجبیل تهوع صبحگاهی دوران بارداری را تخفیف و رنج ناشی از آن را تسکین میدهد.
ضد التهاب: زنجبیل به دلیل دارا بودن حدود ۱۲ نوع آنتی اکسیدان، به صورت یک ماده ضدالتهاب عمل کرده و رادیکال های آزاد را خنثی میکند. بنابراین مصرف آن باعث تقویت سیستم ایمنی بدن مادر در این دوره حساس از زندگی خواهد شد.
تقویت سیستم ایمنی جنین: زنجبیل تازه حاوی آهن، ویتامین C و اسید فولیک است، بنابراین به تقویت سیستم ایمنی جنین نیز کمک می کند و احتمال بروز نقایص مادرزادی بدو تولد را کاهش میدهد.
بهترین شکل مصرف زنجبیل در دوران بارداری، مصرف زنجبیل تازه به میزان طبیعی است مثلا به مقدار کمی که ممکن است در پخت غذا یا یک وعده چای زنجبیل استفاده کنید. خوردن چای زنجبیلی، در هر ساعت از شبانه روز، برای رفع حالت تهوع بینهایت موثر است. می توانید آن را به شکل چای کیسه ای تهیه کرده و یا مقداری از زنجبیل تازه را در آب جوش ریخته و میل کنید.
چه مقدار زنجبیل در بارداری مجاز است؟
می توانید روزانه یک گرم ریشه زنجبیل یا دو تا چهار دوز به طور جداگانه استفاده کنید. همچنین برای جلوگیری از حالت تهوع و استفراغ در بارداری می توانید زنجبیل تازه یا آبنبات مصرف کنید. باید در سه ماهه اول بارداری خیلی مراقب باشید.
در سه ماهه اول بارداری از حالت تهوع، استفراغ، تغییر حالت روحی و کسالت رنج می برید. بنابراین بهترین زمان برای خوردن چای زنجبیل زمانی است که حالت تهوع دارید. این ماده ناراحتی شما را برطرف کرده و باعث بهتر شدن حالتان می شود. اما زیاد از آن مصرف نکنید.
عوارض جانبی خوردن زنجبیل در بارداری
خوردن زنجبیل تازه به مقدار مناسب مشکلی ایجاد نمی کند. اما باید ملاحظات زیر را در نظر بگیرید:
- با پزشک خود صحبت کنید و نظر او را در خصوص مصرف زنجبیل بپرسید. ممکن است قرص فشار خون یا لختگی خون مصرف کنید.
- اگر سابقه سقط جنین، لختگی خون، خونریزی واژینال و سرگیجه دارید زنجبیل نخورید.
- افرادی که دیابت بارداری دارید نباید زنجبیل بخورند زیرا بر قند خون تاثیر می گذارد.
- مقدار زیاد زنجبیل باعث سقط جنین یا خونریزی پریودی می شود که می تواند برای مادر و جنین خطرناک باشد.
- سعی کنید زنجبیل به مقدار مناسب مصرف کنید تا از خواص آن بهره مند شوید.
مضرات مصرف زنجبیل در بارداری
یکی از زمانهایی که به هیچ وجه نباید داروهای گیاهی را بدون مشاوره با پزشک مصرف کرد، دوران بارداری است. یکی از اصول استفاده از خواص دارویی گیاهان برای بیماریهای مختلف این است که همه گیاهان دارویی کاملاً بیخطر نیستند و برای استفاده بیشتر و بهرهگیری از خواص دارویی آنها، باید ابتدا برخی از اطلاعات اساسی مانند خواص، ترکیب شیمیایی آن گیاه و عوارض جانبی مصرف آنها را بدانیم و بشناسیم. به طور کلی اگرچه ترکیبات موثر داروهای گیاهی نسبت به داروهای شیمیایی رقیقتر و در نتیجه اثرات جانبی آنها کمتر است، اما همچنان باید در استفاده از داروهای گیاهی با احتیاط عمل کرد، به ویژه در دوران بارداری که سلامت جنین ممکن است در خطر قرار بگیرد.
در مورد مصرف زنجبیل در بارداری، خوردن زنجبیل تازه بعید است که باعث بروز مشکلاتی برای جنین شود. با این حال، توجه داشته باشید که مصرف مکمل زنجبیل به مقدار زیاد، بالقوه خطرناک است و می تواند باعث سقط جنین یا خونریزی قاعدگی شود. بنابراین از مصرف خودسرانه و زیادهروی در خوردن زنجبیل پرهیز نموده و قبل از اضافه کردن زنجبیل به رژیم غذایی خود، با پزشکتان مشورت کنید.
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