کاربرد پماد تتراسایکلین
مهدی
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
کاربرد پماد تتراسایکلین را از این سایت دریافت کنید.
خواص دارویی عناب؛ ۱۶ خاصیت های اعجاب انگیز، عوارض و تداخل دارویی آن
تتراسایکلین ها متعلق به خانواده داروهایی موسوم به آنتی بیوتیک ها هستند. از پماد تتراسایکلین برای کمک به کنترل آکنه استفاده می شود.
مقالات مرتبط با آنتی بیوتیک ها
موضوعات داغ
پماد تتراسایکلین – نحوه مصرف و درمان
پماد تتراسایکلین – نحوه مصرف و درمان پمادی موضعی جهت رفع عفونت های پوستی
دکتر سمانه خلیلی ارسال به ایمیل
21 آذر, 1400آخرین بروزرسانی: 19 آذر, 14010
9,252 زمان تقریبی مطالعه 5 دقیقه
پماد تتراسایکلین و موارد مصرف آن
فهرست محتوا پنهانپماد تتراسایکلین چیست؟
موارد مصرف تتراسایکلین
مکانیسم اثر تتراسایکلین
مصرف دارو در دوران شیردهی و بارداری
هشدارهای مصرف پماد تتراسایکلین
نحوه مصرف پماد تتراسایکلین
تداخلات دارویی
عوارض جانبی پماد تتراسایکلین
سخن آخر
تتراسایکلین ها متعلق به خانواده داروهایی موسوم به آنتی بیوتیک ها هستند. از اشکال موضعی پماد برای درمان عفونت های پوستی استفاده می شود. از پماد مکلوسیکلین و شکل مایع موضعی تتراسایکلین برای کمک به کنترل آکنه استفاده می شود. این داروها ممکن است به تنهایی یا با یک یا چند داروی دیگر برای آکنه استفاده شوند.فرم های موضعی پماد تتراسایکلین ها بدون نسخه در دسترس هستند. با این حال پزشک ممکن است دستورالعمل ویژه ای در مورد استفاده صحیح از این داروها برای مشکل بیمار پیشنهاد کند. پماد مکلوسیکلین و شکل مایع موضعی تتراسایکلین فقط با تجویز پزشک شما در دسترس هستند.
این دارو در درمان برونشیت مزمن و بیماریهای عفونی نظیر عفونت های ناشی از بروسلا، کلامیدیا، مایکوپلاسما، ریکتزیا و نیز در درمان آکنه ولگاریس و افوزیون پلورال ناشی از سیروز یا بیماری های بدخیم مصرف میشود.
پماد تتراسایکلین و موارد مصرف آن
پماد تتراسایکلین چیست؟
تتراسایکلین یا تتراسیکلین (Tetracycline) یک داروی آنتی بیوتیک باکتریواستاتیک می باشد که برای درمان عوارض ناشی از ارگانیسم های حساس استفاده می شود. تتراسایکلین بعد از انتقال فعال به درون باکتری بصورت برگشت پذیر به زیر واحد 30S ریبوزوم باکتری متصل شده و سنتز پروتئین را در باکتری مهار می کند. این دارو نیمه عمر حدود 6 تا 11 ساعته دارد و بعد از آن از طریق کلیه و مدفوع قابل دفع است.
موارد مصرف تتراسایکلین
کپسول تتراسایکلین، در درمان عفونت های ناشی از ارگانیسم های حساس استفاده می شود. همچنین در عفونت های بدون عارضه مجرای ادرار، اندوسرویکال و رکتال کاربرد دارد.کپسول تتراسایکلین، برای درمان بیماری های بروسلوز یا تب مالت، درمان جوش یا آکنه و شیگلوز یا اسهال خونی باسیلی نیز استفاده می شود. همچنین در درمان بیماران مبتلا به گونوره و سیفلیس که به پنی سیلین حساس هستند نیز استفاده می شود.
دانستنی: هر آنچه در مورد لیزر موهای زائد دائمی لازم است بدانید.
