معایب سمند ال ایکس
مهدی
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
معایب سمند ال ایکس را از این سایت دریافت کنید.
معایب سمند LX و ۴ دلیل برای نخریدن!
سمند LX یکی از سدانهای پرطرفدار شرکت ایران خودرو است که از سال 1383 در سبد محصولات این شرکت قرار دارد. در این مقاله در سری مقالات مشاوره خرید Z4CAR قصد داریم شما را با مهم ترین معایب سمند LX آشنا کنیم.
خانه نقد و بررسی تخصصی مشاوره خرید خودرو/بخریم یا نه؟ معایب سمند LX و ۴ دلیل برای نخریدن!
معایب سمند LX و ۴ دلیل برای نخریدن!
بروزرسانی در: شنبه 28 اردیبهشت 98 ساعت 14:11
سمند LX یکی از سدانهای پرطرفدار شرکت ایران خودرو است که از سال 1383 در سبد محصولات این شرکت قرار دارد. این خودرو که پس از پیکان و سمند معمولی به عنوان سومین خودرو ملی شناخته میشود در حال حاضر یکی از ارزانترین محصولات شرکت ایران خودرو است که به بازار کشور عرضه میگردد.
سمند LX یکی از اعضای کوچک خانواده بزرگ سمند است که در سال ۱۳۸۳ توسط ایران خودرو طراحی و به بازار عرضه شد. سمند LX که به نوعی نمونه فیسلیفت سمند معمولی یا همان سمند X7 محسوب میشود، نسبت به گذشته تغییرات جزئی را در بخش طراحی ظاهری و امکانات رفاهی تجربه کرده است.سمند معمولی (X7) اولین بار در سال ۱۳۸۱ و به عنوان خودرو ملی در سبد محصولات شرکت ایران خودرو قرار گرفت. این خودرو به لطف مهندسین شرکت ایران خودرو تاکنون به پیشرانههای متفاوتی مجهز شده و در تیپها و مدلهای بسیار متنوعی به بازار عرضه شده است که از جمله آنها میتوان به سمند EF7، سمند SE، سمند سورن، سمند سورن توربو و... اشاره کرد.
مطمئنا همانطور که میدانید تمامی مدلهای نام برده شده از خاندان سمند، بر روی پلتفرم مشترکی شکل گرفتهاند که در واقع همان پلتفرم کهنسال پژو ۴۰۵ است. عده بسیاری عقیده دارند که سمند ال ایکس خودرو قابل اطمینان و کم استهلاکی محسوب میشود و عدهای دیگر آن را خودرویی بسیار پرخرج و بی کیفیت میدانند.
وجود چنین نظراتی متفاوتی ما را بر این داشته تا در این مقاله از سری مقالات «مشاوره خرید خودرو» سایت Z4CAR، به بررسی سمند LX پرداخته و شما را با چهار مورد از مهمترین معایب سمند LX آشنا کنیم. با توجه به این که سمند ال ایکس در کنار تمامی معایب خود، از مزایا و نقاط قوتی نیز برخوردار است، Z4CAR قصد دارد بهزودی در مقالهای جداگانه به بررسی نقاط قوت سمند LX نیز بپردازد.
۱. طراحی ظاهری کسلکننده و قدیمی
با نگاهی کوتاه به نمای ظاهری سمند LX به راحتی میتوان دریافت که این خودرو از طراحی بیش از حد ساده و قدیمی برخوردار است که با استانداردهای روز طراحی خودرو فاصله بسیاری دارد. از نظر طراحی، سمند LX نسبت به سمند معمولی تغییرات چندانی را تجربه نکرده و از این میان تنها میتوان به تفاوتهای کوچکی که در بخش جلو پنجره و چراغهای ال ایکس ایجاد شده اشاره کنیم.
به طور کلی باید گفت با توجه به این که سمند LX در حدود ۱۷ سال پیش طراحی و تولید شده و از آن زمان تاکنون هیچ بهروزرسانی چشمگیری در طراحی آن صورت نگرفته است، در نمای ظاهری ال ایکس نقصهای فراوانی به چشم میخورد و در واقع چهره این خودرو به هیچ وجه نمیتواند برای جوانان جذاب باشد.
