نام سوره ای در قرآن به معنی زنان
مهدی
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
نام سوره ای در قرآن به معنی زنان را از این سایت دریافت کنید.
سوره ای به نام زنان
[SIZE=114][B][COLOR=#333333][FONT=BNazanin_Mehr]سوره نساء چون احکام ازدواج با زنان و حقوق آنان، در آن آمده است، سوره زنان نامیده شده است. [/FONT][/COLOR][IMG]http://media.jamnews.ir/Original/1394/11/01/JamNewsImage11020367.jpg[/IMG] [/B][/SIZE][COLOR=#333333][FONT=BNazanin_Mehr][SIZE=114][B]نساء یعنی زنان و سوره مدنی
انجمن حدیث قرآن و حدیث سوره ای به نام زنان
سوره ای به نام زنان
سوره ای به نام زنان تبهای اولیه
مشاهده (لبه فعال) کپی لینک کوتاه 6 پستها / 0 جدید آخرین ارسال سوره ای به نام زنان #1 ارسال پیام Farzandeh-Shahid
سوره نساء چون احکام ازدواج با زنان و حقوق آنان، در آن آمده است، سوره زنان نامیده شده است.
نساء یعنی زنان و سوره مدنی است.
در زمان جاهلیت، زنان از تمامی حقوق خویش محروم بودند: نه مالک اجرت کار خویش بودند، نه ارثی از پدر و مادر و برادر به آنها میرسید و نه دارای حق اراده و تصمیم بودند. زنان به رسم جاهلیت، خود را آرایش میکردند و با زیور و آلات و لباسهای رنگارنگ، خود را در مقابل نگاه مردان بیگانه قرار میدادند. مردان نیز با آنان ازدواج میکردند، اما ازدواجی بدون هیچ حد و مرز و بدون هیچ قید و بند.(1) زنان به چنین کارهایی افتخار میکردند و هر کسی را که دوست میداشتند، به سوی خود دعوت میکردند.
در نتیجه روابط نامشروع و نیز ازدواجهای نامشروع از قبیل ازدواج با زنان شوهردار بین آنان شایع شده بود.
وقتی مردی از دنیا میرفت، همسرش به ارث برده میشد. زنان و فرزندان خردسال چه پسر و چه دختر از ارث مرحوم بودند. اگر میت، کسی جز بچههای صغیر نداشت خویشاوندان نیرومند به اصطلاح ولی یتیم میشدند تا اموال او را غارت کنند.
اگر یتیم دختر بود با او ازدواج میکردند تا اموالش را ببلعند. بعد از آن که همه اموالش را میخوردند، او را طلاق داده و رهایش میکردند. در آن حال نه مالی داشت تا غذایی اندکی برای خود فراهم کند و نه کسی رغبت ازدواج با او را داشت.
دختران زنده به گور میشدند. وحشتناکترین خبر برای یک مرد آن بود که به او بگویند همسرت دختر آورده است.
این سوره در مدینه نازل شده است. در زمانی که جامعه اسلامی و حکومت اسلامی در حال شکلگیری بود و نیاز به قوانینی برای این جامعه نمونه و نوپا داشت. قوانینی که آداب و رسوم ظالمانه جاهلتی را از میان بردارد و عدالت الهی را در جامعه برقرار کند. این سوره در چنین شرایطی نازل شدهاست و در بردارنده احکام گوناگوین در این زمینه است.
در آیه 59 در مورد امر مهم ولایت و رهبری به مسلمانان میفرماید:
(ای کسانی که ایمان آوردهاید، خدا را اطاعت کنید، و پیامبر و اولیای امر را که از خود شما هستند اطاعت کنید...)
آری مسلمانان باید خدا را اطاعت کنند و در راستای اطاعت خدا، پیامبر او را اطاعت کنند؛ و از آنجا که جامعه اسلامی بدون رهبری صالح و شایسته و الهی نمیتواند بقا داشته باشد، از حکمت الهی به دور است که مسلمانان را پس از پیامبراکرم(ص)، بدون ولی و سرپرست رها کند؛ چرا که در این صورت تمام زحمات رسول خدا(ص) بیثمر و بینتیجه خواهد بود. بنابراین همانطور که در آیه آمده است باید پس از پیامبر(ص) اولیای امری را که رسول خدا(ص) معرفی کرده است اطاعت کرد. پیروی آنان بر همگان واجب و لازم است.
