فوروزماید 40 برای چیه
مهدی
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
فوروزماید 40 برای چیه را از این سایت دریافت کنید.
داروی فوروزماید چیست؟ کاربرد و عوارض مصرف فوروزماید – مجله سلامت دکترتو
نام رایج دارو: فوروزماید – Furosemide اسامی تجاری دارو: لاسیکس توجه: مطلبی که مطالعه میکنید صرفا جنبهی افزایش آگاهی دارد و به هیچ وجه جایگزین توصیههای پزشک نیست. برای مصرف دارو، آگاهی از عوارض جانبی، تداخل دارویی و موارد مرتبط دیگر لازم است حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید. فوروزماید چیست و چه کاربردی دارد؟ […]
صفحه اصلی دارو
داروی فوروزماید چیست؟ کاربرد و عوارض مصرف فوروزماید
موضوعات پزشکی مرتبط: دارو
داروی فوروزماید چیست؟ کاربرد و عوارض مصرف فوروزماید
نویسنده:تحریریه مجله دکترتو
| تاریخ انتشار: 11 اسفند 1397
| آخرین بهروزرسانی: 10 اسفند 1401
| تعداد نظرات:114
سیاست انتشار مطلب پزشکی
آنچه در این مقاله میخوانید
نام رایج دارو: فوروزماید – Furosemideاسامی تجاری دارو: لاسیکستوجه: مطلبی که مطالعه میکنید صرفا جنبهی افزایش آگاهی دارد و به هیچ وجه جایگزین توصیههای پزشک نیست. برای مصرف دارو، آگاهی از عوارض جانبی، تداخل دارویی و موارد مرتبط دیگر لازم است حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید.فوروزماید چیست و چه کاربردی دارد؟
فوروزماید برای کاهش مایع اضافه در بدن (آماس) که بر اثر شرایطی مانند نارسایی قلبی، بیماری کبد و کلیه بهوجود آمده باشد، به کار میرود. این دارو نشانههایی مانند تنگی نفس و تورم در دستها، پاها و شکم را کاهش دهد. همچنین این دارو برای درمان فشار خون بالا هم به کار میرود. با پایین آوردن فشار خون از حملههای قلبی، سکته و مشکلات کلیوی جلوگیری میکند.
نحوه عملکرد داروی فوروزماید
فوروزماید در دسته داروهای «قرص آب» یا دیوروتیس قرار میگیرد که باعث افزایش میزان ادرار میشود. افزایش ادرار به دفع آب و نمک اضافه در بدن کمک میکند.
نحوه مصرف فوروزماید و دوز مصرفی
در صورت وجود راهنمای مصرف دارو، آن را با دقت بخوانید و هر سوالی داشتید از پزشک یا دکتر داروخانه بپرسید. شما میتوانید این دارو را همراه با غذا یا بدون آن معمولا یک یا ۲ بار در روز طبق تجویز پزشک مصرف کنید. بهتر است ۴ ساعت مانده به وقت خواب مصرف نشود.
دوز مصرف داروی فوروزماید به سن، وضعیت بیماری و پاسخگویی بدن شما به درمان بستگی دارد. دوز مصرفی کودکان به وزن آنها نیز بستگی دارد. سالمندان برای جلوگیری از خطر عوارض جانبی معمولا مصرف این دارو را از دوز پایین شروع میکنند. دوز مصرفی خود را افزایش ندهید و بیش از میزان تجویزی پزشک این دارو را مصرف نکنید. برای اثر بهتر داروی فوروزماید آن را در ساعات مشخص بخورید تا میزان دارو در بدنتان ثابت بماند. مصرف این دارو را تا زمانی که پزشک تجویز کرده ادامه دهید. اکثر کسانی که از فشار خون بالا رنج میبرد نمیدانند بیمار هستند. اگر وضعیت بیماریتان بهتر نشد یا بدتر شد (به طور مثال فشار خونتان بالا ماند یا بالاتر رفت) به متخصص قلب و عروق مراجعه کنید.
عوارض جانبی فوروزماید
مصرف فوروزماید ممکن است منجر به عوارضی مثل سرگیجه، سبکی سر، سردرد و تاری دید شود. اگر هر کدام از حالتها تشدید شد یا بهبود نیافت با پزشک یا دکتر داروخانه مشورت کنید. برای کاهش خطر سرگیجه و سبکی سر و عدم تعادل موقع بیدار شدن یا شروع به حرکت به آرامی حرکت کنید.