۲. وزن زیاد سمند LX
از سالیان دور تاکنون تمامی شرکتهای خودروسازی جهانی سعی دارند با اقدامات مختلف، وزن محصولات تولیدی خود را تا حد ممکن کاهش دهند تا بتوانند خودروهایی چالاک، کم مصرف و کم استهلاک را تولید نمایند.
سمند LX نسبت به سایر خودروهای همرده خود، از وزن بیشتری برخوردار است و این وزن زیاد علاوه بر کاهش چالاکی و افزایش نسبی مصرف سوخت این خودرو، باعث شده تا اغلب قطعات سیستم تعلیق سمند LX از استهلاک بالایی برخوردار باشند. طبق اعلام سایت رسمی ایران خودرو سمند LX برای اینکه بتواند از حالت سکون به سرعت صد کیلومتر بر ساعت دست یابد، به زمانی حدود ۱۲ ثانیه نیا دارد؛ البته در بررسیهای میدانی شتاب صفر تا صد این سدان ۱۲۲۰ کیلوگرمی در حدود ۱۳.۵ ثانیه به ثبت رسیده که به هیچ وجه رضایت بخش به نظر نمیرسد.
۳. طراحی داخلی نهچندان جذاب
فضای داخلی سمند LX نیز همچون نمای ظاهری آن چندان جای تعریف ندارد و طراحی آن بسیار ساده و قدیمی به نظر میرسد. متریال استفاده شده در فضای داخلی کابین نیز از کیفیت چندانی برخوردار نبوده و پس از گذشت مدت کوتاهی کیفیت اولیه خود را از دست میدهد و یا با ایجاد صداهای اضافه شما را از خریدتان پشیمان میکند.
در بخشهایی از کابین سمند LX از قطعات طرح چوب استفاده شده است که شباهت کمی به چوب طبیعی دارند و به دلیل جنس نامرغوبشان، حس چوب را به سرنشینان منتقل نمیکنند. ناگفته نماند که تقریبا تمام اجزای کابین سمند ال ایکس کاملا مشابه قطعات به کار رفته در سمند معمولی بوده و در واقع در فضای داخلی سمند LX هیچ پیشرفت خاصی نسبت به گذشته دیده نمیشود.
۴. استهلاک و مصرف سوخت بالا سمند LX
پیشرانه ۴ سیلندر ۱۷۶۱ سیسی به کار رفته در سمند LX که با کد XU7JP/L3 شناخته میشود، از استهلاک و مصرف بسیار بالایی برخوردار است. این پیشرانه به طور ترکیبی در هر صد کیلومتر ۹.۵ لیتر سوخت مصرف مینماید که برای یک سدان شهری عدد بسیار بالایی محسوب میشود. این مشکل زمانی به اوج خود میرسد که قصد داشته باشید با خودرو ملی خود در ترافیکهای شهری رانندگی کنید؛ مطمئنا در چنین مواقعی مصرف خودرو شما به عدد ۱۲ لیتر در هر صد کیلومتر خواهد رسید.
مصرف سوخت غیر اقتصادی سمند ال ایکس در کنار استهلاک بالای قطعات موتور و سیستم تعلیق این خودرو، بزرگترین و پرهزینهترین ویژگی منفی سمند LX بوده که به راحتی میتواند اغلب افراد را از خرید این خودرو منصرف کند.
کلام آخر
در یک جمعبندی نهایی باید گفت که سمند LX به عنوان سومین خودرو ملی کشور از استحکام کافی، امکانات مناسب، خدمات پس از فروش قابل قبول و... برخوردار است و مطمئنا چنین قابلیتهایی باعث شده تا این خودرو یکی از پرفروشترین سدانهای خانوادگی در رنج قیمتی خود باشد.
