کتاب غرب زدگی
مهدی
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
کتاب غرب زدگی را از این سایت دریافت کنید.
معرفی و دانلود رایگان کتاب غرب زدگی
غرب زدگی آفتی است که ار غرب میآید و ما کشورهای جهان سومی و از پیشرفت وامانده را مانند طاعون گرفتار و بیمار میکند. آدم غرب زده ریشه و بنیادی ندارد، هرهری مآب و سرتاپا از آداب و سنن و فرهنگ غرب تقلید میکند. جلال در...
خانه›علوم›علوم اجتماعی›کتاب غرب زدگی
معرفی و دانلود رایگان کتاب غرب زدگی
(۶۱۵ رای)
نویسنده: جلال آل احمد
برای دانلود قانونی کتاب غرب زدگی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب غرب زدگی
غرب زدگی آفتی است که ار غرب میآید و ما کشورهای جهان سومی و از پیشرفت وامانده را مانند طاعون گرفتار و بیمار میکند. آدم غرب زده ریشه و بنیادی ندارد، هرهری مآب و سرتاپا از آداب و سنن و فرهنگ غرب تقلید میکند.
جلال در این باره میگوید: «غرب زدگی میگویم همچون وبازدگی. و اگر به مذاق خوشایند نیست، بگوییم همچون سرمازدگی یا گرمازدگی. اما نه، دست کم چیزی است در حدود سن زدگی».
و در جای دیگر: «آدم غرب زده هرهری مذهب است به هیچ چیز اعتقاد ندارد اما به هیچ چیز هم بیاعتقاد نیست. یک آدم التقاطی است و نان به نرخ روز خور است همه چیز برایش علیالسویه است. خودش باشد و خرش از پل بگذرد، دیگر بود و نبود پل هیچ است.»
نگاه جلال به مقوله ی غربزدگی نگاهی آسیبشناسانه است. غرب و شرق برای او در قدم اول نه سیاسی است و نه فلسفی و نه حتی جغرافیایی، بلکه بیشتر مفهوم اقتصادی و اجتماعی دارد. «غرب شامل همة ممالکی است که قادرند به کمک ماشین، مواد خام را به صورت پیچیدهتری درآورند و همچون کالایی به بازار عرضه کنند.» به نظر او این مواد خام، فقط سنگ آهن نیست، یا نفت یا روده یا هم هست وبه طور کلی نثر جلال آل احمد تلگرافی، شلاقی، عصبی، پرخاشگر، حساس، دقیق، تیزبین، صریح، صمیمی، منزه طلب، حادثه آفرین، فشرده، کوتاه، بریده، و در عین حال بلیغ است. نثر وی به طور خاص در مقالات، سنگین گزارشی و روزنامهنگارانه است. جلال آل احمد دارای نثری برونگرا است یعنی نثرش بر خلاف نثر صادق هدایت در خدمت تحلیل ذهن و باطن شخصیتها نیست. جلال آل احمد با استفاده از دو عامل نثر کهن فارسی و نثر نویسندگان پیشرو فرانسوی به نثر خاص خود دست یافته است.
آل احمد کوشیده تا در نثر خود تا آنجا که امکان داشته فعل، حروف اضافه، مضافالیه ها، دنباله ضربالمثلها و خلاصه هر آنچه که ممکن بوده است را حذف کند. حذف بسیاری از بخشهای جمله باعث شده نثر آل احمد ضربآهنگی تند و شتابزده بیابد. آل احمد در شکستن برخی از سنتهای ادبی و قواعد دستور زبان فارسی شجاعتی کم نظیر داشت و این ویژگی در نامههای او به اوج می رسد. از ویژگیهای دیگر نثر جلال آل احمد میتوان به نیمه رها کردن بسیاری از جملات، تعبیرات و اندیشهها و استفاده از علامت «...» به جای آنها اشاره کرد، که این امر در راستای ایجاز نوشتهها و ضربآهنگ سریع آنهاست.
فهرست مطالب کتاب
1 : شانزده تُن 2 : پیش در آمد 3 : طرح یک بیماری
4 : نخستین ریشه های بیماری
5 : سرچشمه ی اصلی سیل
6 : نخستین گندیدگی ها
7 : جُنگ تضادها 8 : راه شکستن طلسم
9 : خری در پوست شیر ، یا شیر علم ؟
10 : اجتماعی به هم ریخته
11 : فرهنگ و دانشگاه چه می کنند ؟
12 : کمی هم از ماشین زدگی
13 : اقتربت الساعه پی نوشتها
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب کتاب غرب زدگی
نویسنده جلال آل احمد
سال انتشار ۱۳۸۴ فرمت کتاب EPUB تعداد صفحات ۱۶۴ زبان فارسی
موضوع کتاب کتابهای علوم اجتماعی
قیمت نسخه الکترونیک رایگان - 0 یورو افزودن به کتابخانه
غربزدگی (کتاب)
(کتاب)
از ویکیپدیا، دانشنامهٔ آزاد
غربزدگی
نویسنده(ها) جلال آل احمد
ناشر انتشارات فردوس تاریخ نشر مهر ۱۳۴۱
متن کاملِ در ویکینبشته
اثری نوشته جلال آل احمد است که در سال ۱۳۴۰ نگارش آن به پایان رسید و در مهرماه سال ۱۳۴۱ انتشار یافت. نسخهٔ کاملتری از کتاب در سال ۱۳۴۲ آمادهٔ چاپ بود، اما در زیر چاپ توقیف شد.[۱]
خلاصه کتاب[ویرایش]
غربزدگی آفتی است که از غرب میآید و ما و کشورهای جهان سومی از پیشرفت وامانده را مانند طاعون گرفتار و بیمار میکند. آدم غربزده ریشه و بنیادی ندارد، نه شرقی مانده، نه غربی شده؛ هرهری مآب و چشم و گوش بسته از آداب و سنن و فرهنگ غرب تقلید میکند.
