دستاورد های انقلاب
مهدی
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
دستاورد های انقلاب را از این سایت دریافت کنید.
دستاوردهای انقلاب اسلامی از دیدگاه امام خمینی (ره)
دستآوردهاى انقلاب اسلامى در حوزه هاى مختلف و اینک به مناسبت تقارن ایام دهه فجر انقلاب اسلامى با ماه خون و قیام و پرپر...
دستاوردهای انقلاب اسلامی از دیدگاه امام خمینی (ره)
نویسندگان: صادق فرازیمنبع: حصون 1383 شماره 2کلید واژه ها: انقلاب اسلامى امام خمینى دستاورد
حوزه های تخصصی:حوزههای تخصصی علوم سیاسی مسایل ایران دستاوردهای انقلاب اسلامی
دریافت مقاله
آرشیو
آرشیو شماره ها:۱۶
سال ۱۳۸۷ (۲)
سال ۱۳۸۶ (۴)
سال ۱۳۸۵ (۴)
سال ۱۳۸۴ (۴)
سال ۱۳۸۳ (۲)
چکیده
انقلاب اسلامى که در سپیده دم 22 بهمن ماه سال 1357 در سرزمین ایران به رهبرى پیامبر گونه امام خمینى(ره) طلوع کرد و "اعجاز بزرگ قرن"را رقم زد، دستاوردهاى فراوان و بى سابقه اى را در حوزه هاى گوناگون به ارمغان آورد. یکى از نخستین و مهم ترین دستآوردها، سپاه پاسداران انقلاب اسلامى بود. دستآورد یاد شده، مسئولیت و وظیفه "نگهبانى از انقلاب و دستآوردهاى آن" را نیز بر عهده گرفت. بى شک نگهبانى از دستآوردهاى انقلاب اسلامى در وهله نخست متوقف بر شناخت و معرفت دستآوردها و سپس آسیب شناسى و اتخاذ راهکارهاى مناسب و مؤثر جهت حفاظت از آنها است. از این رو، جاى طرح این سؤال است که به راستى انقلاب اسلامى چه نتایجى را حاصل کرد؟ و به دیگر سخن، چه دستآوردهایى را به دنبال داشت؟ البته از آنجا که نوع نگرش و دیدگاه افراد و میزان وقوف و آگاهیشان بر اوضاع قبل و بعد از انقلاب در پاسخگویى آنان به این سؤال نقش اساسى دارد، مناسب است پاسخ از زبان شخصیتى گزارش شود که نه تنها بیشترین اشراف را به وضعیت قبل و بعد از انقلاب داشت، بلکه پرچمدارى و رهبرى بى نظیر آن بر عهده اش بود و آن کسى نیست جز "امام خمینى عزیز". مقاله حاضر به دنبال پاسخگویى به این سؤال است که " دستآوردهاى انقلاب اسلامى از منظر و به روایت امام خمینى" چیست؟ به منظور پاسخ به این سؤال، با مراجعه به سخنان ورهنمودهاى حضرت امام درصحیفه نور، مواردى که حضرت ایشان به دستآورد بودن آن تصریح دارند، استخراج و با دسته بندى در حوزه هاى مختلف عرضه گردید. سزامند یادآورى است که به دلیل فراوانى برکات انقلاب اسلامى از یک سو و محدودیت مقاله از سوى دیگر، آنچه در اینجا ارائه مى گردد، تنها بخشى از دستآوردهاى انقلاب اسلامى به روایت امام خمینى (ره) است که فهرست وار عرضه مى گردد. بى شک پرداختن به تمامى آنها و غور در ابعاد مختلف هر یک، مجالهاى دیگر و بس فراخ را مى طلبد که باید از سوى صاحبان قلم پى گرفته شود.
