طرز پخت حلیم بادمجان با گوشت
مهدی
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
طرز پخت حلیم بادمجان با گوشت را از این سایت دریافت کنید.
۲ روش طرز تهیه مرحله به مرحله حلیم بادمجان؛ غذای مجلسی و خوشمزه
حلیم بادمجان غذایی با ارزش تغذیه ای بالا است که در اکثر مهمانیها سرو و با برنج یا نان میل میشود. برای طرز تهیهی حلیم بادمجان به موادی مانند گوشت...
حلیم بادمجان یک غذای خوشمزه ایرانی است که کمتر پیش میآید که کسی آن را دوست نداشته باشد. حلیم بادمجان بیشتر اصالتی شیرازی، کرمانی و اصفهانی دارد، اما امروزه در تمام نقاط کشورمان پخته میشود. مواد اصلی تشکیل دهنده حلیم بادمجان شامل بادمجان، گوشت، برنج و عدس است که در شهرهای مختلف موادی به آن اضافه یا کم میشوند. حلیم بادمجان غذایی با ارزش تغذیهای بالا است. این غذا مانند میرزا قاسمی و کشک بادمجان طرفداران بیشماری دارد.حلیم بادمجان را به عنوان یک پیش غذای خوشمزه و یا غذای اصلی همراه با نان میتوان در مهمانیها سرو کرد. این غذای خوشمزه را با برنج یا نان میتوانید، میل کنید. در ادامه مواد لازم و دستور تهیه حلیم بادمجان برای ۴ نفر را بیان میکنیم. در اکالا بلاگ همراه ما باشید.
گوشت گوسفندی ۳۰۰ گرم
بادمجان ۱ کیلو
برنج ۱ پیمانهعدس ۱ پیمانه پیاز ۳ عدد سیر ۴ تا ۵ حبه
کشک ۱۰۰ گرمگردو آسیاب شده ۱۰۰ گرمروغن به مقدار لازم
نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
نعنا خشک ۲ قاشق سوپ خوری
طرز تهیه حلیم بادمجان با برنج:
ابتدا بادمجانها را پوست کنده و قاچ بزنید. سپس آنها را با آب شسته و در آبکش ریخته و مقداری نمک بزنید و آن را در کناری قرار دهید تا آب بادمجان خشک شده و تلخی آن از بین برود. با این کار در هنگام سرخ کردن بادمجان، روغن کمتری به خود جذب میکند. بادمجانها را در روغن سرخ کنید و بعد از سرخ شدن، آنها روی کاغذهای جذب کننده روغن قرار داده تا روغن اضافی آنها گرفته شود.
۱ عدد پیاز و سیر را خرد کنید و در یک قابلمه مقداری روغن بریزید و پیاز را در آن سرخ کنید. مقداری زردچوبه به پیازها اضافه کنید و کمی پیازها را با زردچوبه تفت دهید. سپس گوشتهایی را که از قبل شسته اید را به پیاز اضافه کنید و مقداری تفت دهید تا رنگ گوشت عوض شود. سپس مقداری آب به گوشت اضافه کرده و اجازه دهید تا گوشت کاملا بپزد. پختن کامل گوشت حدود ۲ ساعت الی بیشتر زمان میبرد. بعد از پختن گوشت آن را در آورده و در صافی قرار دهید تا آبش برود. بعد از اینکه گوشت شما سرد شد آن را ریش ریش کرده و در قابلمهای بریزید.
بادمجانهایی که قبلا سرخ کرده بودید را به گوشت ریش ریش شده اضافه کنید. گردوهایی را که آسیاب شده به مخلوط گوشت و بادمجان اضافه کنید تا با حرارت ملایم گردوها روغن بیندازند. توجه داشته باشید که حلیم بادمجان را حتما هم بزنید.
اکنون برنج را خیس کرده و در قابلمهای آب را جوش آورده و برنج را همراه با کمی نمک به آن اضافه کنید. اجازه دهید برنج تا زمانی که له شود بجوشد. بعد از پختن کامل برنج آن را از روی حرارت برداشته و در کناری قرار دهید.
