این سایت سعی دارد سایت های برتر سراسر ایران را معرفی کند ما با نمایش دادن پیش نمایشی از سایت، کاربران را به دیدن کامل مطالب سایت های معرفی شده دعوت میکنیم فلذا هیچ لینک، عکس، و متنی از سایت های معرفی شده کپی نمیشود.

    شیردهی به نوزاد

    دسته بندی :
    1. نکس
    2. مطالب سایت

    مهدی

    بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟

    شیردهی به نوزاد را از این سایت دریافت کنید.

    شیردهی به نوزاد پس از زایمان

    اولین باری که نوزاد خود را در اتاق زایمان در آغوش می‌گیرید، زمان بسیار خوبی برای شروع اولین شیردهی است. در آغاز، بدن شما مقادیر کمی از شیر خاصی به نام آغوز تولید می‌کند که به محافظت از کودک در برابر عفونت کمک خواهد کرد. معدۀ نوزاد شما بسیار کوچک است، بنابراین او تنها به همین مقادیر کوچک برای سیر شدن نیاز دارد. با بزرگ شدن معدۀ او، نوع شیر شما تغییر خواهد کرد و میزان بیشتری شیر

    شیردهی به نوزاد پس از زایمان

    این مطلب به تأیید هیئت علمی مادرشو رسیده است

    1401/07/29

    با دوستانتان به اشتراک بگذارید

    اولین باری که نوزاد خود را در اتاق زایمان در آغوش می‌گیرید، زمان بسیار خوبی برای شروع اولین شیردهی است. در آغاز، بدن شما مقادیر کمی از شیر خاصی به نام آغوز تولید می‌کند که به محافظت از کودک در برابر عفونت کمک خواهد کرد. معدۀ نوزاد شما بسیار کوچک است، بنابراین او تنها به همین مقادیر کوچک برای سیر شدن نیاز دارد. با بزرگ شدن معدۀ او، نوع شیر شما تغییر خواهد کرد و میزان بیشتری شیر در سینۀ شما تولید می‌شود. در این مطلب می‌توانید با شروع شیردهی، دفعات شیردهی روزانه به نوزاد، یافتن یک روش و وضعیت شیردهی مناسب، تغذیۀ مادران شیرده و مشکلات احتمالی در دوران شیردهی آشنا شوید.

    در این مقاله مطالعه کنید

    شروع شیردهی

    دفعات شیردهی روزانه به نوزاد

    پیدا کردن روش و وضعیت شیردهی

    تغذیۀ مادران شیرده

    مشکلات احتمالی در شیردهی

    شروع شیردهی

    برای شروع یادگیری شیر دادن به نوزاد، بهتر است تمام بدن کودک را خیلی آرام به سوی خود قرار دهید؛ در حالتی که نوزاد سینه به سینۀ شما قرار بگیرد. نوک سینۀ خود را روی لب بالای نوزاد بگذارید و هنگامی که او دهانش را کاملاً باز کرد، او را آرام به سمت سینۀ خود بکشید و سینه را برای راحتی نوزاد با دستتان نگه دارید. دهان او نه فقط نوک سینه، بلکه ناحیۀ آرئولا یعنی همان هالۀ رنگی اطراف نوک سینۀ شما را نیز هر اندازه که ممکن است بپوشاند.

    اگر به نظر می‌رسد نوزاد در پیدا کردن نوک سینه یا نگه داشتن آن مشکل دارد، نگران نشوید، زیرا شیردهی به صبر و تمرین زیادی نیاز دارد. بهتر است از یک پرستار در بیمارستان بخواهید که شیردهی را به شما آموزش دهد. اگر نوزادتان زودرس است، ممکن است نتوانید شیردهی را بلافاصله شروع کنید، اما لازم پمپ کردن یا دوشیدن شیر خود را شروع کنید. نوزاد شما، تا زمانی که به اندازۀ کافی برای شیر خوردن از سینه قوی شود، این شیر دوشیده‌شده را از طریق یک لوله یا یک شیشه‌شیر می‌خورد.