معایب سمند ال ایکس را قبل از خرید آن بشناسید
یکی از معایب سمند ال ایکس این است که کروز کنترل ندارد و تعداد ایربگها تنها به سمت راننده محدود میشود. سمند ال ایکس معایب دیگری هم دارد ...
بررسی و مقایسه خودرو
معایب سمند ال ایکس را قبل از خرید آن بشناسید
بوسیله بهار رضاجو در تیر ۴, ۱۴۰۱ به روز رسانی شده در شهریور ۷, ۱۴۰۱
0به اشتراک گذاریسمند یکی از محصولات پرفروش شرکت ایران خودرو است که تاکنون مدلهای مختلفی از آن به بازار آمده است. یکی از این مدلها سمند ال ایکس است که در سال ۱۳۸۳ طراحی و تولید شده است و فیس لیفت سمند معمولی بهشمار میرود. مانند هر خودروی دیگری، سمند ال ایکس هم عیب و ایرادهایی دارد؛ بنابراین اگر تصمیم به خرید این خودرو گرفتهاید، بهتر است قبل از اینکه اقدام کنید این مقاله را بخوانید تا دید بازتری نسبتبه آن پیدا کنید. نکته مهمی که وجود دارد این است که ممکن است برخی از معایب سمند ال ایکس ذکر شده در این مطلب، بهنظر شما ایراد مهمی نباشند و بتوانید از آنها چشمپوشی کنید؛ اما برخی دیگر برایتان مهم باشند و به همین دلیل از خیر خرید آن بگذرید. همهچیز به اولویتهای شما بستگی دارد.
آشنایی با خودروی سمند ال ایکس و مدلهای آن
سمند ال ایکس دومین مدل از سمند معمولی یا پایه است و در سال ۱۳۸۳ تولید شده است؛ البته تولید آن همچنان ادامه دارد. سمند ال ایکس خودش شامل دو مدل است که درواقع هر دو یکی هستند و فقط موتور آنها با هم متفاوت است. یکی از آنها به موتور XU7JP/L3 و دیگری با موتور EF7 مجهز است. سمند ال ایکس با موتور EF7 در دو مدل بنزینی و گازسوز تولید میشود.
همانطور که میدانید سمند بهطور کلی روی پلتفرم پژو ۴۰۵ ساخته شده است و از بسیاری جهات تفاوت خاصی با آن ندارد. به همین دلیل بیشتر مشخصات و امکانات آن قدیمی هستند و با آپشنهای روز دنیا فاصله دارند. در ادامه مشخصات فنی مدلهای سمند ال ایکس را بررسی خواهیم کرد.
سمند ال ایکس XU7JP/L3 یا سمند ال ایکس سال
مشخصات فنی
سمند ال ایکس با موتور XU7JP/L3 ۴ سیلندر ۸ سوپاپه است و از پیشرانه ۱.۸ لیتری بهره میبرد. بیشینه توان آن ۱۰۰ اسب بخار است و گیربکس آن از نوع ۵ سرعته دستی است. بیشینه سرعت آن ۱۸۵ کیلومتر در ساعت است و برای شتاب صفر تا صد به ۱۴.۵ ثانیه زمان نیاز دارد.
ترمزهای آن در قسمت جلو از نوع دیسکی و در پشت از نوع کاسهای هستند. فرمان آن از نوع هیدرولیک است و بنزین مصرف میکند.
حتما بخوانید: مقایسه ترمز دیسکی با ترمز کاسهای؛ کدام سیستم ترمز بهتر است؟
امکانات و آپشنها
بهطورکلی سمند آپشنها و امکانات زیادی ندارد. از برخی امکانات آن میتوان به ایربگ برای راننده و سرنشین جلو، دریچه تهویه برای سرنشینان عقب، شیشه بالابر برقی برای درهای جلو و عقب، ایموبیلایزر یا سیستم ضدسرقت و تنظیم برقی صندلیهای جلو اشاره کرد.
سمند ال ایکس با موتور EF7 (بنزینی)
این مدل در سال ۱۳۸۸ طراحی شده است و تفاوت آن با ال ایکس XU7JP/L3 فقط در نوع موتور آنهاست.
