این سایت سعی دارد سایت های برتر سراسر ایران را معرفی کند ما با نمایش دادن پیش نمایشی از سایت، کاربران را به دیدن کامل مطالب سایت های معرفی شده دعوت میکنیم فلذا هیچ لینک، عکس، و متنی از سایت های معرفی شده کپی نمیشود.

    نسبت نمک به آب در کلم شور

    دسته بندی :
    1. نکس
    2. مطالب سایت

    مهدی

    بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟

    نسبت نمک به آب در کلم شور را از این سایت دریافت کنید.

    طرز تهیه "شور مخلوط" خانگی؛ رازهای کپک نزدن آن

    به همراه غذا برای آدمایی که اشتهای کمی دارند یک شور مخلوط خانگی خیلی وسوسه انگیزه! برای طرز تهیه این شور خوشمزه ابتدا باید سبزیجات تازه ا جمله...

    آشپزیترشیجات و سس ها

    طرز تهیه “شور مخلوط” خانگی؛ رازهای کپک نزدن آن

    ادمین۱۷ فروردین ۱۳۹۹۹

    خواندن این مطلب 4 دقیقه زمان میبرد

    یکی از بهترین چاشنی هایی که میتوان در کنار غذاها میل کرد همین شور است. خوردن شور در کنار غذاها بسیار لذبخشه. انواع و اقسام شور و ترشی در بازار موجود است ولی بنظرم شور مخلوط بهترینه.

    چاشنی مورد علاقه اکثرا مردم ایران است. بسیار اشتهار برانگیز و کسانی که دچار کم اشتهایی هستند بهتر است در کنار غذاهایشان این نوع شور را استفاده کنند.

    بهتر است در منزل خودتان شور و ترشی را درست کنید. زیرا خیالتان راحت می‌شود که شور سالم استفاده می‌کنید. تنها باید یکسری نکات را رعایت کنید تا شور شما دچار کپک زدگی نشود. اگر رعایت شود بهترین و خوشمزه ترین شور را خواهید داشت.

    فرق بین ترشی و شور: در این است که در ترشی سرکه بکار رفته، ولی در شور مهم ترین چیز آب و نمک است.

    حالا ما در اینجا به شما طرز تهیه شور مخلوط و رعایت نکات ضروری را خواهیم داد. از همه مهمتر یکسری فوت و فن هایی جهت خوشمزگی شور وجود دارد که ما در اینجا آن نکته ها را به آموزش می گذاریم.

    برای طرز تهیه خیارشور خانگی اینجا کلیک کنید.

    بهتره با ما همراه باشید و مواد را تهیه و طبق این دستور شور خوشمزه ای را درست کنید.

    مواد لازم شور مخلوط خانگی

    گل کلم یک عدد متوسط هویج تازه ۳۰۰ گرم

    کرفس تازه یک عدد متوسط

    سیر خشک یک بوته متوسط

    فلفل سبز تند ۳ عدد خیار قلمی ۲۵۰ گرم

    پیاز ترشی ریز ۲۰۰ گرم (دلخواه)

    سبزیجات تازه و معطر ترخون ، کرفس ، شوید: از هر کدام چند شاخه

    نمک بدون ید دو سوم پیمانه

    آب ولرم ۱۹ پیمانه

    سرکه یک و نیم پیمانه

    تخم گشنیز یک قاشق غذاخوری سر پر

    نکته و فرمول:

    برای آب شور به نسبت هر یک لیتر آب یک قاشق غذاخوری نمک و یک دوم پیمانه سرکه بریزید.

    طرز تهیه شور مخلوط:

    اول از همه تمامی مواد را تازه خریداری کنید. هویج را پوست بگیرید و بشویید و خورد کنید. کرفس را شسته و برگ آن را از ساقه سوا کنید. بعد ساقه های کرفس را  روی تخته خورد کنید ( به قطعات کوچک ).

    گل کلم را گل گل کنید ( جدا ) کنید. در این قسمت سیر را از پوست جدا کنید و بشویید. همه این مواد را بعد از خورد شدن روی پارچه تمیزی پهن کنید تا آبشان کامل گرفته بشود.