    به یاد داشته باشید که وقتی شیردهی را شروع می‌کنید، این کار نباید دردناک باشد. دقت کنید که وقتی نوزاد سینه را به دهان می‌گیرد، چه احساسی در سینه دارید. دهان نوزاد باید بخش بزرگی از هالۀ اطراف سینه را در پایین نوک سینه بپوشاند و نوک سینه باید کاملاً در دهان کودک قرار گرفته باشد. اگر چفت شدن نوک سینه در دهان نوزاد برای شما دردناک است، مکیدن او را لحظه‌ای با قرار دادن انگشت کوچکتان بین گوشۀ دهان نوزاد و نوک سینۀ خود قطع کنید و دوباره شیر دادن را امتحان کنید. وقتی نوزاد دهانش را درست چفت کند، بقیۀ کار را خودبه‌خود انجام خواهد داد.

    دفعات شیردهی روزانه به نوزاد

    در طول روز باید به دفعات زیاد به نوزاد شیر بدهید. هرچه بیشتر به نوزاد شیر بدهید، شیر بیشتری در سینۀ شما تولید خواهد شد. هشت تا ۱۲ وعده شیردهی در هر ۲۴ ساعت مناسب است. طبق نظر متخصصان، به جای این که شیردهی را طبق یک برنامۀ زمانی سفت و سخت انجام دهید، هر وقت که نوزاد نشانه‌های اولیۀ گرسنگی مثل افزایش هوشیاری یا فعالیت بیشتر، لمس هر چیزی، مکیدن دست خود یا جست‌وجوی سینه را نشان می‌دهد، لازم است به او شیر بدهید. در حالت ایده‌آل، گریه یکی از آخرین نشانه‌های گرسنگی است، بنابراین شما باید تغذیۀ کودک را قبل از گریۀ او شروع کنید.

    در طول چند روز اول، ممکن است مجبور باشید کودک خود را برای تغذیه به آرامی از خواب بیدار کنید و او ممکن است در میانۀ شیردهی دوباره به خواب برود. برای بیدار نگه داشتن او در طول شیر خوردن، می‌توانید یک لایه از لباس‌هایش را درآورید و برای اینکه مطمئن باشید کودکتان به اندازۀ کافی شیر می‌خورد، بهتر است هر بار که چهار ساعت از آخرین وعدۀ شیردهی گذشته است، او را برای شیر خوردن مجدد بیدار کنید.

    پیدا کردن روش و وضعیت شیردهی

    وعده‌های شیردهی، به ‌ویژه در ماه‌های اول زندگی نوزاد می‌تواند تا ۴۰ دقیقه طول بکشد. به همین دلیل، بهتر است یک نقطۀ دنج خانه را برای شیردهی انتخاب کنید و نوزاد خود را در وضعیتی نگه دارید که دست‌ها و پشتتان را اذیت نکند. می‌توانید پشت سر نوزاد را به دستتان تکیه بدهید. انتخاب روش شیردهی مناسب به راحت بودن آن روش برای شما ارتباط دارد. اگر شیردهی را در حالت نشسته انجام می‌دهید، یک بالش شیردهی می‌تواند کمک بزرگی برای نگه داشتن و تکیه دادن نوزاد باشد. بسیاری از مادران نیز می‌گویند که یک زیرپایی یا چهارپایه، شیردهی را راحت‌تر می‌کند. هر وضعیتی که برای تغذیه انتخاب می‌کنید، هر بار تا زمانی که شما و نوزادتان در وضعیت راحتی قرار نگرفته‌اید، وعدۀ شیردهی را شروع نکنید، زیرا مدت زمان زیادی را در آن وضعیت خواهید بود.