حال عدس را با مقداری آب در قابلمهای ریخته و بگذارید تا عدس کاملا پخته و له شود. سپس برنج و عدس پخته شده را با یک گوشت کوب له کنید و به مخلوط گوشت و بادمجان اضافه کنید. با یک گوشت کوب مواد داخل قابلمه را بکوبید تا بادمجانها کاملا له شوند.
۲ عدد پیاز را پوست کنده و به صورت خلالی خرد کنید و در روغن سرخ کنید. مقداری نعنا هم در روغن ریخته و یک تفت به آن بدهید. نصف پیاز و نعنا داغها را برای تزیین روی حلیم بادمجان کنار بگذارید و بقیه را در قابلمه حاوی گوشت بریزید. مقداری آب به قابلمه اضافه کنید و مواد را با هم مخلوط کنید و حرارت را کم کنید و دائم آن را هم بزنید. هم زدن در حلیم بادمجان از اهمیت زیادی برخوردار است چون هم باعث میشود حلیم بادمجان شما ته نگیرد و هم باعث کش آمدن غذا هنگام خوردن میشود. اجازه دهید تا حلیم بادمجان با حرارت ملایم بپزد تا کاملا جا بیفتد و به روغن بیفتد.
سپس کشک را با مقداری زعفران و آب جوش مخلوط کرده و به قابلمه اضافه کنید. حدود ده دقیقه حرارت را کم کنید تا طعم کشک به خورد مواد برود و سپس حلیم بادمجان شما آماده است.

حلیم بادمجان را در ظرفی سرو کرده و روی آن را با پیاز داغ، نعنا داغ، گردوی پودر شده و کشک تزیین کنید. حلیم بادمجان با نان و سبزی خوردن بسیار خوشمزه است.
نکات مهم در تهیه حلیم بادمجان :
گوشت استفاده شده در حلیم بادمجان، گوشت بدون استخوان است. معمولاً در تهیه این غذا از سر دست یا گوشت گردن استفاده می کنند.
اگر میخواهید حلیم شما حالت کشداری پیدا کند، از گوشت گردن استفاده کنید.
دقت کنید زمانی که کشک را به حلیم بادمجان اضافه کردید، غذای شما نباید زیاد بجوشد چون جوشیدن زیاد باعث میشود کشک ببرد و مزه و حالت آن عوض شود.
میتوانید در صورت تمایل عدس را حذف کنید و حلیم بادمجان را تنها با برنج بپزید.
در بعضی مناطق در پخت حلیم بادمجان از جو پرک یا جوی سالم هم استفاده میکنند، به این صورت که جو پرک یا جو را با آب میپزند و با گوشت کوب آن را کاملا له میکنند و همراه با برنج و عدس به گوشت اضافه میکنند.
مراحل مختلف پخت حلیم بادمجان در شهرهای مختلف، متفاوت است. به طور مثال در کرمانشاه نخود و لوبیا سفید هم به حلیم بادمجان اضافه میکنند.
به جای گوشت گوسفند میتوانید از گوشت بوقلمون هم استفاده کنید. در این صورت به ازای هر ۲ عدد بادمجان، به یک چهارم گوشت سینه بولمون نیاز دارید و کافی است گوشت را با نمک و زردچوبه بپزید و آنها را له کنید. بقیه مراحل را هم مانند دستور ذکر شده اجرا کنید.
امیدواریم از این غذا لذت ببرید.
از نزدیکترین افق کوروش، آنلاین سفارش بده!۳.۶/۵ (۱۴ نظر)
بادمجان برنج عدس غذا با گوشت کشک گردو گوشت
دستور پخت حلیم بادمجان مجلسی خوشمزه (با و بدون عدس)
حلیم بادمجان یکی از غذاهای سنتی و بسیار مقوی است که در اکثر نقاط کشور و بیشتر در استان شیراز، اصفهان و کرمان پخته میشود. روشهای مختلفی برای پخت حلیم بادمجان وجود دارد. برخی از حلیم بادمجانها همراه با لپه و برخی همراه با برنج است.
