طرز تهیه سمنو کرمانی
مهدی
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
طرز تهیه سمنو کرمانی را از این سایت دریافت کنید.
طرز تهیه ⚘سمنو کرمانی مخصوص و مقوی⚘ ساده و خوشمزه توسط leyli
⚘سمنو کرمانی مخصوص و مقوی⚘ دستور ساده، با توضیحات مرحله به مرحله، کامل و دقیق. #سمنو #سهن #دسرمقوی #دسرخرما #دسرزمستونی اول بگم که این سمنو واقعا خوشمزس علاوه بر این ها. خیلی خواص زیادی برای بدن داره. از جمله: آهن، فسفر، کلسیم، و..... که اگه بخوام بگم زیاده. میتونید توی نت سرچ کنید از خواص...
⚘سمنو کرمانی مخصوص و مقوی⚘
3 بار امتحان شده مامان محمدجواد جان
“سلام دوست عزیز این سمنو رو با دستور شما و به میزان نصف مواد اولیه درست کردم. جالب بود با سمنوی منطقه اصفهان خیلی فرق داشت. تجربه جالبی بود.🙇♀️🙇♀️🌷🌷”
Farahnazadeli
“خاطرات خوبی از کرمان دارم پایدار باشید”
Farahnazadeli
“ممنون از شما من کرمانیها خیلی دوست دارم به استان کرمان اومدم فوق العادید”
leyli @1377ley #سمنو #سهن #دسرمقوی #دسرخرما #دسرزمستونی
اول بگم که این سمنو واقعا خوشمزس علاوه بر این ها. خیلی خواص زیادی برای بدن داره. از جمله: آهن، فسفر، کلسیم، و..... که اگه بخوام بگم زیاده. میتونید توی نت سرچ کنید از خواص بینظیرش آگاه بشید. و خیلی متفاوت تر از سمنو های دیگه است به دلیل داشتن خرما. اینو بگم که اگه یه بار امتحانش کنید عاشقش میشید. کوک اسنپ هم فراموش نشه عزیزان دل🥰
بیشتر مواد لازم ۵۰دقیقه ۲
1 لیوان آرد سمنو یا * آرد جوانه گندم*
1 لیوان آرد گندم
1 لیوان و نیم خرما هسته گرفته ترجیحا خرمای نرم
روغن حیوانی به مقدار لازم (اختیاری) روغن مایع هم میشه
حدود 1 لیوان و نیم آب کم و زیادش بستگی به خودتون داره
1 ق غ عرق هل مراحل تهیه
طرز تهیه این دستور را ببینید
ایموجیها
فاطمه قربانی و دیگران ایموجی گذاشتند
کوک اسنپها (3)
مامان محمدجواد جان
سلام دوست عزیز این سمنو رو با دستور شما و به میزان نصف مواد اولیه درست کردم. جالب بود با سمنوی منطقه اصفهان خیلی فرق داشت. تجربه جالبی بود.🙇♀️🙇♀️🌷🌷
Farahnazadeli
خاطرات خوبی از کرمان دارم پایدار باشید
Farahnazadeli
ممنون از شما من کرمانیها خیلی دوست دارم به استان کرمان اومدم فوق العادید
کوک اسنپ خود را به اشتراک بگذارید
درباره کوک اسنپ بیشتر بدانید
نظرات (2)
Ashpazye_parchin @ashpazye_parchin
یک سال قبل نوش جونتون توسط leyli @1377ley در 14 اسفند 2021
دستورهای بیشتر از این کوکپدی
آبگوشت لیلی پز ناااب☺👌
جوجه کباب به رنگ طبیعت🍀🥰⚘
شله زرد مجلسی
فسنجون🤩
طرز تهیه سمنو به سبک حرفه ای ها
طرز تهیه سمنو،طرزتهیه سمنو،مواد لازم برای سمنو،مواد لازم سمنو،مواد سمنو،سمنو،سمنو طرز تهیه،طرز تهيه سمنو،سمنو از چه چیزی و چگونه تهیه میشود،طرز تهیه سمنو کرمانی
طرز تهیه سمنو به سبک حرفه ای ها
مجموعه: آموزش انواع غذاها
طرزتهیه سمنو
روش تهیه سمنو
سمنو، یکی از میان وعده های مقوی است که بیشتر نزدیک عید نوروز پخته می شود. در قدیم سمنو را به عنوان نذری می پختند اما امروزه خیلی افراد آن را به صورت کم می پزند و میل می کنند. مواد سمنو شامل: جوانه ی گندم، آرد و آب و مقداری مغزیجات با پوست است.