    تغذیۀ مادران شیرده

    یک رژیم غذایی سالم در دوران شیردهی مهم‌ترین چیزی است که به آن نیاز دارید. هرچند حتی اگر تغذیۀ شما کیفیت کافی را نداشته باشد، باز هم بدن شما می‌تواند برای نوزاد شیر تولید کند، اما داشتن یک رژیم غذایی متعادل تضمین می‌کند که کمیت و کیفیت شیر به بهترین وجه ممکن است و باعث می‌شود شما نیز شاداب‌تر باشید. پس به جای شمارش کالری‌ها، احساس گرسنگی خود را معیار قرار دهید و در طول روز مایعات کافی بنوشید تا بدنتان آب کافی داشته باشد.

    بسیاری از مادران در دوران شیردهی بیشتر گرسنه می‌شوند، زیرا بدن شما شبانه‌روز در تلاش برای تولید شیر است. خوردن وعده‌های غذایی کم‌حجم‌تر به همراه میان‌وعده‌های سالم در بین وعده‌های اصلی، همان کاری که ممکن است در دوران بارداری انجام داده باشید، یک راه خوب برای کنترل گرسنگی و حفظ سطح بالای انرژی است. به عنوان یک قانون کلی، بیشتر مادران شیرده حدود ۲۰۰ تا ۵۰۰ کالری بیشتر از مادرانی نیاز دارند که به نوزاد شیر خودشان را نمی‌دهند.

    همچنین بیشتر نوزادانی که با شیر مادر تغذیه می‌شوند، از خوردن غذاهای تند توسط مادر خود اذیت نمی‌شوند. در واقع، برخی کارشناسان معتقدند که نوزادان از تنوع در طعم شیر لذت می‌برند. هیچ غذایی برای همۀ نوزادان مشکل‌ساز نیست، بنابراین نیازی نیست که از همان ابتدا مواد غذایی مصرفی خود را محدود کنید. اما اگر کودک بعد از هر باری که شما یک غذای خاص مثل محصولات لبنی را می‌خورید، بیشتر نفخ می‌کند یا تحریک‌پذیر می‌شود، سعی کنید مدتی این غذاها را کنار بگذارید تا ببینید چه تغییری حاصل می‌شود و به‌طورکلی نیز بهتر است مصرف کافئین در شیردهی و مشکلات احتمالی برخی از مواد غذایی و نوشیدنی‌های مشکل‌ساز در دوران شیردهی را مدیریت و کنترل کنید.

    منبع مطلب : madarsho.com

    نکاتی که باید برای شیردهی به نوزاد بدانید

    شیردهی به نوزاد برای کودک و مادر مزایا و مشکلاتی به همراه دارد. اگر تا پایان مقاله با ما همراه باشید شما را با این موارد و دیگر نکات مهم آشنا خواهیم کرد.

    نکاتی که باید برای شیردهی به نوزاد بدانید

    نکاتی که باید برای شیردهی به نوزاد بدانید فواید شیر مادر برای نوزاد و دفعات شیر خوردن نوزاد

    تیم تولید محتوای پزشکی و سلامتی پذیرش۲۴آخرین به روز رسانی: ۱۴۰۰-۱۲-۲۳ زمان مطالعه: 8 دقیقه

    فهرست مطالب

    مقدمه‌ای بر تغذیه با شیر مادر

    شیردهی به نوزاد یک راه طبیعی برای تأمین غذای نوزاد در ماه‌های اول است و همچنین به بهبود مادر بعد از زایمان نیز کمک می‌کند. آکادمی اطفال آمریکا (AAP) و همچنین سازمان بهداشت جهانی (WHO) به تغذیه‌ی نوزاد در شش ماه اول تنها با شیر مادر تأکید کرده‌اند. بعد از ۶ ماه اول هر دو سازمان مصرف میوه، سبزیجات و غلات در کنار شیر مادر را پیشنهاد می‌کنند.

