این سایت سعی دارد سایت های برتر سراسر ایران را معرفی کند ما با نمایش دادن پیش نمایشی از سایت، کاربران را به دیدن کامل مطالب سایت های معرفی شده دعوت میکنیم فلذا هیچ لینک، عکس، و متنی از سایت های معرفی شده کپی نمیشود.

    شکل هنری ساخته شده با استفاده از کاشی های رنگارنگ

    دسته بندی :
    1. نکس
    2. مطالب سایت

    مهدی

    بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟

    شکل هنری ساخته شده با استفاده از کاشی های رنگارنگ را از این سایت دریافت کنید.

    جواب سوال شکل هنری ساخته شده با استفاده از کاشی های رنگارنگ در کنار هم

    پیدا کردن و رسیدن به جواب سوال شکل هنری ساخته شده با استفاده از کاشی های رنگارنگ در کنار هم در وبسایت جوابی

    شکل هنری ساخته شده با استفاده از کاشی های رنگارنگ در کنار هم

    جواب : موزاییک

    منبع مطلب : javaby.ir

    چیدانه

    در این مطلب از چیدانه با انواع کاشی سنتی دست ساز و کاربرد آن در دکوراسیون آشنا می شوید.

    کاشی سنتی دست‌ساز با طرح‌های جذاب و رنگارنگ

    اشتراک گذاری

    کاشی سنتی جزء جدایی ناپذیر هنرهای تجسمی و صنایع دستی و از مهمترین اجزا مصالح ساختمانی هنری در معماری است. به هر جسم سخت و سفت که برای پوشش کف، دیوار یا زمین در ساختمان به‌کار می‌رود مانند سرامیک یا پوشش‌های مشابه کاشی می‌گویند. کلمه کاشی از کاشان گرفته شده و به ‌احتمال زیاد اولین ساخته‌های کاشی سنتی ایران از این شهر آمده‌اند. در کتاب علامه دهخدا، برای تعریف کاشی آمده "نوعی خشت که بر آن نقاشی کنند و آبگینه ساییده بر روی آن بمالند و بپزند، چنان که رنگین و شبیه چینی شود”. شکل مورد استفاده کاشی معمولا مربع یا مستطیلی است اما به شکل‌های دیگر هندسی هم وجود دارد. جنس کاشی‌ها بسیار متنوع است و حتی کاشی شیشه‌ای یا فلزی نیز موجود است اما در معماری امروز بیشتر از جنس سرامیک برای کاشی‌کاری نما یا دکوراسیون داخلی استفاده می‌شود. در این مطلب تمامی آنچه که درباره کاشی سنتی دست‌ساز باید بدانید آمده است. اگر علاقمند به استفاده از این نوع کاشی در معماری ساختمان یا خود هستید با این مطلب از چیدانه همراه باشید.

    ویژگی‌های کاشی‌ سنتی دست‌ساز

    از مهمترین مزایای کاشی‌ سنتی دست‌ساز نسبت به نوع صنعتی موجود در بازار؛ زیبایی، تنوع در طرح، رنگ، تطبیق پذیری و تولید بر پایه سلیقه مشتری، جنبه هنری و خاص بودن آن است. نقوش کاشی‌ سنتی شامل ترکیبی از طرح‌های اسلیمی، ایرانی و تلفیقی از طرح‌های جدید است. جنس و مقاومت کاشی‌‌های سنتی دست‌ساز از دیگر ویژگی‌های این نوع کاشی است.

    طرح‌ و نقش کاشی‌ سنتی دست‌ساز

    نقش کاشی‌ سنتی دست‌ساز ایرانی در ابتدا تنها محدود به نقش گل و بوته می‌‌شد اما به مرور نقش‌‌ها متنوع‌‌تر شد و برای اولین‌بار استادکاران اصفهانی از نقش اشکال هندسی، حیوانات و پرندگان در کنار گل و بوته برای کاشی استفاده کردند. در ابتدا کاشی‌‌کاری سنتی ایران تنها در مساجد و ابنیه‌‌ تاریخی استفاده می‌‌شد، اما به مرور زمان در خانه‌‌ها، عمارت‌ها و کاخ‌‌ها نیز از این هنر استفاده شد.

    مطلب مرتبط: کاشی رنگی، گرما و زیبایی معماری ایرانی!

