نمونه برنامه ریزی درسی
مهدی
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
نمونه برنامه ریزی درسی را از این سایت دریافت کنید.
جدول برنامه ریزی درسی استادبانک
جدول برنامه ریزی درسی استادبانک، نمونهی یک جدول برنامه ریزی کامل، ساده و مفید بوده که تمام نکات مورد نیاز شما را پوشش داده است.
آنچه مطالعه خواهید کرد
برای موفقیت تحصیلی و رسیدن به نمرات عالی، نیاز به داشتن برنامهریزی درسی است. برنامهای که در آن تمام تکنیکهای برنامهریزی رعایت شده باشد. دانشآموزان برای اینکه بتوانند به خوبی درس بخوانند و به خوبی از پس امتحانات ترم و تمام هدفهای تحصیلی خود بربیایند، لازم است که طبق جدول برنامه ریزی درسی پیش بروند. اما بهترین برنامهریزی درسی زمانی تاثیرگذار میشود که براساس اصول و تکنیکهای برنامهریزی طراحی شده باشد. اما این اصول شامل چه مواردی است و دانستن آن چقدر میتواند در تکمیل بهترین برنامه درسی به دانشآموزان کمک کند؟
مهمترین تکنیکهای برنامه ریزی درسی را یاد بگیرید
جدول برنامهریزی درسی زمانی تاثیرگذار است که این ۵ مورد مهم از تکنیکها و اصول مهم برنامهریزی در آن رعایت شده باشد:۱. برنامه باید مختص خود دانشآموز باشد
اگر میخواهید شاگرد زرنگ کلاس شوید، پس باید برنامهای بنویسید که مختص خود شما و تواناییتان باشد. به هیج عنوان از جدول برنامه درسی دوست یا همکلاسیتان برای نوشتن برنامه کپی نکنید. چون هر فردی توانایی و ظرفیت محدود و خاص خود را برای درس خواندن و انجام تکالیفش دارد. اگر شما از دوست خود برنامه بگیرید، پس براساس تواناییهای او درس میخوانید. این روش هیچ نتیجهای برای شما نخواهد داشت.
بهترین برنامهریزی درسی زمانی تاثیرگذار خواهد بود که براساس تواناییها، اهداف، ظرفیت مطالعه و محدودیتهای زندگی شما نوشته شود.
از آنجایی که خیلی از دانشآموزان شناخت کافی برای نوشتن برنامه درسی خود را ندارند، ترجیح داده یک نفر دیگر برای آنها برنامهریزی کند. اما تا وقتی که شما برای برنامهریزی به فرد دیگری متکی باشید، هم عمل کردن به آن برنامه برایتان سخت میشود و هم آن برنامه بازدهی کافی نخواهد داشت.
۲. برنامهریزی درسی باید شامل اهداف کوچک و جزئی باشد
یک برنامهریزی درسی موفق باید شامل اهداف و گامهای کوچک و جزئی باشد. زمانی که شما برای درس خواندنتان برنامه طولانی مدت مینویسید، اجرایی کردن آن را برای خود سخت میکنید.
بهتر است به جای تعیین اهداف بلند مدت، هدفهای خود را به گامهای کوچک تبدیل کنید.
به طور مثال در یک نمونه برنامهریزی برای دانشآموزان ضعیف، برای تقویت درس ریاضی، بهتر است با کمک برنامهریزی درسی روزانه، هر فصلهای کتاب را از هم تفکیک کنید. اگر یک فصل از کتاب ریاضی راجع به دو مبحث مهم مثل تقریب و اندازهگیری و محاسبات تقریبی است، برای یک روز یک مبحث خوانده و تمرین شود و برای روز دوم نیز مبحث بعدی، با این روش علاوه بر اینکه تمرکزتان روی یک مبحث جمع میشود، یادگیری و تسلطتان نیز بالاتر میرود.
۳. تکنیکهای مدیریت زمان در آن رعایت شده باشد
برنامه ریزی درسی در بهترین حالت باید زمان و تایم مشخصی برای درس خواندن و انجام تکالیف داشته باشد. برخی از دانشآموزان عادت دارند در برنامهریزی درسی روزانه خود، چند درس و کتاب مختلف را مشخص میکنند اما زمانی را برای مطالعه آنها در نظر نگیرند. به طور مثال در یک روز باید درس ریاضی، عربی و زبان را بخوانند اما زمان مطالعه هیچ کدام را در جدول برنامهریزی مشخص نمیکنند. این روشی غلط در برنامه درسی است.
