کریم بوستان
مهدی
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
کریم بوستان را از این سایت دریافت کنید.
برادرجان
از ویکیپدیا، دانشنامهٔ آزاد
برادر جان
لوگوی سریال برادر جان
ژانر اجتماعی مذهبی
نویسنده سعید نعمتالله
کارگردان محمدرضا آهنج
بازیگران علی نصیریان
حسام منظور حسن پورشیرازی آفرین عبیسی کامران تفتی سجاد افشاریان سعید چنگیزیان نسیم ادبی جلیل فرجاد لعیا زنگنه شیوا ابراهیمی مارال فرجاد ندا جبرائیلی آرش فلاحت پیشه آرش تاج تهرانی محبوبه صادقی علی آهنج جانان نعمت اله
آهنگ پایان سالار عقیلی
آهنگساز فرید سعادتمند
کشور سازنده ایران زبان اصلی فارسی شمار قسمتها ۲۷ تولید
تهیهکننده محمدرضا شفیعی
فیلمبرداری جمال شمس
تدوینگر سودابه سعیدنیا
تولیدکننده مؤسسه فرهنگی هنری وصف صبا
پخش شبکهٔ اصلی شبکه سه
انتشار اولیه ۱۳۹۸/۰۲/۱۷
انتشار پس از شرایط خاص پیش از گاندو پیوندهای بیرونی
http://tv3.ir/program/49447
نام مجموعه تلویزیونی به کارگردانی محمدرضا آهنج، نویسندگی سعید نعمتالله و تهیهکنندگی محمدرضا شفیعی محصول گروه فیلم و سریال شبکه سه تلویزیون ایران ملودرامی اجتماعی مذهبی است که برای پخش در ماه رمضان سال۱۳۹۷ تهیه و تولید شد. نخستین قسمت این سریال ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۸ از شبکه سه تلویزیون ایران پخش شد.[۱][۲]
خلاصه داستان[ویرایش]
داستان برادری، برابری و جان فشانی سه برادر است که زبانزد شده و خدا و خلق از آنها در آسایش هستند. تا این که به ناگه حادثهای واقع میشود که نامش حقالناس است. داستان اصلی این فیلم از خاطرات نوشت مرحومه خانم لیلا اگنجی شیرازی است که در سال ۱۳۷۱ اختلافات ارثیه و فامیلی عموهایش، اخوان سنگابی شیرازی را تحت عنوان برادرانی چون رفیق به نگارش در اورد، این فیلمنامه با تلخیص تدوین و به نگارش در آمد.
بازیگران[ویرایش]
بازیگر نقش توضیح
علی نصیریان کریم بوستان همسر الفت پدر ستار و پدر خوانده لیلا
حسام منظور چاووش نخعی پسر طلعت و بدری برادر آراز و عاطفه برادر خوانده حنیف همسر مهتاب
حسن پورشیرازی توکل آذر برادر طلعت و الفت همسر سابق حليمه پدر مرتضی
آفرین عبیسی الفت آذر همسر کریم بوستان مادر ستار مادر خوانده لیلا خواهر طلعت و توکل
کامران تفتی حنیف صرافت برادر لیلا پسر خوانده حاج بدری و طلعت همسر منیژه
ندا جبرائیلی لیلا صرافت خواهر حنیف دختر خوانده کریم بوستان و الفت همسر آراز
سجاد افشاریان آراز نخعی پسر حاج بدری و طلعت برادر چاوش و آراز برادر خوانده حنیف همسر لیلا
سعید چنگیزیان ستار بوستان پسر کریم بوستان و طلعت شوهر سار پدر ستاره
نسیم ادبی عاطفه نخعی دختر حاج بدری و طلعت خواهر چاوش و آراز خواهر خوانده حنیف همسر رسول
جلیل فرجاد شیروانی بازاری دوست کریم بوستان
لعیا زنگنه حلیمه همسر سابق توکل مادر مرتضی
شیوا ابراهیمی منیژه آبی همسر حنیف خواهر محراب
مارال فرجاد مهتاب فعال همسر چاوش
آرش فلاحت پیشه رسول همسر عاطفه
آرش تاج تهرانی بدری نخعی همسر طلعت پدر عاطفه و چاوش و آراز پدر خوانده حنیف
محبوبه صادقی سارا همسر ستار مادر ستاره
علی آهنج محراب آبی برادر منیژه
ندا عقیقی افسانه عباسی زن دوم چاوش
جانان نعمت اله ستاره بوستان دختر ستار و سارا
موسیقی[ویرایش]
فرید سعادتمند آهنگسازی موسیقی متن و تیتراژ این سریال را بر عهده داشتهاست. همچنین سالار عقیلی به عنوان خواننده و حسین غیاثی به عنوان ترانهسرای تیتراژ بسیار زیبا و گوشنواز این مجموعه همکاری داشتهاند.[۳]
منابع[ویرایش]
نبو علی نصیریان
نمایششناسی • فیلمشناسی • کتابشناسی
نمایشنامهها • • • • •
دیگر
سالن تئاتر علی نصیریان • • قاضی شارع • فرهنگستان هنر
اقتباسهای سینمایی •
↑ «ساعت پخش سریال برادر جان مشخص شد». . ۱۷ اردیبهشت ۱۳۸۴.
↑ «اولین تصاویر از سریال «برادر جان» منتشر شد». ۱۶ اسفند ۱۳۹۷.
↑ «سالار عقیلی برای «برادرجان» خواند». . ۸ اردیبهشت ۱۳۹۸.
