این سایت سعی دارد سایت های برتر سراسر ایران را معرفی کند ما با نمایش دادن پیش نمایشی از سایت، کاربران را به دیدن کامل مطالب سایت های معرفی شده دعوت میکنیم فلذا هیچ لینک، عکس، و متنی از سایت های معرفی شده کپی نمیشود.

    علت زانو درد ناگهانی

    دسته بندی :
    1. نکس
    2. مطالب سایت

    مهدی

    بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟

    علت زانو درد ناگهانی را از این سایت دریافت کنید.

    12 علت شایع زانو درد ناگهانی و نحوه درمان آن

    علت زانو درد ناگهانی بسته به سن، شرایط جسمانی، عامل بوجود آوردنده آن متفاوت است از این رو ما در این مقاله سعی داریم دلایل درد ناگهانی زانو در سنین و افراد مختلف را مورد بررسی قرار دهیم.

    زانو

    شایع ترین علت زانو درد ناگهانی که از آن بی خبرید

    نویسنده: دکتر سید علیرضا امین جواهری

    انتشار :۳۱ شهریور ۱۳۹۹

    زانو یک مفصل پیچیده است که دارای قسمت های متحرک زیادی است. همین امر آن را بیشتر مستعد آسیب می کند.

    با افزایش سن ، فشار حرکات و فعالیت های روزمره می تواند برای ایجاد علائم درد و خستگی در زانو کافی باشد.

    اگر مشغول انجام کارهای روزمره خود هستید و درد ناگهانی در زانویتان احساس می کنید ، دانستن اینکه در آینده چه کاری باید انجام دهید دشوار است. برخی از علل درد ناگهانی زانو موارد اورژانسی هستند که نیاز به توجه پزشک متخصص دارند. سایر بیماری های زانو را می توانید در خانه درمان کنید.

    در این مقاله ، ما مشکلاتی را که باعث درد ناگهانی زانو می شوند به شما معرفی می کنیم تا بتوانید تفاوت ها را تشخیص داده و مراحل بعدی خود را برنامه ریزی کنید.

    علت زانو درد ناگهانی در جوانان چیست؟

    مفصل زانو از جمله بزرگترین مفاصل بدن است که وظایف متعددی بر عهده دارد؛ خم و راست شدن و تحمل وزن بدن دو نقش مهم مفصل زانو می باشد که در صورت درست استفاده نکردن از زانو می تواند این وظایف دچار اختلال شود و فرد به دردها و ناراحتی های متفاوتی دچار گردد.

    علت زانو درد ناگهانی بسته به سن افراد متفاوت است از این رو ما در این مقاله سعی داریم دلایل درد ناگهانی زانو در سنین و افراد مختلف را مورد بررسی قرار دهیم.

    در ابتدا به بررسی علت زانو درد ناگهانی در جوانان می پردازیم؛ با اینکه امروزه به دلیل تغییر سبک زندگی و بی تحرک شدن افراد احتمال ابتلا به افراد دردهای مفصلی از جمله زانو شیوع پیدا کرده است اما این نوع درد ها در جوانان کمی غیر طبیعی و در برخی موارد خطرناک است. از جمله مهم ترین دلایل زانو درد ناگهانی در جوانان می توان به:

    شناسایی علت درد ناگهانی و شدید زانو

    آسیب دیدن زانو

     شکستگی استخوان زانو

    به شکستگی استخوان تیبیا و کشکک زانو شکستگی زانو می گویند که این عارضه یکی از مهم ترین دلایل درد زانو است که این نوع از شکستگی با علائمی نظیر:

    درد تیز و غیرمنتظره در ناحیه زانو

    تورم و گرم شدن مفصل زانو

    عدم توانایی حرکت مفصل

    همراه است. شکستگی زانو به دنبال صدمات و افتادن های ساده رخ می دهد.

    یکی از اصلی ترین علت های زانودرد ناگهانی در جوانان، آسیب دیدن زانو در حین حوادث ورزشی است. مفصل زانو از جمله بخش های مهم بدن است به شدت در معرض آسیب دیدگی قرار دارد. با اینکه ورزش کردن برای بدن و سلامتی ماهیچه بسیار مهم است اما در مقابل آن درست ورزش نکردن و انجام حرکت ورزشی سنگین می تواند آسیب جدی به مفصل زانو وارد کند.