متن
دستآوردهاى انقلاب اسلامى در حوزه هاى مختلف
و اینک به مناسبت تقارن ایام دهه فجر انقلاب اسلامى با ماه خون و قیام و پرپر شدن هفتاد و دو تن لاله سرخ گون در دشت معلاى کربلاى حسینى، تنها به 72 دستآورد انقلاب اسلامى، به روایت امام خمینى (ره) در حوزه هاى گوناگون، به صورت فهرست وار اشاره مى گردد:
الف) حوزه جهانى
1. شکستن ابهت پوشالى ابرقدرتها
شما بدانید که این نهضت ملت ایران، این عظمت قدرت هاى بزرگ که با تبلیغات تحمیل کرده بودند بر دِماغ ها که اصلا نمى شود با انگلستان در افتاد، حالا هم دیگر اصلا با آمریکا نمى شود دیگر در افتاد، این عظمت را شکست. . . . شما ثابت کردید که نه، مى شود! مى شود با آمریکا هم طرف شدٌ مى شود که لانه جاسوسى آمریکا هم تصرف کرد، مى شود جاسوس هاى آمریکائى را هم گرفت و نگه داشت و حفظ کرد. شما این را ثابت کردید به دنیا. آن عظمتى که از آنها به واسطه تبلیغات زیادى که داشتند، در دنیا سایه افکنده بود که ابر قدرت است و کسى حق حرف زدن ندارد، آن شکست.
2. صف آرایى در برابر نمایش قدرت آمریکا
امروز یکى از افتخارات بزرگ ملت ما این است که در برابر بزرگترین نمایش قدرت و آرایش ناوهاى جنگى آمریکا و اروپا در خلیج فارس صف آرایى نمود.
3. انتقال وحشت از دل مظلومان به دل مستکبران
جمهورى اسلامى ایران . . . این هنر را کرده که بت هاى عظیم تخیلى را شکسته و رعب و وحشت را از دل مظلومان برداشته و در دل ستمگران گذاشته است و این خود از یک ملت بى عده و عده کافى* معجزه اى است که به ید قدرت الهى تحقق یافته است.
4. باز کردن دریچه نور و امید در دل مسلمانان
بحمدالله از برکت انقلاب اسلامى ایران دریچه هاى نور و امید به روى همه مسلمانان جهان باز شده است و مى رود تا رعد و برق حوادث آن، رگبار مرگ و نابودى را بر سر همه مستکبران فرو ریزد.
5. الگوسازى براى ملتهاى مستضعف
خداوند تعالى بر ما منت نهاد و رژیم استکبار را با دست تواناى خود که قدرت مستضعفین است در هم پیچید و ملت عظیم ما را ائمه و پیشواى ملتهاى مستضعف نمود.
6. حمایت از مسلمانان آزاده
ما اعلام مى کنیم که جمهورى اسلامى ایران براى همیشه حامى و پناهگاه مسلمانان آزاده جهان است و کشور ایران به عنوان یک دژ نظامى و آسیب ناپذیر نیاز سربازان اسلام را تامین و آنان را به مبانى عقیدتى و تربیتى اسلام و همچنین به اصول و روش هاى مبارزه علیه نظام هاى کفر و شرک آشنا مى سازد.
7. همگرایى امت اسلام
یکى از بزرگترین نتایجى که ما از این نهضت مى بریم و بردیم، همین مواجه شدن با برادرهایى است که در طول این مدت ها مواجه نشدیم. در این مجلس، الان برادرهاى ایرانى، بحرینى، پاکستانى دور هم نشسته ایم و مشکلات خودمان را مى توانیم بیان کنیم.
8. بى دارى امت اسلام
الحمدالله در این نهضت این پیروزى حاصل شد براى مسلمان ها که همه بیدار شدند و همه با هم انسجام پیدا کردند. پیوند پیدا کردند.
9. باوراندن امکان ایستادگى مقابل مستکبران به مستضعفان
شما در این مدتى که انقلاب کردید و قیام کردید، خودتان باورتان آمد و به دولت هاى مستضعف و ملت هاى مستضعف هم باوراندید که مى شود در مقابل امریکاى جهانخوار و شوروى جهانخوار ایستادگى کرد.
10. پیشنهاد تشکیل حزب مستضعفین
من یک پیشنهادى در چند روز پیش از این کردم که اگر این پیشنهاد را عمل بکنند، این اسباب این مى شود که روابط انشاء الله کم کم پیدا بشود . . . و اگر یک حزبى در عالم پیدا بشود، یک حزب عالمى، حزب مستضعفین که همان حزب الله است . . .هیچ قدرتى با این قدرت نمى تواند مقابله بکند.
11. صدور انقلاب و دفاع از مستضعفان
ما باید از مستضعفین جهان پشتیبانى کنیم. ما باید در صدور انقلابمان به جهان کوشش کنیم و تفکر اینکه ما انقلابمان را صادر نمى کنیم کنار بگذاریم، زیرا اسلام بین کشورهاى مسلمان فرقى قائل نمى باشد و پشتیبان تمام مستضعفین جهان است. . . . من بار دیگر پشتیبانى خودم را از تمام نهضت ها و جبهه ها و گروه هایى که براى رهایى از چنگال ابرقدرت هاى چپ و راست مى جنگند اعلام مى کنم.
