این سایت سعی دارد سایت های برتر سراسر ایران را معرفی کند ما با نمایش دادن پیش نمایشی از سایت، کاربران را به دیدن کامل مطالب سایت های معرفی شده دعوت میکنیم فلذا هیچ لینک، عکس، و متنی از سایت های معرفی شده کپی نمیشود.

    عوارض بیماری کبد

    دسته بندی :
    1. نکس
    2. مطالب سایت

    مهدی

    بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟

    عوارض بیماری کبد را از این سایت دریافت کنید.

    انواع بیماری‌های کبدی، روش تشخیص و راه‌های درمان آن‌ها

    بیماری کبد عملکرد کبد را مختل می‌کند. کبد یکی از مهم‌ترین اعضای بدن است. مهم‌ترین عامل در درمان بیماری کبد تشخیص زودهنگام و درمان سریع است.

    صفحه اصلی بیماری

    بیماری های کبد؛ علل، علائم و درمان آنها چیست؟

    موضوعات پزشکی مرتبط: بیماری

    بیماری های کبد؛ علل، علائم و درمان آنها چیست؟

    نویسنده:صدف حقیقت

    | بررسی‌شده توسط: دکتر محمدجعفر مشفع

    | تاریخ انتشار: 25 آذر 1400

    | آخرین به‌روزرسانی: 4 مرداد 1401

    | تعداد نظرات:بدون نظر

    سیاست انتشار مطلب پزشکی

    کبد یکی از بزرگترین اعضای گرانولار بدن است و آسیب دیدن آن موجب اختلال در عملکرد کل بدن می‌شود. بیماری‌های کبدی انواع مختلفی دارند و تشخیص و درمان آنها نیز متنوع است.

    آنچه در این مقاله می‌خوانید

    کبد یکی از مهم‌ترین اندام‌های درونی بدن و تقریبا به اندازه توپ فوتبال است که درست زیر قفسه‌سینه سمت راست شکم قرار گرفته است. کبد وظیفه هضم غذا و دفع مواد سمی و زاید از بدن را برعهده دارد.

    بیماری‌ های کبدی می‌توانند ارثی و ژنتیکی باشند، به این معنا که فرد با آن‌ها متولد شده است. البته عوامل مختلف دیگری هم مثل ویروس، مصرف الکل و چاقی می‌توانند در بروز انواع بیماری‌های کبدی و آسیب کبدی نقش داشته باشند.

    بعد از ابتلا به بیماری به‌مرور زمان، شرایطی که به کبد آسیب می‌زنند وخیم‌تر شده و موجب زخم کبد و سیروز کبدی می‌گردند. در نتیجه کبد از کار می‌افتد و ممکن است خطر مرگ را برای بیمار به‌دنبال داشته باشد. اما با تشخیص و درمان زودهنگام می‌توان روند از کار افتادن کبد را متوقف نمود.

    در این مطلب از دکترتو با ما همراه شوید تا با وظیفه کبد، انواع بیمار‌ی های کبد و روش‌های درمان آن آشنا شوید.

    برای تشخیص و درمان بیماری‌های کبد باید به متخصص گوارش و فوق تخصص کبد مراجعه کنید. در دکترتو می‌توانید با بهترین دکتر گوارش و کبد در شهر خود آشنا شوید و به‌صورت اینترنتی برای دریافت نوبت اقدام کنید. علاوه‌بر‌این می‌توانید از خدمات مشاوره آنلاین و تلفنی دکترتو استفاده کنید.

    مشاوره با متخصصان

    گوارش و کبد دکترِتو شروع نوبت‌گیری

    وظیفه کبد چیست؟

    کبد سنگین‌ترین عضو بدن با وزن بین ۱.۷ تا ۳ کیلوگرم است که در سمت راست بدن قرار گرفته و رنگی صورتی تا قهوه‌ای دارد. این عضو رتبه دوم بزرگ‌ترین عضو بدن را پس از پوست به خود اختصاص داده و بزرگ‌ترین اندام داخلی بدن به‌شمار می‌آید.

    اگر برایتان سؤال است که کبد در کجا قرار دارد باید بگوییم این اندام بومرنگ‌شکل در سمت راست معده، سمت راست و فوقانی شکم و زیر دیافراگم قرار گرفته است.

    نحوه کارکرد کبد چیست؟

    این اندام مواد سمی را از خون دفع کرده، میزان قند خون سالم را حفظ و انعقاد خون را تنظیم می‌کند. کبد یکی از اندام‌های اصلی و ضروری بدن به شمار می‌رود که علاوه‌بر موارد گفته‌شده، بیش از ۵۰۰ وظیفه حیاتی در بدن دارد. در ادامه برخی از مهم‌ترین وظایف و کارکردهای مهم کبد را آورده‌ایم:

    تولید آلبومین: آلبومین پروتئینی است که مانع از نفوذ مایعات موجود در جریان خون به بافت‌های اطراف می‌شود. علاوه بر آن هورمون‌ها، ویتامین‌ها و آنزیم‌های کل بدن را جابه‌جا می‌کند.