    کاشی سنتی دست‌ساز در ساختمان و دکوراسیون داخلی

    استفاده از کاشی‌های رنگی سنتی در طراحی داخلی باعث زیبا و دلپذیرتر شدن فضای ساختمان و دکوراسیون داخلی می‌شود. با گذشت زمان معماری سنتی محبوبیت خود را حفظ کرده تا جاییکه در پروژه‌های امروزی هم استفاده می‌شود، کاشی هم به‌عنوان یکی از اجزای اصلی معماری سنتی هم از این قاعده خارج نیست. هدف اصلی هنرمند کاشی‌ساز و کاشی‌کار ایجاد زیبایی و ارضای تمایلات عالی انسانی بوده است. کاشی‌های سنتی دست‌ساز را در فضاهایی چون دیوار داخلی و خارجی، نیمکت‌، شومینه‌، دیوار بین کابینتی، ستون‌ داخلی، پله‌ داخلی، میز فضای باز، حوض و استخر به‌کار می‌برند که باعث چشمگیر شدن فضا می‌شود.

    مطلب مرتبط: دکوراسیون سنتی، خلاقیت در خانه همراهان چیدانه

    کاشی سنتی دست‌ساز در گذر زمان

    ساخت و ساز و نماسازی بناها در طول زمان بخش جدایی ناپذیر فرهنگ و تمدن انسانی بوده و استفاده از کاشی در معماری گذشته ایران و کشورهای اطراف معمول بوده است. قدمت کاشی سنتی به بیش از 6 هزار سال می‌رسد و اولین آن‌ها در بناهای دوره هخامنشی و آشور دیده می‌شود، همچنین استفاده از کاشی به‌طوری که کاملا روی دیوار را بپوشاند اولین بار در قرن 13 در قونیه به کار رفته است. با فتح سرزمین‌ها به‌دست اسلام طرح‌های اسلیمی کاشی سنتی به کشورهای اسلامی راه یافته و طراحی، روش لعاب، پخت و سایر مراحل کاشی‌سازی هم از آن کشورها چون اسپانیا وارد کشورهای اسلامی شد و این دوره را می‌توان دوران تلفیق این هنر دانست. مساجد نایین و نی‌ریز از نمونه‌های بی‌نظیر کاشی‌کاری سنتی ایران هستند. طرح‌های جذاب کاشی‌ باعث شد جلوی رشد و کشف تزئینات خشتی و گچی گرفته شود. کاشی سنتی دست‌ساز در معماری ایران از گذشته‌ معمولا برای پوشش سقف، کف و دیوارهای اماکن مذهبی، مقبره‌ها، بناهای یادبود استفاده می‌شد. امروزه نیز نقش و نگارهای رنگین و لعاب‌کاری‌های هنرمندانه استادکاران کشورمان و آثار بی‌نظیر آن‌ها کاربرد زیادی دارد تا جاییکه در نماهای شهری شهرهای سنتی و حتی مدرن امروزی، المان‌ها یا برای هدیه نیز به‌کار می‌رود.

    انواع کاشی‌های سنتی  دست‌ساز از لحاظ طرح و نقش

    کاشی‌هایی که برای تزئین به‌کار می‌روند به 5 دسته کلی تقسیم می‌شوند. با تلفیق این دسته‌ها طرح‌های زیبا و بی‌نظیری از کاشی سنتی در بناهای ایرانی ایجاد شده است. معمولا در هر بنا از چند روش کاشی‌کاری استفاده می‌شود که هرکدام در قسمت‌های متفاوتی کاربرد دارد. این 5 دسته اصلی شامل موارد زیر است؛

    کاشی معرق: از تلفیق قطعه‌های کوچک و بزرگ ساخته می‌شود که هرکدام طبق طرح پایه با نقوش و رنگ‌های متفاوت تراشیده شده، کنار یکدیگر قرار گرفته و به شکل قطعه‌ بزرگ‌تر درمی‌آیند. رنگ‌هایی که بیشتر در کاشی معرق استفاده می‌شود سفید، فیروزه‌ای، آبی تیره، سبز و نارنجی است. کاشی معرق از قرن 7 هجری وارد معماری ایران، خصوصا بناهای مذهبی شد و اولین بار در مراغه در سده 12 میلادی استفاده شد.

    منبع مطلب : www.chidaneh.com

    میخواهید جواب یا ادامه مطلب را ببینید ؟
    ناشناس 15 روز قبل
    0

    سلام

    جواب سوال

    سعید 2 ماه قبل
    0

    کاشیکاری در کنار هم

    ناشناس 4 ماه قبل
    -1

    حت

    لیلا 9 ماه قبل
    0

    موزاییک

    0
    طهورا 7 ماه قبل

    مرحبا

    مهدی 10 ماه قبل
    4

    بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟

    برای پاسخ کلیک کنید