سمنو از چه چیزی و چگونه تهیه میشود؟
سمنو، یک میان وعده ی مقوی، لذیذ و خوشمزه ای است که از جوانه گندم و آرد گندم، درست می شود. درست است که همه در ایران سمنو را می شناسند و حداقل برای یک بار آن را چشیده اند، ولی احتمالا نمی دانید که سمنو در کرمان، جایگاه به خصوصی دارد و پخت آن، طی مراسم خاصی انجام می شود.
خواص سمنو برای بدن بیشمار است، خوراکی لذیذی که از خوش رنگ و لعابترین سین های هفت سین است. جایگاه سمنو در سفره های هفت سین، نشان دهنده ی قدمت زیاد آن است. سمنو، در پایان سال و اوایل بهار، طرفداران بیشتری دارد و دیگ های سمنو، بیشتر از همیشه بر پا می شوند. پختن سمنوی مرغوب، یعنی یک شب تا صبح، پای دیگ بیدار ماندن و به هم زدن عصاره جوانه گندم و آرد گندم در دیگ مسی. پس هنگام سفر به کرمان، چشیدن آن را از دست ندهید.طرز تهیه سمنو خانگی
طرز تهیه سمنو کرمانی :
مردم کرمان برای پخت سمنو ابتدا آرد سهن درست می کنند. این آرد باید از قبل تهیه شود به طوری که مقداری گندم در ظرفی خیس کرده و با یک پارچه ای تمیز روی آن ها را می پوشانند و هر روز به آنها آب می دهند تا جوانه بزنند وقتی که گندم جوانه زد آنها را خشک و سپس به وسیله آسیاب دستی آسیاب کرده و تبدیل به آرد سهن می شود.
آنها معتقدند در زمان پخت سمنو و همچنین سهن نباید کسی که لباس کثیف یا بدن آلوده دارد به آنها نگاه کند، چون سمنو تلخ شده و از بین می رود.
در شهداد باید سمنو تا 3 اذان روی اجاق باشد و دائم آن را هم بزنند، اصلا به سمنو شکر اضافه نمی کنند آنقدر سمنو را هم می زنند تا خودش شیرین می شود.
یکی دیگر از کارهایی که مردم این منطقه در هنگام پخت سمنو انجام میدهند دعا و مناجات در حق خود و دیگران است.
بعد از آماده شدن، بادام خام را پوست به آن اضافه می کنند. پس از خوردن بادام ها را تا سال دیگر نزد خود نگهداری می کنند زیرا معتقدند برکت زندگی است.
هنگامی که سمنوها آماده شد آنها را بین همسایگان و نیازمندان نیز توزیع می کنند، آنها سمنو را نماد شیرینی زندگی می دانند و به این دلیل بر سر سفره هفت سین خود قرار می دهند.