    تولید صفرا: صفرا مایعی حیاتی برای گوارش و جذب چربی‌ها در روده کوچک محسوب می‌شود.

    تصفیه خون: همه جریان خونی که از شکم و روده‌ها خارج می‌شوند، از کبد عبور می‌کنند. به ‌این ترتیب مواد سمی، فراورده‌های جانبی و سایر مواد مضر را از بدن دفع می‌کند.

    تنظیم آمینواسیدها: تولید پروتئین‌ها به اسیدآمینه‌ها بستگی دارد. وظیفه کبد این است که مطمئن شود میزان آمینواسید خون به اندازه کافی باشد.

    تنظیم انعقاد خون: عوامل انعقاد خون از طریق ویتامین K تولید می‌شوند و صرفا با کمک مایع صفرایی جذب می‌شود که کبد تولید می‌کند.

    مقاومت در برابر عفونت‌ها: کبد به‌عنوان بخشی از فرایند فیلترینگ و تصفیه، باکتری‌ها را از جریان خون دفع می‌کند.

    ذخیره‌سازی ویتامین و مواد معدنی: کبد مقادیر زیادی ویتامین آ، دی، ای، کا و ب ۱۲، آهن و مس را ذخیره می‌کند.

    فراوری گلوکز: کبد، گلوکز اضافی (قند) را از جریان خون دفع کرده و آن را به‌عنوان گلیکوژن ذخیره می‌کند. در صورت نیاز کبد می‌تواند دوباره گلیکوژن را به گلوکز تبدیل کند.

    کبد سنگین‌ترین عضو بدن با وزن بین ۱.۷ تا ۳ کیلوگرم است که در سمت راست بدن قرار گرفته و رنگی صورتی و قهوه‌ای دارد.

    عوامل مؤثر در بروز انواع بیماری های کبدی کدامند؟

    تمام وظایفی که در بالا اشاره کردیم، بر کارکرد سایر اندام‌های بدن تأثیر می‌گذارند. به‌طوری‌که ابتلا به انواع بیماری‌های کبدی می‌تواند سلامت بدن را تحت تأثیر قرار دهد. برخی از این بیماری‌ها، آنزیم‌های کبدی را افزایش می‌دهند. بالا بودن آنزیم‌های کبدی نشانه تخریب سلول‌های کبدی یا التهاب کبدی است. نارسایی کبد یا از کار افتادن کبد به‌دلیل اختلال شدید در عملکرد کبد است.

    هپاتیت B، C، مصرف بیش از حد الکل، سیروز کبدی، هموکروماتوز و سوتغذیه از جمله شایع‌ترین عوامل نارسایی مزمن کبدی به شمار می‌روند. مصرف بی‌رویه استامینوفن، ویروس‌های هپاتیت A، B و C، مصرف قارچ‌های سمی و وحشی و واکنش به برخی داروها می‌توانند باعث نارسایی حاد کبدی و از کار افتادن کبد شوند.

    عوامل خطر انواع بیماری های کبد

    اگر بخواهیم یک دسته‌بندی کلی داشته باشیم، باید گفت فاکتورها و عواملی که ریسک ابتلا به بیماری کبد را افزایش می‌دهند، عبارت‌اند از:

    مصرف بی‌رویه الکل چاقی دیابت نوع 2 تتو یا پیرسینگ بدن

    تزریق مواد با سرنگ مشترک و آلوده

    انتقال خون تا پیش از سال ۱۹۹۲

    تماس با خون یا مایعات آلوده بدن

    رابطه جنسی پرخطر

    تماس با مواد شیمیایی یا سمی

    سابقه خانوادگی بیماری کبد.

    علل بیماری های کبد

    بیماری کبدی بنا به دلایل مختلفی ایجاد می‌شود. از جمله این دلایل می‌توان به عفونت، عوامل ژنتیکی، اختلال در سیستم ایمنی بدن، تومور سرطانی و عوامل دیگری که در زیر به‌طور خلاصه به آن‌ها می‌پردازیم، اشاره کرد:

    1. عفونت

    انگل‌ها و ویروس‌ها موجب ایجاد عفونت شده و التهاب ایجاد می‌کنند که موجب اختلال در عملکرد کبد می‌شوند. ویروس‌هایی که به کبد آسیب می‌زنند، از طریق خون یا تماس جنسی، غذا یا آب آلوده و تماس مستقیم با فرد آلوده سرایت پیدا می‌کنند.