پماد موضعی تتراسیکلین 3 درصد، در درمان موضعی عفونت های چرکی سطح پوست ناشی از ارگانیسم های حساس مصرف می شود (همچنین تتراسایکلین پماد 3 درصد برای زخم، سوختگی، ختنه و سایر آسیب های پوستی استفاده می شود تا از عفونت های چرکی پیشگیری نماید). همچنین پماد تتراسایکلین در درمان موضعی جوش های پوستی یا آکنه نیز کاربرد دارد.پماد چشمی تتراسیکلین یا تتراسایکلین، در عفونت های سطحی چشم ناشی از ارگانیسم های حساس کاربرد دارد و همچنین درمان کمکی (همراه با داروهای سیستمیک) در بیماری تراخم محسوب می شود.مکانیسم اثر تتراسایکلین
اثر ضد باکتری: تتراسیکلین باکتریواستاتیک است. این دارو به طور برگشت پذیر به واحدهای ریبوزومی پیوند یافته و ساخت پروتئین باکتری را مهار می کند. طیف اثر این دارو عبارت است از بیماری های ناشی از ارگانیسم های گرم منفی و گرم مثبت، میکوپلاسما، ریکتریا، کلامیدیا و اسپیروکت ها.
این دارو بر بروسلوز، گلاندرز، عفونت ناشی از مایکوپلاسما پنومونیه، لپتوسپیروز، مراحل اولیه بیماری لایم ( Lyme)، عفونت های ناشی از ریکتزیا و عفونت های کلامیدیایی مؤثر است. تتراسیکلین جانشین پنی سیلین در درمان عفونت ناشی از نیسریا گونروه آ نیز هست.
پماد تتراسایکلین و مکانیسم اثر آن
مصرف دارو در دوران شیردهی و بارداری
مصرف “تتراسایکلین” در 5 ماه آخر دوران بارداری یا سنین کودکی می تواند سبب تغییر رنگ دندان ها شود و حتما در این شرایط باید با یک دندانپزشک برای حل این مشکل مشورت کنید. به یاد داشته باشید که مصرف تتراسیکلین در سال های اولیه زندگی کودک تا هفت سالگی تأثیر مستقیم بر جای می گذارد. این دارو سبب تغییر رنگ و متخلخل شدن دندان ها می شود و دندان ها را در مقابل پوسیدگی آسیب پذیر می کند.
مصرف آنتی بیوتیک تتراسایکلین در دوران بارداری ممنوع است چون باعث ایجاد رنگ های قهوه ای و نازیبایی در دندان های کودک می شود. جذب خوراکی تتراسایکلین ها در صورت مصرف همزمان با شیر (به جز دوکسی سیکلین) آنتی اسیدها، املاح کلسیم، منیزیم و آهن کاهش می یابد.همچنین دارو برای کودکان زیر 12سال و همچنین در زنان باردار نباید مصرف شود.
پماد تتراسایکلین در دوران شیردهی
هشدارهای مصرف پماد تتراسایکلین
برخی از بیماران به پماد تتراسایکلین حساسیت نشان می دهند و نباید از این دارو استفاده کنند، زیرا در صورت مصرف این دارو ممکن است عوارض های جدی برایشان پیش بیاید. تتراسایکلین در دوران بارداری بخصوص در نیمه دوم بارداری منع مصرف دارد و نباید از آن استفاده شود. همچنین کودکان زیر 8 سال نیز نباید از این دارو استفاده کنند.
بیشتر بخوانید: لیفت صورت به عنوان یکی دیگر از عمل های زیبایی جهت جوان سازی پوست شناخته می شود و شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در این باره به صفحه مورد نظر مراجعه کنید.منبع مطلب : drkhaliliclinic.com
پماد تتراسایکلین چیست؟ موارد مصرف و عوارض آن کدام است؟
پماد تتراسایکلین چیست؟ در چه مواردی کاربرد دارد؟ عوارض آن کدام است؟ تا چه مدت از تتراسایکلین می توان استفاده کرد؟ آیا کودکان....