    البته بغیر از حوادث ورزشی، تصادفات زانندگی و زمین خوردن از دیگر عواملی هستند که زانو دردهای ناگهانی و شدید را برای فرد به همراه دارند.

    تاندونیت زانو

    تاندون ها نوار های محکم و قوی هستند که مفاصل را به استخوان ها متصل می کند. به التهاب یا آسیب دیدگی تاندون های که زانو را به ساق پا متصل می کند؛ تاندونیت می گویند.

    هر کسی ممکن است به این نوع آسیب دیدگی مبتلا شود اما شیوع آن در میان ورزشکارارن خصوصا والیبالیست ها و بسکتبالیست ها بیشتر است.

    نرمی کشکک زانو

    نرمی کشکک زانو یکی از رایج ترین دلایل درد مزمن زانو در جوانان است که به صورت کاملا ناگهانی و به یکباره ظاهر می شود؛ در این بیماری غضروف پوشاننده سطح کشکک زانو نرم می شود. این عارضه بیشتر در جوانانی که به ورزش های سخت مشغولند؛ رخ می دهد.

    آرتریت روماتوئید زانو

    آرتریت روماتوئید جوانان یک بیماری التهابی است که منجر به سفتی و درد شدید در مفصل می شود. این عارضه منجر به آسیب دیدگی دائمی مفصل و بروز مشکلاتی در ارتباط با رشد آن شده است.

    ‏بیماری آرتریت جوانان یک اختلال خود ایمنی است و به این معنا است که سیستم ایمنی بدن به اشتباه به بافت‌ها و اعضای بدن حمله می‌کند که در این اختلال مفاصل را هدف قرار می‌‌دهد.

    کشیدگی و پارگی رباط صلیبی

    رباط ها از نوارهای کوتاه و در حین حال محکم از جنس بافت پیوندی فیبروز ساخته شده که ارتباط میان استخوان ها با یکدیگر در اطراف مفصل فراهم می کند. کشیدگی و پارگی رباط های صلیبی در جوانان زمانی موجب بروز دردهای ناگهانی در زانو می شود که یکی از رباط های دچار آسیب شود.

    از علت پارگی رباط صلیبی زانو میتوان به وارد شدن آسیب به رباط زانو از طریق تغییر جهت سریع با یک پا اشاره کرد.

    علت زانو درد در سالمندان

    علت زانو درد ناگهانی در سالمندان چیست؟

    با بالا رفتن سن مشکلات و بیماری های متعددی برای یک فرد ایجاد می شود؛ زانو درد یکی از شایع ترین مشکلاتی که بسیاری از افراد مسن را درگیر خود کرده است. درمان زانو درد در سالمندان، باید هر چه سریعتر آغاز گردد زیرا در صورت بی توجهی عواقب جبران ناپذیری را به همراه خواهد داشت.

    زانو درد در این سن به دلایل مختلفی بروز می کند اما اینکه چرا یکسری از افراد به یکباره به این درد دچار می شوند عموما به این دلایل می باشد:

    آرتروز یا ساییدگی مفصل زانو

    آرتروز زانو از شایع ترین بیماری های مفصلی در سالمندان است که درصد قابل توجهی از مراجعه کننندگان به مطب های پزشکان ارتوپد را به خود اختصاص می دهد. آرتروز در مراحل ابتدایی هیچ نشانه و علامتی ندارند و با گذشت زمان درد ها و ناراحتی ناشی از این عارضه ظاهر می شود.

    علت آرتروز بستگی به نوع آرتروز دارد. علل بسیاری برای آرتروز زانو وجود دارد که از مهم ترین آنها می توان به:

    بالا رفتن سن: با افزایش وزن توانایی غضروف برای ترمیم کاهش می‌یابد.

    افزایش وزن: بالا بودن وزن فشار زیادی بر روی تمام مفاصل، به ویژه مفصل زانو وارد می کند.

    وراثت: این مورد شامل جهش ژنتیکی است که ممکن است فرد را در معرض احتمال بیشتر برای ابتلا به استئوآرتریت زانو قرار دهد.