در صورتی که پزشک داروی فوروزماید را برای شما تجویز کرده است مطمئن باشید فوائد آن بیش از مضراتش بوده است. همچنین لازم است بدانید اکثر افرادی که داروی فوروزماید را مصرف کرده اند، عوارض جدی این دارو را تجربه نکرده اند. این دارو ممکن موجب خروج مقدار زیادی آب و مواد طبیعی شود، چنانچه با عوارضی نظیر گرفتگی عضلانی، خواب آلودگی ، افزایش یا تپش قلب نامنظم، گیجی مفرط، غش کردن، خشکی غیر عادی دهان، ضعف غیرعادی، تهوع و استفراغ مواجه شدید، سریعا به پزشک خود اطلاع دهید.
همچنین اگر عوارض جانبی جدی مانند نشانههای مشکلات کلیوی (مانند تغییر حجم ادرار)، بیحسی/ سوزش/ درد/ سرخی/ تورم دستها و پاها، مشکلات شنوایی (مانند زنگ گوش به صورت موقت یا دائمی، کاهش شنوایی یا کری)، درد معده یا شکم و زردی چشم یا پوست را تجربه کردید با فوریتهای پزشک تماس حاصل کنید.
لازم است بدانید که واکنش آلرژیک جدی در مورد داروی فوروزماید نادر است. با این وجود اگر واکنش آلرژیک جدی ای مثل علائم پوستی، خارش، تورم (مخصوصا در صورت، زبان و گلو)، گیجی شدید و اختلال تنفسی را تجربه کردید، سریعا از فوریت های پزشکی کمک بگیرید. با توجه به اینکه لیست عوارض کامل نیست، ممکن است با عارضه ای برخورد کنید که ذکر نشده باشد. در این موارد با پزشک یا دکتر داروخانه مشورت کنید.
برای اطلاع از موارد مصرف، نحوه مصرف، عوارض و تداخلات دارویی این دارو بهتر است از سرویس مشاوره دارویی دکترتو استفاده کنید.
مشاوره با پزشکانمشاوره دارویی دکترِتو شروع نوبتگیری
موارد احتیاط مصرف فوروزماید
قبل از مصرف اگر به داروی فوروزماید حساسیت دارید یا حساسیت دیگری دارید، این موضوع را با پزشک یا دکتر داروخانه در میان بگذارید. داروی فوروزماید ممکن است شامل ترکیبات غیر فعالی باشد که موجب بروز حساسیت یا مشکلات دیگر شود. چنانچه سابقه بیماریهایی نظیر مشکلات کبدی، مشکلات کلیوی، ناتوانایی در ادرار، نقرس و لوپوس را دارید، حتما این موارد را به اطلاع پزشک خود برسانید.
برای بیماران دیابتی، فوروزماید ممکن است بر روی قند خون آنها تاثیر بگذارد. لذا قند خون خود را به صورت منظم بررسی کنید و نتایج آن را در اختیار پزشک بگذارید چون ممکن است پزشک برایتان داروهای دیابت، برنامههای ورزشی و رژیم غذایی تجویز کند. همچنین فوروزماید ممکن است باعث کاهش سطح پتاسیم در خون شود. ممکن است پزشک توصیه کند موادی با پتاسیم بالا (مانند موز و آب پرتقال) مصرف کنید یا دارویی تجویز کند که از دفع پتاسیم جلوگیری کند. برای اطلاعات بیشتر با پزشک مشورت کنید.
این دارو ممکن است موجب حساسیت بیشتر شما نسبت به خورشید شود لذا زمان بیرون بودن خود را کاهش دهید و از کرمهای ضد آفتاب و لباسهای پوشیده استفاده کنید. اگر دچار خورشید سوختگی یا قرمزی پوست شدید به پزشک خود اطلاع دهید.
داروی فوروزماید ممکن است موجب خوابآلودگی و تاری دید شما بشود. الکل و ماری جوآنا این حالات را تشدید می کند. لذا از رانندگی و فعالیتهایی که نیاز به هوشیاری دارند، تا زمانی که در هوشیاری کامل به سر ببرید اجتناب کنید. هنگام مصرف فوروزماید از خوردن الکل پرهیز کنید و در صورت مصرف ماری جوآنا با پزشک خود صحبت کنید. ضمنا قبل از هر گونه جراحی همهی داروهایی که مصرف میکنید را با پزشک یا دندانپزشک خود در میان بگذارید.
