عکس افشین خواننده قدیمی
مهدی
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
عکس افشین خواننده قدیمی را از این سایت دریافت کنید.
افشین مقدم
افشین مقدم
از ویکیپدیا، دانشنامهٔ آزاد
با افشین مقدم (ترانهسرا) اشتباه نشود.
افشین مقدم
اطلاعات پسزمینه
نام(های) دیگر افشین مقدم
زاده ۸ مهر ۱۳۲۴ ۳۰ سپتامبر ۱۹۴۵ تهران، ایران
درگذشته ۱ مرداد ۱۳۵۵
۲۳ ژوئیهٔ ۱۹۷۶ (۳۰ سال)
جاده آمل، مازندران، ایران
آرامگاه: قطعه ۹ بهشت زهراژانر موسیقی پاپ، راک
سالهای فعالیت بیش از ۱۰ سال
همسر(ها) طاهره غفاری
همکاریهای مرتبط سعید دبیری
کوروش یغمایی علیرضا افتخاری کیوان داریوش اقبالی اعضای پیشین بلک کتس
استاد(ها) عطاءالله خرم
علت سرشناسی آلبوم زمستون
آلبوم پرآوازه زمستون
آخرین طبیب
حسین آهنیان مقدم، مشهور به افشین مقدم (۸ مهر ۱۳۲۴ – ۱ مرداد ۱۳۵۵) خواننده ایرانی قبل از انقلاب بود که از آثار شناخته شدهٔ او میتوان به آهنگهای زمستون، به من نخند، مسافر و گذشته اشاره کرد.زندگینامه[ویرایش]
افشین مقدم اوایل پاییز سال ۱۳۲۴ در تهران متولد شد و موسیقی را در دوران کودکی زیر نظر عطاءالله خرم آموخت. افشین مقدم کارمند سابق بانک ملت بود. شروع خوانندگی او از آنجا شروع میشود که افشین مقدم در تراس رستوران لوکس طلایی در نزدیکی شمیران آواز میخواند. سعید دبیری ترانهسرای بسیاری از قطعات مجموعه «زمستون» میگوید که یک روز به این رستوران رفت و با افشین آشنا شد. سعید دبیری – که بعدها با کوروش یغمایی و علی رضا افتخاری هم همکاری کرد- ترانه زمستون را گفت و از افشین مقدم که در آن روزها در بلککتز هم نقشی داشت خواست تا آن را به همراه چند ترانه دیگر اجرا کند. ترانهها را در استودیو بل ضبط کردند و در زمستان سال ۱۳۴۸ آلبوم «زمستون» منتشر شد و اسم افشین مقدم را سر زبانها انداخت و همین باعث شد که او ضبط آلبوم دوم را با ساختههایی از جهانبخش پازوکی شروع کند.
افشین مقدم در برنامههای «چشمک» و «شیش و هشت» درخشید و در کنار خوانندگانی همچون اونیک، بتی، طوفان و کیوان تبدیل به یکی از اعضای اصلی گروه باریته شد.
آلبوم زمستون پس از انقلاب به تکثیر و پخش مجدد رسید. این آلبوم که در آن ملودیهای خاطرهسازی مثل (زمستون) و (مسافر) را قرار دارد، گزیدهای از کارهای افشین مقدم است که همگی پالایش صدا شدهاند و پس از اخذ مجوز از وزارت ارشاد از طرف شرکت پیامکاست به بازار آمد. در این آلبوم ترانهٔ گل افشین با صدای کیوان را که به یاد افشین بعد از مرگش بر روی ملودی زمستون خواندهاست، گنجانده شدهاست.
ترانه هجرت با شعر شهیار قنبری و آهنگ ناصر چشمآذر که قرار بود، افشین مقدم این ترانه را اجرا کند اما به دلیل تصادف فوت کرد، و گوگوش این ترانه را اجرا کرد.
