من وکالت میدهم پهلوی
مهدی
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
من وکالت میدهم پهلوی را از این سایت دریافت کنید.
من وکالت میدهم
من وکالت میدهم
از ویکیپدیا، دانشنامهٔ آزاد
«من وکالت میدهم» کارزاری است که برای حمایت از رضا پهلوی، ولیعهد سابق ایران و از مخالفین جمهوری اسلامی، پس از مصاحبهی او در تاریخ 24 دی 1401 با برنامهی اتاق خبر تلویزیون منوتو به راه افتاد. تعدادی از هنرمندان، ورزشکاران، فعالان و زندانیان سیاسی، خانوادهی جانباختگان اعتراضات، افراد سرشناس و شهروندان عادی داخل و خارج از ایران از این کارزار حمایت کردند و عدهای نیز به نقد و مخالفت با آن پرداختند. یک کارزار اینترنتی هم برای اعطای وکالت به رضا پهلوی ایجاد شد که در کمتر از 24 ساعت دهها هزار نفر آن را امضا کردند و پس از 4 روز به بیش از 300 هزار امضا رسید. در تاریخ 29 دی ماه مردم ایذه در مراسم چهلم دنیا فرهادی (کشتهشده در اعتراضات سراسری 1401) در حمایت از این کارزار شعار دادند: «شاهزادهی پهلوی، وکیل ما شمایی» و «ایذه شده آماده، فرمان بده شاهزاده».[۱][۲] همچنین در یکی از جمعههای اعتراضی زاهدان پلاکاردهایی هم در حمایت و هم در مخالفت با این کارزار دیده شد.[۳][۴] پهلوی در واکنش از «اعتماد» و «حمایت» شرکتکنندگان قدردانی کرد و خواهان همراهی مخالفان با این کارزار شد. او همه جناحها و نیروهای دموکراسیخواه را به همکاری دعوت کرد.[۵][۶]
در برابر این کمپین ، کمپین دیگری با عنوان «من وکالت نمی دهم» راه اندازی شده است.
آغاز
رضا پهلوی در گفتوگوی خود با منوتو گفت: «من میتوانم با شخصیتهای سیاسی برای ارائه دادن یک برنامه دیدار بکنم، اولین سؤالشان ای است که شما به نمایندگی چی اینجا حضور پیدا کردید. هر نوع کاری که انجام میدهیم باید یک مبنای مشروعیت یا یک نوع وکالتی از داخل ایران داشته باشد.» «اگر فردا قرار باشد در صحنه بینالمللی از جانب هممیهنان رایزنیهای لازم را انجام دهیم، لازم است نشان دهیم که این به پشتیبانی و نمایندگی از طرف زندانیان سیاسی، فعالان مدنی، جریانات فکری و سیاسی داخل کشور است که نتوانستهاند در این جلسات حضور پیدا کنند.»[۷]
این سخنان با توئیت علی کریمی، مواجه شد: «من وکالت میدهم به شاهزاده رضا پهلوی، برای دوران گذار از رژیم بچهکش و یک رفراندوم آزاد برای ایرانی آزاد و آباد.» کاربران حامی، در کارزاری که در توئیتر ایجاد کردند این هشتگ را بیش از یکصد هزاربار توئیت کردند.[۷]
کارزار مستقلی (خارج از شبکههای اجتماعی) در پلتفرم چنج اورگ اجرا شد که پس از چهار روز، دویست و هشتاد هزار امضا جمع کرد.