با این روش به دلیل عدم رعایت تکنیکهای مدیریت زمان در برنامه، ممکن است وقت بیشتری روی درس اول گذاشته و از برنامههای بعدی خود غافل شوند یا برای مطالعه درسهای بعدی، وقت کم بیاورند. اما اگر دانشآموزان با کمک تکنیکهای مدیریت زمان برای درس خواندن، برنامهریزی کنند، علاوه بر اینکه مطالعه هر درس را در ساعت مشخص خود انجام میدهند، تمرکز خود را نیز برای انجام به موقع تکالیف و مطالعه دروس نیز تقویت میکنند.
۴. برنامهریزی درسی باید تمام موانع و محدودیتهای اجرایی را پوشش دهد
برخی از دانشآموزان در طول روز علاوه بر درس خواندن، برنامههای دیگری نظیر بازی، شرکت در کلاسهای مختلف آموزشی و ورزشی نیز دارند. حتی ممکن است در طول سال عادت داشته باشند با خانواده به مسافرتهای زیادی بروند. برای نوشتن برنامهریزی درسی باید این موارد را نیز لحاظ کنید.
یعنی تایم کلاس رفتنها، تفریح یا مسافرت رفتن را در برنامه خود در نظر گرفته و زمانهای معیینی را در جدول برای جبران آن مشخص کنید. اگر هر مانع یا محدودیتی را در زمان پر کردن جدول برنامه درسی در نظر گرفته و تایم جبران آن را نیز در جدول خالی بگذارید،به هیچ عنوان از درسهای خود عقب نمیمانید.
بهترین برنامه ریزی درسی برای همه مقاطع
۵. برنامهریزی درسی موثر باید قابلیت اجرایی شدن داشته باشد
برنامهریزی درسی خود را باید به گونهای بنویسید که قابلیت اجرایی شدن داشته باشد. برنامهریزی درسی زمانی قابلیت اجرایی شدن دارد که منطقی بوده و فراتر از تواناییها شما نباشد. واقع بینانه بوده و علاوه بر توانایی و ظرفیتهای شما، محدودیتهایتان را نیز پوشش دهد.
چگونه شاگرد زرنگ کلاس شویمموثرترین توصیهها برای اجرایی کردن بهتر برنامهریزی درسی
برای پیشبرد برنامه و عملکرد بهتر در زمان اجرای برنامهریزی درسی بهتر است از توصیههای زیر غافل نشوید:
۱. مشورت با یک مشاور تحصیلی برای بررسی جدول برنامهریزی درسی خود
بهتر است بعد از اینکه جدول برنامهریزی درسی خود را تکمیل کردید، با یک مشاوره در خصوص برنامه تکمیل شده مشورت نمایید. خیلی از مواقع ما به دلیل انتظاراتی که فراتر از توانمان، از خود داریم، برنامهای غیر واقعبینانه طراحی میکنیم که از پس اجرای آن برنمیآییم. در این مواقع مشورت با یک مشاوره میتواند پیشنهاد موثری در بهبود و اصلاح برنامهمان باشد.
حتی گاهی لازم نیست از یک مشاور کمک بگیریم، میتوانیم با کمک مطالعه آخرین مقالات مربوط به برنامهریزی درسی و محتواهای مشاوره تحصیلی،اطلاعات خود را در این زمینه بالا ببریم و با آگاهی یک برنامه مدون و متناسب با خود را طراحی کنیم.
مشاوره تحصیلی
گاهی بعضی از مشکلات و موانع به راحتی حل شدنی نیستند. اگر دانشآموزی در درسی مشکل داشته باشد، تلاش بیشتر به دلیل وجود مشکلات پایهای، باعث خستگی و دلزدگی بیشتر او خواهد شد. بنابراین در این شرایط باید از تلاش دست برداشت و با کمک یک معلم خصوصی حرفهای در تدریس در چند جلسه در ابتدا تمام مشکلات درسی خود را رفع کرد.