فریبرز لاچینی به یاد افشین مقدم قطعه زمستون را به صورت پیانو در یکی از آلبومهای بوی دیروز اجرا کرد.
قطعه زمستون از مشهورترین آثار وی با ترانهای از سعید دبیری آهنگ سیاوش قمیشی و تنظیم واروژان است که این ترانه گاهی از تلویزیون جمهوری اسلامی پخش میشود.
در گذشت[ویرایش]
مقدم در ۱ مرداد، ۱۳۵۵ بر اثر تصادف در جاده آمل در گذشت،[۱] و در قطعه ۹ بهشت زهرا تهران به خاک سپرده شد.
سعید دبیری میگوید: «قبل از سفر شمال، شب آخری که افشین در تهران بود، به استودیو بل آمد و به ناصر چشمآذر اصرار کرد که آهنگ هجرت را که نصفه کاره مانده بود ضبط کند. به او گفتیم که وقتی برگشت میتواند سر فرصت به استودیو بیاید اما او که انگار از مرگش خبر داشت، قبول نکرد. حتی آن شب از خانوادهاش و چند تا از دوستان هم خداحافظی کرد و دیگر هیچ وقت صدای او را نشنیدیم.»
ترانهشناسی[ویرایش]
آلبومها[ویرایش]
آخرین طبیب (۱۳۵۴)[ویرایش]
نام ترانه ترانهسرا آهنگساز تنظیم
آخرین طبیب جهانبخش پازوکی جهانبخش پازوکی منوچهر چشم آذرفانوس جهانبخش پازوکی جهانبخش پازوکی جهانبخش پازوکیپشیمان (صدای فریاد) منصور تهرانی ناصر چشمآذر ناصر چشمآذردل میگه نمیشه جهانبخش پازوکی جهانبخش پازوکی جهانبخش پازوکیبه امیدت میمونم سیاوش قمیشی چشم آذرابرهای گریون پرویز وکیلی عطاالله خرم عطاالله خرمغریبونه سعید دبیری سیاوش قمیشیتخت خوشبختی سعید دبیریجای تو خالی اردلان سرفراز هوبک هاکوپیانگریه کن ناصر آهنیان مقدم ناصر آهنیان مقدم ناصر آهنیان مقدمستاره پرویز وکیلی عطاالله خرم عطاالله خرمزمستون[ویرایش]
نام ترانه ترانهسرا آهنگساز تنظیم
زمستون سعید دبیری سیاوش قمیشی واروژان
مسافر جهانبخش پازوکی جهانبخش پازوکی ناصر چشمآذر
به من نخند سعید دبیری امیر آرام اریک ارکانت
آسمون اردلان سرفراز پرویز مقصدی پرویز مقصدی
جاودانه اردلان سرفراز
سینهریز ستاره کریم محمودی پرویز غیاثیان منوچهر چشم آذر
گذشته سعید دبیری سیاوش قمیشی واروژان
ای خدا سعید دبیری
فانوس ماه اردلان سرفراز
پاکباخته مسعود هوشمند افشین مقدم پرویز مقصدی
تک آهنگها[ویرایش]
نام ترانه ترانهسرا آهنگساز تنظیم
میترسم
وقتی میگی دوست دارم مینا اسدی پرویز مقصدی پرویز مقصدی
شیطنت (با داریوش و کیوان) رضا شمس پرویز مقصدی پرویز مقصدی
غم عشقت من و داغون میکنه (با داریوش و کیوان) مینا اسدی پرویز مقصدی پرویز مقصدی
چه خوبه آدم همیشه (با داریوش و کیوان) علی گذرسر پرویز مقصدی پرویز مقصدی
آهو مینا اسدی پرویز مقصدی پرویز مقصدی
دلم از رو نمیره مینا اسدی پرویز مقصدی پرویز مقصدی
خوانندگان مرتبط[ویرایش]
نام خواننده نام ترانه ترانهسرا آهنگساز تنظیم
کیوان گل افشین (روی ملودی زمستون) امیر خسته سیاوش قمیشی ناصر چشمآذر
کیوان به امیدت میمونم جهانبخش پازوکی جهانبخش پازوکی ناصر چشمآذر
کیوان یه روزی تنگ غروب آسمون کیوان کیوان پرویز مقصدی
اونیک پا تو کفش من نکن کریم فکور افشین مقدم ؟
آثار[ویرایش]
زمستون آخرین طبیب مسافر به من نخند سینه ریز ستاره شیطنت جای تو خالی جاودانه گذشته
منابع[ویرایش]
↑ «روایت سعید دبیری از خلق «زمستون» تا کوچ افشین مقدم». . ۱۳۹۹-۰۵-۰۱. دریافتشده در ۲۰۲۲-۰۷-۲۶.