دستاوردهای انقلاب اسلامی به روایت بیگانگان/ از پیشرفتهای مختلف علمی تا ستونهای متعدد قدرت نرم ایران
بررسی و ارزیابی آنچه در این ۴۳ سال به واسطه انقلاب و نظام اسلامی در ابعاد مختلف سیاسی و اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی و ورزشی و نظامی و... نصیب کشور و مردم ایران شد براساس منابع دست اول و مآخذ درجه یک و معتبر غربی حکایت دیگری است.
دیگر رسانه ها ۰۹:۰۷ ۱۴۰۰-۱۱-۱۸ ۰ ۱
دستاوردهای انقلاب اسلامی به روایت بیگانگان/ از پیشرفتهای مختلف علمی تا ستونهای متعدد قدرت نرم ایران
بررسی و ارزیابی آنچه در این ۴۳ سال به واسطه انقلاب و نظام اسلامی در ابعاد مختلف سیاسی و اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی و ورزشی و نظامی و... نصیب کشور و مردم ایران شد براساس منابع دست اول و مآخذ درجه یک و معتبر غربی حکایت دیگری است.
به گزارش گروه دیگر رسانههای خبرگزاری فارس، بررسی و ارزیابی آنچه در این ۴۳ سال به واسطه انقلاب و نظام اسلامی در ابعاد مختلف سیاسی و اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی و ورزشی و نظامی و... نصیب کشور و مردم ایران شد براساس منابع دست اول و مآخذ درجه یک و معتبر غربی (و نه رفرنسها و منابع درجه ۲ و دست چندم) اعم از اروپایی و آمریکایی، حکایت دیگری است که به قول شاعر:
خوشتر آن باشد که سر دلبران
گفته آید در حدیث دیگران
این بررسی و ارزیابی صدها صفحه کتاب و دفتر را دربر گرفته اما در اینجا بنا به محدودیت صفحات، تنها بخش بسیار جزیی و کوچک از آن را میآوریم که البته دستاوردهای عظیم و شگفت انگیزی بهنظر میرسد که خود خارجیها را به حیرت انداخته است.
یرواند آبراهامیان، مورخ مقیم آمریکا و استاد دانشگاههای آکسفورد و پرینستون و کالج باروک نیویورک در اینباره به طی مصاحبهای در ۷ فروردین۱۳۹۸ میگوید: «... دستاوردهای انقلاب اغلب نادیده گرفته میشود... برای نمونه برنامههای مبارزه با بیسوادی و احداث مدارس و دانشگاهها، همچنین توسعه جادههای روستایی و همچنین خانههای بهداشت و مراکز سلامت در روستاها.
بنابراین اگرچه اغلب افراد از لحاظ رفاه اقتصادی و مسائل اجتماعی مشکلاتی دارند، اما رژیم جمهوری اسلامی به نسبت رژیم شاه واقعاً در این زمینه کارنامه بهتری داشته است. بنابراین اگر دو رژیم را مقایسه کنید، گرچه نارضایتیهای اقتصادی وجود دارد، رژیم کنونی در برنامههای رفاه اجتماعی بسیار خوب عمل کرده است...»(۱)
یک کشور نیمه بیسواد به یک کشور باسواد تبدیل شدبراساس آمار یونسکو، در اواسط دهه ۵۰ یعنی در اوج به اصطلاح تمدن بزرگ شاه، میزان باسوادان در ایران حدود ۳۰ درصد بود اما براساس همین آمار تا سال ۱۳۷۶ بیش از ۷۵ درصد از مردم ایران باسواد شدند و در سال ۲۰۱۶ (۱۳۹۵) آمار باسوادان کشور رقم حدود ۹۰ درصد را نشان میدهد(۲) یعنی سرزمین ما از یک کشور نیمه بیسواد در اواخر دوران شاه، به کشوری باسواد در سالهای پس از انقلاب تبدیل شد.
