این سایت سعی دارد سایت های برتر سراسر ایران را معرفی کند ما با نمایش دادن پیش نمایشی از سایت، کاربران را به دیدن کامل مطالب سایت های معرفی شده دعوت میکنیم فلذا هیچ لینک، عکس، و متنی از سایت های معرفی شده کپی نمیشود.

    غذای سنتی کرمان

    دسته بندی :
    1. نکس
    2. مطالب سایت

    مهدی

    بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟

    غذای سنتی کرمان را از این سایت دریافت کنید.

    غذاهای محلی کرمان؛ لیست کامل غذاهای اصیل کرمانی

    اگر می‌خواهید غذاهای اصیل خطه کویری را تجربه کنید، غذاهای خوشمزه کرمان را از دست ندهید. شهری که می‌تواند در کنار جاذبه‌های تاریخی و جذابی که دارد، مزه ناب غذای کرمان را زیر زبانتان باقی بگذارد. پس با رهی نو هم سفره شوید تا پای سفره مردم خونگرم کرمان بنشینیم.

    معرفی بهترین و پرطرفدارترین غذاهای محلی کرمان

    تعداد بازدید: ۲۸۹۲۱ ۱۹ تیر ۱۴۰۰

    اگر می‌خواهید در یکی از تاریخی‌ترین شهرهای ایران با اقلیم کویری، دلی تازه کنید و غذاهای اصیل خطه کویری را تجربه کنید، غذاهای خوشمزه کرمان را از دست ندهید. شهری که می‌تواند در کنار جاذبه‌های تاریخی و جذابی که دارد، مزه ناب غذای کرمان را زیر زبانتان باقی بگذارد. پس با رهی نو هم سفره شوید تا پای سفره مردم خونگرم کرمان بنشینیم.

    غذاهای معروف و خوشمزه کرمان

    غذاهای متنوع و معروف کرمانی می‌تواند طعم بازدید از این شهر کویری را برایتان تبدیل به یک طعم ناب و بی‌نظیر کند. از خورش‌های خوشمزه تا آش و آبگوشت اشاره کرد. اگر کرمانی باشید یا با کرمانی‌ها آشنا باشید، احتمالا بدانید که زیره جایگاه خاصی در غذاهای کرمانی دارد. جالب است بدانید مرغوب‌ترین و بهترین زیره را در استان کرمان پیدا خواهید کرد. یکی دیگر از مواد غذایی پرمصرف و پرطرفدار در غذاهای سنتی کرمان کشک است که آن را در بسیاری از آش‌های کرمانی خواهید یافت. احتمالا تا الان گرسنه‌تان شده باشد. پس آماده خوردن غذاهای خوشمزه کرمان شوید.

    انواع آبگوشت کرمانی

    از همین ابتدا برویم یک دلی از عزای آبگوشت‌های بزباش کرمانی در بیاوریم. در این شهر نیز می‌توانید انواع مختلفی از آبگوشت را تجربه کنید و یادتان باشد آبگوشت‌های کرمان خیلی معروف هستند. در کنار بازدید از جاهای دیدنی کرمان نمی توان بی تفاوت از کنار غذاهای لذیذش گذشت.

    آبگوشت بادمجان و کشک

    اگر تصورتان از آبگوشت تنها گوشت و نخود و لوبیا است، آبگوشت بادمجان و کشک آماده است تا قواعد بازی را تغییر دهد. این آبگوشت خوشمزه از گوشت قرمز، نخود، لوبیا، سیب زمینی، پیاز، بادمجان و چغندر و کشک درست شده است.

    آبگوشت زیره

    اگر بنا باشد یکی از سوغاتی‌های خوراکی کرمان را همراه خود به شهر مبدا ببرید، احتمالا زیره گزینه اول باشد. به خصوص که می‌تواند یک طعم دهنده معجزه بخش به آبگوشت‌های محلی باشد. برای تهیه آبگوشت زیره از گوشت، پیاز زیره و سیر استفاده می‌کنند.

    آبگوشت بز قرمه، بزغاله جا افتاده!

    بز قورمه یکی از آبگوشت‌های معروف کرمان است که به خوبی در دل ایرانیان جا باز کرده است. همان‌طور که از اسم آبگوشت پیداست، در طبخ آن از گوشت بزغاله استفاده می‌کنند. نخود، پیاز، سیر، کشک، زعفران و نعنا به همراه ادویه مخصوص از مواد به کار رفته در این آبگوشت است. جالب اینجاست که این غذا را نه تنها با نان بلکه با برنج هم می‌توانید میل کنید.