مشخصات فنی
موتور این مدل سمند ال ایکس از نوع ۴ سیلندر ۱۶ سوپاپ است و پیشرانه آن ۱.۶ لیتری با تنفس طبیعی است. ۱۰۳ اسب بخار توان دارد و گیربکس آن از نوع ۵ سرعته دستی است. بیشینه سرعت آن ۱۸۹ کیلومتر در ساعت است و شتاب ۰ تا ۱۰۰ آن در ۱۳.۵ ثانیه صورت میگیرد.
ترمزهای آن در جلو از نوع دیسکی خنکشونده و در پشت از نوع کاسهای است و فرمان هیدرولیک دارد.
امکانات و تجهیزات
از امکانات این مدل میتوان به ایربگ فقط برای راننده، شیشه بالابر برقی برای درهای جلو و عقب و ایموبیلایزر یا سیستم ضدسرقت اشاره کرد و اگر آپشن دیگری بخواهید میتوانید سفارش دهید.
حتما بخوانید: فول آپشنترین خودروهای داخلی که میتوانید روی امکاناتشان حساب کنید
سمند ال ایکس با موتور EF7 (گازسوز)
سمند ال ایکس گازسوز تفاوت چندانی با مدل بنزینی ندارد. از همان پیشرانه ۱.۶ لیتری ۴ سیلندر ۱۶ سوپاپ با توان ۱۰۰ اسب بخار بهره میبرد و گیربکس آن ۵ سرعته دستی است. یکی از مهمترین تفاوتهای این دو مدل شتاب آنهاست که در مدل گازسوز به ۱۴.۳ ثانیه نیاز دارد و البته بیشینه سرعت این مدل هم ۱۸۰ کیلومتر در ساعت است.
معایب سمند ال ایکس
اگر از معایب سمند ال ایکس بخواهیم صحبت کنیم باید بگوییم تقریبا هر دو مدل ایرادهای مشابهی دارند و بهطورکلی به جز تغییر موتور هیچ تغییر خاصی در آنها صورت نگرفته است. بااینحال در هر بخش اگر تفاوت جزئی هم صورت گرفته باشد ذکر خواهیم کرد.
حتما بخوانید: رایجترین معایب خودروهای سمند سورن که قبل از خرید باید بدانید
ایرادات ظاهری
بهطورکلی طراحی سمند ال ایکس درست مانند سمند پایه، کاملا قدیمی و خستهکننده است. نمای جلو با چراغهای کاملا ساده و جلوپنجره معمولی که در برخی از مدلها یک تکه و در برخی دیگر دو تکه است و آرم سمند در وسط آن قرار گرفته است، هیچ جذابیتی مخصوصا برای نسل جوان ندارد. بااینحال میتوان گفت ظاهر سمند ال ایکس فقط برای کسانی مناسب است که سادهپسند هستند و اهمیتی نمیدهند که نمای خودرو چگونه است. پشت سمند ال ایکس هم همان طرح مشابه پژو ۴۰۵ و پژو پارس را دارد و کاملا قدیمی است.
داخل کابین سمند ال ایکس مانند همه مدلهای دیگر آن طرح چوبی دارد. در کنسول میانی، داشبورد، روکش صندلیها و نیز غربیلک فرمان، از طیف رنگی چوبی و کرم استفاده شده است. غربیلک فرمان آن چهارشاخه و کاملا ساده است و هیچ دکمه کنترل یا تزئینات کرومی که به زیبایی آن بیفزاید روی آن دیده نمیشود.
کیفیت قطعات و متریال داخل کابین هم مانند بسیاری دیگر از خودروهای داخلی معمولی است و چنگی به دل نمیزند.
آگهیهای خرید خودروهای کارشناسی شده
رنو ساندرو اتوماتیک مدل 1395 سفید
۶۶۵,۰۰۰,۰۰۰ تومان
پژو 2008 مدل 1397 مشکی
۱,۸۵۰,۰۰۰,۰۰۰ تومان
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