دستور پخت حلیم بادمجان مجلسی خوشمزه (با و بدون عدس)
۸۰ دقیقه ۴ نفر ۱۷۰ کالری ایران
حلیم بادمجان یکی از غذاهای سنتی و بسیار مقوی است که در اکثر نقاط کشور و بیشتر در استان شیراز، اصفهان و کرمان پخته میشود. روشهای مختلفی برای پخت حلیم بادمجان وجود دارد. برخی از حلیم بادمجانها همراه با لپه و برخی همراه با برنج است. حلیم بادمجان را همانند میرزا قاسمی و کشک بادمجان میتوان بعنوان پیش غذا سرو کرد ولی با توجه به ارزش غذایی بالایی که دارد معمولاً به عنوان یک وعده غذایی کامل همراه با نان از آن استفاده میشود. علت اصلی نامگذاری این غذا این است که پس از آماده شدن بافت آن شباهت بالایی به حلیم دارد. مواد اصلی این غذا همانطور که از نامش پیداست بادمجان است. افرادی که مشکلی با خوردن بادمجان ندارند مطمعناً عاشق طعم این غذا خواهند شد.
مواد لازم برای تهیه حلیم بادمجان مجلسی با عدس :
۱. بادمجان: ۲ کیلو ۲. سیر: ۴ حبه
۳. گوشت سردست: ۳۰۰ گرم
۴. عدس: ۱ لیوان ۵. پیاز: ۳ عدد ۶. کشک: ۱ پیمانه
۷. مغز گردو: ۱ فنجان
۸. نعناع خشک: ۲ قاشق غذاخوری
۹. نمک و فلفل سیاه: به میزان کافی
۱۰. روغن و زردچوبه: به میزان کافی
طرز تهیه حلیم بادمجان مجلسی با عدس :
۱. پخت گوشت :
به منظور کاهش زمان پخت حلیم بادمجان، پخت گوشتها را در زودپز انجام دهید. در مرحله اول یکی از پیازها را بصورت خلالی خرد کرده و همراه با روغن تفت دهید تا رنگ آن طلایی شود.
گوشت را به همراه زردچوبه و فلفل سیاه به پیازهای داخل دیگ زودپز اضافه کرده و مجدداً تفت دهید تا پیازها تغییر رنگ دهد.
سپس به میزان مناسب روی گوشتها آب ریخته و به مدت ۴۰ الی ۵۰ دقیقه زمان دهید تا به خوبی بپزند.
نکته: زمان دقیق پخت گوشت در دفترچه راهنمای زودپزها از جمله زودپزهای پارس استیل درج شده است.۲. پخت عدس :
مرحلهی بعد عدسها را همراه با مقدار مناسب آب بپزید، میتوانید مقداری دارچین نیز به آن اضافه نمایید تا طبع آن معتدل شود.
۳. آماده کردن بادمجان ها:
در این فاصله بادمجانها را بشویید و پس از جدا کردن پوست، آنها را از وسط نصف کرده و در ماهیتابه دو طرف بادمجانها را سرخ کنید.
۴. آماده کردن گوشت :
پس از پخت گوشت آن را بصورت ریش ریش خرد نمایید. آب گوشت را از صافی عبور داده و مجدداً گوشتهای ریش ریش شده را به آن اضافه نمایید.
۵. آماده کردن پیاز و نعنا :
دو عدد پیاز باقی مانده را پوست گرفته و به صورت نگینی خرد نمایید. سپس روی یک تابه مجزا همراه با مقدار مناسب روغن تفت دهید تا سرخ و طلایی رنگ شود. سیرها را نیز پوست گرفته و به صورت خلالی خرد نمایید و سرخ کنید.
در همان ظرف و یا در ماهیتابه دیگری نعنا خشکها را به همراه مقدار مناسب روغن تفت دهید تا زمانی که روغن داغ شود. در صورتی که نعناها مدت زمان بیشتری در روغن بماند باعث سیاه شدن آنها میشود.