در بخشی از آیه 141 در رابطه با عدم تسلط کفار بر مومنان میفرماید:
(... و خداوند هرگز بر کافران، راه ]تسلطی[ بر مومنان قرار نداده است)
یعنی هرگز خداوند کفار را مافوق مومنین و مسلط بر آنان قرار نمیدهد. از این آیه دو نتیجه مهم به دست میآید:
1- مسلمانان باید در امور سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، نظامی و ... موضعی اتخاذ کنند که کفار نتوانند هیچگونه تسلطی بر آنان پیدا کنند. باید با تدابی رمناسب از تسلط آنان بر مسلمانان و منابع و ثروتهای آنان جلوگیری کرده و با توطئهها و شیطنتها و تهاجمات گوناگون اقتصادی و فرهنگی و نظامی آنان مقابله نمود. اسلام این کار را بر مسلمانان واجب کرده است.
2- اگر مسلمانان به تکالیف خود در تمام زمینههای عبادی، سیاسی، فرهنگی، اقتصادی، دفاعی و.. عمل کنند، این سنت الهی است که هرگز کفار نمیتوانند بر آنان مسلط شوند.
اگر در عصر حاضر مشاهده میکنیم که کفار بر برخی کشورهای اسلامی مسلط شدهاند و مستقیم یا غیر مستقیم بر آنان حاکمیت دارند، به دلیل کوتاهیهای مسلمانان در وظایف و تکالیفی است که شرع مقدس اسلام در ابعاد مختلف بر آنان واجب کرده است.
نیروهای تیراندازی که در جنگ احد مواضع خود را بر خلاف وظیفهای که بر عهده آنان بود برای به دست آوردن غنایم جنگی ترک کردند، مثال روشنی از این نوع کوتاهیهاست که پیامد آن، شکست نهایی در آن جنگ بود.(2)1- مانند ازدواج غربیها در عصر حاضر
2- رجوع کنید به تفسیر المیزان، ج5.
کتاب گلستان سورهها – ص 32
محمد حسین جعفری برچسب: سوره ای به نام زنان
جمعه, ۱۳۹۴/۱۱/۲۳ - ۱۲:۲۱
بازدید: 13994 #2 ارسال پیام Farzandeh-Shahid
۱۳۹۴/۱۱/۲۴ - ۰۸:۰۴ #3 ارسال پیام Farzandeh-Shahid ۱۳۹۴/۱۱/۲۴ - ۰۸:۲۸ #4 ارسال پیام yalda solimani با سلام
چون اولاً کلمه نساء بیش از هر سوره دیگر یعنی 20 بار در این سوره به کار رفته است . ثانیاً نساء به معنی زنان است و اکثر احکام فقهی مربوط به زنان ، در این سوره آمده و بدین دلیل با عنوان زنان نامگذاری شده است .در قرآن مجید 3 سوره به نام زن اختصاص یافته و نامگذاری شده است . اول : سوره « نساء » که همین سوره است و سوره « نساء الکبری » یعنی سوره بزرگ زنان نامیده می شود . دوم سوره « طلاق » یعنی سوره 65 قرآن که سوره « نساء الصغری » و یا « نساء القصری » ، یعنی سوره کوچک زنان نام دارد . سوم ؛ سوره « مریم » ، یعنی سوره 19 قرآن که با نام یک زن اک و وارسته یعنی مادر حضرت عیسی (ع) نامگذاری شده است و ان در حالی است که گرچه سوره هایی در قرآن به نام بعضی از پیامبران نامگذاری شده ، ولی به عنوان کلی « مردان » مثلاً تحت عنوان سوره « رجال » و یا امصال آن ، سوره ای در قرآن نیامده است و این موضوع ، برای تجلیل از مقام شامخ زن و تمجید از مقام والای زنان شایسته و وارسته برای تبیین جایگاه زن در اسلام و نشانگر مقام واقعی او است و رمز سخن در این است که قبل از طلوع آفتای اسلام و نزول قرآن ، شخصیت انسانی زن در جامعه مخدوش و حتی انسانیت او مورد سوال و از حقوق مسلم خود محروم و بی بهره بود و حتی یک عنصر پست و شرم آور تلقی می شد . قرآن مجید که نازل شد ، با این فرهنگ ظالمانه و زشت اجتماعی به مبارزه برخاست و با تبیین مقام والا و جایگاه رفیع زن در اسلام و با شرح داستان زنان پاک و شایسته و تجلیل از مقام شامخ آنان در قرآن و با تشریع و قانونگذاری در جهت تأمین مصالح و احیای حقوق زن ، شخصیت زن در جامعه اوج داد و حقوق پایمال شده ، وی را زنده ساخت . اسلام در جهت تأمین این هدف مقدس و دفاع از حقوق ، شخصیت و انسانیت زن ، از هر فرصت و امکان و از تمام عوامل مؤثر استفاده کرده است که نامگذاری سوره های قرآن به نام زنان یکی از آن هاست و از موقعیت و جایگاه والای زن در اسلام حکایت دارد و به جامعه اسلامی تفهیم و تلقین می کند که زن نیز مانند مرد ، از ارزش و مقام والای انسانیت و بندگی خدا برخوردار است و حتی می تواند از برگزیدگان خدا و نامدار با نام سوره های قرآنی و وحی الهی باشد .