    منبع : draminjavaheri.ir

    آسیب های شدید زانو

    زانو بزرگترین مفصل بدن است و از استخوان، عضلات متصل به استخوان، غضروف، تاندون و رباط تشکیل شده‌است. | آسیب های شدید زانو

    آیا دردهای شدید زانو درمان میشود؟

    5 دقیقه زمان مطالعه بدون دیدگاه

    درد زانو تجربه‌ای است که بسیاری از افراد در طول زندگی خود آن را تجربه می‌کنند. شدت درد زانو به فاکتورهایی مانند محل آسیب و سن وابسته‌است و زانو درد شدید میتواند باعث مختل‌شدن زندگی روزمره شود. برای بررسی آسیب های شدید و درد زانو نگاهی گذرا به ساختار زانو می‌اندازیم:

    ساختار زانو

    زانو بزرگترین مفصل بدن است و از استخوان، عضلات متصل به استخوان، غضروف، تاندون و رباط تشکیل شده‌است. عضله‌ی اصلی در ارتباط با زانو، عضله‌ی چهارسر ران است. این عضله مسئول بازشدن پا از محل زانو است. عضلات زردپی پشت ران نیز نقش مکمل چهارسر ران را داشته و مسئول خمیدگی استخوان درشت‌نی به سمت عقب در زانو است. در کنار عضلات، تاندون‌های مختلفی قرار دارند که مسئول اتصال استخوان‌ها به عضلات هستند. رباط‌ها نیز بافتی هستند که استخوان‌ها را به هم وصل میکنند و نقش‌های مختلفی را بسته به محل قرارگیری در زانو دارند.

    رباط‌های مختلف زانو میتوانند نقش‌هایی مانند کنترل چرخش و حرکت به جلو، کنترل حرکت زانو به عقب و استحکام بخش‌های درونی و بیرونی زانو داشته‌باشند. کیسه‌هایی به نام کیسه‌های بوریس نیز بین عضلات و استخوان‌ها قرار گرفته و باعث تسهیل لغزش این ساختارها روی هم می‌شوند.

    آسیب های شدید زانو

    با توجه به اینکه آسیب به کدام یک از این بخش‌ها وارد شود، دردهایی با ویژگی‌های مختلف و نیز مکان‌های مختلفی در زانو ایجاد خواهد شد. در ادامه به بررسی متداولترین آسیب‌های زانو که میتوانند موجب درد شدید زانو شوند میپردازیم:

    1) آسیب رباط‌های زانو:

    این نوع آسیب بیشتر در ورزشکاران دیده‌می‌شود و میتواند در هرکدام از رباط‌ها بروز کند. همچنین در اثر سوانحی که انرژی زیادی به زانو وارد می‌کنند، مانند تصادف، شکستگی و دررفتگی زانو نیز می‌تواند بروز کند. بیشترین آسیب رباط‌های زانو مربوط به آسیب رباط ACL زانو است که در مرکز زانو قرار داشته و مسئول کنترل چرخش و حرکت زانو به سمت جلو است.

    آسیب‌های این رباط میتواند در هنگام ورزش و در اثر حرکاتی مانند شروع یا ایستادن سریع، تعویض سریع جهت حرکت، پرش و افتادن غیراصولی و برخورد با افراد و موانع هنگام حرکت ایجاد شود. علائم این نوع آسیب‌ها میتواند شامل موارد زیر باشد:

    – درد ناگهانی و شدید در زانو

    – دردی که هنگام راه‌رفتن نیز ادامه داشته‌باشد.

    – صدا دادن زانو

    – احساس در رفتگی ناگهانی زانو و بی‌ثباتی هنگام راه‌رفتن

    – بادکردگی زانو 24 ساعت پس از آسیب

    2) پارگی منیسک زانو:

    غضروف بافتی نیمه‌سخت در بین استخوانهای زانو است که در عین استحکام بالا، انعطاف‌پذیری بالایی نیز دارد. منیسک زانو که ساختاری غضروفی-فیبری است معمولا با افزایش سن دچار آسیب و پارگی می‌شود و معمولا نیز برای ترمیم آن نیاز به عمل جراحی است.