یک معیار مهم؛ رشد شاخص توسعه انسانیمجموع شرایط بهبود یافته در زمینههای اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی باعث شد تا کشور ایران در سالهای پس از انقلاب به لحاظ شاخص توسعه انسانی که یکی از مهمترین شاخصهای پیشرفت هر کشوری به شمار میآید، از یک کشور متوسط در دوران رژیم شاه (در حد کشورهای «کنیا» و «غنا»ی فعلی) به کشوری در حد بالای توسعه انسانی در سالهای پس از انقلاب برسد.(۳)
امید به زندگی؛ یکی از شاخصهای پیشرفتدر گزارش سالانه سازمان ملل متحد، متوسط امید به زندگی در ایران نیز ۷۶.۲ سال عنوان شده است. پروفسور یرواند آبراهامیان، درباره شاخص توسعه انسانی و عامل امید به زندگی در این شاخص در همان مصاحبه میگوید: «... من یک شاخص اجتماعی را ذکر میکنم که امید به زندگی است. پیش از انقلاب امید به زندگی در ایران به نسبت دیگر کشورهای جهان سوم درواقع آمار بدی داشت. در حال حاضر، نرخ امید به زندگی واقعاً بالا رفته است...»(۴)
آمار منتشر شده در نشریه انگلیسی اکونومیست اوت ۲۰۱۵ نیز موید همین سخنان آبراهامیان بود.
سرعت دستاوردهای علمی در ایران ۱۱ برابر جهانبنابر رتبهبندی جهانی در زمینه علوم و دستاوردهای علمی که به گزارش مقالهای که Debora MacKenzie در گزارش پایگاه اینترنتی نشریه دیلی نیوز و موسسه انگلیسی رویال سوسایتی و همچنین براساس تحقیقات شرکت «ساینس متریکس» کانادا اعلام شد، خروجی مطالب علمی منتشره در ایران طی دو دهه گذشته بالاترین میزان را در جهان داشته است. خروجی و یافتههای علمی در ایران یازده برابر سریعتر از میانگین جهانی رشد کرد که سریعترین روند رشد علمی در میان همه کشورهای جهان به شمار میرود.
پایگاه اینترنتی twocircles که یکی از رسانههای مهم اطلاعرسانی اخبار علمی و پژوهشی است، در توضیح این پیشرفت حیرتانگیز علمی نوشت: «در واقع مردم ایران، این افسانه غربیها را که از زمان انقلاب اسلامی سال۱۹۷۹ میگویند کشور آیتاللهها نمیتواند در هیچ زمینهای پیشرفت داشته باشد، نقش بر آب کردهاند...»(۵)
باید با تحریم و اغتشاش جلوی رشد علمی ایران گرفته شودبه دنبال پیشرفتهای مختلف علمی ایران، برخی از مقامات علمی غربی با اعلام برنامه و طرحهایی پیشنهاد جلوگیری از رشد علمی فوق را دادند که از جمله برنامه و طرحهای یاد شده، ایجاد اغتشاش و گسترش تحریمها بود.
این متن قسمتی از مقالهای عجیب تحتعنوان «رژه بزرگ ایرانیان» در مجله معتبر و معروف نیچر (nature) به سال ۲۰۰۵ است و توسط یکی از سردبیران این نشریه نوشته شده که در سفری به ایران، تحقیقاتی در کشور انجام داده بود.
این سردبیر مجله «نیچر» با اشاره به پیشرفتهای ایران نوشت: «تعالی علمی در ایران درحال بازسازی دوباره است مگر اینکه با اغتشاشات یا تحریمهای بیشتر جلوی آن گرفته شود... و ایرانیان میدانند چه کسانی هستند و از سابقه تمدن و علمیشان بهخوبی آگاه هستند. در چند سال گذشته، این کشور پول بیشتری را در علم سرمایهگذاری کرده است حتی آیتالله علی خامنهای، که بهطور موثر مسئولیت این کشور را برعهده دارد، برای علم صحبت کرده و از کشور خود خواسته است تا «اعتمادبهنفس در تمامی زمینههای علمی» را توسعه دهند. این فراخوانی درون یک جامعه دانشگاهی کوچک است که بهشدت از میراث غنی و باستانی پیشرفت علمی ایران آگاه است.»(۶)
فاکسنیوز: در ایران تحقیقات سلولهای بنیادی منشأ غرور ملی شدهشبکه فاکسنیوز در گزارشی از موسسه رویان نسبت به انجام آزمایشات علمی و یافتههای علمی جدید در زمینه سلولهای بنیادی و شبیهسازی در کشوری همچون ایران با حکومت اسلامی، ابراز تعجب کرده و اظهار میدارد چنین تحقیقات علمی حتی در کشورهای پیشرفته غربی نیز با موانع و مشکلات بسیاری همراه است:
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