نام چند شهید انقلاب
مهدی
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
نام چند شهید انقلاب را از این سایت دریافت کنید.
مجموعه آلبوم های شهدای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس
مجموعه آلبوم های شهدای شاخص انقلاب اسلامی و دفاع مقدس
بازگشت به صفحه گالری تصاویر دفاع مقدس
آشنایی با 10 شهید انقلاب اسلامی در کرمان
پیروزی انقلاب اسلامی، حاصل شجاعت و رشادت مردمی بود که تا پای جان حامی رهبری نهضت بودند و همواره از ارزشهای انقلاب دفاع کردند. شهدای سالهای مبارزه با استبداد پهلوی از پیشگامان مبارزه با جور و ستم هستند.
آشنایی با 10 شهید انقلاب اسلامی در کرمان
پیروزی انقلاب اسلامی، حاصل شجاعت و رشادت مردمی بود که تا پای جان حامی رهبری نهضت بودند و همواره از ارزشهای انقلاب دفاع کردند. شهدای سالهای مبارزه با استبداد پهلوی از پیشگامان مبارزه با جور و ستم هستند.
تاریخ انتشار: ۱۵:۲۷ - ۰۳ مرداد ۱۴۰۱ - 2022July 25
پایگاه مرکز اسناد انقلاب اسلامی؛ پیروزی انقلاب اسلامی، حاصل شجاعت و رشادت مردمی بود که تا پای جان حامی رهبری نهضت بودند و همواره از ارزشهای انقلاب دفاع کردند. شهدای سالهای مبارزه با استبداد پهلوی از پیشگامان مبارزه با جور و ستم هستند. ضمن پاسداشت یاد این شهدا، در ادامه ده نفر از شهدای استان کرمان در سالهای نهضت اسلامی معرفی میشوند.1- شهید حاج محمد باقدرت جوپاریحاج محمد باقدرت در سال 1314 در خانوادهای مذهبی در یکی از روستاهای ماهان (جوپار) به دنیا آمد. خانوادهی او چندان تمکن مالی نداشت و از همان اوان جوانی برای مساعدت و کمک پدر بهعنوان فرزند بزرگ خانواده مشغول به کار شد و از تحصیل بازماند. در سال 1328 که چهارده سال داشت پدرش را از دست داد و تأمین مخارج خانواده به عدهی ایشان افتاد. او با سعی و پشتکار بیشتر بهخوبی از عهده این مسئولیت بر آمد. در 19 سالگی (1334) به خدمت سربازی رفته و پس از بازگشت در 23 سالگی (1338 ازدواج کرد و به شغل تولید گچ ساختمانی و بافت فرش پرداخت. از همان دوران کودکی و نوجوانی با مراسم مذهبی و مسجد محله مأنوس بود.
محمد در 30 سالگی (1354) از جوپار بهکرمان آمد و به ادامه حرفه خویش پرداخت. در کرمان با شرکت در کلاسهای مذهبی در عرض 40 شب قرائت و روانخوانی قرآن را بهطوری فرا گرفت که در مساجدی چون: مسجد موسی ابن جعفر (ع) و امیرالمؤمنین(ع) شروع به آموزش قرآن کرد. در سال 1354 به حج تمتع مشرف شد. پس از بازگشت از این مراسم معنوی شروع به احداث مسجدی در محله با دوستان و اهالی نمود بهگونهای که با فعالیت و پشتکار فراوان و عشق، در مدت 18 ماه مسجد شهدا کامل گردید. در همین زمانع تغییر شغل داده و به خرید زمین و فروش اقساطی به نیازمندان و مستمندان پرداخت. در ادامه جلسات مذهبی با فعالیتهای انقلابی و مبارزات رهبر کبیر انقلاب اسلامی آشنا شد و شروع به همکاری با نیروهای انقلابی نمود و به تبلیغ رهنمودهای حضرت امام (ره) و تشویق به حضور فعال در راهپیماییهای ضد رژیم میکرد. تا آنکه در روز 24 مهر 1357 با غسل شهادت از منزل خارج شد و در فاجعه مسجد جامع کرمان به ضرب گلوله دژخیمان به درجه رفیع شهادت نایل آمد.
2- شهید غلامرضا یزدانشناسدر سال 1337 در ماهان کرمان متولد شد. تحصیلات خود را تا سوم راهنمایی ادامه داد. مدتی بعد در کارخانه سیمان مشغول به کار شد. همزمان با شروع انقلاب در تظاهرات و راهپیماییها شرکت میکرد و در مقابلِ اعتراض خانوادهاش میگفت: «اگر ما در انقلاب شرکت نکنیم پس چه کسی باید این کار را انجام دهد؟ شما هیچ ناراحت نباشید خون من که از خون دیگران رنگینتر نیست.» سرانجام در فاجعه آتشسوزی مسجد جامع زیر ضربات چماقداران رژیم از پای درآمد و به آرزوی دیرینهاش رسید و وظیفه خطیر خود را در مقابل اسلام و انقلاب به نحو احسن انجام داد.