    برای درست کردن آب شور احتیاج داریم به آب و نمک و سرکه. در اینجا حتما باید از پیمانه مشخصی استفاده شود. اگر از یک پیمانه استانداردی استفاده کنید خیلی بهتر است. البته شما می‌توانید از هر پیمانه ای استفاده کنید. به عنوان مثال از یک فنجان یا یک لیوان یا یک کاسه ستفاده کنید.

    دقت کنید برای پیمانه کردن نمک و سرکه هم، از همان پیمانه استفاده کنید. در کل پیمانه شما باید از  یک چیز باشد.

    زمانی که آب را پیمانه کردید داخل یک ظرف بریزید و بگذارید روی حرارت تا به جوش آید. وقتی که جوشید از روی حرارت بردارید و نمک و سرکه را به آب جوشتان اضافه کنید و هم بزنید تا در هم مخلوط شوند. در اینجا ما از نمک دانه درشت دریا بدون ید استفاده کردیم.

    اکنون اجازه بدهید تا آب و سرکه شما خنک شوند و آب را کنار بگذارید تا بقیه مواد را آماده کنید.

    در این قسمت ظرف شیشه ای جا داری را انتخاب کنید و تمامی سبزیجاتی را که خورد کرده بودیم داخل شیشه اما به تریتیب قرار می‌دهیم. به این صورت، ابتدا گل کلم خورد شده و هویج  خورد شده، چند حبه سیر و لابلای آنها سبزیجات معطر ترخون و شوید و مرزه و ساقه کرفس و برگ کرفس قرار دهید. تخم گشنیز را هم کمی بپاشید.

    به همین ترتیب تا جایی که ظرف شما جا دارد مواد سبزیجات را داخل شیشه جا دهید تا شیشه پر شود و روی همه مواد را با برگ کرفس بپوشانید و از آب جوشیده شده سرد شده داخل شیشه بریزید.

    کمی صبر کنید تا آب داخل مواد فرو کش کند. اگر نیاز بود کمی دیگر آب اضافه کنید تا شیشه پر شود. بعد درب شیشه را بسته و در محیط سرد و تاریک قرار دهید تا برسد .

    این شور تقریبا ده الی بیست روز زمان می‌برد تا برسد. اگر می‌خواهید شورتان سریعتر آماده شود، می توانید از آب نمک داغ روی مواد بریزید. به این صورت، زمانی که آب داغ ریختید داخل شیشه اجازه دهید سرد شود بعد درب شیشه را ببندید. بعد از یک روز هم داخل یخچال بگذارید.

    نکته: حتما از سرکه خالص استفاده کنید. دو نوع سرکه در بازار موجود هست. طبیعی شامل سرکه انگور و کشمش و یک سرکه دیگر که همان سرکه سفید است بسیار رقیق و شفاف. سرکه سفید را می‌توانید در تهیه ترشی البالو و چغندر استفاده کنید . اما در بقیه ترشی و شورها از سرکه انگور استفاده کنید .

    اگر داخل شورتان چند تا نخود بیندازید بوی بد شور شما را حذف می کند.

    اگر در حین درست کردن شورتان احساس کردید شور شما بیش از حد شور شده چکار کنیم؟

    اگر حین درست کردن شور متوجه شوری آب آن شدید می توانید آب جوشیده سرد شده را آماده کنید و کمی از آب شیشه خالی کنید و کمی به آب جوشیده شده سرکه اضافه کنید و دوباره روی شیشه بریزید.

    اما اگر بعد از مدتی از استفاده متوجه شوری شدید می‌توانید شورتان را هنگام استفاده زیر شیر سرد بگیرید تا شوری آن کم شود. اما هنگام درست کردن به نمک آن دقت کنید.

    زمانی که می ‌خواهید آب جوشیده سرد شده را روی مواد بریزید اگر ولرم باشد بهتر است در حدی که نه سرد باشد و نه طوری که دست را بسوزاند.

    کسانی که دچار فشار خون بالا هستند، می‌توانند قبل از استفاده از شور مقداری از آن را داخل ظرفی پر از آب سرد قرار دهند و مقدار کمی برای مصرف را داخل آب سرد حدود نیم ساعت بخوابانند تا از شوری آن کاسته شود و بعد داخل آب کش ریخته و استفاده کنند.

    منبع مطلب : blog.okala.com

    نسبت آب،نمک و سرکه در شور و ترشی

    سفره های پربرکت ایرانی دارای مخلفات گوناگون و خوشمزه می باشد. یکی از اینها که طرفداران زیادی هم دارد، شور و ترشی است.