    منبع مطلب : doctoreto.com

    20 علامت هشداری که کبد برایتان می‌فرستد

    هنگامی که کبد شما دچار مشکل شده و عملکرد مناسبی ندارد، نشانه‌هایی می‌فرستد تا سعی کند به شما بگوید که مشکلی پیش آمده است. از آنجا که نادیده نگرفتن این

    20 علامت هشداری که کبد برایتان می‌فرستد

    صفحه اصلی مقالات

    1399/07/05

    20 علامت هشداری که کبد برایتان می‌فرستد

    هنگامی که کبد شما دچار مشکل شده و عملکرد مناسبی ندارد، نشانه‌هایی می‌فرستد تا سعی کند به شما بگوید که مشکلی پیش آمده است. از آنجا که نادیده نگرفتن این علائم، هرچند جزئی، بسیار مهم است، در اینجا، 20 نشانه‌ای که کبد برای هشدار می‌فرستد، و شما باید مراقب آن‌ها باشید، آمده است.

    کبد، فعالیت‌های زیادی در جهت سلامتی شما انجام می‌دهد و به عنوان یکی از بزرگ‌ترین ارگان‌های بدن، مسئولیت عملکردهای متابولیکی مانند تبدیل مواد مغذی از غذاهایی که می‌خورید را دارد تا بدن شما بتواند از آن‌ها استفاده کند و همچنین اطمینان حاصل می‌کند که مواد سمی قبل از آسیب رساندن به بدن، دفع می‌شوند؛ اما هنگامی که کبد شما دچار مشکل شده و عملکرد مناسبی ندارد، نشانه‌هایی می‌فرستد تا سعی کند به شما بگوید که مشکلی پیش آمده است. از آنجا که نادیده نگرفتن این علائم، هرچند جزئی، بسیار مهم است، در اینجا، 20 نشانه‌ای که کبد برای هشدار می‌فرستد، و شما باید مراقب آن‌ها باشید، آمده است.

    کم‌اشتها یا بی‌اشتها شده‌اید

    شاید قبلاً میل زیادی به خوردن غذا داشتید اما اکنون اصلاً احساس گرسنگی نمی‌کنید، علت چیست؟ به گفته متخصصین، یکی از رایج‌ترین علائم آسیب کبدی، از دست دادن اشتها است که باعث می‌شود عدم گرسنگی به یک نگرانی برای شما تبدیل شود.

    الگوی خوابتان تغییر کرده است

    موارد بسیاری وجود دارد که می‌تواند الگوی خواب شما را مختل کند، اما مطالعه‌ای که در سال 2012 منتشر شد نشان داد که یک عامل اصلی سیروز کبدی، بر هم خوردن الگوی خواب شبانه، حتی برای افرادی که زیاد می‌خوابیدند، است.

    حافظه‌تان در هشیارترین حالت خودش نیست

    فراموش کردن جایی که کلیدهای اتومبیل خود را رها کرده‌اید یک چیز است، اما اگر اخیراً حافظه شما بسیار بدتر شده است، ممکن است دلیلی برای آن وجود داشته باشد. هنگامی که شما نارسایی کبدی را تجربه می‌کنید، این اندام نمی‌تواند به‌درستی سموم را از خون خارج کند و این می‌تواند منجر به ساخت و تجمع آن‌ها در مغز شود که به این وضعیت، اَنسفالوپاتی کبدی می‌گویند که متأسفانه، یکی از نتایج آن از دست دادن حافظه است.

    همیشه خسته‌اید

    آیا جدای از اینکه چه کاری انجام داده‌اید، همیشه احساس خستگی می‌کنید؟ ممکن است دلیل آن بیماری کبدی باشد. یکی از شایع‌ترین علائم آسیب کبدی خستگی مزمن است که طبق مطالعه منتشر شده، ممکن است به دلیل تغییر در انتقال عصبی در مغز رخ دهد.

    بیشتر بخوانید : چه کسانی سرطان گوارش می‌گیرند؟

    دچار خارش پوستی شده‌اید

    کلانژیت صفراوی اولیه، یک بیماری مزمن است که مجاری صفراوی موجود در کبد آسیب می‌بیند. به طور معمول علائم بسیار محسوسی ندارد؛ اما یکی از علائم اولیه آن خارش پوست است. ممکن است پوست شما فقط برای مدتی خشک باشد، اما اگر این به یک علامت همیشگی تبدیل شد، ممکن است ارزش چک کردن داشته باشد، به خصوص به دلیل اینکه خارش پوستی همچنین نشانه سیروز کبدی است.