افشین مقدم
افشین مقدم و افشین مقدم خواننده و افشین مقدم زمستون و آهنگ زمستون افشین مقدم و آهنگ افشین مقدم و ترانه افشین مقدم و زندگی افشین مقدم و زندگینامه افشین مقدم و بیوگرافی افشین مقدم و آشنایی با افشین مقدم و تصادف افشین مقدم و مرگ افشین مقدم و درگذشت افشین مقدم را در پرشین وی بخوانید
زندگی افشین مقدم؛ از ترانه ماندگار زمستون تا مرگ زودهنگام در تصادف!
اشتراک:
نام اصلی افشین مقدم حسین آهنیان مقدم بود و ولی نام هنری اش افشین مقدم شد. خواننده ای که با ترانه معروف زمستان گل کرد ، با یک بازیگر ازدواج کرد و در اولین روز مردادی تابستان ۱۳۵۵ در حالی که چند روزی بیشتر از تولد دخترش نمی گذشت در یک سانحه تصادف در جاده شمال جان خود را از دست داد. در این شماره از زندگی افراد مشهور با افشین مقدم بیشتر آشنا شوید.
زندگینامه کامل افشین مقدم
مقدم که ۸ مهر سال ۱۳۲۴ به دنیا آمد نزد عطاالله خرم موسیقی آموخت و اولین آلبومش یعنی زمستان به سرعت گل کرد. سال ۱۳۵۴ ترانه زمستان در همین آلبوم آنچنان همه گیر شد که هنوز زمستانها از رادیو و تلویزیون پخش میشود و برعکس خوانندهاش عمری کوتاه نداشت.
«افشین» که یاد خودش را توسط ترانه «زمستون» با آهنگی از سیاوش قمیشی و تنظیم وارژانِ تکرار ناشدنی، جاودانه کرده بود، میرود طرف آسمان. حسین پناهی میگفت: «ما بدهکاریم به آنان که صمیمانه از ما پرسیدند: ببخشید امروز چندم مرداد است؟» «حسین» هم میدانست مرداد میرود. «فروغ» هم اینطور تمام شد. میگفت به آغاز فصل سرد ایمان بیاوریم و زمستان درگذشت.
سعید دبیری ترانهسرای زمستان افشین مقدم در گفتوگویی آخرین دیدار با این خواننده را این طور توصیف کرد: «قبل از سفر شمال، به استودیو بل آمد و اصرار داشت که آهنگ هجرت را ضبط کند. بعضی از دوستانش گفتند همان شب با آنها خداحافظی هم کرده بود. انگار به دلش افتاده بود.»