فورزماید
قرص و آمپول Furosemide در فشار خون بالا و کم ادراری ناشی از نارسایی کلیوی استفاده می شود - آمپول فورزماید در فشار خون بحرانی به عنوان داروی کمکی کاربرد دارد- مصرف هم زمان فورزماید با لیتیم ممکن است باعث مسمومیت با لیتیم شود.
فورزماید
داروهای قلبی عروقی
در کدام داروخانه موجود است؟
اطلاعات دارویی مقدار مصرف مصرف در بارداری اشکال دارویی فوروزمايد
فوروزماید از دسته ی داروهای دیورتیک (مدر یا ادرار آور) می باشد. این داروها با افزایش حجم ادرار و مایعات دفعی بدن می توانند در مواردی مانند کاهش ورم موثر واقع شود از این رو به آنها قرص آب نیز گفته می شود.
فوروزماید نیز با دفع مایعات اضافه ی بدن که موجب مشکل تنفسی،خستگی و ورم (بطور مثال ورم در ناحیه پا که می تواند ناشی از نارسایی قلبی باشد.)می شود، به بهبود شرایط بیمار کمک می نماید.
داروهای ادرار آور در درمان فشار خون بالا نیز تجویز می گردند.فوروزماید به این منظور تنها در مواقعی تجویز می گردد که فشار خون با سایر داروهای این گروه کنترل نشده باشد.
این دارو به تنهایی یا همراه با سایر داروهای مدر توسط پزشک تجویز می گردد و امروزه محصولاتی چند دارویی از فوروزماید در کنار داروهای ادرار آور دیگری همچون تریامترن، آمیلوراید یا اسپیرنولاکتون در بازار دارویی موجود می باشد.
پیش از شروع مصرف فوروزماید
-در صورت بارداری یا شیردهی پزشک خود را در جریان قرار دهید.
-در صورتی که مشکل یا درد هنگام دفع ادرار یا ناراحتی مرتبط با پروستات دارید حتماً پزشک خود را مطلع نمایید.
-اگر مبتلا به دیابت یا نقرس می باشید حتماً به پزشک خود بگویید زیرا ممکن است با مصرف داروهای ادرار آور این بیماری ها تشدید گردند.
-در صورتی که طبق آزمایشات بالینی اخیر سطح خونی سدیم یا پتاسیم شما پایین تر از حد طبیعی باشد لازم است پیش از شروع مصرف این دارو به پزشک معالج خود اطلاع دهید.
_لیست کاملی از داروهای مصرفی خود تهیه نمایید و در اختیار پزشک یا داروساز خود قرار دهید تا در صورت نیاز به تنظیم دوز مجدد یا وجود تداخل دارویی، اقدامات لازم صورت گیرد.
-در صورت سابقه ی حساسیت به این دارو یا سایر داروها به پزشک معالج اطلاع دهید.
نحوه ی صحیح مصرف فوروزماید
فوروزماید را دقیقاً به مقدار تجویز شده توسط پزشک مصرف نمایید.بطور معمول این دارو یک نوبت در روز تجویز می گردد که در این صورت بهترین زمان مصرف آن صبح ها پس از صبحانه می باشد.با این حال برای برخی افراد مصرف دو نوبت در روز تجویز می شود که می توان آن را صبح و عصر مصرف نمود.
-با وجود اینکه معمولا فوروزماید صبح ها مصرف می شود،شما می توانید با توجه به برنامه های روزمره ی خود، در هر زمانی از روز که راحت تر هستید آن را مصرف نمایید. بطور مثال اگر صبح ها فعالیت خارج از منزل زیادی دارید و افزایش تعداد دفعات دفع ادرار برایتان مشکل ایجاد می کند، می توانید مصرف این دارو را به وقت دیگری موکول نمایید و همچنان بهتر است تا عصر دارو را مصرف نمایید تا زمان اثرگذاری دارو که همراه با افزایش دفع ادرار خواهد بود با خواب شبانه همزمان نشود و به استراحتتان لطمه نزند.
-قرص فوروزماید را بصورت کامل همراه با یک لیوان آب ببلعید .می توانید آن را قبل یا پس از غذا نیز مصرف نمایید.