    نسبت آب،نمک و سرکه در شور و ترشی

    سفره های پربرکت ایرانی دارای مخلفات گوناگون و خوشمزه می باشد. یکی از اینها که طرفداران زیادی هم دارد، شور و ترشی است.

    بازدید : 4260

    زمان تقریبی مطالعه : 23 دقیقه

    تاریخ : چهارشنبه 1400/09/10 ساعت 15:09

    یکی از هنرهای آشپزی، درست کردن شور و ترش با کیفیت و خوشمزه می باشد. ترشی و شور از چاشنی هایی است که همواره در سفره های زمستانی حضور دارند و به دلیل استفاده از سبزیجات و میوه های مختلف غیرفصلی، محبوبیت خاصی در بین ایرانیها دارند.

    در آشپزی ایرانی، به سبزیجاتی که در آب شور نگاه داشته می‌شوند، شور می‌گویند. هدف از اینکار تازه نگاه داشتن و طعم‌دار کردن سبزیجاتی مثل خیار، گل کلم، لوبیای سبز، کلم‌برگ و… است. برای طعم‌دار کردن شورها معمولاً از ترخون، سرکه و سیر استفاده می‌شود.

    یکی دیگر از چاشنی ها در آشپزی، ترشی است. ترشی گذاشتن یکی از فرایندهای نگهداری طولانی مدت تره‌بار است که خوراکی مورد نظر را درون محلول آب نمک یا سرکه با پی‌اچ پایین و دارای حالت اسیدی قرار می‌دهند. اگر ماده خوراکی خودش آب کافی داشته باشد، تنها اضافه کردن نمک برای ساختن ترشی کفایت می کند. فرایند ترشی گذاشتن برای نگهداری از مواد خوراکی و بهره‌گیری از آن‌ها در بیرون از فصل برداشت به‌وجود آمد. رآیند ترشی، در واقع افزودن اسید (سرکه یا آب لیموترش) به خوراکی‌های کم اسیدی است.

    در آشپزی ایرانی، به سبزیجاتی که در آب شور نگاه داشته می‌شوند، شور می‌گویند. هدف از اینکار تازه نگاه داشتن و طعم‌دار کردن سبزیجاتی مثل خیار، گل کلم، لوبیای سبز، کلم‌برگ و… است. برای طعم‌دار کردن شورها معمولاً از ترخون، سرکه و سیر استفاده می‌شود.

    از زمانهای قدیم با رسیدن فصل پاییز، زمان درست کردن شور و ترشی خانم ها هم فرا می رسید.البته با اینکه امروزه فروشگاه ها انواع مختلف شور و ترشیجات را به فروش می رسانند، اما بعضی از افراد همچنان دوست دارند، خودشان اینکار را در منزل انجام دهند . ترشی درست کردن تخصص فوق العاده ای نمی خواهد. در واقع هر کسی می تواند ترشی مخصوص خود را با استفاده از میوه و سبزیجات محبوبش درست کند. این مخلفات خوشمزه و دوست داشتنی را که انواع بسیار متنوعی دارند و به روش های زیادی در نقاط مختلف کشور تهیه می شوند، می توان به عنوان یکی از اصیل ترین چاشنی های ایرانی برای تقریبا تمامی غذاها نام برد.

    تفاوت شور و ترشی

    عموما ترشیجات و شوری ها با سبزیجاتی نظیر کلم، هویج، خیار و همین طور با افزودن سبزیجات معطر، نمک و فلفل و در نهایت با اضافه کردن آب نمک و یا سرکه تهیه می شوند. ترشی و شور درست کردن فقط به عنوان راهی برای نگه داری غذا نیست، این کار مزه و بافت مواد غذایی را به نحو خوشمزه و جالبی تغییر می‌دهد.

    تفاوت اکثر ترشیجات در اندازه خرد شدن سبزیجات آن می باشد، به علاوه در مناطق مختلف کشور مقدار ترشی و تندی نیز متفاوت است. به عنوان مثال اغلب ترشی های بندری که در قطعات ریز آماده می شوند، تندی بیشتری دارند و یا ترشی نازخاتون که نوعی ترشی بادمجان شمالی است دارای مقادیر سرکه بیشتری است و طعم ترش تری دارد. انواع شوری ها مثل خیار شور معمولا طرز تهیه یکسانی دارند و با افزودن آب نمک و در صورت تمایل، فلفل به سبزیجات مورد نظر درست می شوند. انواع مختلف ترشی و شور در کنار غذاهای چرب و سرخ شده ایرانی، می تواند به افرادی با فشار خون بالا و یا چربی خون در کنترل این موارد کمک کند.