    کله جوش، معروف و ماندگار

    کمتر کسی است که اسم کله جوش را نشنیده باشد. به خصوص اگر با دستپخت و غذاهای سنتی آشنا باشید، کله جوش یکی از خوشمزه ترین غذاها است. این غذا به واسطه کشک سابیده شده و سبزی خشکی که دارد، بسیار مقوی بوده و می‌توانید همراه با نعنا و سیر و پیاز آن را میل کنید.

    برای آشنایی با سایر غذاهای محلی شهرهای ایران کلیک کنید

    انواع آش کرمانی

    صحبت از آش که می‌شود، نام دو نوع آش خوشمزه کرمانی به میان می‌آید که می‌توانید همزمان با بازدید از جاذبه‌های بومی و تاریخی، کاسه‌ای از آن میل کنید.

    آش آماج یا اُماچو

    آماج از معروف‌ترین آش‌های کرمانی است. ترکیبات به کار رفته در این آش، سبزی، آرد گندم، سبزی و گیاهان معطر و دارویی، سرکه یا قره قروت است. آش آماج در انواع مختلف وجود دارد.

    آش گندم شیر

    این آش یکی دیگر از غذاهای خوشمزه کرمانی است. ترکیب آش گندم شیر همان‌طور که از اسمش پیداست، گندم شیر، گوشت با استخوان، کشک سابیده شده، ادویه، رشته آش و سیر و پیاز است. گندم شیر یک ترکیب فوق‌العاده مقوی است که در ترکیبات آش‌های قدیمی کرمان به کار می‌رود. به این ترتیب ابتدا گندم را به صورت بلغور آسیاب می‌کنند و سپس از آن آرد می‌گیرند. در نهایت گندم‌ها را با شیر، زردچوبه، فلفل، سیاه دانه، زیره و نمک می‌پزند. گوشت و پیاز و نخود هم در انتها به آن اضافه می‌کنند. با اضافه کردن کشک، نعنا داغ و سیر داغ آش آماده خوردن است.

    انواع پلوی کرمانی

    حالا وقت آن است که با یک بشقاب غذای برنجی خوش طعم، یک حال اساسی به اشتهای خودمان دهیم. از جمله انواع پلوی کرمانی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

    زیره پلو

    زیره پلو یا همان پلو زیره معروف یکی از مقوی‌ترین و خوشمزه‌ترین غذاهای کرمانی است. حتی اگر از طعم و بوی زیره خوشتان نمی‌اید، احتمالا تجربه چشیدن طعم زیره پلو در کرمان با شما کاری کند که عاشق زیره شوید. طبع زیره گرم و طبع برنج سرد است و همین قضیه باعث شده در فصل پاییز و زمستان یکی از بهترین غذاها باشد. زیره پلو را می‌توان با گوشت، درست کرد. البته اگر گیاه خوار هستید می‌توانید آن را بدون گوشت نیز درست کنید.

    لپه پلو با زیره

    غذای متفاوت دیگری که می‌توانید همراه آن انگشتانتان را هم میل کنید، لپه پلو با زیره است. این غذا ترکیبی از لپه، برنج، زیره، گوشت چرخ کرده، پیاز، رب و ادویه است. جالب است بدانید چه از خود زیره و چه از پودر زیره در این غذا استفاده کنید، همچنان عطر زیره کار خودش را خواهد کرد.

    انواع خورش کرمانی

    با این برنج و پلوهای خوشمزه کرمانی، یک سری خورش‌های بی نظیر و لذیذ می‌چسبد که می‌تواند سر سفره به شما چشمک زده و اشتهایتان را بیشتر کند.

    منبع مطلب : www.raheeno.com

    غذاهای سنتی استان کرمان

    با طرز تهیه غذاهای محلی کرمان از انواع اش ها گرفته تا خورش ها اشنا شوید و با تهیه انها در منزل، سفری به این استان تاریخی و زیبا برای خود و عزیزانتان ترتیب دهید. - کجارو

    خانهگردشگریغذا

    غذاهای سنتی استان کرمان

    نگین توکلی

    یکشنبه، ۱ فروردین ۱۴۰۰ ساعت ۱۴:۰۶

    اشتراک گذاری

    با طرز تهیه غذاهای محلی کرمان از انواع آش‌ها گرفته تا خورش‌ها آشنا شوید و با تهیه آن‌ها در منزل، سفری به این استان تاریخی و زیبا برای خود و عزیزانتان ترتیب دهید.