    با این حال شیردهی یک مسئله‌ی شخصی است و حتی برخی افراد ممکن است نتوانند به نوزاد خود شیر دهند. در این صورت کودک باید با روش‌های دیگر تغذیه شود تا روند رشد او کند نشود. در این مقاله مزایای شیردهی، مشکلات و مواردی که باید در نظر داشته باشید را شرح داده‌ایم.

    مزایا شیردهی به نوزاد چیست؟

    تغذیه با شیر مادر فواید سلامتی کوتاه ‌مدت و بلند مدتی برای مادر و کودک دارد. این مزایا برای کودک شامل موارد زیر است:

    کاهش عفونت‌ها: نوزادانی که از شیر مادر تغذیه می‌کنند به عفونت‌های کودکی کمتری مانند عفونت گوش، عفونت‌های تنفسی، عفونت‌های روده و همچنین سرماخوردگی مبتلا می‌شوند.

    مصونیت بالاتر در برابر ویروس‌ها و باکتری‌ها: شیر مادر حاوی ایمونوگلوبولین یا آنتی‌بادی‌های مادر است. این پروتئین‌ها به تقویت سیستم ایمنی بدن نوزاد کمک می‌کند.

    کاهش خطر سندرم مرگ ناگهانی نوزاد (SIDS): کودکانی که از شیر مادر تغذیه می‌کنند، خطر کمتری در سال اول تولد، برای ابتلا به SIDS دارند.

    وزن سالم: شیردهی به نوزادان وزن آن‌ها را ایده‌آل نگه داشته و نسبت به کودکانی که شیرخشک مصرف می‌کنند، چاقی کمتری دارند.

    کاهش خطر دیابت: تغذیه با شیر مادر خطر ابتلا به دیابت نوع یک را کاهش می‌دهد.

    یک منبع کامل: نوزادان در مراحل مختلف رشد به مواد مغذی متفاوتی نیاز دارند. شیر مادر یک منبع کاملی است که به طور طبیعی این نیازها را برای نوزاد تأمین می‌کند.

    چفت شدن کامل پستان برای شیردهی را در تصویر بالا مشاهده می‌کنید.

    مزایا شیردهی تنها برای کودک نیست. مادران نیز از برخی مزایا این امر برخوردار می‌شوند که این مزایا عبارت‌اند از:

    بهبود یافتن: شیردهی موجب می‌شود تا اکسی‌توسین بیشتری آزاد شود که این هورمون به انقباضات رحمی کمک کرده و موجب می‌شود رحم به اندازه‌ی قبل از بارداری برگردد.

    کاهش وزن سریع‌تر: مادرانی که به نوزادان خود شیر می‌دهند، سریع‌تر وزن به جا مانده از بارداری خود را از دست می‌دهند.

    کاهش ابتلا به افسردگی: خطر ابتلا به افسردگی بعد از زایمان در مادرانی که با شیر مادر، کودک خود را تغذیه می‌کنند، بسیار کمتر از مادران دیگر است.

    کاهش خطر برخی سرطان‌ها: هرچه مادران مدت زمان بیشتری را به شیردهی نوزاد خود بپردازند، خطر ابتلا به سرطان پستان و تخمدان را کاهش می‌دهند.

    میزان تولید شیر مادر تا حد زیادی به میزان شیری که نوزاد می‌خورد، بستگی دارد

    مواردی که باید قبل از شیردهی به نوزاد در نظر بگیرید

    شیردهی می‌تواند ایراداتی نیز داشته باشد، بنابراین قبل از اینکه تصمیم خود را بگیرید، این نکات را به خاطر داشته باشید.

    نوشته های مشابه

    علل افتادگی سینه‌ بعد از شیردهی | معرفی انواع درمان افتادگی سینه

    ۱۴۰۰-۱۲-۰۳

    بی‌خوابی در دوران شیردهی و راه حل های آن

    ۱۴۰۰-۱۲-۰۲

    درد و ناراحتی: بسیاری از مادران در ۷ تا ۱۰ روز اول بعد از شروع شیردهی ممکن است احساس درد و ناراحتی داشته باشند. این امر اغلب موقت است، اما می‌تواند، تغذیه‌ی روزهای ابتدایی نوزاد را با مشکل مواجه کند.