حامیان
اولین حامی سرشناس این کارزار، علی کریمی بود که در توییتی حمایت خود را ابراز کرد. پس از آن، از میان چهرههای هنر، داریوش اقبالی در حمایت از رضا پهلوی نوشت: «همانطور که ایشان بارها اعلام کردهاند، من هم این نقش را تنها برای دوران گذر از جمهوری اسلامی مفید و موجه میدانم.» از جمله موافقان دیگر منوچهر بختیاری و برخی از زندانیان سیاسی درون ایران، احمد باطبی، ابراهیم حامدی، احسان کرمی، کیمیا علیزاده، محمد تقوی، مهرداد پولادی و سوشا مکانی، پرویز صیاد، حسن شماعیزاده، حمید فرخنژاد، پرستو صالحی، روناک یونسی و علیرضا نوریزاده هستند.[۷][۸][۹][۱۰]
هنرمندان و ورزشکاران سرشناس حامی اعطای وکالت به رضا پهلوی
نام توضیحات
احسان کرمی[۱۱] بازیگر و صداپیشه
شهناز تهرانی[۱۲] بازیگر، خواننده، رقصنده و گوینده رادیو
شهره آغداشلو[۱۳] بازیگر
پرستو صالحی[۱۴] بازیگر
چکامه چمنماه[۱۵] بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر
حمید فرخنژاد بازیگر
علی کریمی[۱۶] فوتبالیست سابق تیم ملی
و پرسپولیس
کیمیا علیزاده[۱۷] تکواندوکار و دارنده مدال برنز المپیک
مهرداد پولادی بازیکن فوتبال
سوشا مکانی بازیکن فوتبال
داریوش اقبالی[۱۸] خواننده و فعال اجتماعی
ابی (ابراهیم حامدی)[۱۹] خواننده
شاهین نجفی[۲۰] خواننده و ترانهسرا
منصور[۲۱] خواننده و آهنگساز
لیلا فروهر[۲۲] خواننده
شهره صولتی[۲۳] خواننده
بابک امینی آهنگساز و نوازنده گیتار
شهرام شبپره[۲۴] خواننده، ترانهسرا و آهنگساز
اردلان سرافراز[۲۵] شاعر و ترانهسرا
واکنشها
رضا پهلوی
رضا پهلوی در اکانت رسمی توئیتر خود در واکنش دربارهٔ «اعطای وکالت» گفت: «یار و یاور شما، از شما و با شما، در مبارزه برای آزادی ایران بودم و هستم.[۲۶] با تمام توانم در این مبارزه همراه شما خواهم بود.»[۲۷] او همچنین گفت که: «به سوی همه نیروهای دموکراسیخواه دست همکاری دراز میکنم.»[۲۸][۲۹]
منابع
↑ , retrieved 2023-01-25
↑ «https://twitter.com/ManotoNews/status/1616138274296168448». . دریافتشده در ۲۰۲۳-۰۱-۲۵. پیوند خارجی در |title= وجود دارد (کمک)
↑ «ایران». . دریافتشده در ۲۰۲۳-۰۱-۲۵.
↑ «https://twitter.com/IranIntl/status/1616409239257243650». . دریافتشده در ۲۰۲۳-۰۱-۲۵. پیوند خارجی در |title= وجود دارد (کمک)
↑ «رضا پهلوی در واکنش به کارزار «وکالت میدهم» خواستار همکاری مخالفان شد». بیبیسی فارسی. دریافتشده در ۲۲ ژانویه ۲۰۲۳.
↑ «کارزار "وکالت میدهم"؛ دعوت شاهزاده رضا پهلوی از مخالفان». دویچه وله. ۲ بهمن ۱۴۰۱. دریافتشده در ۲۲ ژانویه ۲۰۲۳.
↑ ۷٫۰ ۷٫۱ ۷٫۲ «استقبال رضا پهلوی از کارزار «وکالت میدهم»». رادیو فردا. دریافتشده در ۲۲ ژانویه ۲۰۲۳.
↑ لندن، کیهان؛ لندن، کیهان. ««من وکالت میدهم»؛ حمایت ایرانیان از نقش رهبری شاهزاده رضا پهلوی برای رسیدن به ایران آزاد و آباد». دریافتشده در ۲۰۲۳-۰۱-۲۳.
↑ «کارزار "وکالت میدهم"؛ دعوت شاهزاده رضا پهلوی از مخالفان – DW – ۱۴۰۱/۱۱/۲». . دریافتشده در ۲۰۲۳-۰۱-۲۳.
↑ «علیرضا نوریزاده | به شاهزاده رضا پهلوی تا روز رهایی میهنم وکالت میدهم». . ۲۰۲۳-۰۱-۱۹. دریافتشده در ۲۰۲۳-۰۱-۲۳.