    نسخه اولیه این مقاله در تاریخ ۱۳۹۸/۱۲/۱۷ توسط محبوبه رستمی نوشته شده و در تاریخ ۱۴۰۰/۰۱/۰۱ بازنویسی شده است.

    کرمان، یکی از پنج شهر تاریخی ایران در جنوب شرقی کشور است که با  شرایط اقلیمی و کویری، یکی از بهترین مقاصد گردشگری ایران به شمار می‌آید. تجربه آرامش و سکوت کویر در کنار جاذبه‌های تاریخی و طبیعی کرمان، سفری به‌یادماندنی را در ذهن شما رقم خواهند زد که بدون شک این تجربه، بدون امتحان کردن غذاهای محلی و بومی تکیمل نخواهد شد.

    غذاهای محلی استان کرمان بسیار متنوع و خوشمزه هستند و در میان آن‌ها می‌توان به انواع خورش، آش، آبگوشت، پلو و خورش اشاره کرد. زیره، یکی از مشهورترین ادویه‌های استان کرمان است که در طبخ بسیاری از غذاهای محلی کرمان به کار می‌رود. همان طور که می‌دانید، مرغوب‌ترین و باکیفیت‎‌ترین زیره در ایران در استان کرمان به‌صورت خودرو رشد می‌کند و دلیل استفاده زیاد از این ادویه در غذای محلی کرمانی ها نیز همین است. کشک، یکی دیگر از مواد غذایی محبوب در استان کرمان است که در بسیاری از آش‌ها به کار گرفته می‌شود.

    در ادامه با ما همراه باشید تا شما را با انواع غذای محلی کرمان آشنا کنیم تا با طبخ آن‌ها در منزل، سفری به دیار باغ شازده، ارگ بم و کویر لوت شهداد برای خود ترتیب دهید.

    منبع عکس: ایرنا

    انواع غذاهای سنتی استان کرمان:

    طرز تهیه انواع آبگوشت کرمانی

    طرز تهیه انواع آش کرمانی

    طرز تهیه انواع خورش کرمانی

    طرز تهیه انواع پلوی کرمانی

    طرز تهیه دیگر غذاهای کرمانی

    طرز تهیه انواع دسر و نان کرمانی

    طعم غذاهای کرمانی

    طرز تهیه انواع آبگوشت کرمانی

    آبگوشت، یکی از قدیمی‌ترین و اصیل‌ترین غذا‌های ایرانی است که در مناطق کویری طرفداران بسیاری دارد. استان کرمان نیز یکی از مناطق کویری کشور است که با طبخ آبگوشت‌های لذیذ و متنوعی چون آبگوشت لیمو، آبگوشت یخنی، آبگوشت متنجبه، آبگوشت امام حسینی، آبگوشت ترشاله، آبگوشت تنگاب، آبگوشت سبزی، آبگوشت غوره، آبگوشت قاتقو و آبگوشت قیمه، نسخه‌های بینظیری از این غذای ایرانی را به شما ارائه می‌دهد.

    آبگوشت منتجنه

    آبگوشت کرمانی مطنجنه، متنجنه یا متنجون، یک آبگوشت بسیار خوشمزه و محبوب در استان کرمان است که اصالت آن به رفسنجان برمی‌شود. این نوع آبگوشت به‌عنوان نذری در ایام محرم و صفر و به‌خصوص روزهای تاسوعا و عاشورا در هیئت‌های عزاداری کرمان و بم طبخ می‌شود و برخی افراد آن را با نام آبگوشت امام حسینی می‌شناسند.

    وقتی نام آبگوشت به میان می‌آید، همه ما به یک مایع گوجه‌ای رنگ با تکه‌های گوشت، نخود، لوبیا و سیب‌زمینی فکر می‌کنیم؛ اما آبگوشتی که در کرمان با آن روبه‌رو می‌شوید، یک غذای متفاوت و با طعمی خاص است. آبگوشت منتجنه، یک آبگوشت ساده سنتی است که با نخود و لوبیا چیتی، گوشت گوسفندی، دنبه، سیب‌زمینی، سبزیجات معطر (شنبلیله، ترخون و جعفری)، برگه میوه‌های خشک (به، هلو و زردآلو)، پیاز، لیمو امانی، گردو و زیره و گاهی خرما درست می‌شود. این غذا با نان سرو می‌شود و طعم بسیار خوبی دارد.