ردهها: مجموعههای تلویزیونی ایرانی آغازشده در ۱۳۹۸مجموعههای تلویزیونی شبکه سه ایران
«کریم بوستان» چگونه ماندگار شد؟/ ملاحظات ایفای یک نقش در ۸۵ سالگی
علی نصیریان با اشاره به دشواریها و ملاحظات خود برای ایفای نقش «کریم بوستان» در سریال «برادرجان» عنوان کرد که بیان و لحن خود را براساس فیلمنامه به این شخصیت نزدیک کرده است.
هنر رادیو و تلویزیون
۱۵ خرداد ۱۳۹۸، ۶:۴۵
علی نصیریان با مهر مطرح کرد؛
«کریم بوستان» چگونه ماندگار شد؟/ ملاحظات ایفای یک نقش در ۸۵ سالگی
علی نصیریان با اشاره به دشواریها و ملاحظات خود برای ایفای نقش «کریم بوستان» در سریال «برادرجان» عنوان کرد که بیان و لحن خود را براساس فیلمنامه به این شخصیت نزدیک کرده است.
به گزارش خبرنگار مهر، هر چند سریال «برادرجان» شب گذشته و با فوت «کریم بوستان» به پایان رسید اما قطعاً این کاراکتر زندهترین شخصیت داستان در ذهن مخاطبان این مجموعه رمضانی باقی خواهد ماند؛ کاراکتری که با هنر استاد علی نصیریان این چنین در قاب تلویزیون جان گرفت و ماندگار شد.
اهمیت دیالوگنویسی در سریالعلی نصیریان بازیگر پیشکسوت سینما و تئاتر که در شبهای ماه رمضان با ایفای نقش «کریم بوستان» در سریال «برادرجان» خوش درخشید، در گفتگو با خبرنگار مهر درباره اهمیت دیالوگنویسی در فیلمنامههای سریالهای تلویزیونی بیان کرد: بخشی از جذابیت سریالها و فیلمهای سینمایی به قسمتهای تصویری مربوط میشود اما بخش مهمتر سریالها دیالوگ است. همان قدر که در تئاتر و صحنه دیالوگ اهمیت پیدا میکند در سریال نیز دیالوگها تاثیر بسیاری در کار دارند.
وی درباره افت دیالوگ در سریالهای تلویزیونی در سالهای اخیر عنوان کرد: ما هنوز در ساختار دراماتیک و داستانگویی به پیشرفت چندانی نرسیدهایم، یکی از ساختارهای شخصیت در آثار دراماتیک زبان او یا همان دیالوگ است اما در این زمینه نتوانستهایم رشد آنچنانی داشته باشیم.
نزدیک کردن فیلمنامه به زبان کاراکتریکی از ویژگیهای شاخص «برادرجان»، سبک خاص دیالوگنویسی سعید نعمتالله در مقام فیلمنامهنویس بود. سبکی که منتقدانی هم داشت و مهمترین نقد به آن یکدست بودن وزن و آهنگ جملات در دهان همه کاراکترها فارغ از جایگاه اجتماعی آنها بود.
نصیریان درباره اینکه چگونه زبان و لحن خود را با دیالوگهای سعید نعمتالله نزدیک کرده است، بیان کرد: من سعی کردم نقش کریم بوستان را به دیالوگهایی که میگوید نزدیک کنم.
وی بعنوان مثال درباره اصلاح برخی واژهها برای نزدیک شدن جملات به کاراکتر کریم افزود: در اوایل سریال جایی هست که من طبق فیلمنامه باید میگفتم «نجات تو برای خودت خوبه» و اینجا باتوجه به فرهنگ زبانی و جایگاه اجتماعی کاراکتر کریم، واژه «عمه» را با اجازه نویسنده اضافه کردم. گفتم او یک لات و چاقوکش بوده که حالا آدم حسابی شده است پس با این حساب میتواند بگوید «نجات تو برای عمهات خوبه». به این ترتیب سعی میکردم روی انتخاب واژهها دقت داشته باشم.
بازیگر نقش «کریم بوستان» در ادامه تصریح کرد: البته من در کار نویسنده تغییری ایجاد نمیکنم اما اگر نیازی احساس کنم از او اجازه میگیرم و توضیح میدهم.
این بازیگر پیشکسوت در عین حال اضافه کرد: من در این سریال تلاش کردم لحن و نوع گفتار را طوری انتخاب کنم که به شخصیت داستانی کریم بوستان نزدیک شود و به نوعی بهجای این کاراکتر زندگی کردم.
هنر کار پرزحمتی استعلی نصیریان که پیش از این و در نشست رسانهای سریال نقدی ضمنی بر پیچیدگیهای برخی دیالوگها و دشواری حفظ و بیان آنها برای خود بعنوان بازیگر مطرح کرده بود درباره دیگر ملاحظات خود برای قبول ایفای این نقش در سن ۸۵ سالگی تاکید کرد: سختی همیشه وجود دارد، هر کاری که ما انجام میدهیم سختی های خود را دارد؛ هنر کار آسانی نیست بلکه پرزحمت است.
وی اضافه کرد: به طور مثال من همان ابتدا شرایط خود را به آنها گفتم که سن من ایجاب نمیکند که از ۹ یا ۱۰ بیشتر ساعت پای کار باشم و آنها هم خیلی با من همکاری کردند.
کاراکتر «کریم بوستان» در سریال «برادرجان»، پس از کاراکتر «حاج یونس» در سریال «میوه ممنوعه» به کارگردانی حسن فتحی، دومین حضور خاطرهساز و ماندگار علی نصیریان در یک مجموعه مناسبتی ویژه ماه رمضان محسوب میشود.
کد خبر 4632569
عطیه موذن
برچسبها
علی نصیریان برادرجان شبکه سه سیما محمدرضا آهنج شهر خبر
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