    عدم انعطاف‌پذیری: در هفته‌های اول نوزادان ۱۲ بار در روز ممکن است، از شیر مادر تغذیه کنند که این کار می‌تواند بسیار سخت باشد.

    عدم اندازه‌گیری: محاسبه‌ی اینکه چه مقدار شیر تولید می‌کنید و چه مقدار نیاز کودک است، می‌تواند سخت باشد. برای اینکه بدانید آیا کودک شما به اندازه شیر می‌خورد، باید به عوامل دیگری مانند وزن کودک و میزان ادرار روزانه آن دقت کنید.

    رژیم غذایی و مصرف داروها: زمانی که نوزاد خود را با شیر مادر تغذیه می‌کنید، بخش زیادی از غذا، دارو و مشروبات الکلی را با کودک خود شریک هستید. مقداری از این مواد می‌تواند از طریق شیر به نوزاد منتقل شود. اگرچه تعداد کمی از آن‌ها می‌توانند برای کودک مشکل‌ساز باشند، اما باید در تمام مدت شیردهی به نوزاد مراقب تغذیه‌ی خود نیز باشید.

    مقایسه شیر مادر و شیر خشک

    شیرخشک یک جایگزین مغذی برای شیر مادر است و مادرانی که به دلایل پزشکی نمی‌توانند نوزاد خود را تغذیه کنند، شیرخشک را انتخاب می‌کنند. شیر خشک‌های موجود در بازار توسط سازمان غذا و دارو بررسی می‌شوند و در حالی که کاملاً با شیر مادر در ترکیبات مطابقت ندارد، اما سرشار از موارد زیر هستند.

    ویتامین‌ها مواد معدنی پروتئین‌ها چربی‌ها کربوهیدرات‌ها

    از چه زمانی شیر مادر تولید می‌شود؟

    تولید شیر از اواسط بارداری آغاز می‌شود. برای بیشتر مادران حجم شیر از روزهای ۲ تا ۵ بعد از زایمان افزایش یافته و از شیر آغوز به شیر بالغ تبدیل می‌شود. از بدو تولد نوزاد در پستان‌ها شیر وجود دارد، اگرچه ممکن است مادران از وجود شیر مطلع نباشند.

    آغوز سرشار از مواد مغذی و آنتی‌بادی‌های مهم است. در واقع هر آنچه کودک در روزهای اول تولد خود به آن نیاز دارد توسط شیر آغوز تأمین می‌شود.

    مراحل شیردهی را در تصویر بالا به ترتیب مشاهده می‌کنید

    خشک شدن شیر مادر

    عوامل متعددی در خشک شدن شیر، زمان شیردهی به نوزاد وجود دارد که در ادامه مهم‌ترین آن‌ها را برای شما آورده‌ایم.

    احساس استرس و اضطراب: استرس قاتل شماره یک تأمین شیر مادر، خصوصاً در هفته‌های اول پس از زایمان است. افزایش برخی هورمون‌ها مانند کورتیزول و همچنین کمبود خواب می‌تواند تا حد زیای میزان شیر مادر را کاهش دهد. استرس می‌تواند در ۲۴ ساعت به طور کلی شیر پستان‌ها را خشک کند. درست است که شیردهی برای مادر و نوزاد بسیار مهم است، اما سلامت روان نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. بنابراین در صورتی که احساس می‌کنید، علائم افسردگی یا استرس را دارید، سریعاً با پزشک زنان خود با مشاوره استرس ملاقات کنید.

    منبع مطلب : www.paziresh24.com

    میخواهید جواب یا ادامه مطلب را ببینید ؟
    مهدی 12 روز قبل
    4

    بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟

    برای پاسخ کلیک کنید