    با توجه به تعریف کلمه مطنجنه در لغت نامه دهخدا به نظر می‌رسد که دلیل اصلی نام‌گذاری این آبگوشت به نام مطنجنه، استفاده از گوشت گوسفند برای طبخ آن است و به احتمال زیاد، مقصود اصلی از مطنجنه، همان کلمه آبگوشت است. آبگوشت منتجنه در کرمان به‌دلیل عدم استفاده از رب گوجه‌فرنگی، سبز رنگ است و بهتر است که آن را در دیگ مسی درست کنید. در ادامه طرز تهیه آبگوشت منتجنه را در مجموعه غذاهای محلی کجارو بخوانید.

    طرز تهیه آبگوشت متنجنه؛ غذای نذری کرمان

    آبگوشت بز قورمه

    آبگوشت بزقورمه آبدار است و با نان محلی سرو می‌شود؛ در حالی که خورش بز قورمه بسیار کم آب و غلیظ است و آن را با برنج کته می‌خورند

    بز قورمه، یکی از غذاهای سنتی کرمان است که در گذشته با گوشت بزغاله با بافتی بسیار لطیف و خوشمزه درست می‌شد و به همین دلیل، نام این غذا را بزقرمه (قرمه‌ بزغاله) گذاشتند؛ اگرچه در حال حاضر این غذا بیشتر با گوشت گوسفندی تهیه می‌شود. در زمان‌های دور که افراد به یخچال دسترسی نداشتند، برای نگهداری گوشت، آن را قورمه می‌کردند؛ فرآیند سختی که همچنان در میان مردم روستا‌ها و عشایر استان کرمان از جمله شهر بابک جایگاه خاصی دارد. آن‌ها برای قورمه کردن گوشت، بزغاله را در اواسط پاییز ذبح می‌کردند و سپس پوست آن‌ را به‌صورت خیکی می‌کندند تا از آن مشک درست کنند. لاشه‌ بز در ادامه تمیز شده و از جایی مانند سقف راهرو یا دالان آویزان می‌شد تا برای یک شب به‌اصلاح لاشه ببندد. سپس قبل از طلوع آفتاب، لاشه‌ را به‌اندازه قیمه‌ای درمی‌آوردند.

    عشایر استان کرمان در ادامه گوشت را می‌پختند؛ گوشت‌ و استخوان‌ و چربی‌ را همراه با کمی نمک و آب در قابلمه‌ای می‌ریختند و روی آتش روشن می‌گذاشتند تا چربی‌ آب شود. به این کار به‌اصطلاح، «اوغونی شدن» قرمه می‌گویند. در این مرحله یک نان محلی را در ظرف می‌انداختند تا این چربی لذیذ به خرد نان برود. سپس صبر می‌کردند تا آب موجود در ظرف روی حرارت آتش به‌طور کامل بخار شود و گوشت‌ به روغن بیفتد. پس از پخت گوشت‌ و تمام‌شدن آب قابلمه، قرمه آماده می‌شد که برای نگهداری از آن، قرمه‌ها را در شکمبه تمیز بز یا گوسفند می‌ریختند، در آن را محکم می‌بستند و در محلی خنک قرار می‌دادند تا در فصل زمستان نوش جان کنند.

    بزقرمه در شهرهای رفسنجان، شهر بابک، ماهان و کرمان طرفداران بسیاری دارد و برای افرادی که بومی کرمان نیستند، شاید شبیه گوشت کوبیده‌ای به نظر برسد که با کشک و نعنا داغ تزئین شده است. این غذا را با گوشت سردست و ماهیچه پرچربی بزغاله یا گوسفند، پیاز، کشک، سیر کوبیده‌، سیرداغ، نخود نیم‌کوب و زعفران می‌پزند و معمولا آن را به دو صورت سرو می‌کنند: آبگوشت بز قورمه و خورش بز قورمه. آبگوشت بزقورمه آبدار است و با نان محلی سرو می‌شود؛ در حالی که خورش بز قورمه بسیار کم آب و غلیظ است و آن را با برنج کته می‌خورند. در ادامه طرز تهیه بز قورمه را در مجموعه غذاهای محلی کجارو مشاهده کنید.

    منبع مطلب : www.kojaro.com

    میخواهید جواب یا ادامه مطلب را ببینید ؟
    مهدی 6 روز قبل
    4

    بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟

    برای پاسخ کلیک کنید