نمونه برنامه ریزی درسی ، تحصیلی و کنکور جدول برنامه ریزی
نمونه برنامه ریزی درسی ، تحصیلی و کنکور راهنمای تنظیم برنامه ریزی درسی روزانه، هفتگی و ماهانه کنکور سراسری ریاضی ، تجربی و انسانی 99
نمونه برنامه ریزی درسی ، تحصیلی و کنکور
علاوه بر مقاله اي که تقديم شما ميشود مشاوران ارشد «پاسخ با ما» آماده پاسخگوئي تلفني به شما عزيزان مي باشند ، وقت شما طلاست ، تماس از 8 صبح لغايت 12 شب ، حتی در ایام تعطیل ، تماس از طريق تلفن ثابت بدون کد و صفر :
9099071612
اگر سوالی دارید میتوانید در قسمت نظرات بپرسید
نمونه برنامه ریزی درسی موضوعی است که در این مطلب به طور کامل به آن می پردازیم. همانطور که می دانید رقابت در کنکور سراسری برای پذیرش در رشته ها و دانشگاه های برتر بسیار زیاد است و هر یک از داوطلبان به نوبه خود تلاش فراوانی را برای رسیدن به هدف خود به کار گرفته اند. اما کسب موفقیت در کنکور به همین آسانی ها نیست و علاوه بر تلاش و پشتکاری که از داوطلب می طلبد ، نیازمند یک برنامه ریزی اصولی است تا شما را گام به گام در رسیدن به هدفتان نزدیک تر کند.
اما چه مواردی باید در یک برنامه ریزی درسی رعایت شود؟ ما در ادامه این مطلب ضمن قرار دادن نمونه برنامه ریزی درسی روزانه، هفتگی و ماهانه کنکور به شما یاد می دهیم که چگونه خودتان برنامه ریزی انجام دهید.
برنامه ریزی هر داوطلب منحصر به خود اوست و حتی دو داوطلب نمی توانند از یک برنامه ریزی مشترک استفاده کنند.
آنچه در این مطلب میخوانید :
1 نمونه برنامه ریزی روزانه کنکور
1.1 نمونه برنامه ریزی درسی روزانه
2 نمونه برنامه ریزی هفتگی کنکور
2.1 نمونه برنامه ریزی درسی هفتگی
3 نمونه برنامه ریزی ماهانه کنکور
3.1 نمونه برنامه ریزی درسی ماهانه
3.2 PDF حذفیات کنکور سراسری نظام جدید 99
3.3 PDF حذفیات کنکور سراسری نظام قدیم 99
4 ویژگی های نمونه برنامه ریزی درسی اصولی
5 برنامه ریزی ماه های پایانی کنکور سراسری
نمونه برنامه ریزی روزانه کنکور
در برنامه ریزی روزانه درسی خود حتما تنوع مطالعاتی را در نظر بگیرید، تنوع مطالعاتی از چند جهت قابل بررسی است :
در طول روز هم درس عمومی و هم درس اختصاصی قرار داده شود.
برای هر درس عمومی حداکثر 1/30 و هر درس اختصاصی 3 ساعت در روز اختصاص داده شود تا بازدهی مطالعه شما افزایش یابد.
هرگز یک درس را بدون وقفه مطالعه نکنید و حتما پس از هر 1/30 مطالعه ، یک ربع الی 20 دقیقه استراحت کنید.
در طول روز هم مطالعه کنید و هم تست بزنید این طور نباشد که در طول روز فقط مطالعه کنید یا فقط تست بزنید بلکه این دو مکمل یکدیگر هستند.
اگر دانش آموز هستید بهتر است مطالعهی هر درس، در همان روز تدریس شده انجام شود مخصوصا دروسی مانند ریاضی و فیزیک که اگر تمرین نشوند سریع به فراموشی سپرده می شوند.
در طول شبانه روز حداقل 6 و حداکثر 8 ساعت را به خواب اختصاص دهید و اگر لازم دانستید می توانید حدود نیم ساعت الی 45 دقیقه خواب بعد از ظهر هم داشته باشید.