جالب است بخوانید:همکاری تورج شعبان خوانی با افشین مقدم
تورج شعبانخانی در گپی کوتاه با «ایران» از دوستی و خاطره قرار همکاریاش با افشین مقدم میگوید:
«ما با هم دوست بودیم و قرار بود یک کار مشترک هم با هم انجام بدهیم. در واقع من با اردلان سرافراز دوستی صمیمانه و نزدیکی داشتم و همیشه خانه اردلان بودم و بسیاری از هنرمندان آنجا رفت و آمد میکردند که یکی از این چهرههای جوان و مستعد افشین مقدم بود. خدابیامرز هر چقدر مستعد، با وقار و با محبت و دلسوز بود همانقدر هم بدشانس بود. من آن موقع که با او آشنا شدم هنوز زمستان را نشنیده بودم و وقتی شنیدم به معنی تمام و کمال مسحور صدا و لحن و رنگ حنجره این آدم شدم. متأسفانه زود او را از دست دادیم و من معتقدم اگر میماند واقعاً میتوانست یک سر و گردن از همه همدورهایهای خود بهتر باشد.
درست است که در کارهایی که از او شنیدیم بیشتر صدای گرم او به گوش میآید، اما افشین مقدم صدایی بسیار توانا داشت و در محفلهایی که دور هم بودیم و میخواندیم به وضوح میشد تواناییاش را دید و شنید. یک خاطره بامزه که همیشه از او در ذهن من میماند این است که دیدم یک روز پشت ماشینش یک کلاه مأموران راهنمایی رانندگی گذاشته بود. گفتم افشین قضیه از چه قرار است؟ گفت: این را گذاشتم که هر وقت خواستند جریمهام کنند سرم کنم! بسیار مهربان بود و با معرفت و با اینکه از ما کوچکتر بود طوری با ما قدم برمیداشت که انگار همسن یا حتی از ما بزرگتر است. گاهی حسرت میخورم که بچههایی که از میان ما رفتند یکی از یکی بهتر، گلتر و با استعدادتر بودند. با این حال او با زمستان همیشه در خاطره میماند.»
نحوه در گذشت افشین مقدم
مقدم در ۱ مرداد، ۱۳۵۵ بر اثر تصادف در جاده آمل در گذشت، و در قطعه ۹ بهشت زهرا تهران به خاک سپرده شد.
سعید دبیری میگوید: «قبل از سفر شمال، شب آخری که افشین در تهران بود،
به استودیو بل آمد و به ناصرچشمآذر اصرار کرد که آهنگ هجرت را که
نصفه کاره مانده بود ضبط کند. به او گفتیم که وقتی برگشت میتواند
سر فرصت به استودیو بیاید اما او که انگار از مرگش خبر داشت، قبول نکرد.
حتی آن شب از چند تا از دوستان و خانوادهاش هم خداحافظی کرد و دیگر هیچ وقت صدای او را نشنیدیم.»
«حدود ساعت یک نیمهشب بود که تصمیم گرفتیم به شمال برویم. مقصد ما بیشهکلا بود. افشین رانندگی میکرد. حدود چهل کیلومتر به آمل مانده بود که او از یک سواری سبقت گرفت و به محض اینکه به سمت چپ جاده متمایل شد، اتوبوسی از مقابل رسید… او مرتب از مرگ سخن میگفت. ترانه مسافرش را چندین بار خواند… میگفت از تمام فامیل خداحافظی کردهام. وقتی حادثه پیش آمد، من و افشین به بیرون ماشین پرت شدیم و مدتها کنار جاده بودیم. قسمت چپ بدنش به کلی خرد شده بود و خون زیادی از بدنش میرفت. بعد از مدتی یک شورلت به کمک ما آمد. افشین دیگر رمقی نداشت. او فقط به من نگاه میکرد. انگار میخواست به من حالی کند، بهروز دیدی گفتم زندگی من همینجا تموم شده… اتومبیل به سرعت جاده هراز را طی میکرد… خدای من… افشین دیگر نگاهم نمیکرد.»
بهروز برزگر، محمد شاهنوری و رضا کیکاسری، همراهان افشین در سفر کذاییاش بودند. همانهایی که وقتی در بیمارستان به هوش آمدند، روایت بالا را برای مجله «جوانان امروز» تعریف کردند. افشین مقدم، با این تصادف درگذشت، در حالی که چند روزی از به دنیا آمدن دخترش، مینو نمیگذشت.
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