3- شهید حسن فداییحسن فدایی در شهریور 1333 در خانوادهای روحانی در یکی از روستاهای کرمان دیده به جهان گشود. تحصیلات ابتدایی را در یکی از دبستانهای جوپار که بعدها به نام خودش نامگذاری شد، گذرانید. در سال 1354 از انستیتو تکنولوژی اقباللاهوری کرمان موفق به اخذ مدرک فوق دیپلم مکانیک شد. بعد از اتمام تحصیلاتش به خدمت نظام وظیفه رفت. هفته آخر سربازی وی مقارن با فرمان امام مبنی بر ترک سربازخانهها شد. نامبرده فرمان امام را اجابت کرده و از سربازخانه اصفهان فرار و به کرمان آمد.
صبح روز دوشنبه سیزدهم دی 1357 مقابل منزل شهید، یکی از کولینماهای سابقهدار تحریکشده با بلندگو بنای فحاشی و توهین به نهضت و انقلاب اسلامی را گذاشت و در مقابل اعتراض فدایی، او را با چاقو هدف قرار داده و چندین ضربه بر وی وارد آورد که نهایتاً منجر به شهادت او شد.
4- شهید سیدحسین حسینیگوکیاین شهید بزرگوار در سال 1334 متولد و تحصیلات خود را تا پنجم ابتدایی ادامه داد. فقر خانواده مانع از ادامه تحصیلش شد؛ لذا ترک تحصیل کرده و از همان اوان نوجوانی کمک خرج خانواده بود. وی فردی مبارز و مذهبی بوده و همیشه در مجالس مذهبی و تظاهرات و مبارزات انقلابی شرکت میکرد. تا اینکه در تاریخ جمعه بیست و چهار آذر ماه 1357 در واقعه مسجد امام کرمان مورد اصابت گلوله قرار گرفته و به درجه رفیع شهادت نایل گردید.
5- شهید غلامحسین مهدویغلامحسین مهدوی در روز ششم اسفند ماه 1309 در شهر کرمان چشم به جهان گشود. در هنگام اوجگیری انقلاب به کسب و کار خیاطی اشتغال داشت. شهید مهدوی مشتاقانه در راهپیماییهایی که در سطح شهر برگزار میشد، شرکت مینمود. سرانجام روز 24 آذر 1357 در جریان حمله مزدوران رژیم شاه به تظاهرات مردم در مسجد امام شهد شهادت نوشید.
در روز نهم شهریور 1330 در کرمان بهدنیا آمد. او خانواده معتقد و پایبند به امور مذهبی داشت که این اعتقاد و ایمان خانواده در او تأثیری شگرف گذاشت و زمینه کشش او را بهمسائل مذهبی فراهم آورد. وی از همان ابتدای تحصیل یکی از بهترین شاگردان کلاس محسوب میشد و پس از اخذ مدرک دیپلم موفق به راهیابی به دانشگاه گردید. فرامرز پس از چهار سال تحصیل در دانشگاه، موفق به اخذ مدرک لیسانس شد. پس از آن به کسوت شریف معلمی در آمد. وی در بحبوحه تظاهرات مردم علاوه بر تدریس به فعالیتهای سیاسی و مذهبی نیز میپرداخت. تا اینکه سرانجام در حادثه حمله مزدوران شاه به مردم انقلابی کرمان در مسجد امام در تاریخ 24/9/1357 مورد اصابت گلوله قرار گرفت و به شهادت رسید.
7- شهید حمید نامجو باغینیاین بزرگوار در سال 1339 در روستای باغین از توابع کرمان دیده به جهان گشود. تحصیلات ابتدایی را در دبستان اربابزاده، دوره راهنمایی را در مدرسه فروغ که اکنون به نام خود او نامگذاری شده و دبیرستان را در مدرسه ای که امروز شریعتی نامیده می شود به پایان رساند. سپس به دانشسرای مقدماتی رفت و در مهر 1357 به استخدام آموزش و پرورش در آمد و در سه کنج ماهان به تدریس مشغول شد. او مرتباً در تظاهرات و مجالس شرکت میکرد و نوارهای امام را گوش میداد و اعلامیههای ایشان را میخواند. بعد از به آتش کشیدن مسجد جامع کرمان، حمید همراه چند معلم دیگر اعتصاب کرد و از ماهان به کرمان آمد.
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