طرز تهیه سمنو :
طرز تهيه سمنو
مواد لازم برای سمنو :
گندم با پوست 1 کیلوگرم
آرد گندم 4 کیلوگرم آب به مقدار لازم
آجیل (شامل فندق ، بادام و پسته با پوست و خام) 300 گرم
مغز آجیل (شامل فندق و پسته) 300 گرم
روش آماده سازی سمنو :
گندم یکی از اصلی ترین مواد لازم سمنو است که باید از مرغوب ترین آن استفاده شود. ابتدا گندم را به دقت تمیز كنید و با آب سرد بشویید. گندم هایی که روی آب آمدند را حتما دور بریزید زیرا آن ها سبز نمی شوند و سبب خراب شدن سمنو می شود. سپس روی گندم ها آب بریزید و اجازه بدهید به مدت 2-3 روز داخل آب بمانند، در طی این مدت چندین دفعه آب آن را عوض كنید تا گندم ها کمی جوانه بزنند. سپس آنها را در آبکش بریزید و روی آن ها آب تمیز و خنک بریزید و صبر كنید تا آب آن كاملاً برود.
دستمال تمیز و آب ندیده كه نازك باشد (چلوار آب ندیده) را كاملاً خیس كنید.
پیشنهاد ویژه
برای سفر نوروزی از اینجا بلیط رزرو کن◀ تنوع و مقایسه قیمت
تا 50% تخفیف مجلل ترین تالارها + مشاهده لیست مزون و آتلیه
به راحتی آب خوردن، درآمد ارزی داشته باش!
گندم ها را در پارچه بریزید و پارچه را در ظرفی قرار بدهید روزی یكی دو بار كمی آب روی پارچه بپاشید دقت كنید كه آب زیادی، زیر ظرف گندم نماند و فقط گندم و پارچه مرطوب باشد چون باعث ترش شدن گندم و همچنین سمنوی شما می شود.
زمانی که ریشه های گندم پیدا شدند آنها را در ظرفی پهن كنید و با پارچه ای نمدار روی آن ها را کاملا بپوشانید. تا ساقه ی گندم ها ساقه پیدا شوند زمانی که ساقه سفید گندم جوانه زد قبل از آنكه ساقه شكسته شود و سبزی ساقه نمایان شود آن را برای سمنو آماده كنید. اگر سبزی آن نمایان شد آن ها را استفاده نکنید زیرا سبب تلخ شدن سمنو می شود.
برای اینکه ساقه ی سفید بلند شوند و قسمت سبزی آن نمایان نشود آن ها را مکانی کاملا تاریک قرار بدهید. سپس گندم های جوانه زده را با از هم باز کنید، دقت کنید بین آن ها خرابی و یا آثاری از کپک وجود نداشته باشد. سپس آن ها را 2 بار با چرخ گوشت چرخ كنید بعد 12 تا 16 لیوان آب ولرم روی آنها بریزید و آن را در صافی بریزید آب و مقداری از شیره گندم از صافی رد می شود بقیه گندم های باقیمانده در صافی را كاملاً فشار دهید تا شیره آن خارج شود.
تقاله ها را در 4 لیوان آب بریزید و باز صاف كنید آرد را در ظرف مناسبی كه گنجایش داشته باشد بریزید .سپس به شیره مقداری آب اضافه كنید كه آردها را بتوانید كاملاً در آن حل كنید و مایع رقیق باشد.
ظرف را روی حرارت بگذارید و مرتب هم بزنید تا بجوش بیاید و غلیظ شود. باید دقت كنید كه ته نگیرد و گلوله نشود هم زدن را آنقدر ادامه بدهید تا آب آن به كل تمام شود و به شكل حلوا درآید و مانند حلوا طلایی رنگ شود.
زمانی که نزدیک به سفت شدن شد، آجیل های با پوست را بشویید و داخل آن بریزید و هم بزنید زمانی که کاملا سفت شد، در آن دمی قرار بدهید و شعله ی زیر آن را بسیار کم کنید و شعله پخش کن قرار بدهید. تا با حرارت ملایم دم بکشد و جا افتاده شود. حدود 1-2 ساعت طول می کشد. سپس آن را در ظرف مورد نظر بکشید و با مغزها روی سمنو را تزیین کنید.
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