    متوجه زرد شدن چشم یا پوستتان می‌شوید

    مشاهده اینکه سفیدی چشم یا پوستتان شروع به زرد شدن می‌کند، به طرز باورنکردنی ترسناک است، اما توضیح کاملاً خوبی برای این پدیده وجود دارد: به آن زردی گفته می‌شود که به دلیل سطح بالای بیلی‌روبین، رنگدانه‌ای که توسط کبد ترشح می‌شود و در بدن مایل به زرد است، رخ می‌دهد. اگر تغییر رنگ را مشاهده کردید، می‌تواند از علائم آسیب کبدی مختلف، از سیروز تا هپاتیت B، باشد.

    افزایش ناگهانی وزن را تجربه می‌کنید

    اگر ناگهان، بدون هیچ دلیلی، دچار افزایش وزن شدید، ممکن است علت آن وجود مشکلی در کبد باشد. این حالت می‌تواند نشانه ابتلای شما به سیروز کبدی باشد. بیماری که به آرامی ایجاد می‌شود و بافت سالم کبد را با زخم‌ها جایگزین می‌کند، جریان خون در کبد را مسدود کرده و عضو به درستی کار نمی‌کند.

    یا به طور غیرمنتظره‌ای وزنتان را از دست می‌دهید

    در حالی که افزایش ناگهانی وزن می‌تواند یکی از علائم آسیب کبدی باشد، کاهش وزن نیز می‌تواند یک نشانه باشد. مشاهده کاهش وزن فقط نشانه سیروز کبدی نیست، همچنین یک علامت هشدار برای هپاتیت C، یک عفونت ویروسی است که منجر به التهاب کبد می‌شود.

    کف دستتان قرمز شده است

    آیا ناگهان بدون هیچ دلیلی کف دستتان قرمز شده است؟ این می‌تواند ناشی از بیماری کبد چرب غیرالکلی باشد، شرایطی که چربی زیادی را در سلول‌های کبدی ذخیره می‌کند و افرادی را هم که هرگز الکل نمی‌نوشند و یا به‌ندرت از آن مصرف می‌کنند را هم تحت تأثیر قرار می‌دهد.

    سینه‌هایتان رشد می‌کند

    یکی از آزاردهنده‌ترین علائم هشداردهنده بیماری کبد چرب غیرالکلی، تجربه بزرگ شدن سینه‌ها در مردهاست. تصور می‌شود رشد بیش از حد بافت سینه، که ژنیکوماستی خوانده می‌شود، به دلیل عدم تعادل هورمون‌های استروژن و تستوسترون اتفاق می‌افتد.

    متوجه تغییر شخصیتتان می‌شوید

    تجربه تغییرات شخصیتی می‌تواند ترسناک باشد و گاهی اوقات ممکن است دیگران قبل از شما متوجه آن شوند. درست مانند این که انسفالوپاتی کبدی می‌تواند باعث از بین رفتن حافظه شود، تمام آن سمومی که در مغز شما جمع می‌شوند همچنین می‌توانند عملکرد ذهنی را کاهش دهند و باعث شوند مانند همیشه رفتار نکنید.

    بدنتان به راحتی کبود می‌شود

    هرچه پیرتر می‌شوید، به دلیل نازک شدن پوست، بدن شما می‌تواند راحت‌تر دچار کبودی شود؛ اما اگر واقعاً توضیحی در مورد اینکه چرا علائم کبودی بیشتری روی بدنتان ظاهر می‌شود وجود ندارد (در حالی که نسبتاً جوان هستید)، ممکن است بتوان آن را نشانه‌ای از آسیب کبدی دانست. بیماری کبدی همچنین می‌تواند تعداد دفعات کبودی را بیشتر کند.

    شما بیش از حد معمول فعالیت نداشته‌اید، پس چه چیزی باعث درد بدنتان می‌شود؟ یک دلیل احتمالی کولانژیت صفراوی اولیه است که جدا از ایجاد خارش در پوست، می‌تواند منجر به درد استخوان، عضله یا مفصل نیز بشود

    دچار تورم در پاها و مچ پا می‌شوید

    بیماری کبد می‌تواند به دلایل زیادی از مصرف الکل گرفته تا چاقی باشد، و یک علامت هشداردهنده شایع چیزی است که احتمالاً انتظار آن را ندارید: تورم در پاها و مچ پا. اگر دچار این علامت شده‌اید و از دلیل آن مطمئن نیستید، مراجعه به پزشک، برای اطمینان از جدی نبودن مسئله، مهم است.

    منبع مطلب : www.parsianlab.com

    میخواهید جواب یا ادامه مطلب را ببینید ؟
    مهدی 3 ماه قبل
    4

    بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟

    برای پاسخ کلیک کنید