-در صورت فراموشی یک نوبت مصرف، به محض یادآوری آن را مصرف کنید اما در صورتی که از ساعت ۴بعد از ظهر گذشته باشد، می توانید داروی فراموش شده ی صبح را مصرف نکنید و نوبت عصر را طبق روال سابق مصرف نمایید. به هر حال از دوبرابر نمودن مقدار دارو در یک نوبت خودداری نمایید .
توصیه ها
- لازم است در مدت مصرف این دارو تحت نظر پزشک باشید تا آزمایشات بالینی و معاینات دوره ای تحت نظر وی انجام شود. سطح املاح موجود در خون مانند سدیم و پتاسیم در مدت مصرف این دارو بسیار مهم می باشد و باید توسط پزشک چک شود.
-داروهای مدر از جمله فوروزماید به افزایش دفع مایعات اضافی بدن کمک می کنند اما ممکن است گاهی عملکرد آنها منجر به دفع بیش از حد مایعات گردد و بدن شما کم آب گردد لذادر صورت احساس تشنگی بیش از حد، بی حالی و خستگی، خشکی دهان ، گرفتگی ماهیچه ها و خشک شدن بیش از حد پوست، حتما به پزشک خود اطلاع دهید.
-در صورتی که این دارو جهت کنترل فشار خون برای شما تجویز شده باشد، باید بدانید که لازم است آن را بصورت منظم مصرف نمایید و همچنین دوره ی درمان شما با این دارو طولانی می باشد و قطع دارو یا عدم مصرف منظم آن ممکن است موجب افزایش فشار خون و عوارض قلبی و عروقی جدی شود
لذا مصرف دارو را طبق دستور پزشک و تحت نظر وی ادامه دهید.
-مصرف همزمان این دارو با فرآورده های الکلی سرگیجه ایجاد می کند.لذا در مورد مصرف همزمان این فرآورده ها حتماً با پزشک خود مشورت کنید.
-پیش از خرید هرگونه دارو از داروخانه، داروساز را در جریان مصرف فوروزماید قرار دهید تا اطمینان حاصل کنید که داروی جدید با مصرف فوروزماید تداخل ندارد.
-در صورتی که مبتلا به دیابت هستید، مصرف فوروزماید می تواند بر روی مقدار قندخون شما تاثیر بگذارد لذا قند خون خود را بصورت منظم تست کنید و تغییرات غیر طبیعی را به پزشک خود اطلاع دهید .
-در صورتی که عمل جراحی یا درمان دندانپزشکی در پیش رو دارید، درمانگر خود را در جریان داروهای مصرفی خود قرار دهید.
عوارض ناخواسته دارویی فوروزماید
-در صورت احساس تهوع یا معده درد می توانید فوروزماید را پس از غذا میل کنید.
-احساس سرگیجه خصوصاً در تغییر وضعیت ها ی ناگهانی می تواند ناشی از عملکرد این دارو باشد لذا تا حد امکان به آرامی تغییر وضعیت دهید(از حالت دراز کش به حالت نشسته یا ایستاده) و در زمان اثرگذاری دارو از رانندگی و کار با ابزار خطرناک خودداری نمایید.
-در صورت احساس خشکی دهان می توانید از آدامس ها و آبنبات های فاقد شکر استفاده نمایید.
-در صورت تاری دید،سردرد و یا احساس خستگی شدید یا مداوم به پزشک خود مراجعه نمایید.
-فوروزماید سطح خونی املاح مختلف از جمله سدیم و پتاسیم را در بدن شما تغییر می دهد به همین دلیل لازم است آزمایشات خونی منظم و دوره ای توسط پزشک جهت بررسی این موارد تجویز گردد.
اطلاعات تخصصی
اطلاعات تخصصی موارد مصرف فورزماید
فوروزمايد در درمان خيز (همراه با نارسايي احتقاني قلب، سيروز كبدي و بيماري كليوي) و كمادراري ناشي از نارسايي كليوي و زيادي خفيف تا متوسط فشار خون و به عنوان داروي كمكي در درمان بحران زيادي فشار خون مصرف ميشود.
مکانیسم اثر فورزماید
لوپ دیورتیک. با اثر بر پمپ بازجذب سدیم-کلراید در بخش بالارو لوله هنله و توبول های پروگزیمال و دیستال موجب افزایش ترشح آب، سدیم، کلراید، منیزیم و کلسیم می گردد.
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