    در ترشی سرکه به کار رفته، ولی در شوری مهم‌ترین چیز آب و نمک است.

    تفاوت اکثر ترشیجات در اندازه خرد شدن سبزیجات آن می باشد، به علاوه در مناطق مختلف کشور مقدار ترشی و تندی نیز متفاوت است. به عنوان مثال اغلب ترشی های بندری که در قطعات ریز آماده می شوند، تندی بیشتری دارند و یا ترشی نازخاتون که نوعی ترشی بادمجان شمالی است دارای مقادیر سرکه بیشتری است و طعم ترش تری دارد.

    نسبت آب ،نمک و سرکه در شور و ترشی

    پایه هر ترشی شوری آب نمک است که بدون آن مواد اولیه ناقص است. مواد اولیه شور انداختن از چهار عضو اصلی تشکیل می شود:

    یک فنجان سرکه یک فجان آب یک دوم فنجان شکر

    یک قاشق غذا خوری نمک

    سرکه برای اسیدی کردن، آب برای کاهش تیزی مزه اسید، شکر برای متعادل کردن اسید، و نمک برای طعم. مهم نیست چه چیزهایی را برای ترشی شور انتخاب می کنم، این چهار مورد همیشه به یک نسبت مشخص حضور دارند.

    تا زمانی که بتوانید قسمت های مساوی آب و سرکه، یک دوم فنجان شکر بعلاوه یک قاشق غذا خوری نمک در ازای هر دو فنجان مایع را به خاطر بسپارید، قادر خواهید بود به سادگی فرمول خود را با هر مقدار مواد و آب نمک تنظیم کنید. برای درست کردن آب نمک ترشی شور، کافیست چهار ماده اصلی را به همراه هر ادویه ای که دوست دارید را به جوش بیاورید. سپس کافیست این مایع را درون شیشه هر نوع شوری که دوست دارید درست کنید بریزید. همین که آب نمک هم دمای اتاق شد، درپوشش را بگذارید و داخل یخچال قرارش دهید.

    ترشی شور را تنها پس از ۲۴ ساعت داخل یخچال بودن می توانید استفاده کنید. با این حال هرچقدر مواد بیشتر در آب نمک بمانند، طعم بیشتری می گیرند و خوشمزه تر خواهند شد.

    بخش اصلی و وجه مشترک تمام ترشی ها حضور سرکه است. سرکه بر اثر تخمیر قند میوه ها به وسیله باکتری تولید می شود. سرکه اسید استیک دارد واز رشد میکروارگانیسم ها جلوگیری می کند و جلوی فساد خوراکی ها را می گیرد و مدت زمان نگهداری مواد را افزایش میدهد.

    خود سرکه بر اثر تخمیر به وجود می آید و مقدار زیادی از خواص خوراکی های تخمیری مثل آنتی اکسیدان را داراست. باکتری های مفید که باعث تخمیر غذا ها می شوند موجب به وجود آمدن ترکیبات شیمیایی خاصی شده که برای سلامت مفید هستند. اسید سیتریک موجود در سرکه جذب کلسیم را بهبود می بخشد و در افزایش سوخت و ساز بدن موثر است. سرکه می تواند باکتری های مضر دستگاه گوارش را از بین ببرد و از بروز گاز معده جلوگیری کند. علاوه بر این سرکه به عملکرد سم زدایی کبد هم کمک می کند و صفرا را از بین می برد.

    توجه داشته باشید  آب نمک باید کاملاً روی سبزیجات و صیفی جات را بپوشاند. درصورت نیاز میتوانید مقداری آب نمکِ بیشتر به شور اضافه کنید.

    منبع مطلب : article.tebyan.net

    میخواهید جواب یا ادامه مطلب را ببینید ؟
    ناشناس 15 روز قبل
    0

    مقداراب نمک درشور؟

    مهدی 2 ماه قبل
    3

    بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟

    برای پاسخ کلیک کنید