نمونه برنامه ریزی درسی روزانه
نام درس یا فعالیت
ساعت مطالعه و استراحت
صبحانه 8 تا 9
مطالعه زیست شناسی 9 تا 10/30
تست زیست شناسی 10/45 تا 12/15
مطالعه دین و زندگی 12/30 تا 14
ناهار و استراحت کوتاه 14 تا 15/30
مطالعه فیزیک 15/30 تا 17
تست فیزیک 17/15 تا 18/45
مطالعه عمومی 19 تا 20/30
استراحت و شام 20/30 تا 21/30
مطالعه ادبیات 21/30 تا 23
تهیه برنامه روزانه برای روز بعد 23 تا 23/30
خواب 23/30 تا 8
نمونه برنامه ریزی هفتگی کنکور
قبل از انجام برنامه ریزی هفتگی باید میزان ساعتی را که می توانید در طول هفته مطالعه کنید را تخمین بزنید برای مثال اگر دانش آموز باشید می توانید در هفته حدود 35 ساعت مطالعه داشته باشید بنابراین برنامه هفتگی را بر مبنای این تعداد ساعت تنظیم کنید زیرا اگر برنامه سنگین بچینید قطعا نمی توانید آن را اجرا کنید و ناامید خواهید شد بنابراین آهسته ولی پیوسته پیش بروید.
پس از تعیین ساعت مطالعه ، آن را بین دروس تقسیم کنید. تقسیم بندی ساعت مطالعه با توجه به اهمیت هر یک از درس ها انجام می گیرد و مطمئنا برای دروس تخصصی باید وقت بیشتری بگذارید برای مثال :
8 ساعت زیست شناسی 6 ساعت شیمی 6 ساعت فیزیک 5 ساعت ریاضی
3 ساعت هر یک از دروس عمومی
در تعیین ساعت مطالعه هر درس نقاط ضعف و قوت خود را نیز در نظر داشته باشید مثلا ممکن است شما درس فیزیک را با 2 ساعت مطالعه متوجه شوید ولی برای شیمی 4 ساعت زمان لازم داشته باشید بنابراین تعادل را رعایت کنید.
پس از تعیین ساعت مطالعه هر درس ، نوبت به اجرای آن می رسد حتما در طول هفته حداقل 3 ساعت را به جبران دروس عقب افتاده اختصاص دهید و روز جمعه بهترین زمان برای مرور و جبران مطالعاتی است.
در انتهای هفته بررسی کنید که آیا با توانایی شما مطابق بوده است؟ چقدر توانسته اید مطابق برنامه ریزی پیش بروید؟ بدین صورت می توانید با فهمیدن اشکالات خود برنامه ریزی هفتگی بعدی را هوشمندانه و واقع بینانه تر انجام دهید.
نمونه برنامه ریزی درسی هفتگی
شنبه زیست (مبحث گوارش و جذب مواد) 3 ساعت
فیزیک (مبحث کار و انرژی و توان) ، 3 ساعت دین و زندگی (آیات و روایات) ، 1/30 ساعت زبان انگلیسی (گرامر درس 1)، 1/30 ساعت50 تست زیست شناسی، 30 تست فیزیک، 20 تست دین و زندگی، 20 تست لغات انگلیسی 9 ساعت
یکشنبه شیمی (مولکول ها در خدمت تندرستی)، 3 ساعت
ریاضی (احتمال)، 3 ساعت
عربی (بخش ترجمه)، 1/30 ساعت ادبیات (قرابت معنایی)، 1/30 ساعت50 تست شیمی، 30 تست ریاضی، 20 تست عربی، 20 تست قرابت ادبیات فارسی 9 ساعت
دوشنبه زیست (مبحث گوارش و جذب مواد)، 3 ساعت
فیزیک (کار و انرژی و توان)، 3 ساعت
دین و زندگی (ایات و روایات)، 1/30 ساعت زبان انگلیسی (گرامر درس 1)، 1/30 ساعت 50 تست زیست شناسی، 30 تست فیزیک، 20 تست دین و زندگی، 20 تست لغات انگلیسی 9 ساعت
سه شنبه شیمی (مولکول ها در خدمت تندرستی) ، 3 ساعت
ریاضی (احتمال) ، 3 ساعت
زبان انگلیسی (گرامر درس 2)، 1/30 ساعت ادبیات (قرابت معنایی) ، 1/30ساعت 50 تست شیمی، 30 تست ریاضی، 20 تست عربی، 20 تست قرابت ادبیات فارسی 9 ساعت
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