جلال در این باره میگوید: «غربزدگی میگویم همچون وبازدگی. و اگر به مذاق خوشایند نیست، بگوییم همچون سرمازدگی یا گرمازدگی. اما نه، دست کم چیزی است در حدود سنزدگی».
و در جای دیگر: «آدم غربزده هرهری مذهب است به هیچ چیز اعتقاد ندارد اما به هیچ چیز هم بیاعتقاد نیست. یک آدم التقاطی است و نان به نرخ روز خور است همه چیز برایش علیالسویه است. خودش باشد و خرش از پل بگذرد، دیگر بود و نبود پل هیچ است.»
نظرات[ویرایش]
صادق زیباکلام این کتاب را حاصل جلساتی میداند که دست اندرکاران دولتی حکومت پهلوی ترتیب داده بودند. او میافزاید: جلال آل احمد با گردآوری گزارش جلسات «شورای فرهنگ» جزوهای با عنوان غربزدگی آماده و در ۱۰۰۰ نسخه به چاپ رساند. احمد شاملو آن را یاوه میخواند و نقدهای دیگری هم روی آن نوشته شده است.[۲][۳]
جستارهای وابسته[ویرایش]
غربگرایی هشیاری تاریخی
پانویس[ویرایش]
↑ چگونگی تولد کتاب غربزدگی جلال آل احمد: غرب ستیزی و غرب زدگیmagiran.com> روزنامه ایران> شماره ۳۷۳۲ ۱۸/۶/۸۶> صفحه ۱۰ (فرهنگ و اندیشه)> متن
↑ ویدیوی سخنان شاملو
↑ «نقد غربزدگی؛ داریوش آشوری». بایگانیشده از اصلی در ۲۹ مه ۲۰۱۶. دریافتشده در ۱۲ سپتامبر ۲۰۱۵.
نبو جلال آلاحمد تألیف داستان و رمان
(۱۳۲۴)(۱۳۲۶)(۱۳۲۷)(۱۳۳۱)(۱۳۳۷)(۱۳۳۷)(۱۳۴۰)(۱۳۴۶)(۱۳۵۰)(۱۳۶۰)
مقالات
(۱۳۲۵)(۱۳۲۶)(۱۳۳۳)پیرمرد چشم ما بود (۱۳۴۰)(۱۳۴۱)(۱۳۴۱)(۱۳۴۱)(۱۳۴۳)(۱۳۴۳)(۱۳۴۷)(۱۳۵۷)(۱۳۷۶)
تکنگاری (۱۳۳۳)(۱۳۳۷)(۱۳۳۹) سفرنامه
(۱۳۴۵)(۱۳۶۳)(۱۳۶۹)(۱۳۷۶)
ترجمه
اثر محسن امین (از عربی، ۱۳۲۲)اثر فئودور داستایفسکی (۱۳۲۷)اثر آلبر کامو (با اصغر خبرهزاده، ۱۳۲۸)اثر آلبر کامو (۱۳۲۹)اثر ژان-پل سارتر (۱۳۳۱)اثر آندره ژید (۱۳۳۳)اثر آندره ژید (با پرویز داریوش، ۱۳۳۴)اثر اوژن یونسکو (۱۳۴۵)اثر ارنست یونگر (با محمود هومن، ۱۳۴۶)اثر اوژن یونسکو (با منوچهر هزارخانی، ۱۳۵۱)، قصههای کهن هندوستان (با سیمین دانشور، ۱۳۵۱)
دیگر (۱۳۶۴)(۱۳۷۴)(۱۳۸۳) مرتبط
سیمین دانشور (همسر)شمس آلاحمد (برادر)سید محمود طالقانی (پسرعمو)مصطفی آل احمدبینش آل احمد (جملات قصار)خانه جلال آل احمدبزرگراه جلال آلاحمدجایزه ادبی جلال آلاحمد
ردهها: اصطلاحات جامعهشناسیجستارهای جلال آل احمدغربستیزیکتابهای انتشارات فردوسکتابهای جامعهشناسیکتابهای جلال آل احمدکتابهای فارسیواژهها و عبارتهای فارسی
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