↑ «https://twitter.com/KayhanLondon/status/1616785768181075978?s=20&t=74ILrLOv52f6jq7tHC-rLg». . دریافتشده در ۲۰۲۳-۰۱-۲۵. پیوند خارجی در |title= وجود دارد (کمک)
↑ «https://twitter.com/KayhanLondon/status/1617110938594705411?s=20&t=74ILrLOv52f6jq7tHC-rLg». . دریافتشده در ۲۰۲۳-۰۱-۲۵. پیوند خارجی در |title= وجود دارد (کمک)
↑ «https://twitter.com/KayhanLondon/status/1616779725883731968?s=20&t=74ILrLOv52f6jq7tHC-rLg». . دریافتشده در ۲۰۲۳-۰۱-۲۵. پیوند خارجی در |title= وجود دارد (کمک)
فرمانروای عالم هپروت/«وکالت میدهم» وزن سیاسی پهلوی را نشان داد
آمار پایین امضای طومار اینترنتی در حمایت از فرزند شاه مخلوع در کمپین «من وکالت میدهم» بار دیگر وزن سیاسی و اعتبار اپوزیسیون خارجنشین را عیان کرد.
سیاست سیاست خارجی ۵ بهمن ۱۴۰۱، ۱۳:۰۴
مهر گزارش میدهد؛
فرمانروای عالم هپروت/«وکالت میدهم» وزن سیاسی پهلوی را نشان داد
آمار پایین امضای طومار اینترنتی در حمایت از فرزند شاه مخلوع در کمپین «من وکالت میدهم» بار دیگر وزن سیاسی و اعتبار اپوزیسیون خارجنشین را عیان کرد.
خبرگزاری مهر؛ گروه سیاست – زینب رجایی: چند هفتهای است که تحرکات اپوزیسیون در کشور به واسطه دخالتهای جریانهای خارجی ذبح شده و دیگر خبری از تجمعات خیابانی نیست؛ اما فعالیتهای فضای مجازی آنها هنوز ادامه دارد و هر از گاهی در این بستر موج جدیدی راه میاندازند.جدیدترین هیاهوی رسانهای ضدانقلاب کمپین «من وکالت میدهم» است تا فرزند آخرین شاه ایران را در جایگاه هدایتگری کاریزماتیک بنشاند. طرحی که بیش از آنکه موجب هم افزایی علیه جمهوری اسلامی ایران شده باشد عامل انشقاق میان اپوزیسیون شده است.
ماجرا از جایی شروع شد که ۲۶ دی ماه شبکه تلویزیونی «من و تو» با «رضا پهلوی» گفتگو کرد. کوشش در این مصاحبه بر این بود که پهلوی به عنوان نماینده اپوزیسیون یا معتمد و وکیل آنها معرفی شود. بعد از این برنامه امضای یک طومار اینترنتی آغاز شد به امید آنکه چنین اقدامی، برگ اعتباری برای فرزند شاه مخلوع به ارمغان بیاورد. شبکه تلویزیونی «من و تو» که خود را خالق موج جدیدی از اعتراضات و اتحاد علیه جمهوری اسلامی میدانست، وقایع مربوط به این هشتگ را که حتی فاقد ارزش خبری بودند به طور گسترده پوشش داد.
تبلیغات درباره طومار «من وکالت میدهم» موج جدیدی از اظهار نظرات و واکنشهای مختلف را با خود به همراه داشت، اما از همان ابتدای کار کفه موضعگیریهای منفی با این موضوع، سنگینتر از کفه موافقانش بود. کاربران بسیاری در فضای مجازی با تمسخر و دست انداختن چنین اقدامی، از سطح ابتذال تلاش سلطنتطلبها برای به دست گرفتن رهبری این جریان متفرق، انتقاد کردند.
منتقدین، ضمن آنکه رضا پهلوی را به مصادره حرکت براندازانه علیه جمهوری اسلامی متهم کردند وکالت هشتگی را مغایر با یک حرکت دموکراتیک دانستند که سازوکار آن شفاف نیست. «کامران فلاحتی» کارشناس رسانه و پژوهشگر اپوزیسیون ایران در گفتگو با مهر در این باره میگوید: «این روش ابداعی در امضای طومار، همان روش بیعت است که منسوخ است. در جمهوری اسلامی ایران که بخشی از نظام دینی و اسلامی است چنین روشی مورد استفاده نیست و مکانیزم رأیگیری وجود دارد؛ اما آنها به روشهای عصر حجری روی آوردهاند.»
در کنار همه این انتقادات، سلطنت طلبان و هواداران فرزند شاه مخلوع پهلوی در جریان حمایت از این طومار، در فضای مجازی به مخالفان خود حمله کردند و با استفاده از الفاظ رکیک و هجمههای بسیار، بار دیگر نشان داند روحیه دیکتاتوری بر فعالیتهای کمرنگ آنها سایه سنگینی انداخته است.