    همچنین چرخش ناگهانی زانو نیز میتواند موجب پارگی منیسک زانو شود. علائم پارگی منیسک میتواند شامل موارد زیر باشد:

    – صداداربودن زانو – درد زانو

    – با اینکه توانایی راه‌رفتن وجود دارد اما درد و ناراحتی در زانو احساس شود

    – بدترشدن درد و سفتی زانو با گذر زمان

    – قفل‌شدن زانو – بیرون‌زدگی زانو

    3) آرتریت زانو (آرتروز): آسیب های شدید زانو

    آرتروز به شرایطی گفته‌می‌شود که مفاصل بدن دچار التهاب و درد شوند و بیشتر نیز در زانو شایع است. این عارضه که درد مزمن ایجاد میکند میتواند با گذشت زمان بدتر شده و موجب درد شدید شده و نیاز به جراحی پیدا کند.

    سه نوع معمول آرتروز شامل روماتیسم، آرتروز پس از سانحه و استئوآرتریت (آرتروز معمول) است. علائم اصلی آرتریت زانو شامل موارد زیر است:

    – سفتی و تورم زانو

    – سختی در بستن کامل زانو

    – درد زانو

    – تغییر شکل زانو و ضعف

    – محدودیت در چرخش و حرکت

    در کنار عوامل اصلی درد زانو که با دردهای شدید در ارتباط هستند، مشکلات دیگری مانند برخی عفونت‌ها در زانو هم میتوانند موجب درد زانو شوند که معمولا درد این نوع عارضه‌ها شدید و نیز شایع نیست.

    راه‌های درمانی دردهای زانو

    الف) درمان خانگی:

    قبل از هرگونه اقدامی باید توجه داشت که نوع آسیب زانو باید توسط متخصص تشخیص داده‌شود و نوع درمان‌های خانگی با تایید پزشک متخصص باشد. همچنین این فعالیت‌ها به سن و وضعیت سلامتی نیز وابسته است. موثرترین راهکارها شامل موارد زیر است:

    – کاهش وزن: با کاهش وزن، نیروی وارد بر زانو نیز کاهش می‌یابد. در افرادی که آرتروز دارند توصیه این است که در طی 20 هفته، 5 درصد وزن خود را کم کنند.

    – تحرک بدنی: ورزش‌های کششی و تقویت‌کننده‌ی عضلات میتواند مفید باشد از جمله در افرادی که دچار آرتروز هستند. تحرک بدنی میتواند درد و سفتی زانو را نیز تا حدودی برطرف کند. این حرکات میتواند در استخر و نیز بیرون آن مانند یوگا باشد.

    – گرما و سرما: در مورد نحوه‌ی گرم‌کردن و سردکردن در منزل، فیزیوتراپیست میتواند مشاوره‌ای درست بسته به شرایط شما ارائه کند.

    – استفاده از مسکن‌های خانگی و طبیعی: برخی مسکن‌ها که نیاز به نسخه پزشک ندارند میتوانند در صورت درد شدید موجب تسکین درد بشوند. بهتر است با پزشک در این زمینه مشورت کنید. همچنین ماساژ با روغن‌های طبیعی نیز میتواند مفید باشد.

    – استفاده از ابزارهای کمکی مانند آتل: برای شرایطی که محدودیت در حرکت به دلیل درد زانو وجود دارد ممکن است تراپیست ابزارهایی را پیشنهاد کند که میتواند در منزل و توسط خود فرد استفاده شود.

    ب) دارو درمانی: آسیب های شدید زانو

    داروهای مختلفی میتوانند توسط پزشک متخصص تجویز شود، از مسکن‌های معمولی تا کورتیکواستروئیدها. برای داروهای مختلف ممکن است از روش‌های مختلف درمانی استفاده شود؛ از مصرف متداول بصورت خوراکی تا تزریق به زانو در بازه‌های زمانی تکرارشونده و مشخص.

    مشکلات زانو و دردهای آن میتوانند آزاردهنده باشند اما بسیاری از این دردها قابل درمان هستند. برای دریافت هرگونه مشاوره در مورد دردهای زانو میتوانید با مسیرهای ارتباطی مندرج در سایت تماس گرفته و از خدمات دکتر مهدی مویدفر، فوق‌تخصص جراحی زانو در اصفهان بهره‌مند گردید.

    ج) عمل جراحی

    این روش درمانی تهاجمی سه نوع اصلی دارد:

    منبع : www.drmoayedfar.com

    میخواهید جواب یا ادامه مطلب را ببینید ؟
    مهدی 12 ماه قبل
    4

    بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟

    برای پاسخ کلیک کنید