۶. مخلوط کردن گوشت و بادمجان ها:
گوشتهای ریش ریش شده را به همراه آب آن در قابلمه مناسب ریخته و بادمجانهای سرخ شده را با گوشت کوب له کرده تا به صورت پوره شود و سپس به گوشتها اضافه نمایید. عدسهای پخته شده را نیز در این مرحله به مخلوط اضافه کنید.
نیمی از پیازداغ، نعناداغ و سیرداغها را به مواد اضافه کرده و مابقی را برای تزیین نگهدارید.
۷. زمان لازم جهت پخت :
حدود ۶۰ دقیقه صبر کنید تا بادمجانها با گوشت به خوبی پخته و له شوند و در پایان پخت میتوانید کشک را هم به مواد اضافه نمایید.
پس از اضافه کردن کشک ۵ دقیقه صبر کنید و سپس حرارت را خاموش کرده و حلیم بادمجان را در ظرف دلخواه سرو کنید.
در پایان میتوانید زعفران را با کشک مخلوط نمایید و همراه با گردو، سیر داغ، پیاز و نعنا داغ برای تزیین حلیم بادمجان استفاده کنید.
مواد لازم برای حلیم بادمجان بدون عدس:
۱. گوشت سردست: ۵۰۰ گرم
۲. سیر: ۴ حبه ۳. برنج: ۲ پیمانه ۴. بادمجان: ۲ کیلو
۵. پیاز: ۳ عدد متوسط
۶. کشک: ۵۰۰ گرم
۷. نعنا داغ: ۶ قاشق غذاخوری
۸. زعفران دم کرده: ۳ قاشق غذاخوری
۹. نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
۱۰. گردو خرد شده به جهت تزئین: به دلخواه
طرز تهیه شله زرد و فوت و فن پخت حرفه ای آن
یکی از دسرهای مجلسی بسیار خاص و خوشمزه ایرانی شله زرد است که طعم دلچسب و بینظیر آن به همراه ...
طرز تهیه حلیم بادمجان اصفهانی بدون عدس:
۱. آماده کردن بادمجان ها:در مرحله اول بادمجانها را پوست بگیرید و سطح آن را نمک بزنید.
۲. پخت گوشت:یکی از پیازها را خلالی خرد کرده و در روغن تفت دهید. پس از طلایی شدن پیازها گوشت را به آن اضافه نمایید و حدوداً ۳ لیوان آب در قابلمه اضافه کنید تا بپزد. پس از ۲ الی ۳ ساعت و پایان پخت گوشت، آنها را ریش ریش کنید.
۳. پخت مواد به همراه گوشت:برنج و بادمجانها را به همراه ۸ لیوان آب که مخلوطی از آب گوشت و آب میباشد در یک قابلمه بریزید و طی حرارت ملایم اجازه دهید بپزد. زمانی که تمام آب جذب شد و یک مخلوط غلیظی بدست آمد نمک، فلفل سیاه و مقداری زعفران دم کرده را به قابلمه اضافه کنید. (۲ عدد پیاز دیگر را نیز بصورت خلالی خرد و سرخ کنید سپس حدود ۴ قاشق از پیازها را به مخلوط اضافه نمایید.)
تمامی مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید تا زمانی که آب آن تبخیر شود. سپس حرارت را خاموش کرده و زمان دهید تا خنک شود.
۴. کوبیدن مواد:پس از سرد شدن مخلوط میتوانید با استفاده از گوشتکوب برقی و یا غذاساز آن را بخوبی بکوبید و هم بزنید تا کاملاً نرم و یکدست شود. پس از آن که مواد کاملاً یکدست شد مجدداً داخل قابلمه ریخته و گوشت و باقی زعفران را به آن اضافه نمایید حرارت را روی شعله متوسط قرار دهید.
پس از گذشت ۱۵ دقیقه کشک را هم اضافه کرده و اجازه دهید کمی دیگر بماند. فراموش نکنید که تمام مدت حلیم بادمجان را بخوبی هم بزنید تا ته نگیرد.
۵. تزیین و سرو:
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