در چنین شرایطی، افراد زیادی که ممکن بود در جریان اقدام علیه جمهوری اسلامی، به بهانه وحدت در کنار سلطنتطلبها قرار بگیرند و با آنها همراه شوند، از این رفتارهای دیکتاتورمآبانه به ستوه آمدند و ادامه این تحمیلها را نپذیرفتند.
حتی خواننده زن خارجنشین که از دوستداران و حامیان پهلوی بود به این جریان نپیوست و با انتشار مطلبی در حساب کاربری خود در اینستاگرام مخالفت خود را اعلام کرد. فائقه آتشین با زیرسوال بردن ایده تاسی از یک فرد نوشت: «هیچ کدام از مخالفین اصلی جمهوری اسلامی نیازی به وکالت ندارند و اگر هیچکس جز شاهزاده رضا پهلوی در بین گزینهها نیست، پس ما چی میگیم.»
ه مچنین یکی از اقوام درجه دوم «نیکا شاکرمی» که توسط رسانهها و براندازان به عنوان یکی از کشتهشدگان در اغتشاشات معرفی شده بود و تا روزهای اخیر مورد حمایت جریانهای مختلف قرار داشت، بعد از آنکه با طومار «من وکالت میدهم» همراهی نکرد، با حملات گسترده کاربران مواجه شد. خاله نیکا شاکرمی به این حملات مجازی واکنش نشان داد و در حساب کاربری خود در اینستاگرام نوشت: «به لطف دموکراسیای که قرار است به زودی طعم آن را مزه مزه کنیم، صندوق پیامهای من پر شده از فحشهای رکیک دموکراسیخواهان سلطنتطلب و مشروطهخواه و سایبری!»
فارغ از همه نقدهای جدی که به این طومار و جریان وارد است، به نظر میرسد اپوزیسیون خارجنشین هنوز نتوانسته در کشور کاری برای اهداف خود پیش ببرد؛ برخی بر این عقیدهاند که فعالیت خارج از مرزهای جغرافیایی یکی از علل عدم موفقیت این جریان است؛ فلاحتی نیز معتقد است: «در دنیا معمول نیست که نیروی اپوزیسیونی خارج از مرزهای جغرافیای کشور فعالیت کند و چنین روندی از نگاه آسیبشناسانه جریان اعتراض را نابود میکند. اپوزیسیون در کشورهای مختلف داخل مرزهای جغرافیایی مستقر هستند و با موضوعات مختلف مخالف کنند. البته باید توجه داشته باشیم مخالفت اپوزیسیون در کشورهای مختلف در چارچوب حاکم تعریف شده و در راستای رقابت حزبی است. کسی در پی آن نیست که ساختار را دگرگون کند.»
او ادامه میدهد: «اینکه اپوزیسیون جمهوری اسلامی خارج از کشور هستند امری بدیع است و همین موضوع بزرگترین چالش آنها در چهار دهه اخیر بوده؛ چالش دیگر اپوزیسیون آن است که در پی تغییر حزب یا سیاست نیستند بلکه درصدد براندازی ساختار سیاسی هستند.
از طرف دیگر پراکندگیهای فکری و سیاسی اپوزیسیون مانع از اتحاد و دستیابی به گفتمان واحد در میان آنها شده است و آنها را همواره با تفرقه مواجه کرده است. کارشناسان میگویند اپوزیسیون حتی در برخی اصول کلان هم به اتفاق نظر نخواهد رسید و به دلیل همین تفرقهها، علیرغم همه تلاشها و هزینهها، توفیقی برای آنها حاصل نشده است. فلاحتی درباره چند دستگی میان اپوزیسیون با تاکید بر اینکه هر اقدام سیاسی به ویژه در مرحلههای نهایی حتماً نیاز به رهبری متشکل دارد، میگوید: «در پی این تفرقهها براندازان نتوانستهاند چالش اصلی خود یعنی انتخاب یک رهبر را حل کنند. اپوزیسیون از آنجا که چارهای برای رهبری متشکل پیدا نکرده و نتوانسته آن را با ایدههای سیاسی و اجتماعی حل کند به ایدههای تبلیغاتی روی آورده است.»
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