نام سوره ای که به معنای زن امتحان شده است،...
پرسشکده: مرجع پرسش و پاسخ فارسی ایران، بانک سوال و جواب فارسی، میان انبوه پرسش و پاسخ های فارسی، جواب سوال های خود را بیابید
پرسشکده مرجع پرسش و پاسخ فارسی ایران
مسئلهی مهم آن است که هرگز از سؤالکردن دست برندارید. برای هر حس کنجکاوی، یک پاسخ وجود دارد.
نمی دانید؟! بپرسید!
می دانید؟! پاسخ دهید!
می پسندم -3 نمی پسندم
نام سوره ای که به معنای زن امتحان شده است، چیست؟
قرآنزنان و دختران در قرآن
00:00 - 11 دی 1388 پرسشکده بازدید: 19209
1 پاسخ
پاسخ ها می پسندم 2 نمی پسندم سوره ممتحنه 00:00 - 11 دی 1388 پرسشکده
من پاسخ بهتری دارم !
عبارت های جستجو شده
(سوره زنان) (نام سوره زنان) (سوره بانوان) (نام سوره ای که به معنای زن امتحان شده است) (سوره ای که به معنای زن امتحان شده است) (نام سوره ای در قران به معنی زنان) (سوره زن امتحان شده) (معنای زن) () (زن امتحان شده) (کدام سوره به معنای زن امتحان شده است) (سوره زنان ) (سوره ای که به معنای زن امتحان شده) (نام سوره ای که به معنای زنان است چیست) (معنی زنان) (کدام سوره از قران به معنای زن امتحان شده است) (کدام سوره قرانی به معنای زن امتحان شده است) (سوره به نام زن امتحان شده) (کدام سوره قران به معنای زن امتحان شده است) (نام سوره زنان چیست) (سوره زنان چیست) (کدام سوره از قرآن به معنای زن امتحان شده است) (نام سوره ای در قران ب معنی زنان) (سوره ای که به معنای ماه است؟) (سوره ای به معنی زنان) (سوره ای به معنی زنان ) (کدام سوره از قران به معناي زن امتحان شده) (کدام سوره قرآن به معنای زن امتحان شده است؟)
افزودن سوال راهنمایی
چرا بعضی سوال های پرسشکده اینقدر ساده هستند؟
لیست کامل پرسش های مرتبط:
- نام دو زن نمونه که در قرآن به آنها اشاره شده است، چیست؟...
- نام دو زن که در قرآن به زشتی از آنها نام برده شده است، چیست؟...
- کدام سوره قرآن به نام یک زن میباشد؟...
- در قرآن به کدام زن لقب طیبه داده شده است؟...
- کدام سوره قرآن است که سفارش شده زنها آن را بیشتر بخوانند؟...
سوالات +18
- آیا برای خواندن صیغه موقت یک دختر باکره اجازه پدر دختر لازم است؟...
- عطف به پاسخ سؤال قبلی، خواهشمندم مشخص فرمائید در چه صورت اگر قبل از پایان عده به دلیل عدم اطلاع...
- آیا خودارضایی تأثیر روی فرزند آینده داره؟...
- اگر امکان دارد مرا در بعضی از موضوع هدایت کنید: الف) حفظ روند پیشرفت و جلوگیری از تبدیل اعتماد به...
- راههای جلوگیری از شهوت را بیان کنید؟...
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