پماد تتراسایکلین چیست؟ موارد مصرف و عوارض آن کدام است؟
پماد تتراسایکلین چیست؟ موارد مصرف و عوارض آن کدام است؟ پماد تتراسایکلین برای چیست؟
پوست، مو و ناخنانواع زخم هازیبایی
توسط آرزو اسماعیلی آخرین بروز رسانی ( سه شنبه ، ۲۹ شهریور ، ۱۴۰۱ )
زمان خواندن تقریبی مقاله : 10 دقیقه
@=img=@#=img=#
پماد تتراسایکلین چیست؟ موارد مصرف و عوارض آن کدام است؟- مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز
832595اشتراکتتراسایکلین نوعی آنتی بیوتیک است که جهت درمان بیماریها با عفونت باکتریایی استفاده میشود و برای بیماریهای ویروسی کاربرد ندارد. این دارو به شکل قرص ۱۰۰ میلیگرم، کپسول ۲۵۰ میلیگرم، پماد موضعی ۳ درصد و پماد چشمی ۱ درصد تولید میشود و بیشتر برای درمان جوش، آکنه و زخم حتی برخی زخمهای معده قابل استفاده است. در این مقاله درباره پماد تتراسایکلین و موارد مصرف و عوارض آن صحبت میکنیم. پس ما را همراهی کنید.
آنچه در این مقاله می خوانیم
موارد مصرف پماد تتراسایکلین
همانطور که اشاره شد تتراسایکلین نوعی آنتی بیوتیک است که به صورت قرص و پماد در داروخانهها یافت میشود. معمولا نوع پمادی آن برای درمان عفونتهای پوستی نظیر آکنه قابل استفاده است. البته برای درمان آکنه از پماد مکلوسیکلین به همراه مایع موضعی این دارو نیز استفاده میشود.
پماد تتراسایکلین در درمان آسیبهای پوستی نظیر سوختگی، ختنه، جوش و در درمان زخم به منظور پیشگیری از عفونت چرکی کاربرد دارد و نوع چشمی آن به درمان عفونتهای سطحی چشم نظیر کشیدن بخیه و جراحی کمک میکند و در درمان تراخم نیز به عنوان داروی کمکی قابل استفاده است. لازم به ذکر است که شکل پمادی این دارو بدون نسخه در داروخانه به فروش میرسد. اما برای جلوگیری از عوارض احتمالی بهتر است این دارو با تجویز پزشک مصرف شود.
برای خرید ژل و کرم از داروخانه آنلاین مثبت سبز کلیک کنید.
روش مصرف پماد تتراسایکلین
همانطور که اشاره شد این پماد در دو نوع موضعی و چشمی وجود دارد. نحوه استفاده از پماد چشمی به این شکل است که باید مقدار اندکی از آن را به مدت ۱ الی ۲ دقیقه در پلک قرار دهید و برای جلوگیری از آلودگی سر اپلیکاتور؛ سعی کنید با چشم تماسی نداشته باشد و بعد از مصرف نیز آن را با دستمال تمیز کنید. در ضمن قبل و بعد از مصرف حتما دستهای خود را بشویید.
برای مصرف پماد موضعی نیز معمولا مقدار آن با تجویز پزشک و با توجه به سن بیمار و نوع بیماری تعیین میشود. اما نحوه استفاده از آن به این شکل است که ابتدا قسمت مورد نظر را با آب و صابون شسته و خشک کنید و بعد از آن در طول روز یک الی دو بار از آن بر روی محل مورد نظر بمالید.
بیشتر بخوانید: بهترین پماد برای از بین بردن جای زخم کدام است ؟
موارد احتیاط استفاده از تتراسایکلین موضعی
به طور کلی قبل از استفاده از این دارو باید یک سری از موارد را در نظر داشت. این موارد عبارتاند از:
سابقه آلرژی
معمولا هنگام تجویز دارو، پزشک باید از حساسیتهای دارویی شما با خبر باشد و هنگام خرید داروهای بدون نسخه نیز به برچسب آن حتما دقت کنید. حتی اگر نسبت به برخی مواد غذایی یا حیوانات نیز آلرژی دارید، باید پزشک یا متخصص بهداشت در جریان باشد.
افراد مسن
بسیاری از داروها وجود دارند که روی افراد مسن آزمایش نشدهاند. تتراسایکلین موضعی نیز یکی از این داروها است و در مورد مصرف یا عدم مصرف آن اطلاعات دقیقی در دسترس نیست. امکان دارد این دارو روی افراد مسن عوارض نشان دهد و یا در تعدادی بی تاثیر باشد.
بارداری
استفاده از دارو در دوران بارداری از اهمیت ویژهای برخوردار است. البته در مورد استفاده از تتراسایکلین موضعی آزمایشاتی بر روی برخی حیوانات انجام شد که با عارضه خاصی هنگام تولد نوزاد همراه نبوده است. اما در مورد انسان این دارو در نیمه دوم بارداری قابل استفاده نیست.
شیردهی
معمولا در دوران شیردهی اکثر داروها به شیر مادر منتقل میشوند. اما در مورد داروهای تتراسایکلین موضعی این موضوع به اثبات نرسیده است.
تداخل دارویی
برخی از داروها وجود دارند که نمیتوان آنها را با هم استفاده کرد. بنابراین اگر از دارو حتی داروهای بدون نسخه نیز استفاده میکنید، حتما به پزشک اطلاع دهید.
پماد تتراسایکلین برای زخم کودکان
کودکان یکی از گروههایی هستند که تجویز دارو برای آنها از حساسیت خاصی برخوردار است. البته با توجه به آزمایشاتی که روی کودکان بالای ۱۱ انجام شده است، استفاده از تتراسایکلین موضعی هیچ نوع عارضه جانبی برای آنها نداشته است و احتمال این که داروهایی مانند کلورتتراسایکلین موضعی یا مکلوسیکلین در مقایسه با بزرگسالان عوارضی متفاوت داشته باشد، بسیار اندک است.
نوشته های مرتبط پوست، مو و ناخن
پماد هیدروکورتیزون برای درمان مشکلات شدید پوستی
پوست، مو و ناخن
پماد کلوتریمازول برای چیست ؟
پوست، مو و ناخن
بهترین پمادها و راهکارهای خانگی برای درمان پشه گزیدگی و نیش…
انواع زخم ها
درمان زخم در طب سنتی
آیا استفاده از پماد موضعی تتراسایکلین به درمان آکنه کمک میکند؟
همانطور که اشاره شد تتراسایکلین موضعی در درمان آکنه موثر است اما آن را درمان نمیکند و فقط به کنترل آن در طی مدت درمان کمک میکند. البته باید این نکته را در نظر داشت که این دارو حتی بعد از پاک شدن آکنه نیز باید استفاده شود. در صورتی که این پماد زودتر از زمان مقرر قطع شود، علائم بیماری دوباره خود را نشان خواهد داد.
خواندن این مقاله را هم به شما پیشنهاد میدهیم: پماد زایلاپی برای زود انزالی و شب عروسی
پماد تتراسایکلین ۳ درصد برای چیست؟
معمولا از تتراسایکلین ۳ درصد جهت درمان سوختگی، ختنه و در درمان زخم به منظور پیشگیری از عفونت چرکی استفاده میشود. همچنین این دارو در درمان جوشهای پوستی، آکنه و درمان عفونتهای چرکی سطح پوست کاربرد دارد.
پماد تتراسایکلین برای جوش
همانطور که میدانید تتراسایکلین نوعی آنتی بیوتیک است و با مهار سنتز پروتئین توانایی باکتریها را مختل میسازد. از آن جایی که این باکتریها بدون پروتئین قادر به رشد و تکثیر نیستند، این دارو به سرعت از گسترش عفونت جلوگیری میکند. بقیه باکتریهایی که باقی میمانند به کمک سیستم ایمنی بدن از بین میروند.
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